Szövetkezeti lakás problémák:
(először véletelün egy másik fórumba tettem:
"Közös képviselő felelősségre vonása és egyéb problémák!" mivel nem tudtam, hogy Lakásszövetkezetre van külön is)
Kb. 7 hónapja vásároltam egy lakást amely egy gigantikus lakásfenntartó szövetkezethez tartozik (65 körzete van, a mi házunk csak az egyik). Lassan ismerkedem a szabályokkal, és sok furcsasággal találkozom. Sajnos van(nak) közös költséget nem fizető tulajdonos(ok). A szövetkezet egyszerűen a felújítási alapunkból levonja az ő részüket. Nem tudhatjuk meg, hogy ők kik (kezdetben csak 1 volt, most már 3), mert állítólag a személyiségi jogok védik őket. Kérdezem, hogy az érdeksérelmet szenvedők (hiszen a felújítási alapot mi fizetjük) nem tudhaják meg az okozók kilétét? Vagy ez csak kamu a szövetkezet részéről. Sajnos a lakókörzet képviselő(jének BT-je) szerződéses viszonyban van a szövetkezettel és gyakorlatilag a szövetkezet szócsöve. A pénzügyi manipulációk átláthatatlanok. További kérdésem, hogy jogom van-e betekinteni a lakókörzetünkhöz tartozó pénzügyi műveletekbe, mivel a körzeti megbízott csak összesített számokat ismertet és nem tudjuk, hogy mi van mögötte. Egyre több lakó elégedetlenkedik. Legutóbb a 05.30-i (2015 évet záró) részközgyűlésen a körzeti képviselő által előterjesztett határozatokat, csak kiegészítésekkel fogadtuk el. Azóta sem készült el a jegyzőkönyv, pedig az alapszabály szerint 15 napon belül ki kellett vona a lépcsőházakba függeszteni. Akkor ez a részközgyűlés érvénytelen?