Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban!Volt férjemnek még házasságunk előtt 1/10 tulajdoni hányadot adtam szüleimtől örökölt házamból ajándékba. 2/10 az öcsémé aki gyámság alatt van és nem velünk él,szüleim meghaltak.Aztán összeházasodtunk és 9 év házasság után elváltunk.Időközben az ingatlanon semmilyen értéknövelő beruházás nem keletkezett.Csak romlott az állaga.Ő bíróságra vitte a közös tulajdon megszüntetését és hasraütés szerűen 1,5 milliót kért az 1/10 hányadért ami teljesen irreális tekintve hogy ez egy 58m2 hétvégi ház,4 félszobával erősen felújításra szorul.350 ezer forintot ajánlottunk fel neki,mert körülbelül ennyit is ér az ingatlan 1/10-e.De ő ezt nem fogadta el.Mellesleg azóta rengeteg értéknövelő beruházást végeztünk az ingatlanon(pl.:nyílászáró csere,födémszigetelés,villamos felújítás,hidegblokk helység felújítás).Most ki akar szállni a perből(ő a felperes) és egy idegen embernek akarja eladni a részét jóval magasabb áron mint amit mi felajánlottunk neki.Közölte hogy ehhez nem kell senkinek sem a belegyezés és aláírása,még a bíróságnak sincs köze hozzá!Megteheti e ezt,fittyet hányva az elővásárlási jogunkra és a perből csak úgy kiszállhat?Hiszen én ügyvédett fogadtam,nem kevés pénzemet beleölve!