Fórum autók, motorok újabb elöl     új hozzászólás


autó vásárlás,átírás

Véleményem #   2012.10.16. 17:00

jégmama

Jól mondtad neki!
Rizikós ebbe belemenni.

merrel13 # e-mail 2012.11.06. 16:11

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott 1 személygépkocsi 1 kereskedésbe amit meg szeretnék venni. A kereskedő azt mondta hogy volt 1 eladó aki lejelentette hogy eladta vkinek az megvette majd eladta vki aki nem jelentte le és attól vették meg ők vagy vmi ilyesmi. És köztes adásvételi hiányzik. Ő eladja nekem a kocsit ad 1 adásvételit és számlát róla de ahogy kérdeztem ismerősöktől így még nem fogom tudni a nevemre iratni. Vagyis valaki azt mondja magasabb díjjal át tudom valaki azt mondja abszólut nem.A kereskedő azt mondja így sincs semmi gondom majd járjam esetleg ki,neki nincs rá ideje,kapacitása meg ezért akciós stb.. Na akkor ilyenkor mit is kell tegyek vagy mi van ilyenkor??? Előre is köszönöm a segítségeteket!

Döncigen # e-mail 2012.11.08. 08:28

T. merrel13!
Az okmányiroda csak akkor fogja átírni, ha az összes adásvételi szerződés meg van és többi feltétel is adott, pl: eredetiség vizsga stb.

wers # e-mail 2012.11.08. 08:53

neki nincs rá ideje,kapacitása meg ezért akciós stb
a stb bővebben: ő is nagyon jól tudja, hogy nem tudod átiratni

merrel13 # e-mail 2012.11.08. 19:17

köszönöm a segítségeteket. Sajnálom mert jó kis kocsiról lenne szó na meg árba is tökéletes lett volna.. Akkor gondolom semmilyen megoldás nincs rá? Köszönöm a segítségeteket,megpróbálok más autó után nézni.

Szilvia73 # e-mail 2012.11.20. 14:02

Sziasztok!

Az alábbi kérdésben kérem segítsen aki tud.
Megvásároltunk egy autót vidékről 1 pl-os adás-vételivel, hogy elhozhassuk, és megbeszéltük az eladóval, hogy postán intézzük a többit!
Küldtünk egy négypéldányos adásvételi szerződést, amit nem hajlandó már 1 hónapja az eladó vissazküldeni.
Közben kiderült, hogy az önkormányzat ki akarja vonni a forgalomból, valamit ráterheltek az autóra kb. 100.000 Ft-ot.
Az eladó már a telefont sem veszi fel. Átíratni nem tudjuk az autót, mert nemhogy adás-vélteli nincs, még a forgalomból is kivonják!! Persze ki lett fizetve, a törzskönyv is nálunk van.

Mit lehet ez ügyben tenni, kérek szépen tanácsot.

Köszi mindenkinek!!!

kutyafitty # e-mail 2014.05.15. 17:04

Itt egy oldal, ahol van egy jól használható átírás kalkulátor, a kereső mellett. http://komplexauto.hu

Immaculata (törölt felhasználó) #   2014.05.15. 18:28

Írásban el kell állni a szerződéstől, visszaadni az autót és kérni a vételárat.

Angi71 # e-mail 2014.09.01. 00:15

Kedves Mindenki!
Szeretnék tanácsot kérni - 2010 májusában vásároltunk az autókereskedésben egy autót , a régi autónkat beszámította és a kereskedő eladta. Kaptunk a szerződésből 1 példányt, de mint kiderült az a fajta nyomtatvány már akkor nem volt érvényes. Nem tudtuk kijelenteni az autót - és az új tulajdonos sem íratta át.
most eltelt 3 év és csak most sikerült elérni hogy kivonják a forgalomból. közben az új tulajdonos eladta az autót. Mivel eddig mi fizettük a gépjárműadót - mit tehetünk hogy ezt az összeget visszakapjuk? Ha a hölgy nem hajlandó velünk kapcsolatba lépni mit tehetünk - kihez forduljunk ?

TCsabi # e-mail 2014.11.13. 13:31

tárgy: dupla átírás elkerülése

Tisztelt Szakérető!

Lehetséges hogy NAV online árverésen vásárolni fogok egy gépjárművet, mint magánszemély. Lehetséges hogy a közeljövőben egyéni vállalkozó leszek és be szeretném vinni majd ezt az autót a vállalkozásba. Egyszer biztosan kell átírási illetéket fizetnem, amikor árverésen megvásárolom az autót. Kérdésem az volna, hogy ha a vállalkozásomba, mly egyéni vállalkozó bevinném az autót akkor mégegyszer kellhet átírási illetéket fizetni, vagy nem kell mivel ugyan az a személy maradok és jogi személy sem leszek?
köszönettel: Csaba

guba" # e-mail 2014.11.15. 17:56

Nem változik meg a tulajdonos személye, nem kell illetéket fizetni.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

P.Erzsébet # e-mail 2014.11.16. 15:42

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Számla kellene nekem az autó átírási költségéről.
Azt szeretném kérdezni,hogy ha az okámynirodában kérek róla,akkor ott fognak adni?
Balesetem volt és a biztosító fizetné az átírás költségeit azért kérdezem.
A választ előre is köszönöm.

TCsabi # e-mail 2014.12.10. 11:22

Üdvözlöm,
vásárolni szeretnék egy motorhibás járművet teljesen elektromossá átépítés céljából. A teljesen elektromos autókra nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni. Az esetleg árverésen vásárolnám és ideiglenesen ki van vonva a forgalomból. A kérdésem az volna, hogy az illeték befizetése mikori hatályú az átírással egy időben (15 napon belül), vagy van valami mód az illeték meghatározásának halasztására. A célom természetesen az hogy ne kelljen illetéket fizetni hiszen teljesen elektromos autót fogok újra forgalomba helyezni, ami illetékmentes.

drotos5 # e-mail 2015.01.05. 18:38

Üdvözlöm.Egy olyan kérdésem lenne.Vennék egy utánfutót.Az 1 es tulaj eladta(ő kijelentette már a forgalmit hogy tulajdonos váltás volt és eladta az utánfutót) a 2. tulajnak,írtak egy adásvételit de a 2. tulaj nem íratta át,én a 2. tulajdonostól venném meg de az a gondom hogy a forgalmiba az 1-es tulaj van még benne.Az a kérdésem hogy ha megveszem a 2. tulajdonostól akkor át tudom e íratni?
Köszönöm.

edem08 # e-mail 2015.02.01. 14:03

Hello. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy 125 cm motor amit meg arok venni. A motornak forgalmija törzskönyve rendszama van. A forgalmiba K. István van, illetve a törzskönyvbe is. Az adás vetelibe pedig úgy van, hogy K. István eladta B. Ferencnek 2014.06.05.en. B. Ferenc pedig egy adás vételivel aakarja el adni nekem mostanában.
Az lenne a kérdésem, hogy ha be megyek az okmányirodaba K.istvan es B. Ferenc kozt irt adásvételivel 14.06.05en 2 peldannyal, illetve a köztünk létre jött adásvételivel a mai dátummal akkor át írják a nevemre a motort.
Vagy is mit csináljak hogy meg tudjam venni? Vagy hol lehetnek még fent akadasok az át írással??? Választ előre is köszönöm.

kuzmi # e-mail 2015.02.06. 12:46

T. Szakértő!
Édesapám halála után örököltem egy gépkocsit. A kérdésem az lenne, hogy kell e a nevemre íráshoz eredetiség vizsgálatot csináltatni, ill. van e ezen kívül még valamilyen adó fizetési kötelezettségem?

zacsi73 # e-mail 2016.10.21. 15:15

Üdvözlöm!
Azzal a problémával fordulnék önhöz hogy vásároltam egy személygépkocsit ,de akitől vásároltam nem íratta a nevére és az autó kereskedés neve szerepel a nyilvántartásban.Az lenne a kérdésem hogyan tudnám a nevemre íratni a gépjárművet.

Atis77 # e-mail 2016.10.21. 20:16

a kereskedéstől kapott adásvételivel.

charli # e-mail 2016.10.23. 08:07

Üdv. "hogyan tudnám a nevemre íratni a gépjárművet."
Kell hozzá egy forgalmi , törzskönyv valamint a forgalmi engedélyben szereplő adatokkal szabályosan kitöltött és aláírt adásvételi szerződés , és egy sikeres eredetiségvizsgálatról szóló papír.
Esetleg nem árt utána nézni nincs valamilyen elidegenítési tilalom , vagy végre hajtás a gépjárműn . Gyakori eset mikor a régen kifizette hitellel terhelt jármű tulaj elfelejti levetetni az elidegenítési záradékot a kocsiról a bankok meg maguktól általában nem küldenek igazolást és ezzel csak az okmány irodában szembesül az új szerződésbeli tulajdonos .

tom111 # e-mail 2016.11.01. 18:22

Üdv. Szeretnék vásárolni egy autót. Az eladó mikor megvette nem íratta a nevére az autót ebben az esetben hogyan fogom tudni a nevemre íratni? Mi ilyenkor a megoldás? Köszönöm előre is.

wers # e-mail 2016.11.01. 18:51

Az eladód ez esetben "köztes vevő" lesz, igy veszik fel a nyilvántartásba. A vagyonszerzési illetéket neki is meg kell fizetni. Amennyiben a két szerződés között eltelt a 15 nap, akkor még büntetésre is számithat.
Tehát kell mind a két szerződésre szükség lesz.
Ha egydül mész mindezt elintézni, okmányirodai meghatalmazás is kell, na meg a fizetendő pénz.

wers # e-mail 2016.11.01. 18:53

Tehát kell mind a két szerződésre szükség lesz. :(( a "kell"-t gondoljátok ki belőle.

T77Roland # e-mail 2016.11.19. 15:41

Üdv!

Szeretném megtudni, hogy mi a hivatalos útja, ha ajándékba szeretnék venni egy autót a testvéremnek úgy, hogy ő nem tud róla és nincs a helyszínen az adás-vételnél. Mivel ha tud róla, az nem ajándék. Lehet úgy, hogy az én nevemre megveszem, nem íratom át az én nevemre, hanem miután megkapta, utána íratnánk az ő nevére? Minden felmerülő költség, kötelezettség is érdekelne. Pl: kinek a nevére kell a kötelezőt kötni, illeték mindkettőnknek, vagy csak egyszer kell kifizetni, eredetvizsga, átírás stb.

Dr.Attika # e-mail 2016.11.19. 17:58

Üdv.
A jog ismeri ezt a helyzetet. Harmadik személy javára kötött szerződés. Bármelyik közelben lévő ügyvéd elkészíti a szerződést.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

guba" # e-mail 2016.11.19. 19:34

Lehet úgy, hogy az én nevemre megveszem, nem íratom át az én nevemre, hanem miután megkapta, utána íratnánk az ő nevére?

Így nem lehet.

Az eladóval érdemes abban megegyezni, hogy a vételár letétbe helyezése után adja át az autót, így lehetőség nyílik arra, hogy a megajándékozott meglepődhessen. Az autó átadása után a saját nevére szóló adásvételi szerződést a testvére fogja aláírni. Így lényegében az autó vételárát kapta ajándékba, amiből a kiválasztott autót adásvétellel szerzi meg, de kívánt cél megvalósul.

Másik drágább megoldás, ha megveszi a saját nevére a kocsit és később ajándékozza a testvérének, ebben az esetben kétszer kell "átíratni".

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu