Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Kötelező biztosítás

Atis77 # e-mail 2012.03.31. 08:24

Nem biztos hogy mást is rádhúztak, ha új autó, és metálfényezés simán lehet egy márkaszervizben egy elem fényezése anyaggal, munkadíjjal 60e ft.

balek123 # e-mail 2012.03.30. 21:31

És ha jelzem? Felajánjla hogy a saját költségemen kárszakértőt bevon és marad minden? Mi van ebben az országban? Mindenki úgy ver át mindenkit ahogy akar?

Véleményem #   2012.03.30. 00:20

jelezd a biztosítód felé. átvertek, sokan megcsinálják ezt minden következmény nélkül sajnos.

balek123 # e-mail 2012.03.29. 21:36

Senki?

balek123 # e-mail 2012.03.28. 20:34

Sziasztok!

Segítséget kérek a következő témában.
Meghúztam a parkolóban egy autót, de alig látszik rajta, és az enyémen is szintén csak horzsolás van.
Megvártam a tulajt és kitöltöttünk egy betétlapot.
Az autóján volt egy régi horpadás, amitegyértelműe nem okozhattam az én autómmal, mert a magassági méretek sem stimmelnek, ezt közöltem is akkor, mert erőltette volna hogy azt is én okoztam.
A biztosítótól ma kaptam egy 60 ezer Forintról szóló csekket, hogy vagy kifizetem a kárt 45 napo belül, vagy átsorolnak malusz fokozatba. Úgy gondolom ez az összeg túlzott mértékű, és meggyőződésem, hogy a másik fél több hibát is kijavíttatott az én kontrómra.
Mit tehetek?

DrCsernus # e-mail 2012.03.22. 14:57

Tiszelt Ügyvéd úr,

A napokban kaptunk értesítést a KÖBE-től, hogy felmondták biztosításunkat fabruár 9-el fizetési hátralék miatt. Na most nekünk természetesen meg van az egész évre befizetett csekkünk, így érdeklődve kérdeztük mi lehet a felmondás oka. Kiderült, hogy a havi 150 forintos tagdíjat nem fizettük be már két éve (amiről semmilyen felszólítás nem jött soha és csekk sem). Most ahhoz, hogy újra szerződést köthessünk ennél a mocsok bandánál (másnál ugye év közben nem lehet) ki kellene fizetnünk 17.000 forintot (napi díjat, plusz a két év tagsági díja). A szerződés részleteit böngészve azt olvastam, hogy a tag nem zárható ki, csak felszólítás után. Ez nem történt meg. Kérdésem az lenne, hogy a felszóíltás tényét nekik kellene bizonyítani, vagy nekem kell, hogy nem kaptam semmit?

Válaszát előre is köszönöm

guba" # e-mail 2012.01.14. 18:49

Ha ideiglenesen kivonatod a forgalomból, akkor legalább nem halmozódik tovább. Ennyit tudsz tenni.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

CsSz #   2012.01.13. 13:05

Üdvözletem! Segítséget szeretnék kérni az alábbiakkal kapcsolatosan.
Esetemben a biztosító felmondta a kgfb-szerződést a díj nem fizetése miatt. Új szerződés kötése nem történt, így elég régóta (március) halmozódik a fedezetlenségi díj, mely novemberben tudatosult bennem, amikor új biztosítást akartam kötni.. Az egész rendszer működéséről akkor szereztem tudomást. Tudom, hogy ez nem mentesít a fizetés alól, de egy összegben sehogy sem tudom kifizetni és ezáltal nem is tudok új biztosítást kötni. Érdeklődtem a MABISZ-nál, hogy kérhetek-e részletfizetést, telefonon arról tájékoztattak, hogy ez a biztosító hatáskörébe tartozik.
Ezért a biztosító központjába írtam egy levelet, hogy engedjék meg a részletfizetést, és új biztosítás megkötését, mert egy összegben nem tudom kifizetni a fedezetlenségi díjat, addig nem tudok új biztosítást kötni, és ebből az ördögi körből nem tudok kikerülni, a fizetendő összeg pedig tovább halmozódik.
A biztosító közölte, hogy a jogszabály erre nem ad lehetőséget. Amivel eddig is tisztában voltam, de mivel a MABISZ tájékoztatása szerint a biztosító hatáskörébe tartozik a részletfizetés engedélyezése, így reméltem, hogy méltányolják az ügyemet, helyzetemet.
Segítséget szeretnék kérni, abban, hogy milyen további lehetőségek vannak ebben a helyzetben. Egy összegben tényleg nem tudom kifizetni a tartozást, mert így is elég lehetetlen az anyagi helyzetem. Hitelt sem tudok felvenni, kölcsön sem tudok kérni, egyszerűen nem tudok erre annyi pénzt szerezni. Ha kivonatom a forgalomból a gépjárművet, akkor sem érek el semmit, mert a korábbi időszakra vonatkozóan fennáll a díjfizetési kötelezettség, javasolták, hogy kössek üzembentartói szerződést, de akkor az üzembentartón fogják behajtani a díjat, ez nem megoldás...
Kérem szépen valaki mihamarabb segítsen az ügyben.
Előre is nagyon köszönöm!

guba" # e-mail 2012.01.09. 09:22

Ha december 3-a után igényelted, akkor eleve hatálytalan a szerződés, mert a PSZÁF felfüggesztette a termék terjesztését a múlt év végéig szóló átdolgozási kötelezettség mellett. Ha előtte igényelted, akkor meg a tartalma változott meg, ami miatt ez már egy másik szerződés, mint amit te kötöttél. Tisztázd ezt a biztosítóval.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Syzygye # e-mail 2012.01.08. 16:26

Sziasztok!Igényeltem a Köbemél a "Lassíts" elnevezésű szolgáltatásukat de még nem fizettem be a csekket mivel azt olvastam hogy jogszabály ellenes.Meg valami vizsgát is kell tenni ahogy olvasom de erre vonatkozólag semmit sem találtam.Tudja esetleg valaki hogy akkor most hogy áll ez a szolgáltatás és megéri e igénybe venni?Mert a kötelező már be van fizetve de ezt még nem mertem amíg ki nem derül hogy pontosan mi a helyzet vele,ha nem éri meg illetve tényleg annyi kitétel van,akkor be sem fizetem inkább.

guba" # e-mail 2012.01.08. 09:30

Azt kellene megkérdezned tőlük, hogy miért nem tekintik hatályosnak a felmondásodat.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Mullert5 #   2012.01.07. 16:12

Üdvözletem! Egy kis problémám adódott egyik nagy biztosítónkkal. Már 2 éve náluk van a biztosításom, de idén másik biztosítónál akartam megkötni a kötelezőmet. Annak rendje-módja szerint fel is mondtam személyesen egyik fiókjukban a kötelezőt, ahogyan azt illik. (dec 1 előtt) Decemberben az interneten megkötöttem az új biztosítónál. A régi biztosítóm viszont elkezdte küldözgetni a számlákat, mert szerintük én nem mondtam fel és él a biztosításom. Kifizetni nem akarom, volt pár húzásuk ami miatt elmennék tőlük (ráadásul drágák is most). Az új biztosító elküldte emailban már a kötvényt, de csekket és számlát még nem. Lehet hogy nem is fognak, mert gondolom a régi biztosítónál előbb ellenőrzik a felmondásomat és bónuszomat (B10)és ott azt látják hogy még élő biztosításom van, így pedig az újat nem fogják megkötni. Mit csináljak? Már telefonon és emailban is közöltem velük hogy felmondtam, erről van egy papírom. A papírral az a baj, hogy nem hagyományos pecsét van rajta, hanem egy olyan gépi sor amit akár én is rányomtathattam volna (lehet hogy ez a bélyegzőjük persze, de őket egyelőre ez nem érdekli)
Mit tegyek?

guba # e-mail 2011.12.14. 07:22

Jól mondtad, valóban még indulás előtt kötnie kell biztosítást, mert az eladó biztosítója csak az átadás pillanatáig van kockázatban. Ezért is kell óra perc pontossággal feltüntetni az átadást.

nap50 # e-mail 2011.12.13. 15:08

Most, hogy rákérdeztél, lehet kell hozzá olyan adat amicsak az új forgalmiban lesz meg.szerintem hivd fel pl. a netrisk-et, vagy a pba-t. nekiki tudniuk illene.

rocco22 # e-mail 2011.12.13. 14:53

De egy hétköznap este vinné el. Akkor is tud neten kötni?

nap50 # e-mail 2011.12.13. 14:49

Indulás előtt kössön rá kötelezőt a neten a saját nevére.

rocco22 # e-mail 2011.12.13. 13:35

Tisztelt Szakértők!

Kérdésem a következő:
Amennyiben eladom az autóm, amire van érvényes kötelező biztosítás, de a messziről jött vevő hazafelé összetöri, úgy az én biztosítóm köteles-e megtéríteni a kárt? A vevő ugyanis azt szorgalmazza, hogy az Ő lakhelyén történjen az adásvétel, hogy ezt a rizikófaktort ki tudja zárni.

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Üdv.:
Krisz

noris # e-mail 2011.11.22. 20:58

Tisztelt Ügyvéd Úr!
2010 decemberében vettem egy motorkerékpárt! Most 2011 november elején bementem az adott bíztositohozn ahol meg akartam kötni a bíztositást, azt mondták hogy hamar mentem be mert még nem tudom felmondani az elözött, de adtak egy felmondási nyílatkozatot hogy ezt faxoljam el majd a biztositomnak! Meg is történt! Tegnap benmentem újból az adott biztosítohon ahol meg akkartam kötni, erre az volt a válaszuk hogy késön mondtam fell az biztosításom! És már nem lehet felmondani csak jővőre!
Az adott biztositomat is felhívtam ugyan azt mondták 5nappal később mondtam fel 30-ft a külömbség! :(
Kérdésem hogy tudnám felmondani a jelenlegi biztosítomat vagy hová tudnék fordulni ezzel a problémámmal?
Előre is köszönöm!

Fuler (törölt felhasználó) #   2011.11.14. 15:38

Tisztelt Szakértők

Egy barátomnak próbálok segíteni, aki a lassan lejáró biztosítása után, autójára új felelősség biztosítást akart kötni már egy másik cégnél. A sorrendet elrontotta és megkötötte a biztosítást, viszont a régit nem engedte felbontani a biztosító, mert túllépte a 30 napos felmondási határidőt.

Az új biztosítást a Fiat Doblo-ra online 48000.-/évért, megkötötte (be is fizette, az Ajánlat/Igazolást megkapta), de utána két hónapra elutazott. Amikor visszajött kiderült, hogy az új biztosítója e-mailban nem küldött neki semmi hivatalos megkeresést.

A régi biztosító továbbiakban küldte a negyedéves elszámolást, amit befizetett, mert az új biztosító nem hallatott magáról.

Na ekkor hívtam én fel az új biztosítót, hogy mi a helyzet. A biztosító közölte, hogy a rendszerük szerint kiküldték (e-mailben) a MÓDOSÍTOTT KÖTVÉNYT, ami szerint ők feltüntették, hogy az illető autója teherautó és ezért a 48.000.-/év helyett 150.000.-/évet kell fizetnie és hogy már kiküldték a fizetési felszólítást is. A történet érdekessége, hogy harmadik, már emelkedett hangvételű érdeklődésemet követően elkezdtek átszivárogni az iratok a hálón (kötvény, fizetési felszólítás).

A szerződéseket augusztusban kötötte, így még elég sok van hátra mind a kettőből. A kérdésem az lenne, ha üzembentartó kezébe kerül az autó, ő kérheti e a régi biztosítások felmondását, vagy csak új tulaj tehet ilyet? Vagy mit lehet ilyenkor csinálni?

Válaszukat előre is köszönöm.
Ákos

solicitor #   2011.07.04. 18:08

Sziasztok!

Korábban írtam, hogy minket egy biztosító szivatott meg a KGFB-vel kapcsolatban. Egy alkuszon keresztül kötöttem és adminisztrációs hiba miatt megszüntették a biztosításomat. A PSZÁF végül nekünk adott igazat és a biztosítót megbüntették. Erre írtam a biztosítónak egy levelet, hogy most már rendezhetnénk az anyagi káromat, mire ők elküldtek a sunyiba és olyan marhaságokat írtak a levélben ami nem fedi a valóságot és ugyanúgy folytatja a jogsértést amire a PSZÁF határozat is felhívta a figyelmet.

Kérdésem:

  • a kártérítési pert csak a biztosítóval szemben indítsam vagy az alkusz céget is vegyem bele?
  • a kocsi használhatatlansága miatt történt egy több milliárdos káresemény is aminek szenvedő alanya egy harmadik fél. A kártérítési perbe bele lehet e venni ezt is vagy azt a harmadik (szenvedő) félnek kellene a biztosító ellen indítania?

"Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!"

Némber Van # e-mail 2011.03.21. 11:36

Kedves Fórumozók!
Novemberben a Magyar Posta egyik autója egy alsóbbrendű útról belénk kanyarodott, és ennek következtében belerohantunk frontálisan egy villanyoszlopba, az autónk totálkárosra törött. Rendőri intézkedés volt a helyszínen, ennek jogerős határozatára vártunk, hogy fizessen a biztosító, bár a felelősséget a sofőr elismerte. Múlt héten kaptunk egy idézést, hogy a sofőr ellen szabálysértési per indult, úgyhogy nem tudom meddig fog húzódni az ügy, de mi itt állunk egy roncs autóval, amit sem megcsináltatni, sem venni helyette nem tudunk. Úgy hallottam kérhetünk késedelmi kamatot, azt kérdezném, hogy ez mikortól jár? Valamint hogy tudok-e tenni valamit azért hogy minél előbb a pénzünkhöz jussunk.

Köszönöm: Kriszta

efi99 # e-mail 2011.03.10. 18:15

Lendo
Azt teszem.
Mégis milyen jogi megoldás van arra, ha valaki tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér?
A különböző büntetések meg nem "kiderülni" szoktak, hanem aláírtad előre.
(Azt a - nem jogi - megállapítást továbbra is fenntartom, hogy akinek nincs havi 2E Ft-je kötelezőre, az ne tartson autót. Az autó ugyan nem jó példa, de lassan a rendesen fizetőknek tele a hócipője azzal, hogy pl, aki nem fizeti a lakástörlesztőt - mert azt is ugyanolyan "ügyesen" kiszámolta előre - azt ennek ellenére nem dobják ki /ergo minek is fizetni akkor meg, én is tudnám másra költeni/, vagy pl aki nem fizet a távhőért, akkor az egész házat lekapcsolják, vagy mások fizetik helyette)

Lendo #   2011.03.10. 16:51

Köszönöm efi99 hogy használhatatlan kommentet adsz és tudsz segíteni a problémán.
Ha már ilyen nagy tudású vagy, hogy csak kötekedni tudsz, kamatoztasd inkább az OTP-ben.

efi99 # e-mail 2011.02.28. 17:35
  1. Olyan kocsit nem veszek, amire nincs pénzem (ergo újat) /meg semmit, kivéve lakás/
  2. Kiszámolom előre, hogy mi lenne, ha 2x annyi lenne a törlesztő.
  3. A 15 rugó 1 év alatt az 1 tele tank.
Lendo #   2011.02.28. 15:20

Igen képzeld, amikor megvettem még volt rá pénz,
ja és a kötelező 15 rugó volt tavaly és nem nagyon kocsikáztam. ;)
Megnézném nagyszájukám, mit csinálnál mikor a 35-e törlesztődből 70-e lesz...