Orokles , vagyonmegosztas

alorinc # 2005.07.21. 10:44

derill!

örökölt vagy ingyenesen szerzett vagyontárgyra

...azért ajándékozni csak tud az a testvér.

Beebe13 # 2005.07.24. 14:43

A következő témában kérnék segítséget:

Anyukám és apukám 35 éve házasok. Van egy lakásuk ami fele-fele tulajdon, illetve apukám nevén van egy telek. Apukám aláírt egy nyilatkozatot miszerint lemond a fele lakástulajdonról, anyukám pedig a telekről. (semmiféle hivatalos átírás nem történt) Ezek után apukám eladta a telket tulajdonjog fenntartással részletre, miszerint a két gyermeknek kell fizetni halála után a telek havi törlesztését. Apukám meghalt, és most nem tudom milyen tulajdonjogot öröklünk. (ráadásul van egy rég elfeledett harmadik gyerek is) Halála előtt 2 nappal (amikor éppen kemoterápiás kezelésen vett részt) a vevőknek azt mondta, hogy 2 milió forintot szeretne (a részletekből) a jelenlegi barátnőjére hagyni. A vevők ezt ügyvédnél lefektették papírra, de ezt már apukám nem írta alá. A barátnő tarthat-e igényt a 2 millióra, illetve lehet -e beszámíthatatlannak ítélni apukámat, és ha igen milyen módon kell azt megtenni?

pentekagnes # 2005.07.25. 19:47

Tanácsot szeretnék kérni. Édesapám és édesanyám kb. 2 éve megengedte a testvéremnek, hogy a kettőjük nevén lévő családi ház tetőtérben kialakítson egy lakást magának, azzal a feltétellel, hogy nem végleg maradnak, csak addig, amíg lakást, vagy házat nem akarnak venni maguknak. A testvérem még nincs férjnél, menyasszony, de a vőlegénye gyakorlatilag már ott lakik. Ha felszabadul a lakrész az az unoka veheti igénybe, amelyiknek szüksége lesz rá. Papír természetesen nem készült, bár édesapám többször mondta, hogy még ezt velem rendezni kell, mivel a testvérem gyakorlatilag anyag áron és az édesapám munkája révén jut lakáshoz és később ezen ne legyen vita. Sajnos éppen egy éve édesapám az építkezés során szerzett sérülésbe belehalt. Igy tehát a családi ház háromfelé oszlott, fele az édesanyánké, az apai rész pedig eloszlott kettőnk között, természetesen a haszonélvezet az anyué lett. A testvérem az építkezést folytatta, bár én a közjegyző előtt kértem, hogy készítsünk valami iratot, és kérdeztem, hogy ez jogos-e. Annyi választ kaptam, hogy készítsünk okiratot minél hamarabb. Erre mind a mai napig nem került sor, a testvérem nem érti mit akarok. Kértem a testvéremet, hogy mivel ő már valószínűleg nem fog onnan elköltözni vegye át a részemet. Anyu már 64 éves, nem fogja ott hagyni. Õ annyit mondott, neki megfelel ez a helyzet, hogy közös a ház. Nem tudom, hogy gondolja, hogy közös, mivel én nem használom, nem lakok ott, csupán az illetéket fizetem ugyan olyan mértékben mint ő. Ezzel szemben hozzájutott kb.3 millióért egy 60 m2-es lakáshoz és használja az egész házat. Az a kérdésem, hogy jogosan kérem, kérhetem-e az apai részemet. Eladni nem akarja anyu mivel azt ketten építették édesapámmal, amit meg is értek, de úgy gondolom, hogy mivel a hugom gyakorlatilag "megkapta" az örökrészét, nekem is jogom van hozzá. Vagy rosszul gondolom? Ha jogos a kérésem, merre kezdjek intézkedni? Előre is köszönöm a segítséget!

Zoltán György # 2005.07.25. 20:49

Beebe13!

Valójában vagyonmegosztás volt a szüleitek között...

A lakás anyukádé.

A telek apukádé, de mivel nem tudta felvenni a teljes vételárat, ezért a fennmaradó hátralékot a ti részetekre törlesztik tovább.

A barátnője szerintem nem tarthat igényt semmire... Lehet hogy kijavítanak!

Ha elhunyt apukád, akkor hogy szeretnéd beszámíthatatlannak ítélni?
Neki már csak kegyeleti jogai vannak, ha minden igaz...
Nem jogképes, még korlátozottan sem.

Zoltán György # 2005.07.25. 20:57

Péntek Ágnes!

Kérheted, és perelheted is a részed;
DE NE TEDD! Nem éri meg!

Ha nem létfontosságú azonnal, akkor a ház alsó szintje lesz a tied, amikor édesanyád rátok hagyja.

Persze használati díjat kérhetsz, mint tulajdonos, ha édesanyátok nem kér a haszonélvezete után.

Hány unoka is van, és mennyi idősek?

Kissé zűrös, és nehezen perelhető, azaz macerás.

pentekagnes # 2005.07.26. 05:40

Köszönöm a választ!

Nekem 2 gyermekem van egy 13 éves és egy 20 éves, aki most menne főiskolára. Az örökrészemet a nagyobbik gyermekem pesti lakásmegoldására szerettem volna fordítani, illetve a taníttatására. A testvéremnél még nincs gyermek, ő most menne férjhez. A férj természetesen oda költözne.

A házon kívül van más ingatlan is (telkek), amik szintén 3 felé lettek osztva, természetesen kértem, hogy mivel anyu nem tudja művelni, illetve karbantartani, valamilyen megoldással osszuk el egymás között úgy, hogy azt attól függetlenül a másik is tudja használni. Sajnos itt is elutasításban részesültem. Nálunk az a helyzet, hogy a testvérem 10 évvel fiatalabb, mindig ő volt a kedvenc és anyu nem is igazán akarná hogy elköltözzön. Én úgy érzem, hogy ha nem teszek semmit, akkor soha nem jutok hozzá ahhoz amihez jogom volna. Természetesen nem szeretném jogi útra terelni a dolgot. Én tisztában vagyok azzal, hogy ha oda kerül a sor, anyu a testvéremmel szeretne maradni, de szerintem ez egy másik téma, hiszen vagy végrendeletet fog készíteni a testvérem javára, vagy eltartási szerződést fognak kötni. Remélem ez még odébb van. Azt is tudni kell, hogy a szüleim annak idején vettek egy garázst - eredetileg kettőnknek - ami végül is a tudtomon kívül a testvérem nevére került, később apu kozmetikát csinált belőle a testvéremnek. Akkor azt mondták, azért került a tesóm nevére, mert amikor megvették még kiskorú volt, így nem kellett illetéket fizetni utána. De megnyugtattak, majd az úgyis a kettőnké lesz. Apu halála után megkérdeztem, hogy akkor azzal mi lesz? A válasz az volt a testvérem részéről, miért nem használtam ki aput én is, az az övé.
Én szeretem a testvéremet, nem akarok neki ártani és nem akarom pereskedés miatt elveszíteni, de úgy gondolom a gyermekeim miatt ki kellene állnom az érdekeim mellett.
Csak nem tudom hogy kezdjek hozzá. Annak idején az én lakásmegoldásomhoz a szüleim semmilyen segítséget nem adtak. És tudom, hogy apu szerette volna rendezni ezeket a dolgokat, csak éppen addig halogatta, amíg nem volt rá módja.
Ha most nem lépek, pár év múlva ugyan úgy megkapom, miért nem kértem. Ha pedig kérem akkor az a válasz, neki ez így jó.
Tudom ezek nem elsősorban jogi kérdések, hanem emberi dolgok és édesanyámnak, illetve a testvéremnek is máshogy kellene ehhez hozzáállni. Én nem vagyok egy erőszakos típus, ezért nehezen tudom kiharcolni az érdekeimet.
A férjemnél ez a probléma fel sem merült. Apósom halála után ott is 3 felé ment a ház. Anyósom lakik benne, övé a haszonélvezet. Õ közölte a gyerekeivel, az mehet oda lakni, aki a másikat kifizeti az apai részből és eltartást köt vele. Szerintem ez a tiszta sor.
Vagy rosszul gondolom?

Mégegyszer köszönöm és elnézést, hogy kicsit hosszúra nyúltam!

Kála # 2005.07.26. 06:08

Szerintem ilyen esetben simán kérheted a közös tulajdon megszüntetését, aminek során a testvéred pénzben megválthatja az ingatlan ellenértékével a tulajdonrészedet. A gond csak az, hogy az alapértéket csökkentheti az ingatlanrészen fennálló haszonélvezet, így figyelni kell, hogy ne járj rosszul. A közös tulajdon megszüntetését felajánlhatod a testvérednek (írásban), illetve lehet kérni a bíróságtól is.
A másik verzió tényleg az lehet, hogy használati díjat kérsz.
Ha úgy érzed, hogy egyedül nem vagy elég "erőszakos" típus, akkor fordulj egy megbízható ügyvédhez, aki majd képviseli az érdekeidet - ez már akkor is célravezető lehet, amikor a testvéredhez fordulsz azzal az igénnyel, hogy váltsa meg a tulajdonrészedet.

Kála # 2005.07.26. 06:09

Ja, amiről nincs papír, arról minél előbb írjatok - hosszú pereskedést lehet megelőzni vele.

Zoltán György # 2005.07.26. 08:25

"A válasz az volt a testvérem részéről, miért nem használtam ki aput én is, az az övé.
Én szeretem a testvéremet, nem akarok neki ártani és nem akarom pereskedés miatt elveszíteni, de úgy gondolom a gyermekeim miatt ki kellene állnom az érdekeim mellett.
”"

Egy Apu-gyerek kapcsolat nem abból áll, hogy használjuk ki az öreget, amíg még mozog, és cipeltessük vele a malterosvödröt, amíg össze nem esik!

Valószínű, hogy édesanyátokkal eltartási szerződést fog kötni, ami nem a te (TI) javadat szolgálja.
Beszélj édesanyáddal, hogy a kisebbik gyermeked nevére kössetek életjáradéki szerződést, és havonta utald át az összeget.

Ha a garázst ellentételezés nélkül kapta a hugod -amit feltételezek-, akkor az örökség része, köteles rész alapja!!!
Ezt is bolygasd, de várj még vagy két hetet, amíg letisztul minden!!!

derill # 2005.07.26. 11:09

Bebee13: szerezd be az orvosi papirokat, és egy független igazságügyi szakértővel csináltass szakvéleményt arról, hogy aki ilyen és ilyen kezeléseket kapott, az a kezelést követően megtehetett-e egy ilyen nyilatkozatot, illetve ha megtette, beszámitható volt-e. Sejtésem szerint egyébként felesleges pénzkidobás. A kemoterápiától ugyan rosszul vannak az emberek, de egyrészt nem mindenki, másrészt ez csak hányinger, hányás formájában jelentkezik, és nem beszámithatatlanság formájában. De mivel nem sokkal utána meghalt, ezért előfordulhat, hogy az egyéb orvosi iratok alapján megállapitható, hogy nem volt beszámitható. Ha nem tudják megállapitani, hogy beszámithatatlan volt, akkor jár a 2 millió. Esetleg még azon az uton is elindulhatsz, hogy akkor ez a két tanu tényleg járhatott-e az apádnál, tehát látogatta-e aznap valaki.

pentekagnes: Az ugyan nem biztos, hogy a ház alsó szintje lesz a Tied, hiszen a felsőt a testvéred épitette, az alsót meg ketten örököltétek a testvéreddel (illetve a felét örököltétek, a másik felét fogjátok), ráadásul osztatlan közös tulajdon sejtésem szerint, de gondolom az alsó szintbe sem akarsz beköltözni majd. A többi stimm, a garázs köteles részbe számit most az apai rész esetében, tehát bolygathatod, az anyánál viszont ha eltartási szerződést köt majd, akkor nem, tehát csak a fele után kérhetsz köteles részt, kivéve, ha a teljes apai rész után rádeső rész (amit már megörököltél) eléri vagy meghaladja a köteles rész összegét. Tényleg keress ügyvédet.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pentekagnes # 2005.07.26. 15:33

Amikor apu meghalt, mi egy komplett kész családi házat örököltünk, akkor még a tetőtér nem volt beépítve, éppen csak hozzákezdtek. Az még nem is szerepelt a leltárban, mivel még csak az elválasztó falakat kezdték felhúzni. Én nem is tartok igényt a testvérem által épített lakrészre. Maga a családi ház egyébként is igen nagy kétszintes volt, a most készülő tetőtér lesz a 3. szint. Én csak annak a részét szeretném megkapni ami a leltár szerint jár.

A garázs nem is lett leltárba véve, mivel az már eleve a testvérem nevén volt. Én nem is gondoltam, hogy azt is bele kellett volna venni a hagyatéki leltárba, hiszen amikor kérdeztem azt mondták, hogy az rendben van.

Oda költözni semmiképpen nem szeretnék, nem is nagyon lenne rá lehetőségem a ház elrendezése miatt.

Az alábbi válaszokból úgy érzem, nem lesz egy könnyű menet, ha valamihez hozzá szeretnék jutni.

derill # 2005.07.26. 16:40

Abból amit irsz, szerintem nem jár a garázsból, mert amit örököltél, már az is eléri a köteles rész mértékét. A tetőtérhez, ha apád halála után kérték az épitési engedélyt, a Te hozzájárulásod is kellett, mint tulajdonostársnak, de ahogy irod, előbb kezdték épiteni, tehát nyilván már előtte meg voltak az engedélyek.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pentekagnes # 2005.07.26. 17:08

Hát éppen ez az, hogy nem tudom, hogy van-e építési engedély. Ha apu halála után kérték volna az építési engedélyt arról nekem nem kellett volna tudnom? Mert éntőlem eddig semmilyen aláírást ezzel kapcsolatban nem kért senki. Amikor apu kb 30 éve építette a házat a padlás úgy lett kialakítva, hogy valaha lakást lehessen építeni benne ha kell. Apu építőiparban dolgozott, ő intézett mindent, sajnos nem tudom mit intézett ezzel kapcsolatban.

A gázt-, villanyt külön bekötötték a tetőtérbe is, ha használatbavételi engedély kell, azt nekem alá kell írni mint tulajdonostársnak. Van még egyáltalán ilyen? Sajnos nem vagyok járatos ezekben az ügyekben.

Még egyszer: Én nem akarok kitolni a tesómmal, csupán szeretnék valamit megkapni, nem csak magam miatt, hanem a gyerekeim miatt. Nem szeretném, hogy valaha majd az unokáim pereskedjenek azért ami jár.
Apu egy kicsi káoszt hagyott maga után.

pentekagnes # 2005.07.26. 17:15

Azt milyen hatóságtól tudhatom meg, hogy van-e egyáltalán építési engedély?

Engem leginkább az zavar, hogy az anyám és a testvérem teljesen úgy gondolja, minden a tesómé én meg csak várjak. De meddig? Nekem is segítség lenne ha megkapnám a részem. Eddig türelmes voltam, amikor elkezdték ezt az egész építést, úgy gondoltam a szüleimé és azt csinálnak amit akarnak, nekem nincs beleszólásom. De kicsit változtak a viszonyok és az igazat megvallva apám halála miatt hibáztatom a tesómat is, bár ez nem jelenti azt, hogy én most bosszúból kitoljak vele.

Zoltán György # 2005.07.26. 20:36

Bemész az Önkormányzathoz, ott van az Építésügyi Hatóság (Építési Osztály).

Kéred, hogy mutassák meg van-e engedély, mert TE nem tudsz róla.

Ha nincs, akkor kéred a helyszíni szemlét!

Jegyzőtől a birtokvédelmet a testvéreddel szemben!!!

Testvéredéktől a használati díjat és a garázs felét!!!

Elsőre köss életjáradéki szerződést édesanyátokkal, és csak utána bármit!

Különben csak szívás......... szia!

pentekagnes # 2005.07.26. 22:23

Bocs, de ezt az életjáradéki szerződéskötést nem igazán értem.

Arra, hogy fizessek édesanyámnak most egy darabig nem igen lesz lehetőségem. Most ebben a pillanatban derült ki, gyermekemet felvették a főiskolára Bp-re. (Mi vidéki megyeszékhelyen lakunk) Tehát albérlet, iskola stb. Ráadásul úgy néz ki néhány napon belül munkanélküli leszek, mivel a cég ahol dolgozom kénytelen elküldeni az embereket. Kérdés, mennyi idő alatt találok ismét munkát, így tehát a fizetésem igen csak lecsökken, legalábbis időlegesen.

És ez most mind egyetlen nap alatt derült ki, hétfőn még a fejemben sem fordult meg, hogy néhány napon belül új munkát kell keresnem.
A főiskolai felvételben azért bíztunk.

A többi világos!
Köszi mégegyszer! Szia!

derill # 2005.07.27. 07:34

Ezzel óvatosan, ha nem akarsz a tesódnak ártani. Kérd először őket, hogy mutassák meg az engedélyt, mert nem irtál alá semmit. Ülj le velük beszélni, és mondd el, hogy eddig türelmes voltál, mostantól elég volt, szeretnél mindenről tudni, ez esetben meg tudtok egyezni. Ha nem, természetesen bemész az épitésügyi hatósághoz és ott érdeklődsz - ez azt jelenti, hogy engedély nélküli épitkezés miatt őket meg fogják birságolni. Ezen felül legközelebb már ügyvéddel jössz tárgyalni, ha nem tudjátok számodra is megnyugtatóan tisztázni a helyzetet.

Életjáradéki szerződést nem valószinü, hogy kötne az édesanyád Veled anélkül, hogy a testvéredet megkérdezné, utána meg teljesen biztos, hogy nem kötne, tehát ezkilőve.

A garázsból - már megtárgyaltuk - nem tudsz kérni, mivel a kötelesrésznél jóval többet kaptál a vagyonból azzal, hogy az apai rész felét megörökölted. Az anyai részből még nem jár, mert még él az anyukád, ha halála után lesz mit örökölni, akkor abból is meg fogod kapni a Rád eső vagyont, de legalább a köteles részt, ha nem lesz mit örökölni, akkor abból köteles rész sem jár (kivéve, ha ingyenesen juttatta).

Birtokvédelmet nem tudsz kérni, mivel az anyukádnak haszonélvezeti joga van az fölött az ingatlanrészt fölött, amit nem ő örökölt, tehát a teljes apai rész fölött, és ő annak engedélyezi a használatot, akinek akarja, tehát a testvérednek is engedélyezheti, akár ugy is, hogy Téged kizár a használatból.

Ha pedig Te keménykedsz, ők is fognak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a saját érdekeidért ne harcolj, csak tedd óvatosan ezt. Tehát ülj le - ha tudsz előbb külön az anyáddal - és beszéld meg velük, hogy Te eddig vártál, most szükséged van segitségre mert elveszitetted a munkádat, mert a fiad főiskolás lett stb. Szeretnél hozzájutni az apai örökségedhez valamilyen módon, vagy legalább egy részéhez.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

alorinc # 2005.07.27. 08:06

derillel értek egyet. Üljetek le és beszéljétek át.

Tanulság mindenkinek, hogy a hagyatéki eljárás keretében létezik az osztályos egyezség. Ez a jogintézmény képes megelőzni a későbbi közös tulajdonból számrazó vitákat, mert a hagyatéki eljárás keretében megegyezhettetek volna ki melyik ingatlant örökli és senki nem lenne kötve a másikhoz.

Üljetek le és egyezzetek meg. Cseréljétek el az ingatlanrészeiteket egymással. Kapd Te az egyéb telket(eket) és ő a Te házrészed. Így el tudod adni a telket amiből gyermekednek ingatlant és iskoláztatást tudsz biztosítani.

ebern # 2005.08.15. 18:38

Hazatelepültünk külföldi nyugdijjal, ingatlant vásároltunk, építettünk. Férjem visszament 4 hónapja. az ingatlant átírta ajándékozta nekem a haszonélvezetről lemondott. Az ingóság ellenértékét kifizettem. minden ügyvéd előtt hivatalosan történt, a ház a nevemen van de nem jelentkezett ki hivatalosan de az életközösség megszűnt , adóügyeit nem rendezte.
Most visszajön. megmarad-e a tulajdonjogom? idósek vagyunk és szeretném eladni a házat "idösek otthonára"cserélni. Jogom van-e eladni, milyen örököségi jogok vannak ez esetben, második házasság külföldön élő gyermekek unokákkal.

ebern # 2005.08.16. 06:15

elnézést hogy segítséget kérek információt,sürgőssé vált mert jön. beleegyezett hogy otthont cseréljünk, de közösen akarja amit meg is értek. a kérdésaz hogy az életközösség együttlakással a vagyontulajdon ujra közössé válik?

Magdi9 # 2005.08.21. 15:28

Anyósom és apósom családi háza csak apósom nevén volt. Õ 1999-ben elhúnyt. Anyósom nem kérte csak a haszonélvezet megállapítását, így a házat a két közös gyermekük örökölte. Anyósomnak van még egy gyermeke, aki így szerintünk anyósom halála után nem válik örökössé, mivel anyósom nevén csak haszonélvezeti jog van. Ez a testvér most - még anyósom életében - anyagi követeléssel jelentkezett nála, hogy fizesse ki neki - most - a ház értékének bizonyos százalékát. Arra hivatkozik, hogy ezt ügyvéd tanácsolta neki. Köteles rész címén szeretne bizonyos össszeget kapni.
Van-e erre törvényes lehetősége? Lesz-e bármilyen követelése anyósom halálakor?
Köszönöm szépen a tájékoztatást.

derill # 2005.08.21. 19:02

ebern: Miután ajándékozta, a magyar jog szerint az ajándék visszakövetelhető, de annak igen komoly feltételei vannak, és csak bírósági uton megy, ha Ön vitatja, hogy a feltételek fennállnak. (Szerintem abból ítélve amit írt, nem állnak fenn a feltételek.)
Nyugodtan eladhatja az ingatlant, ha a tulajdoni lapon már csak Ön szerepel. Örökölni csak örökséget lehet. Amig Ön él, addig minden vagyonát saját magára költheti, ha halála után marad hagyaték, akkor azt örökli majd a törvényes örökös.

Az öröklési jogok tehát mindaddig nem élnek, amíg Ön él.

Magdi9: Nincs. Az anyósod fia ugyanis nem volt fia ezek szerint az elhunyt apósnak. Ha pedig nem volt, após után nem örökölt. Anyós azzal, hogy nem kérte a földhivatali bejegyzést, tulajdonképpen hallgatólagosan elajándékozta az ingatlan ráeső részét a férje gyerekeinek. Az anyós halála után kérheti a fiu az anyósra eső fél ingatlanhányad után a köteles részt, de most még anyósod él, jelenleg semmiféle követelnivalója nincs.

Ha anyósod mindenképpen ki akarja zárni a saját gyerekét az örökségből, azt ugy teheti meg a legegyszerübben, hogy nyilatkozatban elismeri, hogy a férje különvagyonát képezte az ingatlan, ezért nem tartott igényt arra, hogy ő földhivatali bejegyzésre kerüljön. Viszont a jogszabály értelmében az özvegy örökli mindannak a haszonélvezetét, amit nem ő örököl, ezért tartott igényt a haszonélvezeti jogra.

Ha viszont ezt nem teszi, tehát ha nem volt szándéka kizárni az örökségből a saját gyermekét, akkor érdemes lenne a fiuval egyezséget kötni, miszerint most megkapja az örökrészét, és a későbbiekben nem tart már igényt örökségre, mivel közben évek telnek el, az ingatlan értéke nő, tehát az anyós halála után már az uj érték alapján fogják a kötelesrészt megállapitani.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

viktor99 # 2005.08.29. 13:50

Édesapám meghalt.Halála napján a pénzintézetben névre szoló lekötött betétje volt.Hagyatéki eljárás során a közjegyzö szerint is engem illet meg az összeg.A volt felesége,aki nem az édesanyám felvette ezt a pénzt,elismerte.A bank meg banktitokra hivatkozva nem ad tájékoztatást,hogy milyen jogon vette fell a pénzt,pedig a hagyatéki végzésen az áll hogy én vagyok az örökös.Mit lehet tenni az esetben???
Kihez forduljak?
2évig éltek házasságban,lehet hogy ez jelent valamit.

derill # 2005.08.29. 14:10

Semmi gond. Követeld a banktól a pénzt. Fizessék ki, Téged illet, és ők utána azt tartanak titokban amit akarnak. Õk ugyanis felelnek az összeg kifizetéséért, csak a jogosultnak fizethetik. Ha apádé volt a számla, és a halála után Te vagy az örököse, akkor másnak nem fizethették ki, csak neked. Fizessenek, és a titkukat őrizgessék.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

viktor99 # 2005.08.29. 14:39

Hogyan követeljem,állandóan a birósági eljárást hajtogatják.Kérjek ügyvédet hogy kérje ki a papirokat a banktól,és aztán ha a bank felelösége akkor rajtuk hajtsam be .