Hihi, tök szorakoztató ez a forum, mint már mások is megjegyezték régebben :) a problémáim mellett sokat tudok derülni az itt irottakon.
Egy jó tanácsot szeretnék megosztani MINDENKIVEL:
attól mert jegyzőkönyvet vetet fel valaki a gyámhivatalba az semmit nem jelent. Az kb annyi mintha otthon vezet valaki naplot és leírja azt amit a jegyzőkönyvbe mond.
Eleve mint megtudtam a gyámhivatalnak nincs ilyen feladat köre hogy jegyzőkönyvet vegyen fel. És ez amugyse bizonyít semmit, mert bármikor bemehet az ember és írathat jegyzökönyvet attól még nem fogják vizsgálni hogy mennyi valóság alapja van a dolgonak. Ezért írtam hogy akár naplot is írhat az ember, ugyan ott fog tartani.
Majd a bíróság előtt ugyis bizonyítani kell, tehát tök felesleges jegyzökönyveztetni.
A másik amin jókat tudok derülni, hogy mégis azt hogy kell csinálni hogy a gyerek egyáltalán ne sérüljön az egész válási procedura során???
Személyes tapasztalatom, hogy akárhogy próbálom nem felvenni a dolgokat, és kompromisszumokat kötni, csak azért hogy ne legyenek nagyobb viták, pont azért mert igyekszem a gyereket megkimélni.. Ettől függetlenül még feszült vagyok, és egy gyerek NEM hülye, és a kis radarjaikkal baromi jól érzik hogy valami baj van.
És annak ellenére hogy láthatáskor passzivan veszek részt, attól még érzi a gyerek a feszültséget, még akkoris ha tök normálisan beszélgetünk a külön élő szülővel.
A nagyszülők meg hogy miért nem örülnek annak hogy az unokájukat valaki szépen neveli? Lássuk csak: azért mert a gyerekük csalódást okozott nekik, és szembesültek azzal hogy valszeg ők is elrontották a nevelést, és ezért valakit muszály utálni, és ki lehetne ez ha nem a meny? és kit lehet felhasználni ha nem az unokát? A saját gyereküket és saját magukat nem fogják hibáztatni, elég ritka az a nagyszülő aki képes szembenézni ezekkel. Tehát marad az unoka, és a meny. Még akkoris a szivük mélyén tudják hogy nincs igazuk.
Szóval nagyon nem értem az ezzel kapcsolatos hozzászolásokat. És probálhat az egyik fél felnőtt modjára viselkedni, attól a másikba a sok sértettség meg hogy majd megmutatom hogy én vagyok valaki benne van. És ezzel sokat ártanak a nevelő szülőnek, és a gyereknek.
Sok különélő szülőt az bosszant hogy látja hogy a másik nélküle is boldogul, sőt talán jobban is él.. és ezt nem tudják benyelni, és ezért bármit megtesznek csak hogy szar legyen a helyzet.
Mondom ezeket mind annak tükrében hogy most is tapasztalom hogy milyen az amikor probálom kivonni magam a volt párom és uj családja életéből, ennek ellenére folyamatosan ők csesztetnek, anyosék is teljesen ellenem fordultak, pedig tudják hogy milyen vagyok, és a légynek sem ártanék.
És csak azért hogy ne legyen még nagyobb konfliktus milliós nagyságrendű pénzről mondtam le.
Egyszer ObudaFan írt egy hozzászolást, hogy érdemes-e pár ezer forinton harcolni, vagy a nyugalom többet ér? És igaza van, én vagyok rá a példa hogy hagytam veszni a milliókat, csak azért mert SZERETEM a gyereket, és az ő érdekeit nézem a mai napig.