Gyerektartás és láthatás

kali # 2008.01.31. 14:44

Hihi, tök szorakoztató ez a forum, mint már mások is megjegyezték régebben :) a problémáim mellett sokat tudok derülni az itt irottakon.

Egy jó tanácsot szeretnék megosztani MINDENKIVEL:
attól mert jegyzőkönyvet vetet fel valaki a gyámhivatalba az semmit nem jelent. Az kb annyi mintha otthon vezet valaki naplot és leírja azt amit a jegyzőkönyvbe mond.
Eleve mint megtudtam a gyámhivatalnak nincs ilyen feladat köre hogy jegyzőkönyvet vegyen fel. És ez amugyse bizonyít semmit, mert bármikor bemehet az ember és írathat jegyzökönyvet attól még nem fogják vizsgálni hogy mennyi valóság alapja van a dolgonak. Ezért írtam hogy akár naplot is írhat az ember, ugyan ott fog tartani.
Majd a bíróság előtt ugyis bizonyítani kell, tehát tök felesleges jegyzökönyveztetni.

A másik amin jókat tudok derülni, hogy mégis azt hogy kell csinálni hogy a gyerek egyáltalán ne sérüljön az egész válási procedura során???
Személyes tapasztalatom, hogy akárhogy próbálom nem felvenni a dolgokat, és kompromisszumokat kötni, csak azért hogy ne legyenek nagyobb viták, pont azért mert igyekszem a gyereket megkimélni.. Ettől függetlenül még feszült vagyok, és egy gyerek NEM hülye, és a kis radarjaikkal baromi jól érzik hogy valami baj van.
És annak ellenére hogy láthatáskor passzivan veszek részt, attól még érzi a gyerek a feszültséget, még akkoris ha tök normálisan beszélgetünk a külön élő szülővel.

A nagyszülők meg hogy miért nem örülnek annak hogy az unokájukat valaki szépen neveli? Lássuk csak: azért mert a gyerekük csalódást okozott nekik, és szembesültek azzal hogy valszeg ők is elrontották a nevelést, és ezért valakit muszály utálni, és ki lehetne ez ha nem a meny? és kit lehet felhasználni ha nem az unokát? A saját gyereküket és saját magukat nem fogják hibáztatni, elég ritka az a nagyszülő aki képes szembenézni ezekkel. Tehát marad az unoka, és a meny. Még akkoris a szivük mélyén tudják hogy nincs igazuk.

Szóval nagyon nem értem az ezzel kapcsolatos hozzászolásokat. És probálhat az egyik fél felnőtt modjára viselkedni, attól a másikba a sok sértettség meg hogy majd megmutatom hogy én vagyok valaki benne van. És ezzel sokat ártanak a nevelő szülőnek, és a gyereknek.
Sok különélő szülőt az bosszant hogy látja hogy a másik nélküle is boldogul, sőt talán jobban is él.. és ezt nem tudják benyelni, és ezért bármit megtesznek csak hogy szar legyen a helyzet.

Mondom ezeket mind annak tükrében hogy most is tapasztalom hogy milyen az amikor probálom kivonni magam a volt párom és uj családja életéből, ennek ellenére folyamatosan ők csesztetnek, anyosék is teljesen ellenem fordultak, pedig tudják hogy milyen vagyok, és a légynek sem ártanék.
És csak azért hogy ne legyen még nagyobb konfliktus milliós nagyságrendű pénzről mondtam le.
Egyszer ObudaFan írt egy hozzászolást, hogy érdemes-e pár ezer forinton harcolni, vagy a nyugalom többet ér? És igaza van, én vagyok rá a példa hogy hagytam veszni a milliókat, csak azért mert SZERETEM a gyereket, és az ő érdekeit nézem a mai napig.

monalisa1 # 2008.01.31. 15:36

Az a sok válási cirkusz azért van - és azt követően is még sokáig -, mert anno rosszul választ valaki: férjet és/vagy feleséget, de még a leendő anyósékat is...

Ez a topic - és a témában/címben közel hasonlók - nem lennének panaszáradattal teleírva, ha MEGFELELŐ emberek kerültek volna össze annak idején. De nem, és ennek x év múltával isszák meg a keserű levét.

Igaz, mi lenne a jogászokkal: bíró, ügyvéd stb. ha nem lenne miből megélniük...

kali # 2008.01.31. 16:46

Nem tudom monalisa hogy neked volt e valaha ilyen jellegű problémád, és talán álomvilágnak hiszed a világot, de amit leírtál az nem feltétlenül fedi a valóságot.

Mert mi van azzal a nővel aki 10 év után, egy lombikprogram után marad egyedül a gyerekkel? Akkor mit lehet gondolni arrol a férjről aki mindezt végig csinálta a feleséggel, aztán szerelmes lesz és otthagy csapot papot?
Vagy mit gondoljunk arról a férjről aki ki van akadva azon hogy az asszony nem akar gyereket? És meglehetőseg boldog amikor megérkezik a gyerekáldás, és utána ugy dönt hogy mégse jó neki amiről eddig álmodott és lelép?
És mit gondoljunk arról a családról aki ki vannak akadva minden ujság cikken ami arról szól hogy valaki hires ember válik és elhagyta a családját egy másik nő miatt? És amikor a drága gyerekük megcsinálja ugyanezet akkor homokba dugják a fejüket?
És mit gondoljunk arról az anyáról aki eltünik a gyerekével, összeáll egy bünözövel, és ellehetetlenítik az apuka-gyerek közötti kapcsolatot?
És sorolhatnám tovább...

Ezek szerint neked van szerencséd és ezekkel nem szembesültél az életed során. Pedig sok ilyen van, és nem lehet amögé takarozni hogy rosszul választottunk társat. Mert sajnos a mai világban egyszerűbb elmenekülni a problémák elől mint megoldani, és sokan választják ezt az utat hogy inkább keresek mást minthogy megoldjam. Elhagyom a családom, nem nagy katasztrófa... ezek az emberek éretlenek, és valószínű hogy nem véletlenül bizonyítja sok pszichologiai szakvélemény hogy valamelyik fél alkalmatlan arra hogy szülő legyen.

Tudod baromira bosszant amikor ilyeneket olvasok mint amit te is irtál, mert az élet nem ilyen mint te azt leírod, és adod a tanácsokat a gyereknevelésről meg más dolgokról.

Nem kivánom neked amikor egyszer arra ébredsz hogy minden összedölt körülötted, és ujra kell kezdened az életedet.
És tök tehetelten vagy mert bármennyire is szeretnéd megoldani a gondokat, amik valljuk be az esetek többségében nem katasztrofák, de nem tudod mert a másik fél nem akarja. És azért nem, mert már talált egy szabadabb életet, és eszébe sincs felelősséget vállalni.
Sok pár tényleg komolyan gondolja hogy holtomiglan-holtodiglan, és hidd el sok ilyen ember tud akkorát változni, amit legrosszabb rémálmaiba se tud elképzelni az ember.
És persze mindkét félbe van hiba, de ezek nem akkorák hogy ne lehessen megoldani, csak ehhez mindkét fél kéne. Együtt rontották el, együtt kéne megoldani, nem elmenekülni. Sok ember éretlen erre!

És tudod mit mondok még neked? Amikor az én volt párom a saját tettei elől menekül és nem tudja megmagyarázni, csak azt mondja szerelmes lett... akkor ez elég ok arra hogy ott hagyjon csapot-papot?
Nem tudnak ezek az emberek mérlegelni hogy itt van egy feleség, egy gyerek, egy lakás, autó, képesek otthagyni csak azért mert szerelmesek lettek. És közben előző nap még ott fekszik és puszilgatja a feleségét? Milyen szinészek ezek az emberek?

Ne itélkezz felettünk, igy is eléggé a béka feneke alatt van a lelkiállapotunk. És ne adj inkább tanácsokat hogy hogy neveljük a gyereket, mert ezek mellett a lelki és jogi terhek mellett igenis probáljuk kimélni a gyerekeinket, de mint már írtam nem hülyék a gyerekek és érzik ők is hogy valami baj van.

monalisa1 # 2008.01.31. 20:48

Kali

Volt nekem is krizis időszak az életemben - nem is oly rég -, de ahogy kiment a fejekből a gőz (...) csak leültünk átbeszélgetni a dolgokat. És a továbbiakra nézve egész biztos, hogy "ásó-kapa" végeztéig, mert mi ketten végül is csak együvé tartozunk.

Igen, számtalan oka lehet amiért egy házasság zsákutcába jut - hadd ne részletezzem, tudjuk és ismerjük jól -, de eredendően hogy ki milyen anyagból van összegyúrva egyéniség-, jellem- és bölcsesség dolgaiban. A szülői házból- neveltetéséből hozott alapok...

Bizonyára régen is csak el- elváltak az emberek, de ennek ellenére valószínűleg több volt az egymás iránti tisztelet és megbecsülés. Ma nagyságrenddel más időket élünk: hajtunk, törjük magunkat stb., miközben egymásra egyre kevesebb az idő, az odafigyelés.

Túl sok a válás (...), és ha mégis, kevés az olyan párkapcsolat melyet baráti kézfogással zárnak le, ellenben az édes bosszú...

monalisa1 # 2008.01.31. 20:49

Túl sok a "válási árva".

kali # 2008.02.01. 07:10

Szerencsésnek mondhatod magad, hogy végülis tudtátok tisztázni a helyzetet.
Én évek óta várom hogy a volt párom magyarázatot adjon a miértekre. És tudod mit kapok válaszol: "hagyjuk"- ennyi. Én éreztem hogy vannak problémák, a terhességemből adodoan, de az csak átmeneti időszak amig rosszul van az ember. Nos neki ez a kicsi probatétel pont elég volt arra hogy lépjen más irányba, előtte éveket töltöttünk együtt, és annyi rettentő rosszon átmentünk, hogy azt gondoltuk a mi kapcsolatunk mindent kibír, és tessék pár hónap rosszul léten bukott el.
Sokáig vártam és szerettem volna hogy megtudjam miért kellett így történnie, mára már nem érdekel. De nagyon nehéz így tul lenni az egészen. És bár próbálkozom, de amig folyamatosan csesztetnek a láthatással, tartással kapcsolatban, addig igencsak nehéz. Nem fér a fejembe miért nem tudnak minket békén hagyni, miért nem felelt meg nekik hogy hagytam hogy elmenjen a férjem, nem zavarom őket semmivel kapcsolatban... és mégsincs nyugalmunk a gyerekkel. És akárhogy próbálom nem felvenni a dolgokat, azért bennem van a sok miért, és a gyerek nagyon megérzi ezeket akárhogy próbálom megkimélni.

Tudom hogy ez jogi forum, és most csak ezért írtam le ezeket mert nem mindenki olyan szerencsés mint te, hogy mindketten tudjátok kezelni a dolgokat. És sok hasonlót olvasni itt a forumon... és ezért szar amikor olvasom az olyan hozzászolásokat mint amiket te is írsz, mert akár meg is feszülhetek akkor is belém fognak kötni, és miután ember vagyok, és már így is rettentő sokat, sőt mindent benyeltem, nehéz megbírkozni az egésszel. És bár sokat kérdezek itt a forumon, de azokra csak kiváncsi vagyok, hogy miket tehetnék, de semmit nem teszek, és hagyom hogy rángassanak, csak azért hogy ne legyen még több konfliktus, és kiméljem a gyerekemet. Tudom hogy ez se jó, de per pillanat nem tudok mást tenni, mert tényleg belefárad az ember egy idő után.

És igen valóban sok a válási árva, és ezért nem értem a törvényeket hogy miért is vannak jogaik azoknak az embereknek akik igy viselkednek, és nyivlánvaló hogy a gyerek nekik csak eszköz, és nem is tudnak értük felelősséget vállalni.

Elnézést hogy ez a hozzászolásom is hosszu lett.

bernadett 1978 # 2008.02.01. 07:58

Monaliza!

Azt amiket mond a 2.5 éves lányom,magátol nem mondaná.nem tud ilyeneket.Ezt csak bebeszélés alapján tudhatja sajnos.
Anyosom 70 éves lesz,és ő ragaszkodik nagyon a gyerekhez.Apja nem is viheti el,mert nem beszámithato a betegsége miatt.Mindig kikérdezem mi volt a mamánál,el is mondja szépen.Akkor naplót fogok vezetni ezekről a dolgokrol.
Eddig a papa és mama jött érte kocsival,de 2x már csak a mama vonattal.Nagyon nehezen engedtem el igy őt.Mert a mama vérnyomás-cukor beteg.Egyedül utaznak kb 2 orát.Nem szeretném ha az uton valami baj lenne.
Volt anyosom kijelentette ha fiatalabb lenne elvenné tőlem a lányt,mert az ő fiáé a kicsi.
Ez nem igy müködik.
Láthatással is gondok vannak.
Van hogy nem akarják őt visszhozni vasárnap majd csak szerdán.Ha megteszik,hogy nem hozzák vasárnap fordulhatok a rendőrséghez???
Meg variálnak.Benne van a birósági papirban ,páratlan héten vihetik el,ha az én hibámbol nem vihetik,pl beteg a gyerek akkor potolnom kell a következö héten a láthatást,de ha ők nem jönnek érte,mert olyan kedvük van,mit pótoljak én??
Vigyék el mikor jár,ne kavarjanak,aztán meg halgatom a sok hülyességet.Köszi hohy meghallgattok.

bernadett 1978 # 2008.02.01. 08:05

Marcell-Lola!!

Lépni fogok ebben az ügyben,mert nem szeretném ha a pici lelke sérülne a sok hülyeségtől.
A férjemet hivja apának.De ez nem az én hibám.A mai napig ha telefonáj az apja ugy köszön a gyereknek:SZIA ATA vagyok!!!
Ők szoktatták erre,én hiába magyaráznám még neki a dolgokat,kicsi még hozzá.
Nagyobb lesz,ugyis megérti a dolgokat.

Most,azaz holnap viszik őt ismét,előre félek,hogy fog hazajönni a drága lelkem!!

Van még 2 hetem a szülésig,de mikor viszik a gyermekemet sirok,és kivagyok ettől a dologtol már teljesen.

Ez a helyzet sajnos.Ja én sohasem mondok semmi rosszat az apjárol,mert nincs értelme.

A mamának is vannak jogaik???? Köszönöm.

Linda84 # 2008.02.01. 09:11

Üdv!
Érdeklödnék,hogy tölem a volt párom egy láthatás alkalmával elvette a kislányomat és birosághoz fordult!Másfél év után itélet születetett,hogy a kislányom marad az apukánál mert már régota nála van és ne zaklassák fe a kisgyereket ez a legjobb megoldás!
24000ftbol élek és 10000 a gyerek tartás amit nem tudok fizetni.A láthatás jelenleg 2 hetente elenörzött keretek között lehetséges mert az ellen hogy elhozhassam a kislányom felebbezet!Nekem nincs ügyvédem ,mert nem tudtam megfizetni.De szinte soha nem hozza el a gyermekem.
Első kérdésem az lenne,hogy másodfokon lehet e kissebiteni a gyeretartási díj összegét?
A második:Hogy az apukának miért vannak jogai,ha szinte soha nem hozza el a kislányom a láthatásra,mert "dolgozik",de az elmaradt láthatásokat soha nem potolja?
És hogy mit tehetek ezek ellen?A választ elöre is köszönöm!!!

bernadett 1978 # 2008.02.01. 09:36

Linda!!!

Nekem ez egy kicsit zavaros!!
Hogy-hogy elvette tőled?? Ilyen nincs!!Hogy hagyhattad??
Nem értelek?
Az én gyerekem apja 27e ft kap.5 e tartásdijat fizet.
biroság többet nem itélt meg.Pedig gazdagok.

Van valami nálad pl itak,kábitószer,hogy az apának itélték a gyereket?
Mennyi idős?
Nekem sincs ügyvédem,mégis elsö szóra nekem itélték a lányomat!!
Ebbe a dologban van egy kis kanyar szerintem.
Gyám-családsegitőben voltál már?

Marcell-Lola # 2008.02.01. 10:13

Bernadett!
Én a gyerekemet a nevelési tanácsadóba viszem el, ott csak 3 éves kor után tudnak vele foglalkozni. Szerintem, ne engedd, hogy a gyerekedet elvigyék a te passzív jelenlétedben látogasság, így hülyeséget nem tudnak mondani neki. Most én is ezért harcolok, mert sajnos mint írtam harcolni kell. Hallottam olyan szabályozott kapcsolatartásról, hogy a gyereket 6 (hat !!!!) éves korig csak otthonában és az anyag jelenlétében látogathatják. Most, hogy mindjárt megszületik a pici gyereked, elég nehéz lesz de szerintem megoldható!!
Ezzelkapcsolatban egyébként saját történetem a következő:
A kislányom tavaly december elején született meg és sajnos a koraszülött osztály intenzív osztályára került. Édesapja lelkiismeretére volt bízva, hogy "mennyire ünnepli meg" kislánya születését, de kértem, hogy az akkor 22 hónapos kisfiamat vigye el az anyukámhoz, ha inni akar.
Telefonon felhívott éjszaka, persze teljesen részegen, a kisfiam meg vele volt. Saját felelősségemre aznap éjszaka kijöttem a kórházból, amikor hazaértem, a lakásban vágni lehetett a cigarettafüstöt, december 5-én a konyhaablak sarkig kinyitva, a kisfiamat meg a testévre a szobában állva etette este 11-kor.
Kedves férjem teljesen felháborodott, hogy mertem hazajönni, és ránk csapva az ajtót az öccsével a lakásban hagytak. Nos nekem a beteg gyerekemhez vissza kellet menni, édesanyámat kellett éjszaka megkérnem, hogy a kisfiamat vigye el magához.
A tegnapi gyámhatósági tárgyaláson ezt előadtam, mire az ügyintéző megkérdezte miért nem költöztem el akkor tőle? Egy beteg újszülöttel, egy még nem két éves gyerekkel télen menjek a vakvilágba???
Szóval ilyen hivatalos "ügyintézések" vannak a gyerekek érdekében.
Ezért mondom Neked, küzdj és harcolj!!! Édesanya vagy és TE felelősséggel tartozol mint a testi, mint a lelki egészségéért!

kali # 2008.02.01. 11:33

Bernadett!

Ha jogerős papírotok van a bíróságtól akkor az abban foglaltakat kell tartani, és ha nem viszik vissza a megadott időpontra gyereket akkor igen, lehet a rendőrséghez fordulni.

Ha az ő hibájukból nem jön létre a láthatás akkor megegyeztek majd egy időpontba de semmiképp sincs sehol se leszabályozva hogy a köv. héten kell potolni. Mint írtad csak akkor van köv. héten potlás ha miattad vagy a gyerköc miatt nem jön létre. Nálunk is ez a helyzet, így ha nem engedem be őket köv héten mert apuka hibájából maradt el akkor se tehetnek semmit.

Egyébként bocsi hogy megkérdezem, de hogy lehet az hogy már ilyen kicsinek, elvihetik egész hétvégére?
Ált. 3 éves korig a gondozó szülő lakásán szokott láthatás lenni, és 3 éves kortól is csak szombati napokon szokták adni a gyereket. Nekem ez furi hogy nálatok nem így van.

Egyébként törvényben van meghatározva hogy a különélő részéről csak azt a láthatást kell potolni amit tud igazolni hogy jogosan nem ment, ilyen a munka meg a betegség. A többit, ha pl nincs kedve azt nem kell potolni.
Hogy a nagyszülőknél ez hogy van azt nem tudom.

Érdekes az eseted. Az apuka mikor látja a gyereket? És neki milyen szabályozás van a láthatással kapcsolatban?

kali # 2008.02.01. 11:41

Linda!

Engem is érdekelne hogy kerülhetett az apához a gyerek, milyen okok lehettek ellened hogy ez történt.

Ha van bírósági papír hogy mikor és hogy zajlik a láthatás akkor azt az apának kutya kötelessége biztosítani, ha dolgozik az nem a te hibád, attól még a potlás is jár.
Mindenképp legyenek tanuid hogy tudják igazolni hogy te megjelensz a találkozon és az apuka nem, és ha lehet akkor írásban kommunikáljátok meg a láthatásokat, vagy a potlásokat, mert ezzel is tudod bizonyítani hogy te igenis együttmüködsz csak a T. apuka nem.
Ez a viselkedés eleve kimeriti a veszélyeztetést, és ezzel akár azt is el lehet érni hogy megváltoztassák a gyermekelhelyezést... legalábbis a forum alapját mindenképp valós ez a dolog amit most leírtam.

Tartásdíj csökkentést mindeképp megpróbálhatsz, legfelejebb nem jársz sikerrel, de szerintem egy próbát megér. A fizetés 15/25 %-át szokták vonni, de nézik azt is hogy mennyiből vonják.

bernadett 1978 # 2008.02.01. 14:03

Kati!!

Az édesapa.és mama egy lakásban élnek.
Csak az apuka mivel reggel kell jönni a gyerekért nem tud még jönni,mert a betegségéből kifolyólag a gyogyszerek leamortizálják őt.
Akkor is kell potolnom a láthatást ha pl holnap vinnék a gyereket,de ők szolnak nem jönnek,mert nincs kedvük???
Akkor nem kell potolnom nem??
Ez a 2 napos láthatás pénzel lett elérve.
mivel gazdagok,mindent meg tudnak vásárolni.
3 éves kor után,nyáron jun-jul-aug-ban 1-1-1-hetet lesz náluk.Szabályos ez?Vagy kjérhetem nem adom oda a gyereket??Mert kicsi még?
Azért nem a mi lakásunkon van a láthatás,mert a betegségéből származó "Veszélyes önmagára,és környezetére"
gondok,miatt a cimünket nem tudja.Nem akartuk,ha bekattan ide jöjjön fenyegetőzni stb.
Sajna ilyen!Fegyvere van,bonbákat dobált másnál.2005 ben a kékfényben is benne volt,körözték,közveszélyes.Csak azt is elintézték pénzel sajna.

Marcell-Lola # 2008.02.01. 14:48

Brigitta!
Hogy lehet fegyvere ilyen betegséggel? Meg eleve szabályozva van a fegyvertartás. Ilyen betegsége van és a gyereket hivatalosan így láthatja?
Ha ez hivatalosan így van soha többé nem hiszek a magyar jogrendben! Nem iskolás kortól viheti el a gyereket nyáron hosszabb időre az apuka?
Ez a kérdés engem is nagyon foglalkoztat.
Ha más is tudja erre a választ, kérem ossza meg velem is!!

monalisa1 # 2008.02.01. 14:58

Bernadett

Tudnék mondani rólad egy jelzőt amiért a kicsi gyermekedet pénzért hétvégékre "árulod"...

Innentől egy pissz szavad se legyen, hogy az anyósod mit tudál be a még bölcsödés korú gyereknek rólad vagy mit nem.

A nagyszülői láthatás az apai időben - nálad, és nem a súlyos beteg fiuk/apa otthonában.

monalisa1 # 2008.02.01. 14:59

... mit dumál be...

monalisa1 # 2008.02.01. 15:03

Van egyáltalán bírósági rendelkezés arról, hogy a nagyszülőknél (= az idegbeteg apánál) lehet a gyerek?

bernadett 1978 # 2008.02.01. 15:21

monalisa!!

Nem én kapom a pénzt!!!!!
Férre értesz!!!
Amikor voplt a tárgyalás ,pénzel fizették le a birónőt,és ügyvédjüket.

NEM ENGEM!!! DEHOGY ÁRUKOM ÉN A GYEREKEMET!!!

bernadett 1978 # 2008.02.01. 15:27

Én 5000e ft gyerektartást kapok,semmi mást!!
Nekem nem kell a pénzük,a gyermekem kell nekem.

A fegyvet témát is eltusolták pénzzel.Tárgyalás is volt,de a mama pénzel mindent el tud intézni.Ha megtalálták volna nála a fegyvert,befektetik diliházba.Azt kellett volna,csak a pénz az ur náluk!!!!

Akkor kérhetem hogy csak 6 éves kora után vihessék el nyaranta???

A gyermekeim az életem,többet ér mint a sajátom.

bernadett 1978 # 2008.02.01. 15:31

MONALISA!

A birósági papirban az van,"mivel a szülöknél él az elmebeteg apja
  • hogy 2 hetente szombat 9-től vasárnap 18-óráig náluk lehet a gyerek.De a mama,papa viheti csak el az én lakovárosombol.Mert az apa beszámithatatlan.

Kettesben nem lehet az apával,csak a nagyszülőkkel együtt.
De a mama kavarja legjobban a kakát.ÉRTED????

monalisa1 # 2008.02.01. 15:32

Azért mert született egy itélet amely számodra nem kedvező, még nem kell téves következtetéseket levonni...

A saját ügyvédjüknek meg végül is annyit fizetnek/fizettek amennyit akarnak/tudtak, "a" lefizetés itt sem áll meg.

monalisa1 # 2008.02.01. 15:41

A több okból is fura bírói itélet ellen miért nem fellebbeztél?! Jogodban állt volna! Másodfokon háromragú bíri tanács van, vagyis egy egész bírságot (...) csak nem lehet lepénzelni...

Vélem újra tárgyaltatták volna a gyerekelhelyezés dolgát, de akkor már egy másik bíróval.

Nem lenne engedélyezve a bölcsödés korú gyermek hétvégekre való elvitele engedélyezve - külön is figyelemmel a súlyos beteg apára.

Valószínűleg a t.díj is magasabb összegben lett volna meghatározva.

monalisa1 # 2008.02.01. 15:42

... háromtagú birói tanács...

bernadett 1978 # 2008.02.01. 15:58

Monalisa!!

Nekem sem telt ügyvédre.És a birónő ezt mondta,ezek a dolgok hivatalosak,hogy 2 napra oda kell adnom a gyereket stb!!
Nem olyan rég tudtam meg,ez nem igy van,ha akkor van ügyvédem"Kértem kirendelt ügyvédet magamnak"de nem kaptam,nem tudom miért. Akkor nem itt tartunk.Senki sem születik zseninek,de ma már tudom orromnál fogva vezettek,és kiderült lefizették a birónőt.

De mostantól teszek arrol,ne igy legyen.Minden dolgot tudni akarok hivatalos embertől,mik a jogaim,mikortól viheti el az apa-mam a gyermekem.

E!zért nem kell elitélni,ha nem tudok mindent:-(