Végrehajtási okirat közjegyzői FMH nélkül

Rezeske # 2019.01.18. 11:39

oligaliga,

nagyon köszi. Lesznek mellékletek is,csatolmányok, azt még kiderítjük, hogyan lehet felcsatolni (pl. végrehajtásról szóló értesítés, munkabér letiltásról szóló levél, stb...)

oligaliga # 2019.01.18. 11:41

A csatolás egyszerű:

Beszkennelitek az iratot vagy lefényképezitek,. a lényeg, hogy pdf-ben legyen elmentve.

A nyomtatvány kitöltése közben/után a Fájl menüből kiválasztjátok a Csatolmányok kezelése menüpontot, a többi magától értetődik.

Rezeske # 2019.01.18. 11:43

oligaliga,

köszönöm.Ez így nagyon jó, mármint az, hogy fotózni is lehet, mert legközelebb jövőhéten lesz a sógornőm olyan helyzetben, hogy scannelni tudjon...így viszont akár ma este is, még együtt fel tudnak tölteni mindent :-)

oligaliga # 2019.01.18. 11:50

A lényeg, hogy a nyomtatványhoz pdf-et lehet csatolni, szóval a lefényképezett iratot pdf-be kell menteni vagy nyomtatni. (letölthetők olyan szoftverek, amikkel lehet pdf-be nyomtatni).

Rezeske # 2019.01.18. 11:53

igen, ezt épp pár perce olvastam.....ezt már megoldják valahogy, elvileg van IT-s ismerősük :-)

gerbera317 # 2019.01.18. 12:00

Csak óvatosan a fotózással! Én a különőálló jpg-ben megküldött mellékleteket mint ügyintézésre alkalmatlant ki szoktam b@szkodni, különösen akkor, ha nekem kellene az elforgatással is bíbelődnöm. Melléklet csak egybefűzött pdf legyen! A fotó felejtős.

oligaliga # 2019.01.18. 12:02

Ne kizárt a több fényképnek egy pdf-be nyomtatása, csak a megfelelő szoftver kell hozzá. A nyomtatványhoz pedig úgy kell csatolni, hogy egy irat - egy fájl (akkor is, ha több oldalas).

Rezeske # 2019.01.18. 12:08

Én azt tanácsoltam az előbb nekik, hogy minden egyes lapot egyesével fotózzanak majd le, és a megfelelő szoftverrel mentsék el egyenként pdf-ként, ahogy Te is írtad, majd csatolják fel a keresetlevélhez, ahogy le van írva....

Rezeske # 2019.01.18. 12:09

gerbera317,

úgy érted, hogy mondjuk lefotóznak 5 különféle oldalt, azt az 5-öt próbálják meg egyetlen pdf-be kiíratni, és azt az egy pdf-et csatolják, mint mellékletet?

gerbera317 # 2019.01.18. 12:09

Persze, nincs azzal semmi gond. Kép nyomtatása pdf-be, csak egy pdf-nyomtatót (pl. Cute Pdf Writer) kell telepíteni a számítógépre. Telefonról esélytelen. És ha pdf, akkor nem 1. oldal, 2. oldal stb, hanem egyetlen összefűzött pdf-et kell létrehozni (pl. pdf-staplerrel).

Rezeske # 2019.01.18. 12:11

elég régi cikk, dee ilyesmi szoftverre gondoltok?

https://hvg.hu/…10_pdf_2_jpg

Rezeske # 2019.01.18. 12:13

bocsi gerbera,
hamarabb írtál, mint ahogy én belinkeltem volna a szoftverről a linket:-)

oligaliga # 2019.01.18. 12:16

Én speciel az ne-szignó-hoz kapcsolódó e-lapolvasót használom, ami alapvetően szkenner program, de közvetlenül is becsatolhatsz fájlokat, egymás után többet, rendezgetheted is a sorrendet. A mentésre már pdf-ben kerül sor, így nem kell külön összefűzőt használni.

Egyetlen hátránya, hogy a teljes e-szignót kell hozzá telepíteni. Bár ez nem olyan nagy program, és elektronikus iratok olvasásánál kifejezetten jól jön.

Rezeske # 2019.01.18. 12:19

oligaliga,

sajnos, nincs scannerük :-(

Ezt az e-signo-dolgot megkérdezik az IT-s haverjuktól...

Rezeske # 2019.01.18. 18:16

Sziasztok. Töltögetjük tesómmal ezt a elektronikus adatlapot, és van egy iylen oldal is:

4. OLDAL
-
FELPERESEK KÉPVISELŐI
Az oldalon a
polgári peres eljárásban keresetet indító fél
képviselőjének (nem jogi
képviselőjének)
adatai
adhatóak meg.

Itt megadhatja természetes személyként a feleségét a tesóm, vagy nem szükséges?

Rezeske # 2019.01.18. 18:28

illetve mi ez a Felperesek kézbesítési megbízottjai? A kitöltési útmutató elég szűkszavú, pedig 3-an olvasgatjuk :-(

oligaliga # 2019.01.18. 19:51

Felperes képviselője az lehet, akit a Pp. erre feljogosít. Szerintem ezt a részt ne töltsétek ki.

Kézbesítési megbízott annak kell, akinek nincs magyarországi lakóhelye vagy tartózkodási helye.

Rezeske # 2019.01.18. 19:54

oligaliga,

nagyon szépen köszönjük:-)

azért is gyanús volt, mert az ÁNYK, amikor ellenőriztette vele az oldalt tesóm, nem jelzett neki hibát, kivéve persze egyelőre a csatolmányt, mert az még nincs kész :-)

De akkor anélkül, de kész a kereset :-)

Rezeske # 2019.01.19. 14:30

Sziasztok,

elkészült az elektronikus keresetlevél, megvannak a csatolmányok, az utolsó lapon szépen leírtuk, ami történt.

A kérdésem az, hogy ilyeneket beleírhatunk, amit pl. drbjozsef írt, hogy:

"„(régi)Ptk.327.§(3) Ha az elévülést megszakító eljárás során végrehajtható határozatot hoztak, az elévülést csak a végrehajtási cselekmények szakítják meg.”

Vagy ne feszegessük a húrt, bízzuk ezt a Bíróságra?

Rezeske # 2019.01.19. 15:00

Ezt a szöveget írtuk a "Keresetlevél-szövege mezőbe:

Tisztelt Bíróság!

Alulírott, XYZ , az alábbiakat adom elő:

alperesként megjelölt vállalkozás (OTP Faktoring ZRT) végrehajtást kért ellenem egy 2008-ban általuk felmondott hitelszerződés kapcsán.

Ezt a végrehajtást az xy-városban működő, Dr.XYZ önálló bírósági végrehajtó a 123.V.01234/2018/8-as számú végrehajtói okirattal irányomban elindította, mely okiratot csatolom keresetemhez.

A végrehajtótól kapott okiratból, illetve a csatolt Végrehajtási lapból kiderül, hogy a végrehajtást dr. XYZ közjegyző a 12345/Ü/12345/2018/2-es számú végrehajtási lappal rendelte el.

A bírósági végrehajtó 2018.12.18-napján munkabérletiltás-eljárást kezdeményezett Munkáltatómnál, amely letiltás azóta is folyamatban van, a törvény által jóváhagyott 33%-os mértékben.

A végrehajtási lap 7. pontja szerint a fizetési meghagyás jogerőre emelkedése: 2010.10.29, illetve a végrehajtás elrendelésének időpontja a végrehajtási lap 6/7-es oldalán: 2018.08.19.

Ez alapján megállapítható, hogy a végrehajtandó követelés ebben az időszakban elévült.

Írásban kértem fenn nevezett bírósági végrehajtót a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatására, a végrehajtást kérő nyilatkozattételére, miszerint fennáll-e a követelésük, szemben a felperes által kinyilatkoztatott elévült követeléssel.

A végrehajtó által lefolytatott Vht. 41. § szerinti eljárásban a végrehajtást kérő nem ismeri el az elévülést, a követelését továbbra is fenntartja. Erről szóló dokumentumot is csatolom keresetemhez.

Ezek alapján kérem Tisztelt Bíróságtól a végrehajtás Pp. (Pp.) 528–537. §-a szerinti megszüntetését, valamint az ítélet meghozataláig a végrehajtás felfüggesztését.

Jelen keresetlevelemhez az alábbi dokumentumokat csatolom:

• végrehajtó felhívása tartozás haladéktalan megfizetésére,
  • munkabér-letiltást elrendelő okirat,
  • felperes által bírósági végrehajtónak beadott kérelem a Vht. 41.§ szerinti eljárás lefolytatására,
  • bírósági végrehajtó átirata alperes részére, amelyben nyilatkozatot kér a követelés fennállásáról,
  • ennek az eljárásnak a hivatalos válasza alperestől, amelyben a követelés fennállásáról nyilatkozik,
  • végrehajtási lap,
  • bírósági végrehajtótól kapott Díjjegyzék,
  • foglalási jegyzőkönyv,

Tisztelettel:

XYZ
felperes

Mit gondoltok kedves Hozzáértő Kollégák, mehet ez így?

gerbera317 # 2019.01.19. 15:26

A végrehajtó intézkedéseit mi a búbánatért csatolod? Azokat nem vizsgálja a bíróság, és sem a megszüntetés mellett, sem ellene nem szólnak. A bíróság kizárólag azt a tényt vizsgálja majd, hogy a vh-határozat és a vh-kérelem között eltelt-e az elévüléshez szükséges idő, valamint, hogy nemperes úton (= Vht. 41. §) megkísérelted-e a végrehajtás megszüntetését elérni.

Rezeske # 2019.01.19. 16:25

Szia gerbera,

akkor miket csatoljuk? Leírnád, hogy a felsoroltak közül melyeket nyomjuk fel?
Még nem adta be tesóm, nem késő variálni.

A szövegről mit gondolsz egyébként? Kiszedve majd belől természetesen a nem kellő részeket, amiről most írtál.....

gerbera317 # 2019.01.19. 16:28

Nos, ha visszaolvasol, megtalálhatod, hogy szinte szó szerint leírtam, mit kell kérni a bíróságtól. És azt is hogy a kérelmedet alátámasztó tényeket melyik iratban, hol találja meg. Nem erősségem az ismétlés.

Rezeske # 2019.01.19. 16:39

Közben visszanéztem :-) Ezek szerint kb 2-3 iratról beszélünk....

Kimazsolázom belőle, de gyakorlatilag ha jól értelmezem ,majdhogynem elegendő a VH-lapot csatolnom....

gerbera317 # 2019.01.19. 16:48

Igen. Tkp. csak a vh-lap kell (8. pont: fmh-jogerő + utolsó oldal: elrendelés dátuma). A bíró nem idióta, hogy ebből ne értse meg, miről van szó.

A kérelmed tartalmazza a végrehajtás felfüggesztését is. Nyilván azért, mert tényeges sérelmed származik a végrehajtás folyamatban létéből, nevezetesen: tiltják a fizetésedet. Ezt elegendő állítani, de ha kevésnek gondolod, hát bemutathatod hozzá a letiltó intézkedést, meg a a fizetési papírjaidat, amin látszik a letiltás. (A fizetési papír egy szar könyvelési irat, a készítőjén kívül ember nem érti, ezért ha a bemutatására vetemedsz, minimum színessel jelöld meg, hol látszik a levonás!!!) De egyébként tök' fölösleges.