oligaliga,
nagyon köszi. Lesznek mellékletek is,csatolmányok, azt még kiderítjük, hogyan lehet felcsatolni (pl. végrehajtásról szóló értesítés, munkabér letiltásról szóló levél, stb...)
oligaliga,
nagyon köszi. Lesznek mellékletek is,csatolmányok, azt még kiderítjük, hogyan lehet felcsatolni (pl. végrehajtásról szóló értesítés, munkabér letiltásról szóló levél, stb...)
A csatolás egyszerű:
Beszkennelitek az iratot vagy lefényképezitek,. a lényeg, hogy pdf-ben legyen elmentve.
A nyomtatvány kitöltése közben/után a Fájl menüből kiválasztjátok a Csatolmányok kezelése menüpontot, a többi magától értetődik.
oligaliga,
köszönöm.Ez így nagyon jó, mármint az, hogy fotózni is lehet, mert legközelebb jövőhéten lesz a sógornőm olyan helyzetben, hogy scannelni tudjon...így viszont akár ma este is, még együtt fel tudnak tölteni mindent :-)
A lényeg, hogy a nyomtatványhoz pdf-et lehet csatolni, szóval a lefényképezett iratot pdf-be kell menteni vagy nyomtatni. (letölthetők olyan szoftverek, amikkel lehet pdf-be nyomtatni).
igen, ezt épp pár perce olvastam.....ezt már megoldják valahogy, elvileg van IT-s ismerősük :-)
Csak óvatosan a fotózással! Én a különőálló jpg-ben megküldött mellékleteket mint ügyintézésre alkalmatlant ki szoktam b@szkodni, különösen akkor, ha nekem kellene az elforgatással is bíbelődnöm. Melléklet csak egybefűzött pdf legyen! A fotó felejtős.
Ne kizárt a több fényképnek egy pdf-be nyomtatása, csak a megfelelő szoftver kell hozzá. A nyomtatványhoz pedig úgy kell csatolni, hogy egy irat - egy fájl (akkor is, ha több oldalas).
Én azt tanácsoltam az előbb nekik, hogy minden egyes lapot egyesével fotózzanak majd le, és a megfelelő szoftverrel mentsék el egyenként pdf-ként, ahogy Te is írtad, majd csatolják fel a keresetlevélhez, ahogy le van írva....
gerbera317,
úgy érted, hogy mondjuk lefotóznak 5 különféle oldalt, azt az 5-öt próbálják meg egyetlen pdf-be kiíratni, és azt az egy pdf-et csatolják, mint mellékletet?
Persze, nincs azzal semmi gond. Kép nyomtatása pdf-be, csak egy pdf-nyomtatót (pl. Cute Pdf Writer) kell telepíteni a számítógépre. Telefonról esélytelen. És ha pdf, akkor nem 1. oldal, 2. oldal stb, hanem egyetlen összefűzött pdf-et kell létrehozni (pl. pdf-staplerrel).
elég régi cikk, dee ilyesmi szoftverre gondoltok?
bocsi gerbera,
hamarabb írtál, mint ahogy én belinkeltem volna a szoftverről a linket:-)
Én speciel az ne-szignó-hoz kapcsolódó e-lapolvasót használom, ami alapvetően szkenner program, de közvetlenül is becsatolhatsz fájlokat, egymás után többet, rendezgetheted is a sorrendet. A mentésre már pdf-ben kerül sor, így nem kell külön összefűzőt használni.
Egyetlen hátránya, hogy a teljes e-szignót kell hozzá telepíteni. Bár ez nem olyan nagy program, és elektronikus iratok olvasásánál kifejezetten jól jön.
oligaliga,
sajnos, nincs scannerük :-(
Ezt az e-signo-dolgot megkérdezik az IT-s haverjuktól...
Sziasztok. Töltögetjük tesómmal ezt a elektronikus adatlapot, és van egy iylen oldal is:
4. OLDAL
-
FELPERESEK KÉPVISELŐI
Az oldalon a
polgári peres eljárásban keresetet indító fél
képviselőjének (nem jogi
képviselőjének)
adatai
adhatóak meg.
Itt megadhatja természetes személyként a feleségét a tesóm, vagy nem szükséges?
illetve mi ez a Felperesek kézbesítési megbízottjai? A kitöltési útmutató elég szűkszavú, pedig 3-an olvasgatjuk :-(
Felperes képviselője az lehet, akit a Pp. erre feljogosít. Szerintem ezt a részt ne töltsétek ki.
Kézbesítési megbízott annak kell, akinek nincs magyarországi lakóhelye vagy tartózkodási helye.
oligaliga,
nagyon szépen köszönjük:-)
azért is gyanús volt, mert az ÁNYK, amikor ellenőriztette vele az oldalt tesóm, nem jelzett neki hibát, kivéve persze egyelőre a csatolmányt, mert az még nincs kész :-)
De akkor anélkül, de kész a kereset :-)
Sziasztok,
elkészült az elektronikus keresetlevél, megvannak a csatolmányok, az utolsó lapon szépen leírtuk, ami történt.
A kérdésem az, hogy ilyeneket beleírhatunk, amit pl. drbjozsef írt, hogy:
"„(régi)Ptk.327.§(3) Ha az elévülést megszakító eljárás során végrehajtható határozatot hoztak, az elévülést csak a végrehajtási cselekmények szakítják meg.”
Vagy ne feszegessük a húrt, bízzuk ezt a Bíróságra?
Ezt a szöveget írtuk a "Keresetlevél-szövege mezőbe:
Tisztelt Bíróság!
Alulírott, XYZ , az alábbiakat adom elő:
alperesként megjelölt vállalkozás (OTP Faktoring ZRT) végrehajtást kért ellenem egy 2008-ban általuk felmondott hitelszerződés kapcsán.
Ezt a végrehajtást az xy-városban működő, Dr.XYZ önálló bírósági végrehajtó a 123.V.01234/2018/8-as számú végrehajtói okirattal irányomban elindította, mely okiratot csatolom keresetemhez.
A végrehajtótól kapott okiratból, illetve a csatolt Végrehajtási lapból kiderül, hogy a végrehajtást dr. XYZ közjegyző a 12345/Ü/12345/2018/2-es számú végrehajtási lappal rendelte el.
A bírósági végrehajtó 2018.12.18-napján munkabérletiltás-eljárást kezdeményezett Munkáltatómnál, amely letiltás azóta is folyamatban van, a törvény által jóváhagyott 33%-os mértékben.
A végrehajtási lap 7. pontja szerint a fizetési meghagyás jogerőre emelkedése: 2010.10.29, illetve a végrehajtás elrendelésének időpontja a végrehajtási lap 6/7-es oldalán: 2018.08.19.
Ez alapján megállapítható, hogy a végrehajtandó követelés ebben az időszakban elévült.
Írásban kértem fenn nevezett bírósági végrehajtót a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatására, a végrehajtást kérő nyilatkozattételére, miszerint fennáll-e a követelésük, szemben a felperes által kinyilatkoztatott elévült követeléssel.
A végrehajtó által lefolytatott Vht. 41. § szerinti eljárásban a végrehajtást kérő nem ismeri el az elévülést, a követelését továbbra is fenntartja. Erről szóló dokumentumot is csatolom keresetemhez.
Ezek alapján kérem Tisztelt Bíróságtól a végrehajtás Pp. (Pp.) 528–537. §-a szerinti megszüntetését, valamint az ítélet meghozataláig a végrehajtás felfüggesztését.
Jelen keresetlevelemhez az alábbi dokumentumokat csatolom:
Tisztelettel:
XYZ
felperes
Mit gondoltok kedves Hozzáértő Kollégák, mehet ez így?
A végrehajtó intézkedéseit mi a búbánatért csatolod? Azokat nem vizsgálja a bíróság, és sem a megszüntetés mellett, sem ellene nem szólnak. A bíróság kizárólag azt a tényt vizsgálja majd, hogy a vh-határozat és a vh-kérelem között eltelt-e az elévüléshez szükséges idő, valamint, hogy nemperes úton (= Vht. 41. §) megkísérelted-e a végrehajtás megszüntetését elérni.
Szia gerbera,
akkor miket csatoljuk? Leírnád, hogy a felsoroltak közül melyeket nyomjuk fel?
Még nem adta be tesóm, nem késő variálni.
A szövegről mit gondolsz egyébként? Kiszedve majd belől természetesen a nem kellő részeket, amiről most írtál.....
Nos, ha visszaolvasol, megtalálhatod, hogy szinte szó szerint leírtam, mit kell kérni a bíróságtól. És azt is hogy a kérelmedet alátámasztó tényeket melyik iratban, hol találja meg. Nem erősségem az ismétlés.
Közben visszanéztem :-) Ezek szerint kb 2-3 iratról beszélünk....
Kimazsolázom belőle, de gyakorlatilag ha jól értelmezem ,majdhogynem elegendő a VH-lapot csatolnom....
Igen. Tkp. csak a vh-lap kell (8. pont: fmh-jogerő + utolsó oldal: elrendelés dátuma). A bíró nem idióta, hogy ebből ne értse meg, miről van szó.
A kérelmed tartalmazza a végrehajtás felfüggesztését is. Nyilván azért, mert tényeges sérelmed származik a végrehajtás folyamatban létéből, nevezetesen: tiltják a fizetésedet. Ezt elegendő állítani, de ha kevésnek gondolod, hát bemutathatod hozzá a letiltó intézkedést, meg a a fizetési papírjaidat, amin látszik a letiltás. (A fizetési papír egy szar könyvelési irat, a készítőjén kívül ember nem érti, ezért ha a bemutatására vetemedsz, minimum színessel jelöld meg, hol látszik a levonás!!!) De egyébként tök' fölösleges.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02