Beszélni fogunk velük, hogy ezt mégis mi alapján kérik tőlem de nem tudom, hogy hogyan tudom kivédeni hogy ne tudják tőlem behajtani.
Végrehajtási jogi fórum
Például azzal, hogy nem ismered el a veled szemben állított követelést sem bíróság, sem közjegyző előtt.
A nemzeti vagyonkezelő szokott számlát küldeni az árverési vételárról, ezek szerint a maradvány hasznosító is. Ha jól megnézed a számlát biztosan rajta van, hogy "pénzügyi teljesítést nem igényel".
Egy hivatali aktus lepapirozása?
Igen, rajta van, hogy pénzügyi teljesítést nem igényel. De a következő sorban meg az van, hogy mire hivatkozzak ha teljesítem az utalást.
Ha meg nem kéri hogy fizessék, akkor miért állít ki nekem számlát?
Manfanatics,
Pénzügyi teljesítést nem igényel, de ha olyan kedved van, túl sok a pénzed, nem tudsz mit kezdeni vele, akkor szívesen veszik, és ha mégis utalsz, akkor mire hivatkozzál.
Nyilván nem kell fizetni. Ne foglalkozz vele.
Szerintem azért küldik a számlát, hogy ha valamilyen okból szükséged lenne rá, akkor ne kelljen külön kérni. Elszámolni, igazolni vele valamit.
„kiküldött egy számlát, hogy az árverési vételár x %-át fizessem be nekik ingatlan értékesítés jogcímén”
Álljunk meg egy percre! Számlát nem az ad, akinek bevétele van, és annak, akitől a bevétele származik? Hogyan kerül itt képbe az árverési vevő? És mire fel akar itt számlát adni az állam? És ha ad, miért csak x százalékról, és honnan annak a jogcíme?
Nem értem ezt az egész számlázási dolgot. Amikor én kaptam hasonló számlát, akkor a teljes vételárról kaptam számlát a nemzeti vagyonkezelőtől, pedig biztos, hogy a vételárból egy forintot sem kaptak. Azt el tudom képzelni, hogy a mostani esetben azt a részt számlázták ki ami befolyt hozzájuk, annak még látom valami értelmét.
"Ha meg nem kéri hogy fizessék, akkor miért állít ki nekem számlát?"
A vételárat kifizetted. A sorrend nem feltétlenül úgy néz ki, hogy számlázás, aztán fizetés. Van úgy, hogy a fizetés előre történik, utána van a teljesítés és a számlázás, ebben az esetben is ez történt.
Ha pénzügyi teljesítést nem igényel akkor nem is kell értened...
Valóban ott van l, hogy pénzügyi teljesítést nem igényel, viszont az is ott van, hogy ha nem teljesítek, akkor késedelmi kamatot számítanak fel.
Szóval nekem nem egyértelmű. De eleve az egész számlaküldés sem az. Az Állam, mint adós volt tulajdonos miért küld nekem bármiről is számlát.
Gazdasági társaság számviteli bizonylatot köteles kiállítani. Hogy kellett-e vagy sem, nem lényeges. Ne rugózz rajta, fizetni úgy se kell.
Manfanatics,
Látni kellene azt a számlát pontosan, de ha a fizetendő összeg nulla forint, akkor arra bármekkora késedelmi kamat is nulla forint.
A kamat egy sablon
.
Tedd be az iratok közé.......
Ez már volt kérdés néhány hete. Nem te voltál az?
Az árverési hirdetmény visszavonásának feltétele, hogy a) valamennyi, a hirdetményen felsorolt követelés ki legyen fizetve, vagy b) a ki nem fizetett követelések jogosultjai egyhangúlag kérjék a végrehajtótól az árverés elhalasztását. A b) változathoz az adósnak kell elérnie, hogy a végrehajtást kérők ilyet kérjenek.
Tisztelt Fórum!
Az lenne a kérdésem hogy a paromnak van 3 verehajtási letiltása. Kertük a cselekménylistát. Mindegyikben van 5 év nem cselekmény. Kertük a vh.41 nyilatkoztassák a vegrehajtás kérőt. Kettő nem valaszolt a 15 nap letelt. A harmadik kerte a vegrehajtas folytatását. Holott a cselekménylista között találtunk csökkentést és megszüntetést is. Az lenne a kerdésem hogy kérni kell a vegrehajtót hogy terjessze bíróságra? Mindharmat a bíróság dönti el? A végrehajtó nem tudja megszüntetni azt a kettőt amelyre nem reagáltak? Köszönöm.
„kérni kell a vegrehajtót hogy terjessze bíróságra?”
Meg ne próbáld! A végrehajtó csak megállapíthatja a végrehajtást kérő felhívásának az eredményét. A megszüntetés iránti kereset előterjesztése a végrehajtást elrendelő bíróságon már az adós feladata.
„a cselekménylista között találtunk csökkentést és megszüntetést is”
Minek a csökkentését vagy megszüntetését? Az nem volna hátrány, ha legalább a kérdés igaz lenne.
Lehet hogy furcsán hangzik de igen az összeg csökkentése. Végrehajtás megszüntetése. Ezeket is talaltunk közte. Majd utána végrehajtás folytatása is. Ma hívtam a végrehajtót ők sem értették. Éppen itt kérték továbbra is a végrehajtást a vh 41 folytatásban. Ők javasolták hogy írjuk meg ügyfélkapun hogy kérjük a bíróság elé terjesszék. Most akkor nekünk mi a teendőnk? Automatikusan oda kerül vagy kérni kell a végrehajtót hogyan járjon el? Köszönöm
Szünetelés lesz az, nem megszüntetés. Perben kérhetitek a megszüntetést.
Elnézést ha nem jól fogalmazok. Akkor nekünk mi a teendőnk. Nekünk kell bíróságra menni vagy elég ha megírjuk a végrehajtónak, hogy kérjük a vsgrehajtás megszüntetését? Köszönöm a válaszokat
„ Ők javasolták hogy írjuk meg ügyfélkapun hogy kérjük a bíróság elé terjesszék”
Hááát, jó nagy lúzer az a végrehajtó, aki a Vht. 41. eredményét beterjeszti a bírósághoz. A végrehajtás megszüntetése az adós érdeke, dolgozzon érte az adós!
Neki kellene lépnie...
Tisztelt Szakértők! Titán Faktorcéggel kapcsolatban érdeklődök. Mire számítsak, ha kérték az ingatlan árvereztetését? A követelésük sajnos jóval több, mint amennyiért az ingatlan az árverésen megvásárolható. Várható így, hogy maga a faktorcég lesz az árverési vevő követelésbeszámítással? ( az ingatlan kikiáltási ára 12 millió, de féláron már vihető...)
ufika,
Ha lesz licitáló, akkor az megveszi annyiért, amennyiért a licitet leütik. Ő tartozások nélkül veszi meg az ingatlant. Veled szemben meg folyik tovább a végrehajtás a maradék tartozásra, amit az árverési vételár nem fedezett.
Valószínűtlen, hogy a faktorcég venné meg. Ők nem utaznak ingatlanban.
„Valószínűtlen, hogy a faktorcég venné meg. Ők nem utaznak ingatlanban.”
Várd ki a végét. Én a gyakorlatban már nem egy ilyet láttam. A konkrét végrehajtást kérőnél is. Függ a becsértéktől is. A járványhelyzet miatti moratóriumból következhet, hogy még mindig vannak 2020-2021-es becsérték megállapítások, amelyeket most fognak árverésen közzétenni. Az ingatlanárak azóta emelkedtek, szóval egy végrehajtást kérőnek is megéri beszámítással vásárolni ingatlant.
"valószínűtlen, hogy a faktorcég venné meg. Ők nem utaznak ingatlanban."
A Titán Faktorcég foglalkozik ingatlan eladásokkal is. ( Titán Property.hu, itt vannak saját tulajdonban lévő ingatlanjai is, amiket gondolom szintén árverés útján szerzett meg, mert megérte neki)
Én is úgy gondolkodtam, nekik az a jó üzlet, ha beszámítással megveszi az ingatlant féláron, majd piaci áron tovább árulja...Több milliós a haszona így, plusz még az adóst is üldözheti tovább a maradék tartozással.
Jól gondolom?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02