végrehajtás alá vonható jövedelem

végrehajtó1 # 2010.11.05. 16:52

Alexu

Az 50ezer megy a bankszámlára akkor 28500ft marad.Valamint még 10750 ft azaz:39250ft marad.

De szerintem írjoin vh kifogást hogy ha csak a munkabér letiltás utáni része érkezik a számlára.

De addig is kéárje postai kézbesítést vagy valaki más nevén lévő bankszámlára.

Alexu # 2010.11.05. 18:43

Tisztelt Végrehajtó!

Lehet, hogy én nem vezettem fel a problémámat roszul.
A végrehajtási letiltás megérkezett a cégemhez-közalkalmazott vagyok-, ahol a következő hónaptól levonják a fizetésemből. Vagyis a bérszámfejtő szerint: 108.000,- ft nettóból mivel a bérből 50 %-ig vonható (több végrehajtás miatt), így marad a számítás szerint 54.000,- Ft kettőnkre. A bér utalása bankszámlára történik, így a végrehajtás már előtte megtörténik és csak ennyi fizetést kapok. Az a kérdés , hogy az átutalt összeghez még hozzáférhet a végrehajtó és abból is vonhat, hiszen oda csak a bérem megy és nincs is másom, akkor már nem 50%-ot vonna le, hanem sokkal többet. A végrehajtás kifogásolás történhet a létünk fenntartásának veszélye miatt?
Köszönettel

Alexu # 2010.11.05. 18:49

Tisztelt Vh4

Elnézést azt elfelejtettem, hogy a végrehajtó a béremből való letiltást kérte.

A másik kérdésem az lenne még, ha első fokon elutasítottak,és fellebbezhettem másodfokon, de még a tudomásom szerint az még nem zárult le, akkor annak az összege végrehajtás alá lehet vonni?

végrehajtó1 # 2010.11.05. 19:35

Az a kérdés , hogy az átutalt összeghez még hozzáférhet a végrehajtó és abból is vonhat, hiszen oda csak a bérem megy és nincs is másom, akkor már nem 50%-ot vonna le, hanem sokkal többet.

erre irtam hogy mennyi fog maradni a számlán.Mert hozzáférhet:

Az 50ezer megy a bankszámlára akkor 28500ft marad.Valamint még 10750 ft azaz:39250ft marad.

De szerintem írjoin vh kifogást hogy ha csak a munkabér letiltás utáni része érkezik a számlára.

De addig is kéárje postai kézbesítést vagy valaki más nevén lévő bankszámlára.

(na jó én 50ezerrel számoltam.54ezer esetében picivel több marad)

Alexu # 2010.11.05. 20:29

Tisztelt Végrehajtó!

Most már értem mit szeretett volna nekem mondani, nagy nehezen fogtam fel. Akkor ha most már jól fogom fel, akkor a végrehajtó nem tudja, hogy a számlára mi megy ezért mondja, hogy a számlámat is felkeresheti és letilthat még abból pénzt.
Remélem most már jól értettem.
Nagyon köszönöm a segítséget.

Alexu # 2010.11.05. 20:51

Tisztelt Végrehajtó!

Elnézését kérem még egy kérdésem lenne, vh kifogást mire írjak, mert átnéztem a törvény és mindent de igazából nem tudom milyen kifogást írjak a bíróság felé.
Az rendben van, hogy a pénzem utaltassam át máshova, de mire írhatok kifogást, mert az egyik ügyre írtam a bíróságnak, mert írtam már erről előzőleg, és kérdezem is Öntől, hogy míg várok a másodfokra, addig levonhatja abból az ügyből kifolyólag a fizetésem bizonyos részét vagy addig nem vonható, mert nincs lezárva.

Köszönöm előre is válaszát, ha tud minél hamarabb, mert kedden kell mennem a végrehajtóhoz.

Zol71 # 2010.11.11. 18:04

Üdvözlöm!

Kérem a segítségét a következőben.
Több hitelem is van, lakáshitel és személyi kölcsön is több banknál. Jól elástam magam tudom. Eddig fizettem mindenütt rendesen, de az utóbbi hónapban olyan családi események történtek, ami minden pénzemet elvittek, és ezért elmaradtam 1 hónappal. Sajnos időbe telik, mire össze szedem magam, de még így is kétségessé vált, hogy mindent pontosan tudjak fizetni ezek után. Van munkahelyem, dolgozom, eddig is elvállaltam minden plusz munkát, túlórát, hogy tudjak törleszteni, mert magamnak köszönhetem, hogy ilyen helyzetbe kerültem. Ha elmaradok, mi fog történni, mivel több hitelem is van, mennyiben fogják terhelni a jövedelmemet? Letilthatják teljesen? A lakásunkon CHF alapú hitel van, nagyon megemelkedett ennek is a törlesztése, próbálok a banktól segítséget kérni, a személyi kölcsön esetében van erre lehetőség? Tudom hogy bajban vagyok, szeretném tudni mi fog most történni így, hogy több banknál is van hitelem.

végrehajtó1 # 2010.11.11. 18:26

Ha a részletekkel elmarad és nem írta alá hogy a bank ilyen esetekben közvetlenül a munkáltatótól levonathatja ,akkor csak bírósági út marad.De ha közjegyzői okiratban írták le akkor közvetlenül a végrehajtóhoz lehet fordulni a banknak.Ha a végén letiltják akkor max.50% -ig tehetik.De a lakást is elviheti abank.
Próbáljon meg valamilyen áthidaló hitelt vagy másikbanknál a régi tartozást kiváltó kölcsönt szerezni.

Alexu # 2010.11.14. 14:30

Az én kérdésem az lenne, és ez vita tárgya is lett.
A jogszabály szerint táppénzből nem vonható le letiltás csak bizonyos esetekben, banki hitel miatt nem.
Akkor, hogyan működik az, hogy ugye a kiszámolja a bért, levonja a táppénzt és maradékból jön le a tiltás.
Számomra ez nem egyértelmű. Én úgy csinálnám kiszámolom a bért, levonom a táppénzt, a maradékot %-om letiltásként és ahhoz hozzáadom a táppénzes napokra kijött összeget levonva abból is a járulékokat.

kérem segítsen valaki ezt tudja

Közsönettel

Golden # 2010.11.14. 19:53

Érdeklődnék hogy (készfizető kezesség esetén) végrehajtásnál amennyiben más bankszámlára kapja a fizetést az adós, akkor is tiltható ? Mennyi idő múlva jutok hozzá (nekem tartozik).Vagy már a munkaadójánál tiltják és nem tud mit tenni?

Zol71 # 2010.11.15. 04:44

Üdvözlöm!

Köszönöm korábbi kérdésemre adott gyors válaszát.
Szeretném még tudni, hogy az ingatlanomat akkor is hozzányulhat a bank, ha azon másik pénzintézetnél van jelzáloghitelem, és az rendben van fizetve?
Hllottam olyat, hogy valakinek a bankszámláját zárolták, ahová a jövedelme jön, és így teljes egészébben nem tudott a fizetéshez és még a családi pótlékhoz sem hozzáférni? Ez milyen esetben fordulhat elő? Ha a bank a végrehajtóhoz fordul, a végrehajtó azon kívül, hogy a fizetésemet terhelik, mit fog még tenni? Elviszi a berendezést a lakásomból? Nincs más ingóságom, csak a lakóházunk, ahol a három gyermekemmel és feleségemmel élek.

Válaszát előre is köszönöm.

mouse # 2010.11.15. 16:04

Ezt kaptam ma:Teljes tartozása,tőke kamat költség megfiz.re a pan. a végrehajtó felé fennálló végrh.elj során felmerült költségek megfizetése és igazolása után legfeljebb 12 havi részletet tud adni.
3napot kaptam a válaszra.Akkor most nekem el kell mennem a végrehajtóhoz és befizetniX összeget ezt lefénymásolni és így kérni a részlet.fiz??A végrehajtónál hétfőn van félfogadás!,ilyenkor mi a teendő és kb mennyit kell neki fizetni,mert mikor ott voltam azt mondta h nem nagy összeg??!!,Ja és már a havi fiz.ből is vontak 29.000ft.remélem nem vész el

végrehajtó1 # 2010.11.15. 16:45

Zol71

Szeretném még tudni, hogy az ingatlanomat akkor is hozzányulhat a bank, ha azon másik pénzintézetnél van jelzáloghitelem, és az rendben van fizetve?

igen minden további nélkül

Hllottam olyat, hogy valakinek a bankszámláját zárolták, ahová a jövedelme jön, és így teljes egészébben nem tudott a fizetéshez és még a családi pótlékhoz sem hozzáférni”?

pontosan

Ha a bank a végrehajtóhoz fordul, a végrehajtó azon kívül, hogy a fizetésemet terhelik, mit fog még tenni? Elviszi a berendezést a lakásomból?

például azt is.de az ingóságokka mindig csak baj van.nehéz eladni...

végrehajtó1 # 2010.11.15. 16:48

Golden

Érdeklődnék hogy (készfizető kezesség esetén) végrehajtásnál amennyiben más bankszámlára kapja a fizetést az adós, akkor is tiltható ? Mennyi idő múlva jutok hozzá (nekem tartozik).Vagy már a munkaadójánál tiltják és nem tud mit tenni?

Letiltás rendszerint a munkabérből történik.A munkáltató levonja és kiutalja a vh kérőnek vagy a vh-nak.A maradék megy a bankszámlára (ha oda kéri).
Ha más nevén van akkor nem fér hozzá...

végrehajtó1 # 2010.11.15. 16:51

mouse

.Akkor most nekem el kell mennem a végrehajtóhoz és befizetniX összeget ezt lefénymásolni és így kérni a részlet.fiz??

Be fizeted az összeget (neked kell tudni mennyi), majd a maradékra 12 havi részlet dukáll.Ezt a vh-nál jegyzőkönyvezitek.

Golden # 2010.11.15. 17:48

Köszönöm a gyors választ.
"Ha más nevén van akkor nem fér hozzá…"

Még annyi a kérdés hogy ezt úgy érti hogy más néven van a bankszámlája ? Számít ez hogyha már a munkáltatónál le lehet tiltatni a bérét? Nekem kell jelezni hogy hol dolgozik vagy a végrehajtó egyszer(esetleg rendszeresen) megnézi ?

Még egyszer köszönöm az eddigieket is!

mouse # 2010.11.15. 18:07

Volt 315ezres tartozásom 177ezer tőke +kamat....,ebböl már befizettem 1hónapja a vh nál 145ezret.,erről kaptam papírt a havi fizetésemből levettek 29ezret.,Bocsánat de én a első 2 sort nem értem!Ja és ezt a levelet a pantól kaptam.

végrehajtó1 # 2010.11.15. 19:18

Golden

Úgy értem hogy a munkabért utaltathatja a pl:barátja bankszámlájára.Így a számlát nem tudják vh alá vonni.
Jelezheti is hogy van munkahelye de a vh-tó a Oep nyilvántartásából is látni fogja.

hard86 # 2010.11.23. 14:17

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Éredklődni szeretnék, hogyha Apeh tartozás miatt van levonásom ami 33% és van még egy másik levonásom is ami szintén 33%. Akkor mennyit vonhat a végrehajtó ha kiskorú gyermeket nevelek 66%-ot összesen vagy max 50%-ot

Várom mielőbbi válaszát

nandy # 2010.11.23. 14:21

A tartásdíj megelőzi a többi tartozást, így arra 33%-ot lehet vonni, az apeh-osra pedig 17%-ot.

végrehajtó1 # 2010.11.23. 19:48

33/ apeh és 17/ egyébb tartozást lehet vonni.Max:50%.

Az hogy kiskoru gyermeket nevel annak nincs jelentősége.

Csabesz0901 # 2010.12.08. 17:43

Van egy egyedi esetem,nem tudom ez valakivel megtörtént e már ?
Annyi történt,h a Budapest Banknál van egy hitelkártyám és arra van tartozásom. E mellett van ugyan itt egy lakossági folyószámlám is ,melyről a jelzáloghitelemet törlesztem. Ezen számlára érkezik a családi pótlék,gyes,és gyerektartás is. Történt egyszer csak,hogy kaptam egy sms,mely azt igazolta vissza ,hogy a Hitelkártya osztály leemelte a Lakossági számlámról a tartozásomat,minden féle előzetes bejelentés nélkül. Állítólag ez bent van a szerződési feltételekben.
Az a kérdésem,hogy jogosan vihetik e el a számlámra érkező szoc.ellátásokból bármennyi összeget. Ebben az a szép , hogy bankon belül nem tudja a jobb kéz ,h mit csinál a bal.Igy most a Jelzáloghitelem marad mínuszos.
Köszönöm a válaszát....

végrehajtó1 # 2010.12.09. 08:57

Teljesen jogos.Sőt ha nem vigyázol azaz nem fizetsz rendesen akkor minden szerződést fel fog mondani a bank.

Bencsi # 2010.12.09. 18:39

Tisztelt Végrehajtó!

Esetem nagyon egedi. Anno egy csaló áldozata lettem (további 62 emberrel együtt)és ezáltal 33%ot vontak le a fizetésemből. Rendben, fizettem, holott a bíróság kimondta a csalás tényét ellenem,az illető csücsül, de a bankokkal szemben nem tehetünk semmit (vállakozásba mentem bele, de kiderült, adós és kezes vagyok) Tehát eddíg vonták is a fizetésemből. De. Én sajnos nem dolgozom 1hónapja, ennek ellenére a végrehajtó a tudtomon kívül (holott anno 3 havi könyvelő által rontott fizetés miatt fel tudott hívni) letiltatta az utolsó munkahelyem általi 33%ot a bankszámlámról...a probléma hogy a párom fizetése volt a számlámon, igazoltan. Kérdésem: hogy vonhatta le, ha nem is dolgoztam, miből fizessem ki? 2. Meddig terhelheti a fizetésem, hány %ig? Fontos kérdés, már évek óta fizetem, és havi 80ezer fizetésből kellett törlesztenem, holott én vagyok a sértett. Vicces. De most hogy nincs jövedelmem, sem segélyben nem részesülök, mit tesz velem? Engem lincselnek meg más sikkassztása miatt?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Egy nagyon szomorú, évekig szenvedő hölgy :(

végrehajtó1 # 2010.12.09. 19:03

A büntető ügyhöz nem tudok hozzászólni.A bankszámlát pedig le kell " inkassózni".Még akkor is ha más fizetése megy rá.50% ig lehet letiltani a fizuból.