végrehajtás alá vonható jövedelem

Bencsi # 2010.12.09. 19:10

Tisztelt Végrehajtó!

Köszönöm gyors válaszát! Ez csak azért baj mert egy állásinterjún elég kellemetlen lesz, hogy ilyen letiltásom van,...ami nem is az én hibám. De ha nem lesz pénz a számlámon, akkor "áll" a levonás, amig ujra nem lesz rajta pénz? Semmi ingóságom, gondolom ezért is terhelték a számlám, de hogyan, ha nem dogozok, miből? Nem gondoltak bele, ha eddig 3,5 éve fiezetm, akkor mi lehet a baj? 2 helyen vagyok, 1mint adós, 1 mint kezes...az egyikből lett a 33%os letiltás...ha a másik is végrehajtás elé kerül, akkor 50%ot fognak vonni? ÉS ha nincs mit, akkor eljönnek a lakcímemre (páromnál lakom) és elviszik a párom személyes dolgait? Én konkrétan 3 bőrönd ruhával rendelkeztem...

Ki szolgáltat igazságot? 29évesen, ingóság nélkül, hitel mellett (amivel el vagyok késve) hogy alapozzam a jövőm? :'(

Köszönöm.

B.

monalisa1 # 2010.12.09. 19:34

A bírósági papírral a kezedben a csaló ellen kezdeményezz végrehajtást ha jelenleg nem is látod sok értelmét., egy pénztartozás nem évül el (5 év) ha a végrehajtó időről időre megkisérli a végrehajtást. (Persze a végrehajtó addig is pénzért dolgozik.) Ha szerencséd van a pasinak előbb-utóbb lesz legális jövedelme, netán ingatlan a nevén, és akkor "jösz majd te". Előfordulhat hogy végső soron csak a majdani nyugdíjából...

Ha lesz ujabb munkád, fizetésed, a pénzedet "dugd el", nyíss egy vidéki takarékpénztárnál számlát, a kutya se talál ott rá.

Még innen a 30-on az Életben nem vagy elkésve semmiről, most "gubancos" de remélve nem oly sokára rendbejönnek a dolgaid.

monaLuis
laikus hozzászóló

Bencsi # 2010.12.09. 19:44

KEdves monaLuis!

Köszönöm biztatásod...a pasinak nincs semmije, anno lefoglalták (a kiderült akaratos csalása/félrevezetése miatt) a lakását, cuccait...de kevés...jövedelme nincs , perelhetném de mmiből fizet? ezt beszéltem anno a biróval...zátony.

olvastam hogy a végrehajtó nem látja mennyi pénz van a számlán...de ha máshova kérném remélhetőeleges fizetésem, akkor a saját számlámon addíg vár, mig nem lesz pénz? nem akarom magam meglincseltetni, ezért is fizettem anno, holott a többi sértett azt mondta: Fityiszt! ezt sem tudtam, hogy lehet..:( LAssan belebetegszem ebbe, magasvérnyomásom lett, és volt már 28 évesen egy infartusom is...már nem birom idegekkel :(

B.

monalisa1 # 2010.12.10. 14:39

Ha egy másik számlára kérnéd a remélve mielőbbi fizetésedet akkor abból élni tudnál -nem kopna fel az állad-, valamint tudnál kp. befizetések eszközölni a végrehajtó által ismert másik számlára, tehát időnként azért eredményes lenne a végrehajtás is. Vagyis "játszanál" a pénzeddel a két számlán - okosan.

Az hogy ennyire ki vagy borulva a történések miatt és a sajnálatos egészségi problémák, saját érdekedben mielőbb fordulj ideggyógyászhoz - biztosan segíteni fog. (Ismétlem: saját érdekedben!) És senkinek nem kell tudni arról hogy te orvoshoz jársz, legfeljebb majd később elmondod x-nek és y-nak, ha úgy látod ezt.

Minden jót!

abené # 2010.12.10. 15:49

Szeretném megkérdezni, hogy a szerzödésfelmondás után mennyi idö a peres eljárás végéig:személyi kölcsönöm van, és felmondta a bank, és szeretném tudni hogy kb mennyi idö az amig elkezdik behajtani peres eljárás?köszönöm

végrehajtó1 # 2010.12.10. 15:58

Banktól függ.De sokszor évekig tart.

Eszti08 # 2010.12.11. 14:27

Tisztelt Végrehajtó!

Szeretném megkérdezni,hogy mivel sok tartozásom összegyűlt, kb.:300 000,- Ft ( a gázt már ki is kötötték) végrehajtást fognak kezdeményezni. Van lakás a nevemen, amiben lakunk és van a folyószámlámon pénzem, amit a gyerekek továbbtanmulására tetttem félre, még amikor dolgoztam. Most nem dolgozom, de nem akarom elveszíteni a pénzt mert a gyerekeknek nagyon kell.
Ha a házamra ráterhelnék, inkább azt vállalnám. Addig legalábbis míg nem kezdek el dolgozni.

Mit tehetek? Illetve hogy van ez? Először az ingatlant terhelik, vagy a számlát?
Tehetek-e valamit, hogy ne a "gyerekek pénze" ússzon el, hanem inkább az ingatlanra terhelnék. Egy kis idő múlva úgyis megkezdeném a törlesztést. Vagy ilyenkor már egyösszegben kell??

Köszönöm a választ!

monalisa1 # 2010.12.11. 15:26

Előszőr a számlát csapolják meg - egálig., vélem ezzel a 300e Ft tartozás valószínűleg le is megy.

Próbálj a bírósági végrehajtóval beszélni hogy inkább a házra tegyen jelzálogot valamint próbálj "már tegnap" elhelyezkedni, hogy a munkajövedelemből legyen a letiltás havi 33%-ban - egálig.

Sajnos a végrehajtási eljárás is költséget okoz.

Külön: bár nagy hírtelen eltüntetheted a számlán lévő pénzt de valószínűleg kérdezni fogják: tegnap még volt x összeg rajta, mára hová tünt?!

Eszti08 # 2010.12.11. 17:02

Köszi Monalisa a választ!

Azonban nagy hirtelen nem tüntethetem el, mert van benne biztosítás is, és kb 3 hónap múlva jár le.
Nem tudod a gyerekek biztosítása nem kivétel a végrehajtás alól? mert akkor nyugodt lennék.

Köszönetel: Eszti

onom # 2010.12.11. 17:28

Eszti, kinek a nevén van?mert van olyan, hogy kiterjesztési jog, azaz ha a neveden van valami és másén is, akkor sajna kiterjesztik mindenféle folyószámla betét esetére is, azonban, ha csak a gyerekeké, nincs gond.

monalisa1 # 2010.12.11. 17:40

Valószínűleg jelenleg is fizeted a biztosítások havi/negyedévi részletét, vagyis önös érdekből előbbre helyezted ezt mintsem az elfogyasztot gáz megfizetését...

Csak találgatok, valamint nem tudhatjuk hogy a végrehajtó miként dönt a kérdésben: ad-e pár hónap haladékot?!

Legyél meggyőző!...

kaméleon # 2010.12.11. 18:01

Eszti, miért nem mész be a helyi családsegítő szolgálathoz, hogy segítsenek az adósságrendezésben? Valószínű, hogy nem jönne rosszul egyéb segítség sem, főleg, ha gyermekekről kell gondoskodnod. Nem ciki, egyre többen veszik igénybe az adósságkezelési szolgáltatást, és ennek keretében az önkormányzatok, valamint az erre létrehozott alapítványok vissza nem térítendő anyagi segítséget is adnak.

Eszti08 # 2010.12.11. 20:54

Köszönöm a segítséget!

Ez az én nevemen van, amiben a gyerekek a biztosítottak, de már előre egyösszegben be kellett fizetni, nem havidíjas biztosításról van szó.

Majd érdeklődöm a családsegítőben is:

Köszi:
Eszti

abené # 2010.12.16. 14:50

Tisztelt Végrehajto.

szeretném megkérdezni hogy akkor is vonhatják a fizetésem 50%át ha egyedül én keresek a családba.feleségem elvesztette a munkahelyét.az én jövedelmem 85000,- és a családi potlék ami 12,000,- ennyiböl kell megélnünk és ugye a rezsi meg itt a gyerköc is akinek enni kell adni.a munkahelyemen azt mondták, hogy igy nem vonhatják csak a 33%ot mivel a megélhetésemet kockáztatnák.gondoltam megkérdezem öntöl, mert ön tapasztalt és szerencsére segit is.köszönöm válszá, és segitségét.

végrehajtó1 # 2010.12.16. 18:48

vonhatják.

julius75 # 2011.01.05. 21:09

Tisztelt Végrehajtó!

Édesanyám személyi kölcsönt vett fel, amit sajnos nem tudott fizetni, a tartozás egy adósságkezelőhöz került. Vélhetően letiltás lesz belőle, mivel foglalható ingatlan, illetve jelentős ingó vagyona nincs. Jelenleg rokkantnyugdíjjas. Korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy célszerű lenne más nevére szóló számlára utaltatni a nyugdíjját, hogy a vh. ne férjen hozzá. Viszont a nyugdíjfolyosító honlapján letölthető formanyomtatványban ( [KET-1100-014.), feltételként szabják, hogy az átutalási számla felett tulajdonosi, illetve társtulajdonosi joggal kell rendelkeznie. Akkor hiába nyitok én egy számlát, arra nem fognak utalni, ha pedig közösen leszünk a tulajdonosai, akkor szintén hozzáférnek. Rosszul látom? Vagy hazudjuk azt, hogy társtulajdonos, és valójában nem? Mi a teendő?
Köszönettel: julius75

Doloresg # 2011.01.06. 09:28

Tisztelet Végrehajtó!

Érdeklődnék , jogos e a most kiadott letiltása a végrehajtónak.
Ügy: 2002 ben árverés alá vonták a házamat ez a tartozás miatt.425.523 Ft
A ház el lett árverezve 1 millió körül..
Ebből kifizettek 761 ezer Ft ot és minden költséget mind a végrehajtó mind az állam részére.
Akkor végrehajtási kifogással éltem , mert a kikiáltási ár 50 % án lett eladva a ház.Azt a választ kaptam jogos volt,és ebből fedezve lett a tartozás.Ez a tartozás a volt férjem vállalkozási hitele volt, és mint házastárs azért feleltem én érte.Mert ő nem dolgozott semmije nem volt.

9 éve semmi levelet nem kaptam az árverés után sem kaptam semmit ez is benne volt a végrehajtás utáni bírósági kifogásomban. A leveleket rossz címre küldték kiderült a régi címemre ami 2002 ben megszűnt az uj be van jelentve.Munkahelyem volt mindig , ott megtalálhatott volna bárki.
Ilyen estben mit tegyek?
A házam elment már erre a tartozásra albérletben lakom, a fiam tanul, és beteg epilepsziás.Ha levonják a fizetésem 33 % át utcára kerülünk.Nincs itt elévülés?
Az adós a volt férjem 2 házat is örökölt 2 éve, tőle be tudták volna hajtani, de volt annyi esze a húgára íratott mindent.És 2 gyerek után sose fizetett nekem gyerektartást sem.Sajnos 6 évig őrizgetek minden papírt épp 2 hete dobtam ki az árverési kifogásra kapott végzéseket.Mit tudok most tenni? Nagyon várom válaszát.
Tisztelettel : Zaja Gabriella

végrehajtó1 # 2011.01.06. 11:29

ez is benne volt a végrehajtás utáni bírósági kifogásomban.

hogy birálták el?

végrehajtó1 # 2011.01.06. 11:30

julius75

nem kell mindent a tb orrára kötni.Vagy postán kérje

Doloresg # 2011.01.06. 12:39

úgy bírálták el pereljem a volt férjem mert házassági kötelék alatt vette fel a hitelt és a házastárs felel érte.Most beszéltem a végrehajtóval azt mondta 2007 ben küldött ki nekem egy levelet ami ismeretlennel vissza ment.De az is túl volt az 5 éven jóval.Nem lehet érvelni az elévüléssel?

végrehajtó1 # 2011.01.06. 14:22

Végrehajtás megszüntetése iránt illetve a kézbesítési vélelem megdönrtése iránt kellene indítani pert.Valamint addigis a vh kérni kell felfüggeszteni.

Doloresg # 2011.01.06. 14:48

Tudna nekem javasolni kihez forduljak.Meg tudom én is írni de ügyvéd jobb lenne.Budapesti vagyok.
Kitől kellene kérnem a VH felfüggesztését?A VH kiadó bíróságtól?
Ma írtam VH kérőnek, de ő 3 hét múlva tud válaszolni.
Nagyon köszönöm segítséget.

Tudna nekem javasolni kihez forduljak.Meg tudom én is írni de ügyvéd jobb lenne.Budapesti vagyok.

végrehajtó1 # 2011.01.07. 08:30

Annak a bíróságnak aki a vh elrendelte.

Ügyvédet nem tudok javasolni.