Üdv mindenkinek, most először írok ide, remélem nekem is tudnak segíteni.
Válásunk múlt évben volt, ahol a két kiskorú gyermek elhelyezéséről, ingóságokról, az utolsó közösen lakott ingatlanról, láthatásról, gyermektartás díjról határozott a bíróság.
Hitelünk volt, ami ugyan az exem nevén van, de mint tudjuk, a házasság alatt felvett bármilyen hitel közösnek tekinthető. Eddig fizette az exem a tartásdíjat, most azonban kijelentette nekem is és a gyámügynek is, hogy beláthatatlan ideig nem fog fizetni semmit. Eddig a gyerektartásból és a családi pótlékból tartottam el a gyerekeket, rendeztem az előzőleg közösen használt ingatlan elmaradt számláit, valamint a nevemen lévő személyi kölcsön törlesztését.
Tegnap hívtak egy bankból, hogy a volt férjem nevén lévő hitel tartozást mutat és ezért fizessem be én az elmaradást, vagy behajtásra küldik az összeget.
Szóban megállapodtunk előzőleg még a váláskor exemmel, hogy e két kis hitelt mindenki rendezi magának, mivel azonos összegről van szó.
A két nagyobb hitel pedig a gazdasági ügyekkel kapcsolatos ügyintézéskor kerül majd elszámolásra, vagy a közös ingatlan ráterhelésére. Úgy néz ki ez utóbbi lesz, mert képtelenek vagyunk megállapodni az ingatlannal kapcsolatban, ahol ugyan fele fele arányban vagyunk tulajdonosok, de a szüleim laktak és laknak a mai napig is az ingatlanba, ott értéknövelő beruházásokat eszközöltek, melyet a volt férjem nem hajlandó elismerni. Ez az ingatlan 1,5 millióba került amikor vettük, most kb. 4 milliót ér. Nem szeretném hagyni a szüleim befektetését semmibe veszni, azt sem, hogy a bankok elvigyék az egész ház értékét.
Van erre a helyzetre valami megoldás, vagy tényleg elvisz a bank mindent?!
végrehajtás alá vonható jövedelem
Tisztelt Fórumozók
A segítségetekre lenne szükségem...
Sajnos nem vagyok jártas az ilyen dolgokban és szeretnék tisztába lenni a dolgokkal.
A munkahelyemre beérkezett sajnos 2 darab letiltás, ezzel sajnos tisztába voltam, hogy így lesz mivel a gyesből nem tudtam eleget tenni a fizetési elmaradásaimnak.
A kérdésem az lenne, tudom a felét a fizetésemnek letilthatják csak azt nem tudom mi tartozik bele mivel minimál béren vagyok+jutalékon+adómentes gépkocsi költségtérítésből áll a fizum össze.Mivel mire elhelyezkedtem annyira felhalmozódtak a számláim így a munkahelyemtől kértem segítséget fizetés előleggel, amit 4 hónapon keresztül 26000 Ft-jával vonnak vissza.
Azt is szeretném megtudni hogy az ötven százalék letiltásba benne van e a munkahelyem felé levonásra kerülő összeg is vagy az még a hitelemre levont 50 százalék után maradt részből vonódik-e le?
Segítségeket előre is nagyon köszönöm, további szép napot kívánok mindenkinek
„Azt is szeretném megtudni hogy az ötven százalék letiltásba benne van e a munkahelyem felé levonásra kerülő összeg is vagy az még a hitelemre levont 50 százalék után maradt részből vonódik-e le?”
nincs benne.Azt még le kell vonni.Tehát kevesebb mint 50%-ot fogsz kapni.
Persze ténylegesen nem kapsz kevesebbet mert az előleget már előre meg kapod.
A munkabér és a jutalék a havi jövedelmed, az autó mint költségtérítés nem tartozik bele.
A munkahelyi előleget külön levonják az 50%-on felül. (Próbálj hosszabb lejáratot és havi alacsonyabb törlesztőt kérni.)
A bankban is próbálj átütemezést kérni a hitelekre, talán...
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat
Szép napot mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet feloldani az inkasszót a bankszámlámról? Gyerektartást nem tudom felvenni.
Köszönöm a választ!
Üdv: dolgozomami
Mutasd be a végrehajtónak a bírósági itéletet/végzést melynek alapján a t.díjat kapod. (Ő önmagától nem tudhatja, hogy a számlán lévő pénz egészéhez nem nyúlhat.)
Köszönöm a válaszodat, bár már vont le belőle pénzt és a bankszámlámhoz továbbra sem férhetek hozzá, pedig még van rajta pénz.
Ha a t.díjról bírósági itéleted/végzésed van, és azt bemutatod a banknak, lehet, hogy a t.díj erejéig engedélyezik a számládhoz való hozzáférést - a végrehajtói zárlat ellenére is.
Elvégre a gyermeknek ennie kell stb.
köszike, hogy segíteni akarsz, de az Otp-nél azt mondták, hogy csak akkor lesz hozzáférhető a számlám, ha a végrehajtó le tudja emelni az összeget, vagy fel nem oldja. A végrehajtónak írtam, de nem válaszolt még. Ügyfélszolgálat meg csak szerdánként van.
Szóval most így hétvégére sem lesz pénzünk a gyerekekkel, plusz bérletet is kéne vennem nekik. Szép világ ez. Mondjuk nem vitatom, hogy a tartozást ki kell fizetni és azon is vagyok mióta dolgozom, csak hát az nem értem, hogy a gyermekeimnek járó pénzre milyen jogon tehetik rá a kezüket.
Sziasztok!
A következő a kérdésem.
Amennyiben a fizetésem teljes egészében bankszámlára érkezik, akkor a végrehajtási eljárás során mekkora az az összeg amelyet letiltanak?
33% milyen esetekben? milyen esetekben 50%.
Ugye a teljes összeget nem tilták le?
Várom válaszotokat!
Köszönöm.
biro.zoltan.gyp:
a letiltást jól tudod, ámde a számládra meg tehetnek inkasszót, ami csak az öregségi nyugdíjminimumot (asszem 28.500,-) hagyja a számládon teljesen függetlenül attól, hogy kinek a pénze milyen forrásból van a te bankszámládon.
dolgozomami: lásd fent. Sajnálom.
köszi
akkor mit célszerű tennem?
28500 forintból albérlet stb.. hogyan?
mit tegyek?
Kérhetem a béremet nem folyószámlára?
milyen gyakori az, hogy inkasszót tesznek a számlára?
rutinszerü
.
kérheted nem folyószámlára.
És kérheted készpénzben is, vagy valaki másnak a számlájára (persze abban a valaki másban bízz meg annyira, hogy odaadja neked a fizudat...).
Érdeklődnék,hogy családi pótlékból a volt férjem tartozását behajthatják-e? Jogszabályi hivatkozást kérem írják meg. Köszönettel
konkrétan mi történt?
Üdvözlöm! Két éve elváltam a férjemtől, a bankszámlámról (amin társtulajdonos volt) nem tudtam leíratni, mert nem jelent meg a bankban,ezért megszüntetni sem tudtam, így csak a családi pótlékot utaltattam erre. Minden hónapban a családi pótlék erre a számlára került, amit én gyűjtöttem. Decemberben kaptam egy levelet, melyben tájékoztattak, hogy zárolták a számlát, és 117.000 Ft-ot levontak. Hivatalos megkereséssel éltem, a válaszban egyértelművé vált, hogy a volt férjem adótartozása került levonásra ez az összeg. Mit tudok tenni? Ha van, jogszabályi hivatkozás, kérem ezt is írja meg. Köszönettel
Mivel közös a számla ezért jogos .A volt férjtől perben követelheti az összeget.
Válaszát köszönöm, de még legyen szíves arról tájékoztatni, ha bizonyítani tudom, hogy az összegyűjtött összeg a családi pótlékból származik. Akkor is jogos a levonás?
Több végrehajtási perem van a volt férjemmel szemben, semmit sem lehet behajtani. Üdvözlettel
Írjon ez ügyben vh kifogást a főosztálynak cimezve.Veszíteni nem veszit.Írásban adja be a NAV-nak.
Üdvözlöm, kérem írja meg nekem, legyenszíves, hogy mi az a vh kifogás (gondolom végrehajtási kifogás) de ez mit tartalmazzon, mire hivatkozhatok. Még abban is kérném segítségét, hogy a NAV, minek a rövidítése. Teljesen laikus vagyok ez ügyben. Segítségét köszönöm. Üdvözlettel
Én is köszönettel venném ezt az infót, mert nem nagyon tudom mit kéne írnom, hiszen az adósság valóban létezik, azonban azóta van munkahelyem és így én azt gondolom, hogy akkor nem csapolhatják a folyószámlámat.
adrienn72
NAV = Nemzeti Adó és Vám Hivatal.(régi Apeh)
Mit írjon?talán hivatkozzon arra amit itt is leírt.Csatolja be a banki kivonatokat is.Hivatkozzon arra hogy a levont összeg mentes a vh alól.
hátha sikerül.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02