végrehajtás alá vonható jövedelem

Mona1977 # 2011.01.07. 09:48

Üdv mindenkinek, most először írok ide, remélem nekem is tudnak segíteni.
Válásunk múlt évben volt, ahol a két kiskorú gyermek elhelyezéséről, ingóságokról, az utolsó közösen lakott ingatlanról, láthatásról, gyermektartás díjról határozott a bíróság.
Hitelünk volt, ami ugyan az exem nevén van, de mint tudjuk, a házasság alatt felvett bármilyen hitel közösnek tekinthető. Eddig fizette az exem a tartásdíjat, most azonban kijelentette nekem is és a gyámügynek is, hogy beláthatatlan ideig nem fog fizetni semmit. Eddig a gyerektartásból és a családi pótlékból tartottam el a gyerekeket, rendeztem az előzőleg közösen használt ingatlan elmaradt számláit, valamint a nevemen lévő személyi kölcsön törlesztését.
Tegnap hívtak egy bankból, hogy a volt férjem nevén lévő hitel tartozást mutat és ezért fizessem be én az elmaradást, vagy behajtásra küldik az összeget.
Szóban megállapodtunk előzőleg még a váláskor exemmel, hogy e két kis hitelt mindenki rendezi magának, mivel azonos összegről van szó.
A két nagyobb hitel pedig a gazdasági ügyekkel kapcsolatos ügyintézéskor kerül majd elszámolásra, vagy a közös ingatlan ráterhelésére. Úgy néz ki ez utóbbi lesz, mert képtelenek vagyunk megállapodni az ingatlannal kapcsolatban, ahol ugyan fele fele arányban vagyunk tulajdonosok, de a szüleim laktak és laknak a mai napig is az ingatlanba, ott értéknövelő beruházásokat eszközöltek, melyet a volt férjem nem hajlandó elismerni. Ez az ingatlan 1,5 millióba került amikor vettük, most kb. 4 milliót ér. Nem szeretném hagyni a szüleim befektetését semmibe veszni, azt sem, hogy a bankok elvigyék az egész ház értékét.
Van erre a helyzetre valami megoldás, vagy tényleg elvisz a bank mindent?!

cicalany78 # 2011.01.07. 11:12

Tisztelt Fórumozók

A segítségetekre lenne szükségem...
Sajnos nem vagyok jártas az ilyen dolgokban és szeretnék tisztába lenni a dolgokkal.
A munkahelyemre beérkezett sajnos 2 darab letiltás, ezzel sajnos tisztába voltam, hogy így lesz mivel a gyesből nem tudtam eleget tenni a fizetési elmaradásaimnak.
A kérdésem az lenne, tudom a felét a fizetésemnek letilthatják csak azt nem tudom mi tartozik bele mivel minimál béren vagyok+jutalékon+adómentes gépkocsi költségtérítésből áll a fizum össze.Mivel mire elhelyezkedtem annyira felhalmozódtak a számláim így a munkahelyemtől kértem segítséget fizetés előleggel, amit 4 hónapon keresztül 26000 Ft-jával vonnak vissza.
Azt is szeretném megtudni hogy az ötven százalék letiltásba benne van e a munkahelyem felé levonásra kerülő összeg is vagy az még a hitelemre levont 50 százalék után maradt részből vonódik-e le?
Segítségeket előre is nagyon köszönöm, további szép napot kívánok mindenkinek

végrehajtó1 # 2011.01.07. 15:28

Azt is szeretném megtudni hogy az ötven százalék letiltásba benne van e a munkahelyem felé levonásra kerülő összeg is vagy az még a hitelemre levont 50 százalék után maradt részből vonódik-e le?

nincs benne.Azt még le kell vonni.Tehát kevesebb mint 50%-ot fogsz kapni.
Persze ténylegesen nem kapsz kevesebbet mert az előleget már előre meg kapod.

monalisa1 # 2011.01.07. 15:32

A munkabér és a jutalék a havi jövedelmed, az autó mint költségtérítés nem tartozik bele.

A munkahelyi előleget külön levonják az 50%-on felül. (Próbálj hosszabb lejáratot és havi alacsonyabb törlesztőt kérni.)

A bankban is próbálj átütemezést kérni a hitelekre, talán...

cicalany78 # 2011.01.07. 16:27

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat

dolgozomami # 2011.01.11. 07:50

Szép napot mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet feloldani az inkasszót a bankszámlámról? Gyerektartást nem tudom felvenni.
Köszönöm a választ!
Üdv: dolgozomami

monalisa1 # 2011.01.11. 15:20

Mutasd be a végrehajtónak a bírósági itéletet/végzést melynek alapján a t.díjat kapod. (Ő önmagától nem tudhatja, hogy a számlán lévő pénz egészéhez nem nyúlhat.)

dolgozomami # 2011.01.12. 07:06

Köszönöm a válaszodat, bár már vont le belőle pénzt és a bankszámlámhoz továbbra sem férhetek hozzá, pedig még van rajta pénz.

monalisa1 # 2011.01.12. 16:50

Ha a t.díjról bírósági itéleted/végzésed van, és azt bemutatod a banknak, lehet, hogy a t.díj erejéig engedélyezik a számládhoz való hozzáférést - a végrehajtói zárlat ellenére is.

Elvégre a gyermeknek ennie kell stb.

dolgozomami # 2011.01.14. 08:56

köszike, hogy segíteni akarsz, de az Otp-nél azt mondták, hogy csak akkor lesz hozzáférhető a számlám, ha a végrehajtó le tudja emelni az összeget, vagy fel nem oldja. A végrehajtónak írtam, de nem válaszolt még. Ügyfélszolgálat meg csak szerdánként van.
Szóval most így hétvégére sem lesz pénzünk a gyerekekkel, plusz bérletet is kéne vennem nekik. Szép világ ez. Mondjuk nem vitatom, hogy a tartozást ki kell fizetni és azon is vagyok mióta dolgozom, csak hát az nem értem, hogy a gyermekeimnek járó pénzre milyen jogon tehetik rá a kezüket.

biro.zoltan.gyp # 2011.01.14. 15:32

Sziasztok!
A következő a kérdésem.
Amennyiben a fizetésem teljes egészében bankszámlára érkezik, akkor a végrehajtási eljárás során mekkora az az összeg amelyet letiltanak?
33% milyen esetekben? milyen esetekben 50%.
Ugye a teljes összeget nem tilták le?
Várom válaszotokat!
Köszönöm.

pazs # 2011.01.14. 15:36

biro.zoltan.gyp:
a letiltást jól tudod, ámde a számládra meg tehetnek inkasszót, ami csak az öregségi nyugdíjminimumot (asszem 28.500,-) hagyja a számládon teljesen függetlenül attól, hogy kinek a pénze milyen forrásból van a te bankszámládon.
dolgozomami: lásd fent. Sajnálom.

biro.zoltan.gyp # 2011.01.14. 15:48

köszi
akkor mit célszerű tennem?
28500 forintból albérlet stb.. hogyan?
mit tegyek?
Kérhetem a béremet nem folyószámlára?

biro.zoltan.gyp # 2011.01.14. 15:49

milyen gyakori az, hogy inkasszót tesznek a számlára?

végrehajtó1 # 2011.01.14. 15:51

rutinszerü
.

kérheted nem folyószámlára.

pazs # 2011.01.14. 16:15

És kérheted készpénzben is, vagy valaki másnak a számlájára (persze abban a valaki másban bízz meg annyira, hogy odaadja neked a fizudat...).

adrienn72 # 2011.01.14. 18:24

Érdeklődnék,hogy családi pótlékból a volt férjem tartozását behajthatják-e? Jogszabályi hivatkozást kérem írják meg. Köszönettel

végrehajtó1 # 2011.01.14. 19:47

konkrétan mi történt?

adrienn72 # 2011.01.16. 18:43

Üdvözlöm! Két éve elváltam a férjemtől, a bankszámlámról (amin társtulajdonos volt) nem tudtam leíratni, mert nem jelent meg a bankban,ezért megszüntetni sem tudtam, így csak a családi pótlékot utaltattam erre. Minden hónapban a családi pótlék erre a számlára került, amit én gyűjtöttem. Decemberben kaptam egy levelet, melyben tájékoztattak, hogy zárolták a számlát, és 117.000 Ft-ot levontak. Hivatalos megkereséssel éltem, a válaszban egyértelművé vált, hogy a volt férjem adótartozása került levonásra ez az összeg. Mit tudok tenni? Ha van, jogszabályi hivatkozás, kérem ezt is írja meg. Köszönettel

végrehajtó1 # 2011.01.16. 20:29

Mivel közös a számla ezért jogos .A volt férjtől perben követelheti az összeget.

adrienn72 # 2011.01.17. 09:14

Válaszát köszönöm, de még legyen szíves arról tájékoztatni, ha bizonyítani tudom, hogy az összegyűjtött összeg a családi pótlékból származik. Akkor is jogos a levonás?
Több végrehajtási perem van a volt férjemmel szemben, semmit sem lehet behajtani. Üdvözlettel

végrehajtó1 # 2011.01.17. 09:40

Írjon ez ügyben vh kifogást a főosztálynak cimezve.Veszíteni nem veszit.Írásban adja be a NAV-nak.

adrienn72 # 2011.01.17. 18:28

Üdvözlöm, kérem írja meg nekem, legyenszíves, hogy mi az a vh kifogás (gondolom végrehajtási kifogás) de ez mit tartalmazzon, mire hivatkozhatok. Még abban is kérném segítségét, hogy a NAV, minek a rövidítése. Teljesen laikus vagyok ez ügyben. Segítségét köszönöm. Üdvözlettel

dolgozomami # 2011.01.18. 07:13

Én is köszönettel venném ezt az infót, mert nem nagyon tudom mit kéne írnom, hiszen az adósság valóban létezik, azonban azóta van munkahelyem és így én azt gondolom, hogy akkor nem csapolhatják a folyószámlámat.

végrehajtó1 # 2011.01.18. 18:52

adrienn72

NAV = Nemzeti Adó és Vám Hivatal.(régi Apeh)

Mit írjon?talán hivatkozzon arra amit itt is leírt.Csatolja be a banki kivonatokat is.Hivatkozzon arra hogy a levont összeg mentes a vh alól.

hátha sikerül.