Köszönöm válaszát
végrehajtás alá vonható jövedelem
Bejelentett munkahelyem van!
A jelenleg érvényes jogszabályok szerint, ha olyan bankszámlára utalják a fizetésemet (amiből már letiltottak 33%-ot és a fennmaradó összegről beszélek)ami nem az én nevemen van, ahhoz van-e jogilag lehetőségük, hogy a bankszámlát inkasszózzák, attól, hogy NEM ÉN VAGYOK A SZÁMLATULAJDONOS?
Egyik ismerősöm ugyanis felajánlotta, hogy utaltassam az ő bankszámlájára, hiszen így mégiscsak több marad amiből élhetek, mintha leinkasszózzák a bankszámlámat és nem marad egy fillérem sem.
Remélem ha ezt meglépem, akkor az ő számláját nem fogják inkasszózni!
Mert akkor inkább meg sem lépem!
Kaptál választ már:)
biro.zoltan.gyp
Az inkasszót 35 naponta ismételhetik és nem "rutinszerűen" ahogy végrehajtó írta. :))
bocsika..
Az lenne a kérdésem gyerektartást vonnak tőlem ha letiltásra kerül a lakáshitel akkor a gyerektatással együtt hány százalékot vonhatnak a fizetésemből?
Munkabérből 50%-ig mehet a letiltás
Eloszor is roviden leirnam az igen bonyolult esetemet: 3eve az elettarsam szuleivel vasaroltunk hitelre egy csaladi hazat. Sajnos azota a parom, az "anyosom" es en is munkanelkuliek lettunk. Mi azota kulfoldon dolgozgatunk a parommal(csak reszmunkaidoben). Szoval az egyeduli kereso negyunk kozul az "aposom". Sajnos meg 2, talan 3 honapig tudjuk a reszletet fizetni a tartalekainkbol. A kerdesem az lenne, ha mar nem tudjuk fizetni a reszletet ( a parom a hitelfelvevo es mi 3an pedig kezfizeto kezesek)mit tudnak, illetve fognak tenni velunk. Ez alatt gondolok letiltasra esetleg bar lista, vagy nem is tudom.
Elore is koszonom a segitseget.
Bárkitől behajtjatják az adóstól vagy a kezesektől.
Szép napot Mindenkinek. Azt szeretném megkérdezni, hogy a lakossági folyószámlámra benyújtott inkasszó lejár, mikor állíthatják be újra? Lehet ez folyamatos?
Köszönöm a válaszokat előre is.
A lejárat után bábmikor (azonnal is ) benyujtható.
Végrehajtó válogatja...
Tisztelt Végrehajtó1!Sajnos elmentem kezesnek 2007-be igen nagy összegre lakásvásárlásra.Az illető nem fizeti már egy jó ideje a törlesztést és a lakásrezsivel is el van maradva.Nekem jönnek a felszólítások.Mit tudok tenni.Ha elárverezik a lakást hát vigyék,de amíg bent él a közmű tartozása nincs normálisan rendezve.Az a kérdésem hogy én eljárhatok e a közműveknél hogy kikapcsoltassam nála az áramot a fűtést és a gázt.Nekem 27000ft a jövedelmem szociális járadékon vagyok fizetni az ő számláit is nem tudom Mit tehetek.Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelt Végrehajtó!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy 134.000 Ft-os követelés, , amit hatósági átutalás címén letiltottak a bankszámlánkról. Édesanyám bankszámlára érkező jövedelme (nyugdíj) havonta összesen 64.921 Ft, amiből már eddig is vontak havi 22.000 Ft-ot. Nemrég kézhez kaptunk egy levelet egy bírósági végrehajtótól, hogy további 134.052 Ft-tal tartozunk, amit el is ismertünk. Ma reggel értesítés érkezett a folyószámlánkat kezelő banktól, hogy a 134.052 Ft-os tartozást egy összegben ráterhelték a számlára, így most -90.137 Ft-on áll a számla.
Azt szeretném kérdezni, hogy nincs valamilyen előre meghatározott kvóta, hogy a befolyó jövedelem hány százalékát lehet levonni? Főleg úgy, hogy már eddig is levonták a nyugdíj egyharmadát. Továbbá, hogy most akkor további 2 hónapig egyáltalán nem lesz bevételünk?
Előre is köszönöm a válaszát!
Kedves végrehajtó1 !
Köszönöm a gyors választ, de lenne még egy kérdésem. Ez az inkasszó abban az esetben is benyújtható újra, hogy ha én jeleztem a végrehajtónak, hogy az összeg amit levontak családi pótlék, gyes és gyermektartás? Köszönöm a segítséget!
Üdvözlet!
Tegyük tisztába a dolgot, mert én már teljesen meg vagyok kavarodva. Nekem egy számlám van, amire pénz érkezik, ami összesen 28.900 forint, vagy amit Hajdúhadház városgondnoksága utal bérpótló juttatás címén. ( Hajdan rendelkezésre állási támogatásnak hívták ) Na most, ezt az összeget le tudják e kapni inkasszó címén, vagy sem, amikor megérkezik a számlára?
Más. Jelenleg minden vagyonom egy ágy, egy dupla szekrény, egy asztal, két szék, egy tévé, és egy 25 ezer forint összértékű számítógép, amiről áfás számla van az apám nevén. Ebből visznek e egyáltalán valamit? A számítógép létszükséglet. Elegendő e a számla róla, hogy ne tekintsék az én tulajdonomnak, vagy erről külön papírt kell felmutatni?
agáta
Mivel Ön 'csak ' kezes és nem tulajdonos ezért nem tudja kikapcsoltatni a közműveket.
De ha nem fizet villany stb ugyis kikötik.
És mivel Ön kezes ezért befogják hajtania tartozást Önön.
Egyet tehet fizet és polgári perben követelheti a befizetett összegeket az eredeti adóstól.
leander88
A nyugdíj 1/3-át a nyugdíjfolyosító tiltja le.
A maradékot utalja a bankszámlára.Ez szintén végrehajtás alá vonható.Azaz a rajta lévő összeget levonják és utalják a vh-nak.28500Ft-nak kell csak rajta maradni.
Kérje postán a nyugdíjat.
Földönfutó
„Na most, ezt az összeget le tudják e kapni inkasszó címén, vagy sem, amikor megérkezik a számlára?”
igen
„A számítógép létszükséglet. Elegendő e a számla róla, hogy ne tekintsék az én tulajdonomnak, vagy erről külön papírt kell felmutatni?”
Nem létszükséglet(lásd:1980 évek-ig nem is volt és mégis felnöttünk:)
De nem kell más papir.Szerintem anélkül sem viszi el a vh-tó.
dolgozomami
Irásban jelezze .Ha ujra ráteszi írjon vh kifogást, de csak akkor ha arra más nem érkezik rá.
"Nem létszükséglet(lásd:1980 évek-ig nem is volt és mégis felnöttünk:)"
Én ezt annyira nem tartom mulatságosnak, mivel másképp nem tudok állást keresni, a nyomtatott hirdetési újságokra pénzem nincs.
A választ egyébként köszönöm. Újfent látom, hogy a magyar jogalkalmazás az eső után köpönyeg elvét alkalmazza. Előbb éhen veszejtenek, aztán lehetőséget adnak, hogy visszaköveteljem a kosztpénzt.
Mindenesetre ez nem magyarázat erre a 28.500 forintos küszöbre. Az egyik válaszban marad, a másikban vonható az is. Mintha nem egészen lenne egyértelmű.
Még valami; mivel más nem érkezik rá, nincs mód még az eljárás elején jelezni ezt a végrehajtó felé?
Jajjj! Elnéztem:(
Nem emelhetik le, hiszen annyinak maradnia kell.
Bocsi
Jó napot!
Feltettem ezt a kérdést egy másik témában, de nem kaptam rá választ. Szóval.
Érdeklődnék, hogy végrehajtható vagyon lefoglalása címén hányszor van lehetősége a végrehajtónak adós lakásán található eszközök, tárgyak végrehajtás alá vonására. Innentől mindent számlával és más nevére kéne venni?
Más. Lentebb olvastam, hogy a bizonyítás szüksége az adósnál van. Érdekelne, hogy ez mit jelent, mert jelenleg egy a MÁV Ingatlankezelő által fenntartott lakásban lakok, ami hivatalosan anyámnak lett kiutalva – tehát még csak nem is saját tulajdon – és benne minden berendezési tárgy, az utolsó villáig az anyámé, nem számolva persze a személyes ruházatomat. A lakáson túl más helyiséghez közöm tehát nincs. Lemehet ugyan a térdig vízben álló pincébe, vagy a padlásra, ahol a szomszédom dolgai vannak, de egyik sem csak saját használatú helyiség.
Megint más. A törvény szerint motozásra a végrehajtási cselekmény során nem kerülhet sor. De ruházatátvizsgálásra igen? A lakásban található készpénzt is lefoglalhatják. Ez mégis mennyire jogszerű? Merjek magamnál egyáltalán készpénzt tartani? Mert ugye elég nehéz bebizonyítani, hogy az a bérpótló juttatásom része. Megjegyzem, semmilyen más jövedelmem nincs.
„hányszor van lehetősége a végrehajtónak adós lakásán található eszközök, tárgyak végrehajtás alá vonására.”
egyszer
„Innentől mindent számlával és más nevére kéne venni?”
az az egyértelmű
„Lentebb olvastam, hogy a bizonyítás szüksége az adósnál van.”
elég valószinüsíteni
„De ruházatátvizsgálásra igen”?
nem
„A lakásban található készpénzt is lefoglalhatják. Ez mégis mennyire jogszerű”?
teljesen jogszerű
„Merjek magamnál egyáltalán készpénzt tartani? ”
nyugodtan
Kedves végrehajtó1 !
Kérdésem lenne:
Nettó fizetésem 70e ft 23e ft tartásdíjat tiltanak belőle, és ma jött még egy perköltséges letitás olyan kb 150e ft ról. Hány %-ot tiltanak ebben az esetben? (a 23e ft nem éri el a 33%-ot) az 50% érvágás lenne 3 gyerek mellett.
Üdv Ati
50%-ot
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02