Béredet fogják csak le tiltani
végrehajtás alá vonható jövedelem
Tisztelt Végrehajtó!
Segítségét szeretném kérni, sajnos naivságomból adódóan keletkezett tartozásom diákhitel és az apeh felé.
Két munkahelyem lesz hamarosan. Eddig a 4 órásból nem vontak, de a másik munkánál is 4 órás leszek. Számíthatok a letiltásra?
Előre is köszönöm válaszukat.
Elvileg kellet volna vonni.Nem a munkaidő hossza dönti el ezt a kérdést.Mennyit keresel?
T. Végrehajtó!
Kb. mennyi idő, míg az iratok végrehajtóhoz érkezésétől a letiltás elindításáig eltelik (Fővárosi Bírósági Végrehajtóknál)???
Az egyetemleges adóstársat is automatikusan megkeresi a vhó ilyenkor?
Az már biztos, hogy a vhónál van, küldött is egy utolsó felszólítást és gondolom, hogy most a letiltás következik./van mindkét adósnak fizetése/
köszi:T.
Bruttó 75.000.-keresek.
Igen, az engem is érdekelne, hogy mennyi az az idő, amíg egy ilyen fizetésletiltás életbe lép az utolsó felszólítástól kb
T. Végrehajtó!
Kb. mennyi idő, míg az iratok végrehajtóhoz érkezésétől a letiltás elindításáig eltelik (Fővárosi Bírósági Végrehajtóknál)???
Az egyetemleges adóstársat is automatikusan megkeresi a vhó ilyenkor?
Az már biztos, hogy a vhónál van, küldött is egy utolsó felszólítást és gondolom, hogy most a letiltás következik./van mindkét adósnak fizetése/
köszi:T.
Ki hogy csinálja azt nem tudom.De ha postázták a felszólitást akkor 15 napon belül ha nem fizetik be a tartozást lelehet foglalni a munkabért.
Adóstárs is vh alá kerül.
A munkabér 33%-a levonható letiltásként.
Üdvözlöm!
Rendszeres szociális segélyt kapok az önkormányzattól, melyet takarékszövetkezeti számlára utalnak. Nem nagy összeg, összesen:5645.-Ft. A mai nappal szerettem volna felvenni és az ügyintéző közölte, hogy XY Végrehajtó inkasszót nyújtott be, ezért letiltották az összeget úgy, hogy még mínuszba is ment a számlám. Kérdésem az lenne, hogy jogos volt-e a letiltás? Úgy tudom, hogy a rendszeres szociális segély nem tiltható le. A polgármesteri hivatal szociális segély címszóval utalja.
Köszönettel
Nem tiltható.Írj vh kifogást a vh-nak és kérd a pénz vissza utalását.Valamint kérj postai kézbesítést vagy vedd fel a pénztárban személyesen ,addig is.
Tisztelt Végrehajtó!
Feleségemmel és kiskorú gyermekemmel élek egy kis faluban. Sajnos jövedelmem csak nekem van, ebből (140.000 Ft.) élünk. Ez a nettó, már adózott jövedelmem. A svájci frankos személyi hitelünk a háromszorosára nőtt, így egyéb hiteleinket nem tudtuk rendben fizetni, letiltásra kerültek (volt, amiből APEH végrehajtás lett.).
Most a munkáltatómtól tilt közvetlenül a Cofidis Bank havi 50.000 Ft-ot, plusz az apeh a folyószámlámra érkező maradék 100.000 Ft-ból 99.000 Ft-ot vesz le, így nem maradt még csak az alapvető dolgokra sem pénzünk (villany, víz, étel stb.)
Kérdésem az lenne, hogy megtehetik ezt? Nics valami határ?
Elnézést, az összeget elírtam, a Cofidis 40.000 Ft-ot tilt. A lényeg, hogy 1.000 Ft-ot hagytak meg nekünk megélhetésre. Válaszát várva tisztelettel:
József
Navnak mivel tartozol?
980.000 Ft. Egy régi diákhitel, kb. 300.000 Ft-ot kaptam az államtól, ebből lett 980.000 kamatokkal, ami miatt kijöttek, lefoglalták a házunkat, és elkezdték tiltani a fizetésemet (az előbb írt módon) tiltani. Mit tehetek?
Első sorban munkabér letiltásból kellene behajtani.Tehát írjál vh kifogást a Navnak hogy nem munkabérből tilt hanem "inkassál".
Nem nagyon találtam a neten ehhez hasonló jogi oldalt, ahol önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül segítenének a bajba jutott kisembereknek. Köszönöm.
Tisztelt Jogi Fórum!
A következő problémában szeretnék tanácsot kérni:
Párommal kb. két éve élünk együtt, ő korábban családjával élt egy családi házban, amire hitelt vettek fel egy osztrák bank Mo-i kirendeltségében (ez egy külön történet, hogy Mo.-on miért nem tudtak hitelt felvenni, nem is ide tartozik).
A lényeg, hogy a hitel felvételekor páromnak azt mondták, hogy ő, mint tanú írja alá a szerződést, a szülei pedig mint adósok. Párom akkor nappali tagozatos tanuló volt, ahol, ösztöndíjat kapott, de egyébként jövedelme nem volt, munkahelye nem volt, és a hitel felvételekor tőle nem is kértek semmilyen iratot (munkáltató igazolás, stb.)
Sajnos a szerződést nem olvasta el, és abban az állt, hogy ő is adós, most pedig, mivel a hitel fel lett mondva, a házat árverezik, ezért rajta is követelik a tartozást.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ő adós úgy, hogy nem volt sem munkahelye, sem jövedelme, illetve a házban nincs tulajdonrésze?
Illetve egy másik kérdés, hogy ha a házat elárverezik, és az ár nem fedezi a bank felé fennálló tartozást, a fennmaradó összeget követeli-e a bank, és ha igen, azt milyen módon hajtja be? Tehát, ha a tartozás mondjuk 20 millió, és csak 10 millióért sikerül elárverezni, a maradék 10 milliót ki kell-e fizetni?
Nekem lehet-e ebből problémám? (nem vagyunk bejegyzett élettársak, de együtt élünk majdnem két éve, és van egy közös gyermekünk).
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
Rcarlos88:
igen
igen, ahogy tudja (ingó vagy ingatlan lefoglalása és árverezése, jövedelem letiltása, inkasszó stb.)
igen
attól függ, mit értesz probléma alatt. A különvagyonod nincs veszélyben és a gyerek holmijai sem.
Érdeklődni szeretnék, hogy 2 órás bérből, tehát brutto 23.000 Ft, nettó 19.000 Ft le lehet-e vonni letiltás címén? Még a 28.000 Forintot sem éri el a havi jövedelmem!
nem
Kedves Végrehajtó1! Válaszát nagyon köszönöm. Érdeklődnék még, hogy bűnügyi költség árvaellátásból, családi pótlékból, kiküldetési elszámolásból (ez utóbbi gyakorlatilag benzinpénz) levonható-e?
Csak a kiküldetési elszámolásból lehet.A többiből nem.
Köszönöm a válaszát. Ha a kiküldetési elszámolás csak benzinpénz, azaz tankolási költség, akkor is lehet? A vásárolt benzin árából is le lehet vonni?
a kiküldetési költséget, azaz a benzinpénzt nem utalják, hanem kp fizetik pénztárból kifizetési bizonylattal.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02