végrehajtás alá vonható jövedelem

végrehajtó1 # 2011.09.28. 11:38

Kp kifizetést nem tudja letiltani.:)

szucsi23 # 2011.09.28. 13:48

Üdv.
Segítsetek, ma kaptam egy levelet, hogy a számlámra hatósági átutalási megbízás érkezett. A fizetésemet átkértem egy "idegen" számlájára. Mit tudnak ilyenkor tenni? A fizetésemből lesz vmi letiltás így is?
Köszi!

végrehajtó1 # 2011.09.28. 14:20

valószinű

anyuka3 # 2011.10.03. 08:51

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, aki tud, kérem, segítsen!
Volt férjemmel közösen vettünk fel hitelt, aztán a válásunkkor megállapodtunk, hogy a gyermektartásdíj jóváírása fejében egyedül fizeti tovább a hitelt, tehát nekem nem fizet a gyerekekre semmit, hanem fizeti belőle az én részemet a hitelben. Ez nem történt meg, a számlámra végrehajtás érkezett..erre a számlára utalják nekem a családi pótlékot a két gyermek után, és az önkormányzati segélyt, aktív korúak ellátását kapom, mert nincs munkahelyem. a családi 29600 forint, a segély pedig 28500, ebből fizetem az albérletet, a rezsit és tartom el a két gyermeket, akik 8 és 6 évesek. Ez végrehajtható-e, levonhatnak-e belőle bármit is, és ha igen, akkor mennyit?

Köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.10.03. 09:05

Nem végrehajtható, de végrehajtják.

Kérd postai kézbesítést.Valamint írásban jelezd a vh-nak az általad leírtakat.

anyuka3 # 2011.10.03. 09:12

Köszönöm válaszod!

És mennyi az az összeg, amit levonhatnak ebből a sok pénzből? A teljes összeget elveszik, tehát nem fognak hagyni a számlámon semmit, vagy van valami határ, mennyit vonhatnak le?

anyuka3 # 2011.10.05. 07:21

Sziasztok!
Tegnap volt nálam végrehajtó, megnézte milyen ingóságot tud lefoglalni..mivel albérletben élek, amit bútorozottan vettem ki, a ruháinkon kívül semmim sincsen, jövedelmem sincsen, kedvesen kitöltötte a lapot, miszerint nem talált lefoglalható dolgot, jövedelemmel nem rendelkezem stb...kérdésemre, hogy ilyenkor mi lesz, azt a választ adta, mivel rajtam nem tudják behajtani a tartozást, innentől békén hagynak, az adóst veszik elő, akinek a nevén van ingatlan, és van terhelhető jövedelme, de mivel a tartozás 850ezer forint már, ezért a jövedelemtiltás nem működik, valószínűleg az ingatlan lesz beterhelve, ha másképp nem tudnak megállapodni..a kérdésem az lenne, hogy ilyenkor engem már tényleg békén hagynak, vagy még várható valami "meglepetés"? én csak mint feleség kötelezve lettem annak idején, hogy aláírjam a papírt, hogy tudok a hitelről, éppen gyesen voltam, jövedelmem sem volt, amivel szerepelhettem volna a hitelben!
Köszönöm a választ!

C a s a b l a n c a # 2011.10.05. 11:01

Már miért hagyna békén? Csak ideiglenes állapot. A tartozás teljes megfizetéséig felelős vagy. Egyszer úgyis el kell menned dolgozni, esetleg örökölsz valamit vagy nyersz a lottón...

Gondold el: akkor mindenki a jövedelem nélküli házastársa nevére venne fel hitelt, tudva, hogy úgy sem tudják behajtani rajtuk...

"én csak mint feleség kötelezve lettem annak idején, hogy aláírjam a papírt, hogy tudok a hitelről, éppen gyesen voltam, jövedelmem sem volt..."

Senki nem kötelezhetett arra, hogy aláírj egy papírt, nagyon is tudtad, mit írsz alá, főleg, hogy a hitel felvétele a Te érdekedben (is) történt.

KETRIN84 # 2011.10.05. 12:47

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha egy tartozást(320eFt) a bank engedményezéssel átad végrehajtónak, akkor létezik-e, hogy tovább kamatozzon az összeg? A levélben, amit küldtek az volt, hogy 24 havi részletet kérhetek, de rendkívüli esetben megadhatják a 48 hónapot is, úgy számoltam ez kb 6800Ft/hó. Ezt így tudtam volna vállalni, csakhogy eltűnt a papír, amit ki kellett volna töltenem, így betelefonáltam és ott közölték velem, hogy csak 36 hónapra tudják megadni és, hogy havi 13000Ft-tal. Mondtam, hogy ezt nem bírnám fizetni csak kb 7000-et, erre közölték velem, hogy havi 7200 Ft csak a kamat. Ilyen esetben mit tehetek?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni?
Ha hagyom, hogy bíróságra menjen a dolog, akkor is számíthatok ilyen kamatra????

végrehajtó1 # 2011.10.05. 12:53

Ne telefonálgass hanem írásban kérd.

KETRIN84 # 2011.10.05. 14:48

Ezek szerint ha írásban kérem nem lesz ekkora kamat? Én úgy tudtam, hogy ha egy adott tartozásra fizetési megállapodás "születik" akkor nem kamatozik tovább. Ez igaz, vagy nem?

pazs # 2011.10.05. 14:53

Attól függ, mi van a megállapodásban, de alapesetben kamatozik tovább. Ettől függetlenül tényleg kérd írásban, mert a szó elszáll.

KETRIN84 # 2011.10.05. 15:26

Szóval ha én havi 7000 tudok fizetni,akkor csak fizetek, de a tartozásom nem csökken? A bíróság is ilyen magas kamatot számít?

edem34 # 2011.11.04. 14:10

Tisztelt Jogi Fórum,

Végigolvastam a hozzászólásokat és kérdéseket. Nem találtam olyat amit én szeretnék megkérdezni. Van két személyi kölcsön ami bebukott(2008 válság, munkanélküliség).
Kaptam ajánlott levelet a bejelentett állandó lakcímemre.Nem lett átvéve (tudom, hogy a 3. kézbesítési kíséret után olyan mintha átvettem volna). Nem tartózkodok azon a címen.
A kérdés a következő: Ha édesanyámat találja otthon a végrehajtó és ő nyilatkozik, hogy minden az övé (ez a valóság is) és nekem csak fizetésem van semmi nincs a nevemen, akkor gyakorlatilag annyi történik, hogy felvesznek egy jegyzőkönyvet, hogy nem tudtak foglalni és a fizetésemből tiltanak 33 % ot ?

Köszönöm a választ.

végrehajtó1 # 2011.11.04. 14:15

igen , de 50%-ot mert több hiteled is van

didier # 2011.11.04. 15:09

És a második sikertelen kézbesítési kísérlet után áll be a vélelem.

minimanoka # 2011.11.05. 13:42

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy dolgoztam egy cégnél, ahol csoportos leltárfelelősségünk volt, miután munkahelyet váltottam 2010 októberében, 2011 februárjában leltár történt, melynek során x összegű hiányt állapítottak meg, többek között az üzlet egy olyan raktárában is, ahol én életemben nem is jártam. Papíron semmilyen árukészletet nem vettem át, mindössze a csoportos leltárfelelősségi nyilatkozatot írtam alá.
A leltárhiány egy részét természetesen rajtam követelik, melyről írásban értesítettek. A leltárnál nem voltam jelen, nem írtam alá semmit, ugyan a levelet édesanyám átvette helyettem, amiben a leltárhiányt közlik. 2011 áprilisában közjegyzőtől kaptam egy fizetési meghagyást, melyben a rám eső leltárhiány részt már kezelési költséggel együtt kell megfizetnem.
Az egész ügyet még pikánsabbá teszi, hogy a régi munkahelyemen a főnököm (üzletvezető), egy néhány százezres készpénzzel köddé vált, ill. az akkor elvégzett leltár alkalmával kiderült, hogy ismét milliós nagyságrendű a leltárhiány az árukészletben. (2011 febr.- 2011 július időszak)
Nem szeretném kifizetni semmiképp sem a leltárhiányt, mivel úgy gondolom nem bizonyítható, hogy az mikor keletkezett,de bíróságra sem szeretnék járni, ügyvédet fogadni nincs pénzem, a cégnek jó ügyvédjei vannak, valószínűleg pert nyernének. Jövedelmemből milyen módon tilthatják ezt a követelést?

végrehajtó1 # 2011.11.05. 14:05

,de bíróságra sem szeretnék járni,

Miért?Mi a bajod ezzel?

ügyvédet fogadni nincs pénzem,

nem is kell

a cégnek jó ügyvédjei vannak, valószínűleg pert nyernének.

Ezt a cég mondta ugye?Te el is hiszed?

Jövedelmemből milyen módon tilthatják ezt a követelést?

Így ahogy csinálják.33%-át.

Karesz42 # 2011.11.05. 16:10

Tisztelt Végrehajtó!
Azt szeretném kérdezni,hogy ha egy jövedelem:Pl.családi pótlék,gyes,gyed,stb....nem vonható végrehajtás alá,akkor miért mernek ebből letiltani?Perelhető-e ilyenkor a végrehajtó,?
A napokban előtürtak valami több éves tartozást,nem is nagy összegről van szó(44e),és valami Dunacorp faktorház hívogat naponta,más ügyintézővel.Mindegyik mást mondd,mást ajánl.A lényeg:mondtam nekik GYED-en vagyok,azt mondta a hölgy,abból is letiltanak.Mondtam,meg lehet próbálni,azonnal feljelentem őket.Én úgy tudom,nem lehet ebből letiltani.Ha egyszer nem lehet,akkor miért merik megtenni?
Köszönöm a választ.

végrehajtó1 # 2011.11.05. 16:50

Most letíltottak vagy sem?Vagy csak a telefonban mondták?

izsu1987 # 2011.11.07. 15:02

Tisztelt Forumozok!

A kovetkezo problemaval fordulnek Onokhoz. Elozo munkahelyemen az utolso 3 havi penzemet nem fizettek ki, majd utanna 2 honapig nem volt munkam, igy nem tudtam fizetni a hitelemet. Jelenlegi munkahelyemen 4 orara vagyok bejelentve es 100-et kapok atutalast a kartyamra. Igy is letilthato a jovedelmem, ha csak 4 oras munkaviszonyom van?

Valaszukat elore is koszonom!

végrehajtó1 # 2011.11.07. 15:22

igen

anyuka3 # 2011.11.08. 16:52

Tisztelt Végrehajtó!

Nemrég írtam, kérdeztem a volt férjem hiteltartozásának végrehajtásával kapcsolatban. Azóta megállapodott a takarékszövetkezettel, hogy havi 20 ezer forintos részletekben törleszt, így ellene és a kezes ellen, aki az édesanyja, kérte a végrehajtás megszüntetését, ellenem viszont még mindig végrehajtás van, amit már az apukám házára terheltek, nem a számlámra..felhívtam a bankot, azt mondták, ha kötök velük egy megállapodást én is, hogy havi x ezer forintot törlesztek, azonnal felfüggesztik a végrehajtást. Kérdésem az lenne, ha az adóssal már megállapodtak, és törleszt is rendesen, márpedig megerősítette a bank igazgatója, hogy törleszt is, akkor nekem miért kell ugyanazt a hitelt törlesztenem, és miért csak akkor kéri a végrehajtás felfüggesztését, ha én is fizetek havi x összeget??? Ez így nem jogtalan, hogy két helyről kéri ugyanazt a hitelt?

Köszönöm válaszod!

Karesz42 # 2011.11.08. 19:03

Eddig csak telefonon mondták.

végrehajtó1 # 2011.11.09. 15:17

Karesz42

nem lehet letíltani