Végrehajtási eljárást az ellen lehet folytatni, aki ellen azt végrehajtható okirattal elrendelték. E tekintetben a végrehajtó intézkedését nem tudod megtámadni. Sérelmezhetted volna a végrehajtás elrendelését a vh-okirat kézhez vételét követő 15. napig. De arról már lekéstél, hiszen már letiltásos szakaszban jár az ügy, úgyhogy a tudomást szerzés már régebben lehetett. Ha pedig készfizető kezes vagy, akkor vitatkozás nélkül helyt kell állnod azért, akiért kezességet vállaltál.
végrehajtás alá vonható jövedelem
Aki belefullad az adósságba, vagy már viszik a vagyonát, fedelet a családja feje felül, ne számítson könyörületre a mostani mocskos rezsimtől, és jogi segítség sem jelenti a végső megoldást.
Ezek olyan utak, körök (jogi időhúzás), amely csak arra jó, hogy a végső kétségbeesésbe kergetve, addig is folyamatos energiát, anyagi eszközöket elvonva tartsa fenn az elnyomó idegen hatalmi struktúrát!
Mi lesz például akkor, ha majd a horribilis számlák miatt (melyeket nem tudtok már fizetni) ki akarnak lakoltatni benneteket, erőszak bevetésével?!
Bégetve mentek az utcára, vagy harcoltok az otthonaitokért?!
Nem arról van szó, hogy minden áron a halált kell választanunk, hanem mindössze akarnunk kell a változást!
zizi73:
bedőlni hagyni, hogy majd utána egyezkedtek, rossz ötlet. Most kéne elkezdeni egyezkedni. A kérdéseidre:
- igen
- nincs ilyen szabály, amiben meg tudtok egyezni (de, ismétlem, minél hamarabb egyezkedjetek még mielőtt késedelembe estek vagy bedől a hitel!)
- ezt tőlük kéne megkérdezni (szerintem, de nem vagyok banki szakember, belemennek)
- nincs, hülye lenne.
- A legjobb megoldás? most azonnal elkezdeni egyezkedni és betartani az egyezséget, a legműködőképesebb ötleted az eladás és előtörlesztés/végtörlesztés.
nekünk bedőlt a hitelünk, a lakást már elárverezték, ki lakoltatták szüleim, és rajtam még ugyanennyit követelnek...ugy hogy annyi CHF lakáshitelt vettünk fel mint amennyiért el árverezték a lakást...nem egyezkedő a faktoring...sőt nagyon nem...és nem kedvesek, a maximum amit felajánlottak h a követelés 25%át elengedik, ha aug 15.-ig a fennmaradó részt kifizetem...(az nem számít hogy már a lakásunkat elárverezték, szüleim kis albérletben laknak)és már 2 éve tiltjak a fizetésem emiatt. Amúgy azért ajánlották fel, hogy 25%-át elengedik, mert pereskedés folyik ellenük, amire ősz elején lesz válasz, és most az egyszer nem a bank javára...tehát kitartást minden devizahitelesnek!
Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném megtudni, hogy ha a bankszámlára a saját rehabilitációs ellátásom(56.600Ft), valamint a férjem munkabére érkezik( 28.500Ft, mivel letiltása van) inkasszálható-e a számla? Tudomásom szerint a rehabilitációs ellátás az mentes a végrehajtás alól,valamint a legkisebb öregségi minimum összegét nem tilthatják le.....a végrehajtó azt javasolta, kérjem a banktól a végrehajtás alól mentes rész kifizetését...ez azt jelenti, hogy a rehab.ellátást teljes egészében ki kell fizetnie a banknak,vagy csak az öregségi minimum összegét?
Üdv.:Erika
A bankszámla végrehajtás alá vonásának semmi köze a jövedelem jogcíméhez. A bankszámlán színtelen, szagtalan, jogcím nélküli számlaegyenleg van, amire a bank az inkasszó esetén alkalmazandó mentességi szabályt köteles alkalmazni, a jövedelem-mentességi szabályt itt nem vehető figyelembe.
Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném kérdezni hogyan zajlik tovább egy jogerős közjegyző által kiadott fizetési meghagyás végrehajtó általi érvényesítése? Kinek kell ezt kérnie? A lakóhely szerint bármelyik végrehajtónál kérhető? Kérhető-e hogy csak a jövedelemből legyen a tartozás letiltva?(magánszemély pénztartozása esetén)
Köszönöm a választ.
Külföldi (Német) bankszámlához hozzányúlhat a Magyar végrehajtás? Köszönöm az esetleges választ!
Technikailag egyelőre nem megoldott a kérdés, de már nem sokáig fog így maradni.
Rehabilitációs ellátás mentes a végrehajtás alól több helyen ezt olvastam.Ma kaptam meg a levelet a Nyufigtól,hogy aug.1.-től 33 %-ot levonnak az ellátásomból.Nos akkor hogy is van ez?Mi az igaz?Jogos vagy nem?
T. Cím! Azt szeretném kérdezni, hogy rokkantsági ellátásból végrehajtó eszközölhet-e letiltást ?
Azt a folyósítónak kell tudnia, hogy a folyósított juttatás a Vht. 74. § a)-n) pontok valamelyikének hatálya alá esik-e vagy sem, és ha nem, akkor miért nem. A Nyufig ebből a szempontból elég jól érti a dolgát, de egy személyes megjelenést az ügyfélszolgálatnál megérhet a dolog.
Annyi bizonyos, hogy "rehabilitációs ellátás" elnevezésű juttatást nem ismer a fenti jogszabályi hely.
Tisztelt Szakértő!
Ha a fizetésem az édesanyám számlájára megy,arra rá tehetik az inkasszót?A fizetésemből vonják a letiltást.
Válaszát előre is köszönöm!
Ha édesanyád nem felel semmilyen módon a követelés kielégítéséért, akkor nem.
"A fizetésemből vonják a letiltást."
Ez elég fura mondat lett, nem?
Vagy az sem. Inkább: a munkabérét letiltás terheli.
2012. 05.01-től a rokkantsági ellátások kikerültek a mentes jövedelemből, tehát végrehajtás alól nem mentesek. Mentesség mindössze az öregségi nyugdíjminimumra vonatkozik. Tehát a 28.500.-Ft-nyi összeg mentes, míg az a feletti rész (ha van) már nem mentes.
Megjegyzem ez korábban is így volt, a nyugdíjszerű ellátások 2012.01.01-i változás (fogalommeghatározások) okozta azt a problémát, hogy nem lehetett végrehajtani ezeket az ellátásokat.
4 hónap alatt az állam észbekapott és lehetővé tette, hogy a rokkantsági ellátások végrehajthatók legyenek.
Ez egyébként csak a személyes különbejáratú jogértelmezésem, lehet hogy teljesen félreértelmezem.
Rokkantsági ellátás,ismét a végrehajtás alá került.A törvény élt 4 hónapot. Ami köszönhető Pintér Sándornak !!! Elég sok időmbe tellett,mire megtaláltam a beadványát.Salátatörvény közé rejtve fogadtatta el. Most már biztos, van behajtó cége !
Sorstárs vagyok ,szeretnék tájékozodni.
Íme itt a rejtett törvény,a végrehajtásról.http://www.parlament.hu/irom39/06390/06390.pdf
Sorstárs vagyok ,szeretnék tájékozodni.
Szóval a fizetésemből már vonják a tartózásomat,akkor hogyan tehették a számlára is inkasszót?Ebből indult a gondolat,hogy anyuéra utaltatóm a fizetésem.Ő nem felelős a tartózásomért,ha nem így cselekszem,akkor miből éljek meg.Sokáig munkanélküli voltam,vidéken élek és a környéken nehéz volt elhelyezkedni.Soha nem tiltakoztam a tartózás felvállalása ellen,örültem,hogy végre van újra munkám és elkezdték vonni a tartózást de ha a fizetésemből és a számlámról is vonják,akkor még is miből éljen meg az ember!
Most az okot keresed, vagy a megoldást? A megoldást már tudod. Az okot pedig többen is elmagyarázták már korábban. Tessék visszaolvasni!
Rehabilitációs ellátás mentes a végrehajtás alól több helyen ezt olvastam.Ma kaptam meg a levelet a Nyufigtól,hogy aug.1.-től 33 %-ot levonnak az ellátásomból.Nos akkor hogy is van ez?Mi az igaz?Jogos vagy nem? várom a mielöbbi válaszát
2012. 05.01-től a rokkantsági ellátások kikerültek a mentes jövedelemből, tehát végrehajtás alól nem mentesek. Mentesség mindössze az öregségi nyugdíjminimumra vonatkozik. Tehát a 28.500.-Ft-nyi összeg mentes, míg az a feletti rész (ha van) már nem mentes.
Megjegyzem ez korábban is így volt, a nyugdíjszerű ellátások 2012.01.01-i változás (fogalommeghatározások) okozta azt a problémát, hogy nem lehetett végrehajtani ezeket az ellátásokat.
4 hónap alatt az állam észbekapott és lehetővé tette, hogy a rokkantsági ellátások végrehajthatók legyenek.
Ez egyébként csak a személyes különbejáratú jogértelmezésem, lehet hogy teljesen félreértelmezem.
Üdvözlöm.Érdeklődnék hogy édesanyám rehabilitációs ellátása postai úton érkezik.tegnap kapott egy papírt letiltásról.így is letilthatják?
Letiltják, és a maradékot fogja csak hozni a posta.
Hogy miért tilthatják le, azt a következő hozzászólásomból tdod meg.
Kivonat egy hivatalos helyről érkező körlevélből:
A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer 2012. január 1-jétől nagymértékben átalakult. Az átalakulás érintette a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugellátást is. Ezek az egészségkárosodáson alapuló saját jogú nyugellátások 2011. december 31-éig a bírósági végrehajtásról szóló a Vht. történő levonásra vonatkozó 67.§-ának hatálya alá tartoztak.
A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (a továbbiakban: Mmtv.) 2012. január 1-jétől a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék megszüntetésével párhuzamosan bevezette a rokkantsági, illetőleg a rehabilitációs ellátást (együtt: megváltozott munkaképességű személyek ellátásai). Ezek az ellátások a társadalombiztosítási ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény értelmében az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai körébe kerültek. Erre, valamint az Mmtv. 74.§-ának rendelkezésére tekintettel - mely 2012. február 1-jétől a megváltozott munkaképességű személyek ellátásait a végrehajtás alól mentes juttatások közé helyezte át - a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az említett ellátásokból új letiltást nem foganatosított, illetve a folyamatban lévő, havi rendszeres levonásokat megszüntette.
A törvénymódosítás következtében számos szervezet illetve kedvezményezett élt panasszal, tekintve, hogy követelésük érvényesíthetősége bizonytalanabbá, sok esetben lehetetlenné vált. Emiatt kezdeményezés történt ezen megváltozott munkaképességű személyeknek járó ellátásoknak a Vht. 74.§-a szerinti mentességi körbél való kiemelésére. A kialakított új ellátások az egészségbiztosítási rendszer ellátásai, ezért indokoltnak látszott, hogy a Vht.-nak az egészségbiztosítási ellátások letiltására vonatkozó szabályai közé kerüljenek a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai.
Ennek eredményeképp a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény és az azzal összefüggő egyes törvények módosításáról, valamint a katasztrófavédelemmel kapcsolatos egyes törvényi rendelkezések módosításáról szóló 2012. évi XXXI. törvény 22.§-a 2012. május 1-jei hatállyal kiegészítette a Vht. 68.§-át a 68/A.§-sal. Ezáltal a rokkantsági, illetőleg a rehabilitációs ellátást a nem kiemelt követelésekkel szemben 33 %-ban, míg a gyermektartásdíj levonása érdekében 50 %-ban vált letilthatóvá.
Tisztelt szakértők!
Ha helyesen értelmezem a jogszabályt, a legtöbb állandó jövedelem levonása a következőképp történik:
- öregségi nyugdíjminimumig nem végrehajtható
- öregségi nyugdíjminimum és annak ötszöröse közti rész 33%-ban, vagy legfeljebb 50%-ban végrehajtható
- az e feletti rész korlátlanul végrehajtható
Ennek ellenére számos olyan esetről olvasok itt a fórumon is, ahol az öregségi nyugdíjminimum mentességét mintha figyelmen kívül hagyná a végrehajtó. Ha ez szakmai hiba, ennyire gyakori lenne? Feltételezem, helye van valamiféle jogorvoslatnak ilyenkor. Vagy esetleg teljesen másról lenne szó?
Válaszukat előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02