A végrehajtó nem vizsgálja a számlatörténetet, de magát a számlát sem. Kiad egy átutalási megbízást (de semmiképpen nem "arcoskodik"), amit a bank a Pft. szabályai szerint vagy teljesít, vagy nem, oszt' jónapot
A kiskorú számlája valóban csapda.
végrehajtás alá vonható jövedelem
Sziasztok.
Sok évvel ezelőtt az akkori párom vett fel hitelt. Az egyik kezes én voltam. Nem fizette, közben a kapcsolatunk megszűnt. A tartozását bíróságon is elismerte, illetve kérte, hogy engem hagyjanak ki a végrehajtásból. Azóta mással családot alapítottam, illetve két gyermekem is született. Jelenleg bírósági végrehajtónak van az ügy kiadva. A hitelt az OTP Factoring vette meg, ő adta ki végrehajtásra. Van valami lehetőség, hogy kivonjam magam és a családomat az eljárás alól? Sem ingó, sem ingatlan vagyonom nincs. Mindenem ráment arra, hogy új életet kezdjek. De az időhúzás nem megoldás. Válaszotokat előre is köszönöm.
ok. koszonom. akkor masik variaco. ha idegen nevre teszem a penzem es meghatalmazottkent vagyok feltuntetve, akkor a vegrehajto leveheti a penzt? ismetlem meghatalmazott lennek nem szamlatulajdonos.
ha a nyugdijamat erre a szamlara utalom, abbol levonhatnak, hiszen tovabbra is a szamlan csak meghatalmazott vagyok.
az inkasszohoz kell birosagi hatarozat, vagy a bank akinek az ados tartozik kiadhat inkasszora megbizast?
nagyon koszonom az erdemi valaszokat, ketsegbe vagyok esve.
durum
Meghatalmazott lehetsz, azt nem vizsgalja a vh, csak azt kerdezi le, hogy a te adataiddal, mint tulajdonos, hol van szamla nyitva. Ha a nyugdijadat erre a szamlara kered, akkor az nincs veszelyben, a Nyufi reszere azt kell igazolni, hogy rendelkezo vagy a szamla felett, azt nem hogy tenylegesen a te neveden van. Amugy a tranzakcios ado miatt ilyen egyre tobb van, marmint, hogy 1 szamla felett tobb rendelkezo, mivel meg lehet vele takaritani az illeteket (csaladon belul 2-3 szamla helyett 1 kozos).
Inkasszot, azaz hatosagi atutalasi megbizast csak kozjegyzo altal kibocsatott fmh-t kovetoen lehetseges kiadni, de erre csak a vh-nak van joga, egyik bank a masiknak nem bocsathat ki kozvetlenul.
ok koszonom, nagy segitseg volt, tovabbra is jo szaktanacsozat kivanok..
ma levelben megkaptam, hogz a bank felmondta a kolcsonszerzodesemet, annak ellenere, hogy a telefonban tajekoztatott idon belul fizettem be az elmaradasomat, megis a kovetkezo nap felmondta, mondvan elertem a 90 napot. nem kaptam tiszta tajekoztatast arrol, hogy mi a kovetkezo lepes. ha a bank birosagra viszi az ugyet, mennyi idon belul kapja meg a vegrehajto a jogot a behajtasra, es ezt megelozoen tajekoztat engem valaki, vagy csak arra ebredek, hogy a fizetesembol vonnak, ingosagaimat viszik, bankszamlamat nullazzak? annyira ki vagyok mert nem tudom, honnan es mit varjak? nem ismerem a jogaimat..
Tisztelt Fórumozók!
Következő kérdések megválaszolásában kérnék segítséget:
1:Jól tudom-e, hogy amennyiben bíró fizetésből
letiltással rendeli megfizetni a tartásdíjat, úgy az minden más követelést megelőz?
2:Tartásdíj letiltással történő megfizetése után bank mekkora részt tiltathat még le a fizetésből? Vagyis tartásdíj letiltás + banki letiltás a fizetés mekkora mértékéig mehet el? Van itt valami korlát, vagy a tartásdíj után maradó összeg 100%-át is letiltahatja a bank?
Előre is nagyon köszönöm!
„Én rendesen leírtam, ami történt!” - Ugyan már...
„Én sem tettem!”
Való igaz. De az esetet sem adtad elő érthetően, azóta sem, és most sem. Az általad felvázolt eset ebben a formájában nem létezhet, a nyelvi hiányosságokon túl legalább 3 db. jogi képtelenséget állítasz benne, fogalmazzunk úgy, hogy a sztorid kamu.
De akkor lássuk részletesen:
„Leegyeztek és ő aláírt egy papírt,” - Kicsoda az "ő"? Tessék nevén nevezni, mert így érthetetlen. A történetedben 3 db. "ő" van: 1. az ismerősöd, 2. a munkáltatója, 3. a végrehajtó. A mondataid alanya pedig mindig csak "ő" (illetve van egy "ők" is), de az egyszer sem derül ki, hogy kit kell "ő" alatt érteni. Ha az a bajod, hogy túl jó tanuló voltál az általános iskolában, és irtózol a szóismétléstől, akkor tudd meg, hogy a szóismétlés itt és most nem szégyen.
„hozzájárult a levonáshoz (részletfizetéshez).” - Ki járult hozzá? Itt ki az "ő"? S gyorsan döntsd el, hogy munkabér-letiltásról vagy részletfizetésről van szó, mert ez így eléggé zavaros.
„A munkaáltatónál is alá kellett írnia a papírt” - Mármint kinek kellett aláírnia? Itt ki az "ő"?
„hogy engedélyezi a levonást.” - Ki engedélyezi? Itt ki az "ő"? És főként, miért kell engedélyezni a letiltást?
„Bírósági határozatot sehonnan sem kapott” - Ki nem kapott? Itt ki az "ő"? Mellesleg: végrehajtandó határozat nélkül nincs végrehajtható okirat, anélkül pedig nincs végrehajtás, anélkül pedig nincs se részletfizetés, se letiltás, se semmi.
„Már augusztus 9. óta nem állítják ki az igazolást” - Kik nem állítják ki? Itt ki az "ők"? És mihez kell az igazolás?
Ha a fentieket nem vagy hajlandó tisztázni, csak azért, mert te olyan kis sértődős vagy, akkor nem kapsz választ, és akkor így jártál. Nem te, hanem az ismerősöd, de biztosan értetted így is. Egyébként szívesen.
Sziasztok!
A vh letudja tiltani a kulfoldi szamlamrol is a tartozast???
Vagy mivel magyar cegnel vagyok bejelentve teljesen mindegy milyen bankszamlara kapom a fizetesem(ismerosere v.a sajat kulfoldire) a munkaltato a 30%- ot igy is ugy is levonja a berembol??
Koszonom a valaszokat!
Udv.:
Azt szeretném kérdezni, hogy végrehajtás alá vonható-e a mabisz által havi rendszerességgel fizetett költségpótló járadék? Elég nagy összegről - havi 230.000,-ft-ról - van ugyanis szó, ami hitelek alapját képezheti - legalábbis a volt férjem esetében képezi is -, viszont állítólag sem letiltani, sem pedig végrehajtani nem lehet belőle. A közös tulajdonú társasházi lakásunk felhalmozott közösköltség tartozását ugyanis ez miatt kizárólag az én nevem alatt adták át a végrehajtónak, de sajnos egyre több végrehajtásra váró tétel is van, ami viszont csak a férjem "sara" és szintén a közös - általam és a két közös gyerekünk által lakott - lakáson landolt illetve fog landolni.
Megjegyzem, hogy a költségpótló járadék fiktív, vett számlák alapján, jó ügyvéd segítségével lett kiharcolva és közel sem arra van fordítva, amire megállapították...
Köszönöm szépen a választ.
Azt szeretnem kerdezni,hogy egyedul adostars eskezes nelkuli szemelyilocson tartozasom ,vonhatja e vegrehajto a ferjem jovedelmebol is.ami nagyon fontos kerdes a ferjem rokkatsagi ellatasban reszesul,ebbol is lehet letiltast alkalmazni koszonom!
@ircsi55: ha férje nem adóstárs, akkor az ő jövedelmét nem lehet közvetlenül letiltani. Ha közös bankszámlájuk van, akkor a bankszámláról levonhatja a végrehajtó; ekkor a férje -mint nem adós számlatulajdonos- igénypert indíthat a végrehajtást kérő ellen, az őt illető összeg visszafizetése iránt.
------@Stefan4: külföldi bankszámláról nem, de ahogy írta, mivel magyarországon nyilvántartozz cégnél van bejelentve, közvetlenül a fizetésből letilthatja.
------@kiscserkesz: remélem le fogják tudni tiltani, az elmondottak alapján megérdemli.
Kedves Fórumozók!
Arra szeretnék választ kapni,hogy a Bank milyen jog alapján inkasszózza az Önkormányzat megbízására a folyószámlámról a 3 gyermekem után kapott családi pótlékomat ( arra a számlára mindig csak ez az összeg érkezik a MÁK-tól),amikor a végrehajtási törvény egyértelműen kimondja,hogy gyermekek részére járó mindenféle juttatás (például a csp is) mentességet kap a végrehajtás alól.Hova forduljak? Mit csináljak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Annyiszor leírtuk már, hogy a bankszámlán nincs se munkabér, se családi pótlék, se lottónyeremény, se vesztegetés - ott csak pénz van.
Az érdekelne, hogy a házasság ideje alatt a férj által felvett hitel, hitelkártya adósság a válás után a feleségnek ítélt ingatlanon behajtható-e ha a felvett hitelekben a feleség sem adóstárs, sem kezes nem volt. A hitelek nem fizetése is már a válás után történt.
Az ingatlan korábban fele-fele tulajdon volt.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg táppénzt kapok, abból is vonhatnak le a tartozás miatt ? S utána késöbb a GYED - ből ? Mert tegnap kaptam egy levelet , hogy a munkáltatómhoz küldték ki letiltásra a tartozást . Nagyon aggódóm , hogy most mi lesz ...
A végrehajtó fizetésem 50%-át már vonja.Az lenne a kérdésem hogy ezt az összeget aminek az 50%át vonják még pluszba ráterhelte a folyószámlámra is aminek köszönhetően egy fillért nem tudok felvenni és itt állók egy 3 éves gyerekkel a kezemben pénz nélkül!!Addig még vontak tőlem nem volt gond megoldottuk valahogy,beosztottuk ami maradt,de így most pénz nélkül nem megy.Ezt megteheti a végrehajtó??Választ előre is megköszönöm!!
Egy aggódó anyuka....
„Ezt megteheti a végrehajtó?”
Igen, ez a dolga. Az ilyen kellemetlenségeknek elébe lehet menni, de így, utólag nincs lehetőség orvoslásra.
A következő témában kérek segítséget:
A párom még házasságközésünk előtt lakáshitelt vett fel, amit nem tudott fizetni. Végrehajtás alá került a jövedelme, (33%). A kérdésem a következő: Én ebben a hitelben nem szerepelek adóstársként mivel akkor még nem éltünk együtt. A házasságkötés után a házasság előtti adósság engem valamilyen formában terhelhet -e? Illetőleg a nemrégen vásárolt gépjármű, ami az én nevemen van, lefoglalható e?
A választ előre is köszönöm.
2013. október 19-én inkasszót nyújtottak be a folyószámlámra, amiről október 31-én a családi pótékot és a gyest a bank továbbította a vh-nak. Végrehajtói kifogást emeltem, bíróságnál iktatva november 14-én.
Kérdésem a következő: többszöri megkeresésemre is csak annyi választ kapok, hogy a titkárnál van az ügy. November 28-án a Vh Irodától bekértek és iktattak igazolásokat. Azóta semmi nem történt. Tudomásom szerint (ezt is a bíróságon mondák) 15 napos határidővel dolgoznak, ami még tavaly letelt. Hol kérhetem ilyenkor, hogy zárják le az ügyemet? Mennyi ideig húzhatják el az ítélet meghozatalát? Viszontlátom-e egyáltalán valamikor azt a pénzt?
Segítségüket előre is köszönöm.
Nem ér nagy hátrány azzal, hogy késve utasítják el a kifogásodat.
Én azért bíztam abban, hogy ha a tv kimondja, hogy a családi pótlék és a gyes nem vonható le, visszakapom. De ha ez a bírói gyakorlat, akkor mi értelme a törvénynek?
Letiltani nem lehet ezekből. De a bankszámlán már nincs se fizetés, se gyed, se családi pótlék - csak forintegyenleg van.
Tisztelt Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban: nagybátyámon akartam segíteni, pénzre volt szüksége, de neki nem adtak kölcsönt. Így az én nevemre kötöttük a banki szerződést, én vagyok az adós. MIndezidáig nem volt gond, a rokonom fizette a törlesztő részleteket, de nemrégiben egyrészt rossz anyagi körülmények közé került, és a viszony is megromlott közöttünk. Nekem feleségem és három gyermekem van. Van egy lakásunk, amin egy személyi kölcsön miatt van jelzálogjog, ezt mi vettük fel, és szépen fizetjük. Most azonban attól félek, hogy mivel a rokonom nem fizeti a törlesztést és azt én sem tudom fizetni -no meg nem is akarom-, a bank lépni fog. Nem szeretném, hogy a lakásomat elveszítsem a "kedves" rokon miatt, és azt sme, hogy a fizetésemre terheljék. Azt tanácsolták, hogy a lakást ajándékozzuk a gyerekeknek a nejemmel, de ehhez hozzá járul-e a személyi kölcsönös bank? És ha ezt megtesszük, még ott van a havi fizetésem is. Van-e valamilyen lehetőség arra, hogy megelőzzük, hogy a fizetésemből tiltassák le a rokonom adósságát?
Köszönöm a választ.
„ Van-e valamilyen lehetőség arra, hogy megelőzzük, ”
Ha fizetitek a részleteket szerződésszerűen.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02