Vagy tudják nézni a név alapján hogy hol él ill. dolgozik?
végrehajtás alá vonható jövedelem
kzsoli
A végrehajtó, megtudja nézni, hogy hol laksz, illetve különbözö személyes adataidat.
Tehát a válaszom igen!
Köszönöm az egyenes választ.
Ha több bank beadja a jövedelem tiltását és mondjuk egyszerre 50% tiltható,akkor addig a többivel mi lessz?
Nekem nincs ingatlanom szolgálati lakásban lakunk.Ami esetleg vagyonunk van az a tv,hűtőgép,hifi,számítógép de ez mind a barátnőmé.
Ilyen esetben mit tud csinálni a végrehajtó?
Nem tiltanak meg sehonnan de fenyegetni már fenyegetnek a bankok.
Gondolom ezért nem csuknak le,hogy tartozásom van és nem tudom fizetni.Hála a sok a deviza hiteleimnek!
Köszönöm a gyors választ!
Azokat a hiteleket saját elhatározásodból vetted fel (...) és a jelen fizetési nehézség miatt lehet hogy majd még nyugdíjas korodban is azt fogod nyögni...
A bankok "sorban állnak" a jövedelmedre - mindeniknek jut majd pár százalék levonás/törlesztés, miközben a devizaárfolyam-mozgások valamint a hitellel kapcsolatos késedelmi kamat és egyéb kapcsolódó költségek okán a tőketartozás összege nemigen fog csökkenni.
Az adósok börtöne műintézmény rég nincs már Mo.-on, pedig nagy szükség lenne rá.
A barátnőd jól teszi ha előkeresi a nevére szóló számlákat, igazolandó hogy azokat ő vette a saját jövedelméből.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Lisa,benned sem teng túl a jóindulat.
Hat valoban nem.
A tartozas nem bun!
Igy nem jar erte borton.
Tisztelt Végrehajtó!
2009. június 03-án a korábbi élettársamtól született egy gyermekem. Gyermektartásdíj megállapítása ügyében peres eljárást kezdeményezett, amelyben még nem jogerős az ítélet. 2010. január 26.-án vettem kézhez az ítéletet, 15 napon belül fellebbeztem. Az ítéletben van 230000 Ft megállapítva, ami előzetesen végrehajtható (elmúlt 6 hónap), február 01.-től azonban már nem előzetesen végrehajtható a 30000 Ft/hó.
2010.március 03-án kaptam meg egy önálló bírósági végrehajtó felhívását, hogy fizessem meg azonnal a 230.000 Ft. tartozást, ami a végrehjtó által hozzáadott összegekkel gyütt 280.000 Ft.
Ami nekem nem egyértelmú az egészben, de lehet én gondolom rosszul:
A Bíróság 2010. február 04.-én állította ki a végrehajtási lapot (még a fellebbezési határidő sem telt le, az előzetesen végrehajtható idő is 15 nap volt)
2010. február 09.-én érkezett meg a bírósági végrehajtóhoz (a 15 nap 2010.02.10.-én járt le).
A végrehajtási lap 3/b. pontjában leírja a 230000 ft előzetesen végrehajtható dolgot, majd az utolsó mondat szó szerint így sztól: "A bíróság a végrehajtást a 230000 Ft hátralékos, valamint a 2010. február 1. napjától folyamatos, havi 30000 Ft gyermektartásdíjakra rendeli el." Pontosan az összeg miatt fellebbeztem, ami még február 01.-től nem jogerős, akkor arra miért írták ki a végrehajtást? Lehet hogy mérséklik az összeget, akkor mi a teendő? De a fellebbezésemben az I. ítélet hatályon kívül helyezését kértem.
A bíróság is leírta, hogy a határozat a végrehajtási lap kiállításakor még nem jogerős.
Azt is el kell mondanom, hogy a volt élettársam 2010. február 17.-én bement a Munkaügyi Központba és reklamált, hogy miért nem tiltják a tartozásomat felé a munkanélkülimből. A Munkaügyi megkeresett levél formájába, hogy menjek be van egy kis elintézni való. Én be is mentem, akkor mondták el, hogy bent volt a volt élettársam és megkérdezték, hogy hozzájárulok-e a letiltáshoz. Én mondtam, hogy természetesen, hiszen egy összegben nem tudom kifizetni a 230000 Ft-ot, holott a munkanélküli nem kapott a bírósági végrehajtótól levelet.
Ha már a volt élettársam bement a munkaügyi központba, hogy tiltsák le (mondjuk még ilyet nem hallottam, hogy hivatalos irat nélkül csak úgy letiltják) én pedig beleegyeztem írásban a munkaügyi központban, akkor helye van-e végrehajtásnak a bírósági végrehajtó által. Meg furcsálom, hogy már azt is végrehajtását rendelték el (februártól 30 e) ami még nem is jogerős. Vagy a bíróság abból indul ki, hogy ugyis ez az összeg marad?
Amennyiben nem tudom kifizetni egy összegben a 230.000 Ft.-ot, munkanélküli járadékot kapok, a végrehjtónak kötelessége letiltást kérni és részletekben levonják a járadékbl vagy a végrehajtónak mást is kell tennie?
Mi van abban az esetben, ha időközben a havi 30.000 Ft.-os tartásdíjat lecsökkentik és a visszamenőlegs 6 hónapi elmaradás is csökken pl 230.0000 Ft.-ról mondjuk 60.000 Ft.-ra, ha magasabb összeg lesz végrehajtva, mint a másodfokú bíróság által későbiekben megállapított tartásdíj, azt a pénzt hogyan kapom vissza?
„Ha már a volt élettársam bement a munkaügyi központba, hogy tiltsák le (mondjuk még ilyet nem hallottam, hogy hivatalos irat nélkül csak úgy letiltják)”
Mivel hozzájárultál azaz beleegyeztél.Ha nem akarod hogy tiltsa akkor vond vissza a beleegyezésedet.
Akkor csak akkor tudja ha a vh-tó letíltja.
„Amennyiben nem tudom kifizetni egy összegben a 230.000 Ft.-ot, munkanélküli járadékot kapok, a végrehjtónak kötelessége letiltást kérni és részletekben levonják a járadékbl vagy a végrehajtónak mást is kell tennie”
igen.Plusz még foglalni is ingóságotfog(ha van mit)valamint vh-jogot az ingatlanra (ha van) ráteteti.
„Mi van abban az esetben, ha időközben a havi 30.000 Ft.-os tartásdíjat lecsökkentik és a visszamenőlegs 6 hónapi elmaradás is csökken pl 230.0000 Ft.-ról mondjuk 60.000 Ft.-ra, ha magasabb összeg lesz végrehajtva, mint a másodfokú bíróság által későbiekben megállapított tartásdíj, azt a pénzt hogyan kapom vissza?”
Pert kell indítani a vh kérő elln.Vagy megegyeztek hogy tudja be a későbbi gyerektartásba
Amennyiben a nevemen van egy ingatlan, ami pályázat útján épült és a pályázati pénzt adó MVH elidegenítési tilalmat terhelt rá, ebben az esetben mit tehet a bírósági végrehajtó?
Ha a nevemen lévő ingatlanban lévő ingóságok más tulajdonát képezik, azt hogyan tudom bizonyítani a végrehajtónak?
Én meg úgy tudom,hogy külföldi jövedelemből nem tud a végrehajtó vonni.
lorybeee
„Amennyiben a nevemen van egy ingatlan, ami pályázat útján épült és a pályázati pénzt adó MVH elidegenítési tilalmat terhelt rá, ebben az esetben mit tehet a bírósági végrehajtó?
Ha a nevemen lévő ingatlanban lévő ingóságok más tulajdonát képezik, azt hogyan tudom bizonyítani a végrehajtónak?”
Végrehajtás alá vonja
A tulajdonosnak kell.számla, okirat, tanuk stb...
Mit jelent konkrétan, hogy végrehajtás alá vonja?
Az ingatlan tulajdonosa és az ingóság tulajdonosa között kell okiratot készíteni? Mit kell, hogy tartalmazzon az okirat?
Bejegyezeteti a vh jogot.
Okirat:pl:örökölte,ajándékba kapta stb...
Amennyiben azingatlan tulajdonoa és az ingóság tulajdonosa egymás között ír egy papírt tanúk aláírásával, azt is el kell fogadnia a végrehajtónak?
Mit takar még a stb., milyen lehetőségek vannak?
Végrehajtó 1 !
A kérdésem az lenne feléd hogy a volt munkahelyem felé van tartozásom amit közjegyzői okiratba fektetünk. Sajnos nem sikerült visszafizetnem a pénzt mert közben a lakáshitelünket felmondták de felajánlották hogy a fennmaradó összeget Lizing keretén belül törleszthetjük.A tulajdoni lapon már a bank a tulajdonos. Ha nem sikerül megállapodnom a részlet fizetésbe a volt munkahelyemmel s nincs kocsim se ami a nevemen van akkor csak a jövedelem marad ?
Várom válaszát, vagy bárkinek aki tudd ebben konkrét választ adni.
W
igen ha nincs valami ingóság is.
Sose értem meg miért kell közjegyző elött elismerni egy munkahelyi tartozást?
Ha nem titok leírhatnád mi történt!
Persze nem titok. Volt vállalati kölcsönöm meg vásárlási előlegem. Összesen 2.6MFt . Ingoságom mi lenne ? Feleségemmel élek meg a kislányommal egy 85m2 lakásban . Kb. 300 Ft az érték ami az enyém. Vagy az a végrehajtót nem érdekli ?
W
1/4 tulajdon részem volt a lakásból . Mit tudd elvinni ? S ha eladom őket a feleségemnek ?
W
„Vagy az a végrehajtót nem érdekli ?”
Igazság az hogy embere válogatja.Sokan nem foglalkoznak vele mert több a költség mint amit lehet érte árverésen kapni.Végül is a vh alól mentes vagyontárgyak kivételével minden foglalható(még a karnis csipesz is:) )De ha a vh kérő egy konkrét ingóságot meg nevez akkor azt foglalni kell,kivéve ha nem mentes.
S ha adás vételivel eladom a feleségemnek vagy kijelentkezek a lakásból.
W
A végrehajtóval lehet beszélni részlet fizetés miatt ?
W
zsofar
„
1/4 tulajdon részem volt a lakásból . Mit tudd elvinni ? S ha eladom őket a feleségemnek ?”
„.A tulajdoni lapon már a bank a tulajdonos.”
Na most a bank a tulajdonos vagy te?
Ha 1/4 részed volt akkor mit akarsz eladni?
Szerintem fussál neki előröl mégegyszer!
Így nem tudok segíteni...
1/4 részem volt . Most már a bank a tulajdonos és a tulajdoni lapon is a bank szerepel. Ingoságot megtudom védeni valahogy ? Vagy a végrehajtóval megbeszélni a részletfizetést ha nem engedi a volt munkahely.
Bocsánat ha úgy írtam hogy nem érteted !
W
Milyen ingóság van?
Részletet a vh-tól és a bíróságtól lehet kérni.Ha valakinek nem megfelelő a vh-tó által adott vagy meg nem adott részletfizetés akkor vh kifogást kell benyújtani végrehajtást elrendelő bíróshoz.Itt döntés fog születni .
1 mosógép, 1 hütögép , 1 mikró , 3 tv , egy nappali bútor , 1 gyerekszoba bútor, 1 hálószoba bútor , egy ülőgarnitúra , egy francia ágy. 3 bicikli . Ez a teljes ingóság.
S honnan tudom meg hogy végrehajtásra adták az ügyet ?
W
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02