végrehajtás alá vonható jövedelem

kzsoli # 2010.03.04. 08:44

Vagy tudják nézni a név alapján hogy hol él ill. dolgozik?

Pisti55 # 2010.03.04. 09:26

kzsoli

A végrehajtó, megtudja nézni, hogy hol laksz, illetve különbözö személyes adataidat.

Tehát a válaszom igen!

kzsoli # 2010.03.04. 10:16

Köszönöm az egyenes választ.

József 3 # 2010.03.04. 13:58

Ha több bank beadja a jövedelem tiltását és mondjuk egyszerre 50% tiltható,akkor addig a többivel mi lessz?
Nekem nincs ingatlanom szolgálati lakásban lakunk.Ami esetleg vagyonunk van az a tv,hűtőgép,hifi,számítógép de ez mind a barátnőmé.
Ilyen esetben mit tud csinálni a végrehajtó?
Nem tiltanak meg sehonnan de fenyegetni már fenyegetnek a bankok.
Gondolom ezért nem csuknak le,hogy tartozásom van és nem tudom fizetni.Hála a sok a deviza hiteleimnek!
Köszönöm a gyors választ!

monalisa1 # 2010.03.04. 14:42

Azokat a hiteleket saját elhatározásodból vetted fel (...) és a jelen fizetési nehézség miatt lehet hogy majd még nyugdíjas korodban is azt fogod nyögni...

A bankok "sorban állnak" a jövedelmedre - mindeniknek jut majd pár százalék levonás/törlesztés, miközben a devizaárfolyam-mozgások valamint a hitellel kapcsolatos késedelmi kamat és egyéb kapcsolódó költségek okán a tőketartozás összege nemigen fog csökkenni.

Az adósok börtöne műintézmény rég nincs már Mo.-on, pedig nagy szükség lenne rá.

A barátnőd jól teszi ha előkeresi a nevére szóló számlákat, igazolandó hogy azokat ő vette a saját jövedelméből.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Szerafin # 2010.03.05. 08:44

Lisa,benned sem teng túl a jóindulat.

kzsoli # 2010.03.05. 14:31

Hat valoban nem.
A tartozas nem bun!
Igy nem jar erte borton.

lorybeee # 2010.03.06. 11:44

Tisztelt Végrehajtó!

2009. június 03-án a korábbi élettársamtól született egy gyermekem. Gyermektartásdíj megállapítása ügyében peres eljárást kezdeményezett, amelyben még nem jogerős az ítélet. 2010. január 26.-án vettem kézhez az ítéletet, 15 napon belül fellebbeztem. Az ítéletben van 230000 Ft megállapítva, ami előzetesen végrehajtható (elmúlt 6 hónap), február 01.-től azonban már nem előzetesen végrehajtható a 30000 Ft/hó.
2010.március 03-án kaptam meg egy önálló bírósági végrehajtó felhívását, hogy fizessem meg azonnal a 230.000 Ft. tartozást, ami a végrehjtó által hozzáadott összegekkel gyütt 280.000 Ft.
Ami nekem nem egyértelmú az egészben, de lehet én gondolom rosszul:
A Bíróság 2010. február 04.-én állította ki a végrehajtási lapot (még a fellebbezési határidő sem telt le, az előzetesen végrehajtható idő is 15 nap volt)
2010. február 09.-én érkezett meg a bírósági végrehajtóhoz (a 15 nap 2010.02.10.-én járt le).
A végrehajtási lap 3/b. pontjában leírja a 230000 ft előzetesen végrehajtható dolgot, majd az utolsó mondat szó szerint így sztól: "A bíróság a végrehajtást a 230000 Ft hátralékos, valamint a 2010. február 1. napjától folyamatos, havi 30000 Ft gyermektartásdíjakra rendeli el." Pontosan az összeg miatt fellebbeztem, ami még február 01.-től nem jogerős, akkor arra miért írták ki a végrehajtást? Lehet hogy mérséklik az összeget, akkor mi a teendő? De a fellebbezésemben az I. ítélet hatályon kívül helyezését kértem.
A bíróság is leírta, hogy a határozat a végrehajtási lap kiállításakor még nem jogerős.
Azt is el kell mondanom, hogy a volt élettársam 2010. február 17.-én bement a Munkaügyi Központba és reklamált, hogy miért nem tiltják a tartozásomat felé a munkanélkülimből. A Munkaügyi megkeresett levél formájába, hogy menjek be van egy kis elintézni való. Én be is mentem, akkor mondták el, hogy bent volt a volt élettársam és megkérdezték, hogy hozzájárulok-e a letiltáshoz. Én mondtam, hogy természetesen, hiszen egy összegben nem tudom kifizetni a 230000 Ft-ot, holott a munkanélküli nem kapott a bírósági végrehajtótól levelet.
Ha már a volt élettársam bement a munkaügyi központba, hogy tiltsák le (mondjuk még ilyet nem hallottam, hogy hivatalos irat nélkül csak úgy letiltják) én pedig beleegyeztem írásban a munkaügyi központban, akkor helye van-e végrehajtásnak a bírósági végrehajtó által. Meg furcsálom, hogy már azt is végrehajtását rendelték el (februártól 30 e) ami még nem is jogerős. Vagy a bíróság abból indul ki, hogy ugyis ez az összeg marad?

Amennyiben nem tudom kifizetni egy összegben a 230.000 Ft.-ot, munkanélküli járadékot kapok, a végrehjtónak kötelessége letiltást kérni és részletekben levonják a járadékbl vagy a végrehajtónak mást is kell tennie?
Mi van abban az esetben, ha időközben a havi 30.000 Ft.-os tartásdíjat lecsökkentik és a visszamenőlegs 6 hónapi elmaradás is csökken pl 230.0000 Ft.-ról mondjuk 60.000 Ft.-ra, ha magasabb összeg lesz végrehajtva, mint a másodfokú bíróság által későbiekben megállapított tartásdíj, azt a pénzt hogyan kapom vissza?

végrehajtó1 # 2010.03.06. 12:21

Ha már a volt élettársam bement a munkaügyi központba, hogy tiltsák le (mondjuk még ilyet nem hallottam, hogy hivatalos irat nélkül csak úgy letiltják)

Mivel hozzájárultál azaz beleegyeztél.Ha nem akarod hogy tiltsa akkor vond vissza a beleegyezésedet.
Akkor csak akkor tudja ha a vh-tó letíltja.

Amennyiben nem tudom kifizetni egy összegben a 230.000 Ft.-ot, munkanélküli járadékot kapok, a végrehjtónak kötelessége letiltást kérni és részletekben levonják a járadékbl vagy a végrehajtónak mást is kell tennie

igen.Plusz még foglalni is ingóságotfog(ha van mit)valamint vh-jogot az ingatlanra (ha van) ráteteti.

Mi van abban az esetben, ha időközben a havi 30.000 Ft.-os tartásdíjat lecsökkentik és a visszamenőlegs 6 hónapi elmaradás is csökken pl 230.0000 Ft.-ról mondjuk 60.000 Ft.-ra, ha magasabb összeg lesz végrehajtva, mint a másodfokú bíróság által későbiekben megállapított tartásdíj, azt a pénzt hogyan kapom vissza?

Pert kell indítani a vh kérő elln.Vagy megegyeztek hogy tudja be a későbbi gyerektartásba

lorybeee # 2010.03.07. 19:44

Amennyiben a nevemen van egy ingatlan, ami pályázat útján épült és a pályázati pénzt adó MVH elidegenítési tilalmat terhelt rá, ebben az esetben mit tehet a bírósági végrehajtó?

Ha a nevemen lévő ingatlanban lévő ingóságok más tulajdonát képezik, azt hogyan tudom bizonyítani a végrehajtónak?

miss x # 2010.03.08. 13:58

Én meg úgy tudom,hogy külföldi jövedelemből nem tud a végrehajtó vonni.

végrehajtó1 # 2010.03.08. 15:47

lorybeee

Amennyiben a nevemen van egy ingatlan, ami pályázat útján épült és a pályázati pénzt adó MVH elidegenítési tilalmat terhelt rá, ebben az esetben mit tehet a bírósági végrehajtó?

Ha a nevemen lévő ingatlanban lévő ingóságok más tulajdonát képezik, azt hogyan tudom bizonyítani a végrehajtónak?

Végrehajtás alá vonja

A tulajdonosnak kell.számla, okirat, tanuk stb...

lorybeee # 2010.03.08. 15:55

Mit jelent konkrétan, hogy végrehajtás alá vonja?

Az ingatlan tulajdonosa és az ingóság tulajdonosa között kell okiratot készíteni? Mit kell, hogy tartalmazzon az okirat?

végrehajtó1 # 2010.03.08. 15:58

Bejegyezeteti a vh jogot.

Okirat:pl:örökölte,ajándékba kapta stb...

lorybeee # 2010.03.08. 18:52

Amennyiben azingatlan tulajdonoa és az ingóság tulajdonosa egymás között ír egy papírt tanúk aláírásával, azt is el kell fogadnia a végrehajtónak?

Mit takar még a stb., milyen lehetőségek vannak?

zsofar # 2010.03.24. 06:46

Végrehajtó 1 !

A kérdésem az lenne feléd hogy a volt munkahelyem felé van tartozásom amit közjegyzői okiratba fektetünk. Sajnos nem sikerült visszafizetnem a pénzt mert közben a lakáshitelünket felmondták de felajánlották hogy a fennmaradó összeget Lizing keretén belül törleszthetjük.A tulajdoni lapon már a bank a tulajdonos. Ha nem sikerül megállapodnom a részlet fizetésbe a volt munkahelyemmel s nincs kocsim se ami a nevemen van akkor csak a jövedelem marad ?

Várom válaszát, vagy bárkinek aki tudd ebben konkrét választ adni.

W

végrehajtó1 # 2010.03.24. 15:56

igen ha nincs valami ingóság is.

Sose értem meg miért kell közjegyző elött elismerni egy munkahelyi tartozást?
Ha nem titok leírhatnád mi történt!

zsofar # 2010.03.24. 17:52

Persze nem titok. Volt vállalati kölcsönöm meg vásárlási előlegem. Összesen 2.6MFt . Ingoságom mi lenne ? Feleségemmel élek meg a kislányommal egy 85m2 lakásban . Kb. 300 Ft az érték ami az enyém. Vagy az a végrehajtót nem érdekli ?

W

zsofar # 2010.03.24. 18:07

1/4 tulajdon részem volt a lakásból . Mit tudd elvinni ? S ha eladom őket a feleségemnek ?

W

végrehajtó1 # 2010.03.24. 18:11

Vagy az a végrehajtót nem érdekli ?

Igazság az hogy embere válogatja.Sokan nem foglalkoznak vele mert több a költség mint amit lehet érte árverésen kapni.Végül is a vh alól mentes vagyontárgyak kivételével minden foglalható(még a karnis csipesz is:) )De ha a vh kérő egy konkrét ingóságot meg nevez akkor azt foglalni kell,kivéve ha nem mentes.

zsofar # 2010.03.24. 18:39

S ha adás vételivel eladom a feleségemnek vagy kijelentkezek a lakásból.

W

A végrehajtóval lehet beszélni részlet fizetés miatt ?

W

végrehajtó1 # 2010.03.24. 19:03

zsofar

1/4 tulajdon részem volt a lakásból . Mit tudd elvinni ? S ha eladom őket a feleségemnek ?

­.A tulajdoni lapon már a bank a tulajdonos.

Na most a bank a tulajdonos vagy te?
Ha 1/4 részed volt akkor mit akarsz eladni?

Szerintem fussál neki előröl mégegyszer!

Így nem tudok segíteni...

zsofar # 2010.03.24. 19:09

1/4 részem volt . Most már a bank a tulajdonos és a tulajdoni lapon is a bank szerepel. Ingoságot megtudom védeni valahogy ? Vagy a végrehajtóval megbeszélni a részletfizetést ha nem engedi a volt munkahely.

Bocsánat ha úgy írtam hogy nem érteted !

W

végrehajtó1 # 2010.03.24. 19:35

Milyen ingóság van?

Részletet a vh-tól és a bíróságtól lehet kérni.Ha valakinek nem megfelelő a vh-tó által adott vagy meg nem adott részletfizetés akkor vh kifogást kell benyújtani végrehajtást elrendelő bíróshoz.Itt döntés fog születni .

zsofar # 2010.03.24. 19:49

1 mosógép, 1 hütögép , 1 mikró , 3 tv , egy nappali bútor , 1 gyerekszoba bútor, 1 hálószoba bútor , egy ülőgarnitúra , egy francia ágy. 3 bicikli . Ez a teljes ingóság.
S honnan tudom meg hogy végrehajtásra adták az ügyet ?

W