Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás


Moyoko # 2015.08.08. 07:22

Sziasztok!

Meg jött a jegyzőtől az igazolás, tulajdonképpen az egész folyamatot leigazolta. Kíváncsi vagyok hogy kell e a végrehajtónak és elfogadja e ezt az igazolást.

mmvj # 2015.08.06. 04:09

Bori Bori,

a környékbeli, hasonló albérletek árát vettem figyelembe, és alá is mentem egy kicsit. a bíróság megítélte, bár bírósági meghagyás volt, de egy "rendes" perben is átment volna.

Bori Bori # 2015.08.05. 21:38

mmvj

Mennyi lakáshasználati díjat állapítottál meg egyoldalúan?

mmvj # 2015.08.02. 18:44

ius latratus
???

ius latratus # 2015.08.02. 18:30

Pedig a vonat ott van.

Bori Bori # 2015.08.02. 18:12

Egy adós ellen lehet két kilakoltatási folyamat? Nincs ilyenkor valami összevonás?

mmvj # 2015.08.02. 15:46

nekem sikerült egy ilyet megnyernem......mondjuk szerencsém is volt.......korábban már leírtam:...akkor az én történetem röviden, okulásként: tavaly árverez beköltözhető 1/1 lakást.árverést megnyer. kilakoltatási moratórium belép. adós nem közreműködő, nem költözik, mert "joga van ott lakni". várakozás. várakozás. ingatlan tulajdona átírva. adós megkeresése személyesen, telefonon, megoldás keresése. adós passzív. várakozás. várakozás. adósnak (ez fontos!!!) tértivevényes ajánlott levél küldése saját kézbe: felszólítás lakáshasználat megfizetésére, illetve ennek több hónapos elmaradt összege miatt az ingatlan 15 napon belüli elhagyására. levél átvéve, válasz nincs. várakozás. várakozást megun, 21 ezer forintos illetékbélyeg megvesz, elballag a bíróságra, pert megindít lakáshasználat megfizetése, illetve ennek több hónapos elmaradt összege miatt az ingatlan 15 napon belüli elhagyása tárgyban. tárgyalás kitűzve, felperes (én) megjelenik, adós részéről senki.bírósági meghagyás kérése (ez is fontos), a bíró megítéli a keresetlevélben foglaltakat. végzést kiküld. várakozás. fellebbezés nincs. bírósági meghagyás jogerős. na most itt tartunk. ha a jogerős végzés megérkezik, elcsattogok a végrehajtóhoz, és kérem annak eszközlését.....azóta az ügy a végrehajtónál, sínen vagyunk, csak a vonat ne jöjjön :)

Vh-ügyes # 2015.08.02. 09:23

értem én... ha úgy vesszük, az egész "moratórium mizéria" voltaképp egy anomália...
(van egy kötelezettség, melynek mulasztása nem követ retorziót...)
no de, ne engem győzz meg... (szerintem kétesélyes)

spamrulez # 2015.08.02. 08:21

abban vonhatsz párhuzamot, hogy bizonyítható értesítés nélkül (visszamenőleg) túlhasználat miatt nem kapsz pénzt

miért kéne értesíteni, ha van egy törvényben leírt kötelessége elhagyni az ingatlant?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.02. 08:05

miért nem ebből indulunk ki?
Miért, nem ebből indulunk ki?

spamrulez # 2015.08.02. 07:24

szerintem nem egészen olyan a helyzet. esetünkben van egy törvényi kötelessége elhagyni az ingatlant konkrét határidővel, ami a moratóriumtól nem változott. mindössze az állam volt olyan kedves és a hatósági kényszerítés lehetőségét kivette a kezünkből.

Vh-ügyes # 2015.08.02. 06:37

Nincs kifelejtve csak ha nem tudod igazolni, hogy legalább egyszer nem szólítottad fel, úgy a Te "ráutaló magatartásod" hoz létre "quasi használati jogot"
A példa kedvéért: mikor határozott időre adsz bérbe ingatlant, majd annak lejáratát követő 3 hónapon belül nem szólítod fel a bérlőt, hogy tipli van, akkor a törvény erejétől fogva alakul át határozatlanná a viszonyotok...
Ésmégeccer: Nem mondom, hogy nem nyerhető, csak eléggé aggályos...

spamrulez # 2015.08.02. 04:13

miért nem ebből indulunk ki?

„154/A. §
(1) Az adós és az adós jogán az ingatlanban lakó személyek - a (3) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel - az árveréstől számított 30. napig, ha a végrehajtó ennél hosszabb határidőt adott a vételár megfizetésére, eddig az időpontig, jogorvoslat előterjesztése esetén pedig az erről szóló határozat rendelkezése szerint a határozat jogerőre emelkedésétől számított 15. napig kötelesek az ingatlant ingóságaiktól kiürítve elhagyni, és biztosítani, hogy a végrehajtó átadja azt az árverési vevőnek."

Vh-ügyes # 2015.08.01. 19:45

a T. Bíróság segítséget nem, esetleg jogot szolgáltat de leginkább csak egy platform ahol a dolgok egyszer véget érnek...

mmvj # 2015.08.01. 19:13

csak azt nem értem, hogy ha az adós nem veszi át a neki küldött levelet, én attól még mehetek a bíróságra, és mondhatom, hogy T. Bíróság, én aztán mindent elkövettem, hogy valamilyen kompromisszumos megoldást találjunk, de a másik fél teljes mértékben elzárkózik, ezért kérem a T. Bíróság segítségét. vagy nem?????

Vh-ügyes # 2015.08.01. 19:04

ha lenne egy tértivevénye, jó eséllyel indulhatna...
persze, ha lennének tanúi, hogy korában, személyesen...

mmvj # 2015.08.01. 18:58

focitomi,
amikor én anno rákérdeztem, hogy perelhetek-e, azt mondta egy jogász, hogy rosszhiszemű lakáshasználó, és perelhetem. tény, hogy moratórium van, de ne hagyjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy az adós szabad akaratából kiköltözhet, ha ezt nem teszi, akkor: "A rosszhiszemű jogalap nélküli birtokos köteles megfizetni azoknak a hasznoknak az értékét, amelyeket elfogyasztott vagy beszedni elmulasztott, továbbá a szerződésen kívül okozott károkért való felelősség szabályai szerint köteles megtéríteni a dologban bekövetkezett mindazon károkat, amelyek a jogosultnál nem következtek volna be."Ptk. 5.11§ 3 bek. én ügyvéd nélkül csináltam a pert, bár az is igaz, ha a tárgyaláson megjelent volna az adós, akkor a következő körre ügyvéddel mentem volna. amúgy tőlem a bíró nem kért semmilyen bérleti szerződést.

Vh-ügyes # 2015.08.01. 18:51

abban vonhatsz párhuzamot, hogy bizonyítható értesítés nélkül (visszamenőleg) túlhasználat miatt nem kapsz pénzt... (persze, csak az a biztos ami már megtörtént... vagy az se...)

focitomi # 2015.08.01. 17:32

Vh-ügyes

Esetünkben szó nincs bérlőrő (haszonbérlőről), előző tuljdonosról van szó. Nincs előzmény szerződés
!

Vh-ügyes # 2015.08.01. 14:22

ebből lehet kiindulni:
154. § (1) Ha az árverési vevő a teljes vételárat kifizette, és az árveréstől számított 30 nap eltelt, a végrehajtó az árverésen megvett ingatlant átadja az árverési vevőnek.
(2) Az ingatlan után az adó és más köztartozás az árverési vevőt az árverés napjától terheli.
(3) Az ingatlan után járó bérösszeg (haszonbér) az árverési vevőt az árverés utáni legközelebbi esedékességi időponttól illeti meg, feltéve, hogy az árverési vevő az árverésről a bérlőt (haszonbérlőt) ezelőtt az időpont előtt értesítette. Az értesítés elmulasztásából vagy a késedelmes értesítésből eredő kár az árverési vevőt terheli.

focitomi # 2015.08.01. 12:41

Bár a mostani lehet, hogy nem is moratóriumi időszaknak minősűl, "csak" felfüggesztve vannak az eljárások...

focitomi # 2015.08.01. 12:35

Tisztelt K.B.S.!
Ebben az esetben mi kötelezi a kiköltözésre? A jogerős árverési jegyzőkönyv dátuma és a földhivatali tulajdonosi bejegyzés lehet ebben az esetben a kulcs? A moratórium nincs hatással a helyzetre a díjjal kapcsolatban?
Véleménye szerint van esély a visszamenőleges használati díj megítélésére?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.01. 12:11

Ez pont az az eset, amikor attól az időponttól követelheted a használati díjat, amikortól a birtokost jogerős határozat (vagy jogszabály) kötelezte a kiköltözésre.

(Nem keverendő az eset a tulajdonostársak egymás közötti használati díj igényével.)

focitomi # 2015.08.01. 12:08

mmvj,
Igen, perre megyek. Az a kérdés, hogy már 15 hónap eltelt a tulajdonszerzéstől mire hivatalosan megpróbáltam a használati díj követelést megtenni, így az addig eltelt időre mire hivatkozva kérhetem a használati díjat, ill. megítélik e? Az ügyvéd azt mondta, hogy utánanéz miként lehetne visszamenőleg kérni, de nem nagyon bíztatott… Az más kérdés, hogy ha van még tartozása az adósnak, akkor mikor láthatunk valamit is az esetlegesen megítélt összegből. Az illetékeket meg ugye ki kell fizetni, na meg én egyedül nem vágnék bele, így az ügyvédi költség is ott lesz teherként…

mmvj # 2015.08.01. 11:11

focitomi,

a nem kereste jelzéssel visszaérkezett leveled is azt jelzi, hogy Te megpróbáltad felvenni a kapcsolatot az adóssal, de sajnos ő nem együttműködő. Én máris mennék a bíróságra....... ja, amúgy ott tartok, hogy be kellett adnom a bíróság végrehajtói irodájánál a kilakoltatás és a pénzkövetelés iránti kérelmemet (persze újabb illeték megfizetése mellett), ha minden jól megy, a jövő héten már a végrehajtónál lesz a paksaméta. az adósra és a kedves élettársára is kértem mind a kilakoltatást, mind a lakhatás fizetését.