Üdv Mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az ingatlanárverési jegyzökönyvel be lehet jelenteni az állandó lakcímet?
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az ingatlanárverési jegyzökönyvel be lehet jelenteni az állandó lakcímet?
hokusz6: kiürített, kipocult lakásra készülj fel, így nem érhet nagy meglepetés.
hokusz6
Szia!
Én is ugyanebben a cipöben járok. Mikor ért véget a Te árverésed?
hokusz6
Szia!
Én is ugyanebben a cipöben járok. Mikor ért véget a Te árverésed?
Egyezz meg vele mert egy elkeseredett embert nem tart vissza figyelmeztetés: "vigyázz ez kötelező tartozék, még kártérítésért foglak perelni..."
Tisztelt Szakértők!
Önálló Bírósági Végrehajtó által hirdetett árverésen indultam, az árverést megnyertem. Az ingatlan tulajdonosa a bíróságnál, majd a törvényszéknél is kifogással illetve fellebbezéssel élt a végrehajtó eljárása ellen. A törvényszék elutasította a kifogást, a döntés jogerőssé vált, remélhetőleg ezt követően megtörténik az ingatlan birtokba adása is.
A végrehajtó az árverési hirdetményben nem tüntette fel az ingatlan tartozékait, jellemző sajátosságait. Az előzőek figyelembe vételével a kérdésem arra vonatkozna, hogy milyen módon tudnám biztosítani – a későbbi esetleges jogviták elkerülése érdekében- az ingatlan és tartozékainak megfelelő állapotban történő átvételét? Kötelezhetem-e a végrehajtót a tartozékok és jellemző sajátosságok utólagos megállapítására, vagy létezik-e valami más mód ezek felmérésére? További kérdésem, hogy ilyen esetben az adósnak az ingatlant milyen állapotban, és mely tartozékaival együtt kell átadni?
Segítséget előre is köszönöm!
Köszönöm.
„bizonyítási kényszer az adós oldalán van, hogy az az övé”
Hogy az övé, nem vitás (habár, ha valami kikerül a kuka mellé, az már a kukás társaságé). Azt kell bizonyítania (sosem fog neki sikerülni), hogy a cuccot nem hulladékként kezelték, hanem eltulajdonították.
Sziasztok!
Érdeklődve figyelem és köszönöm a tanácsokat.
Tahát akkor összefoglalva a bizonyítási kényszer az adós oldalán van, hogy az az övé!
+1: Ennek nincs elévülési ideje, mint elbirtoklás föld esetén? (bár ez lehet h már nem ide tartozik) :)
Köszönöm az infot.
„homályzóna” - De az :) (és az apukám is erősebb mint a te apukád...)
Tényleg mi lenne, ha nem kapkodnátok már folyton a bokám után...
„homályzóna” - Nem az.
„Nem a tiéd de nem vagy köteles elszámolni vele” - Ez már jobb. És éppen ezért nem homályzóna. Ha a törvény szerint valami hulladékként kezelhető, akkor elegendő annyit mondani, hogy "bocs, de kihajítottam, mint hulladékot", és a bizonyítási teher másik a másik félen van, hogy nem kihajítottad, hanem most is ott használod a konyhádban.
Valójában homályzóna... Nem a tiéd de nem vagy köteles elszámolni vele.
Tehát kell egy befogadói nyilatkozat a hulladék átvételéről, amit a szeméttelep ad ki?
De miért is dobnám ki? ha esetleg nekem is kell?
Meddig vagyok köteles őrizni?
Hulladékként kezelhető.
Azonban a tulajdonjog nem változik, tehát ha megvan, ki kell adni.
Persze a plusz költség (tárolási díj követelhető. (na de hát...)
Tisztelt Mindenki!
A kérdésem az lenne hogy adott egy lefutott végrehajtás.
Birtokbaadás megtörtént, az adós jelenlétében.
A cuccait azonban nemtudta a birtokbaadás napjáig elvinni...
És ezt azóta sem tette meg. Tudomásom szerint a "lomtalanításra" a birtokbavétel napjától 30 nap áll a rendelkezésére.
Mi történik ha addig nem jelentkezik? (Ugyanis én hivogatom..)
Leltár nincs.
Mit követelhet rajta a 31. naptól kezdődően?
Neki kell bizonyítania azt hogy milye volt ott?
A 31. naptól meg is tarthatom? Ergo a tulajdonjoga rám száll az ingoságoknak?
Köszönöm a segítséget.
legjobb, ha a végrehajtód teszi a dolgát...
Ha nem, akkor intézd el Te!
KBS
veled ellentétben:)
tehát akkor hogy a gyorsabb a tulajdonjogom bejegyzése ???
:D Egyre jobb vagy.
Közjegyző hiteles másolatot készít a neked adott "közokiratról" (földhivatalnak 3 eredeti ill. hiteles pld. kell)
Az ingatlan-nyilvántartás pedig kérelemre műkszik (formanyomtatvány)
Tőled is jó, mert "érdekelt" vagy.
Kérelem a földhivatalnak ??? Közjegyzővel hitelesítve a jegyzőkönyv vagy hogy érted ??? Köszi
apropó: igen, mulasztási kifogás...
nos, igen de abból egy példányt a vevő is kap!
(azt meg ugye közjegyzővel...)
érdekelt félként pedig írhat kérelmet a földhivatalnak...
„te is megpróbálkozhatsz vele”
Az csak próba marad, mert a "sima" árverési jegyzőkönyv földhivatali bejegyzésre nem alkalmas. A földhivatal a tulajdonjogot kizárólag az 1/2002. IMr. 29/A. § szerinti biztonsági papírra nyomtatott jegyzőkönyv alapján jegyzi be, azt pedig csak a végrehajtótól kaphatja meg.
Köszönöm a válaszokat ! Tehát mehet a vh kifogás ezek szerint mert magától nem küldi a papírokat a földhivatalnak ...
tulajdont szereztél, a vh-nak kérnie kell az átvezetést az ingatan-nyilvántartásban (te is megpróbálkozhatsz vele...)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02