INKASSZÓ


eljenmajusegy # 2022.12.17. 12:19

Vadsuhanc , mint írtam mar , két tartozása volt ,az egyik ez ,amit közvetlenül a tartozaskezelonek fizetnek , a másikat a végrehajtón keresztül.
A galiba most ezzel az elsővel van, lehet hogy mert nem a végrehajtón keresztül megy a fizetes?
De nem csapongok , csak tegnap a férjem feldobta ezt az ötletet hogy mi van ha visszautasítja az orokseget? Akkor hogy rendezik el ennek 680000 Ft-nak a sorsát? Mert igazából az a feleség fizetése meg a gyerekek pénze volt.
Mindenesetre hetfon beadja az igénypert.
Ennek az ügyvédnek meg , aki a koveteleskezelotol irt ,meg gondolkodunk hogy mit írjon vissza , mert mikor telefonon próbált velük beszelni , azt mondtak neki hogy nem o az adós,nem beszelnek vele , akkor megkérdezném hogy mire fel kuldozgetnek neki E-mailt hogy fizessen, ha nem o az adós?Vagy csak szimplán értesítse őket hogy a vegrehajtonal van a penzuk , ott kopogtassanak(bar jelzem, a végrehajtó egy megfosztotta ot attól a lehetosegtol hogy egy összegben megválthassa az adósságot)

eljenmajusegy # 2022.12.17. 12:38

Meg egy kérdésem van a T. nagyerdemuhoz: az igényperen a sogornõm a felperes( a gyerekeit is hozza kell venni?) de ki az alperes? A végrehajtó vagy a koveteleskezelo? Es mennyi illetékbélyeget kell rátenni?

Vadsuhanc # 2022.12.17. 12:40

Kedves éljenmájusegy!

Igazából az érdekelt volna, hogy hány végrehajtási eljárás van és nem az, hogy hány tartozás...Rosszul kérdeztem.

Ha az igényper lesz akkor rendben, addig kár ezzel foglalkozni. Viszont..........

A sógornőd menjen be a Takarékba és a számláját rendezze azaz a elhalt férjének a halotti anyakönyvi kivonatát vigye be igazolhatóan adja át és a számlájához kapcsolódó viszonyokat oldja fel... Ez a további esetleges levonásokat előzi meg.

Vagy csak szimplán értesítse őket hogy a vegrehajtonal van a penzuk , ott kopogtassanak(bar jelzem, a végrehajtó egy megfosztotta ot attól a lehetosegtol hogy egy összegben megválthassa az adósságot)

Igen ez egy jó ötlet....

eljenmajusegy # 2022.12.17. 13:13

Vadsuhanc , ez a kettő végrehajtási dolguk volt(van), de mind a kettőnél megegyeztek a koveteleskezelovel es fizetik a részleteket.
Szegény sogornom mar októberben bement a Takarekba , mikor megérkezett a halotti anyakönyvi kivonat es intézkedett , éppen az okozta a problémát hogy ennek ellenére a testverem neve nem került le a szamlarol , mert a bank szerint: " jaj , bocsánat , biztosan valami hiba történt"
Meg jo hogy nem akkoriban inkasszózott ez a végrehajtó , mert pl. a temetésre mi is küldtünk 500000Ft-ot, na képzeld el, ha azt is leemeli.....

gerbera317 # 2022.12.17. 14:54

@Éljenmajus1
igényperen a sogornõm a felperes( a gyerekeit is hozza kell venni?
Az igényperben az a harmadik személy a felperes, akinek az az igénye, hogy a lefoglalt vagyontárgya legyen feloldva a foglalás alól. Ha a gyerek pénze is ott volt, akkor a gyerek is. Az alperes a vh-kérő.
Akkor hogy rendezik el ennek 680000 Ft-nak a sorsát?
Sehogy. Ez már befolyt. Aki szólni akar, most szóljon, vagy hallgasson örökre.
@Vadsuhanc
Azért annak lenne jelentősége, hogy az elhaltnak küldött-e levelet az intézkedésről a végrehajtó nem?
Nem. A végrehajtó nem köteles az adóst értesíteni az inkasszóról. Csak a tulajdonostársat, ha a bank közli, hogy van ilyen. Ha nem közli, az a bank mulasztása.
Hiába keresitek a fogást a végrehajtón, nem fog sikerülni. Itt mindennekelőtt az adós mulasztott, utána a vh-kérő, majd az adós számláján egyéb használói, majd a bank. A végrehajtó pedig csak tette a dolgát. Az egyetlen járható út az időben inditott igényper. Ha ti ezt nem fogjátok fel, rá fogtok bszni.

eljenmajusegy # 2022.12.17. 17:00

Gerbera , meg tudnad mondani hogy az adós miben hibázott , márcsak hogy mégegyszer ne kövessék el ugyanezt a hibát , bar az adós mar nincs. Meghalt. A számla sem az ove volt.

drbjozsef # 2022.12.17. 17:42

Ha felvesz hitelt, arra kell figyelni nagyon, hogy fizesse a részleteket. És akkor nincs végrehajtás. Szívesen.

Vadsuhanc # 2022.12.17. 18:14

Kedves gerbera317!

Ugye ezt viccből írtad? A végrehajtó nem köteles az adóst értesíteni az inkasszóról.
Miért ne kellene? Itt nem érvényesek a Vht.37.§. (1) bekezdésben foglaltak? "A végrehajtható okiratot és az egyéb végrehajtási iratokat - ha a törvény másképpen nem rendelkezik - a hivatalos iratok kézbesítésére vonatkozó általános szabályok szerint kell kézbesíteni."

Szerintem meg kell küldenie amely ellen a z intézkedésről történő értesítés kézhezvétele után 15 napig a hatósági átutalási megbízás ellen végrehajtási kifogásnak van helye. ( Aminek nincs halasztó hatálya ).....Vagy, ha a végrehajtó ilyen irányú intézkedése ellen nincs kifogásnak helye?

Kedvesdrbjozsef

Nem kellene mindig ezt írni. Meggyőződésem, hogy itt nem az adós tehet a kialakult helyzetről. Az adós a leírás szerint törlesztett. Én Őt nem hibáztatnám. Max azt mondanám, hogy buta volt, hogy hitt a pénzintézeti dolgozóknak és a végrehajtónak....

eljenmajusegy # 2022.12.17. 18:43

drbjozsef , egyértelmű...es szerinted a devizahitel egy korrekt eljárás volt? mert onnan kezdődött minden.

Szomorú örökös # 2022.12.17. 19:07

Vadsuhanc

"'Az adós a leírás szerint törlesztett. Én Őt nem hibáztatnám

Ha ez így lett volna, akkor eleve nem lett volna végrehajtás. Pont!

Szomorú örökös # 2022.12.17. 19:09

szerinted a devizahitel egy korrekt eljárás volt?

Azt sem volt kötelező felvenni.
Mindenkivel tudatták, hogy van bőven kockázat.

Vadsuhanc # 2022.12.17. 19:14

Szomorú örökös engem kérlek felejts el.. Rosszindulatú ember vagy, még egy segítő hozzászólásodat sem olvastam egyetlen egy témában sem.

Majordomus # 2022.12.17. 20:41

Ebben az utolsó mondatban igaza van.
Boldog boldogtalan vette fel a hitelt svájci frank alapon majd jajveszékelnek hogy őket becsapták és rablás, meg segitsen az állam.
Pedig le volt írva világosan a szerzödésben csak el kellett volna ollvasni.

eljenmajusegy # 2022.12.17. 20:45

OFF
szomorú orokoskem , ezt jónak es jókor mondod, pont nemrégen kaptam egy ismerostol , egy devizahiteles tárgyalás jegyzokonyvebol:
"
Kérdés: Mi volt az általános gyakorlat arról, hogy miről kell a hitelfelvevőt tájékoztatni?
Válasz: Volt egy oldalas kivonat amit felülről kaptunk azt kellett elmondani.
Ez azt tartalmazta, hogy az árfolyam változhat.
Kérdés: De az akkori tudása szerint ha megkérdezte egy adós mondhatta azt, hogy 2006-ban nem veszélyes , nem kell megijedni a devizahiteltől?
Válasz: Ő azt kétli, hogy ilyen elhangzott volna a szájából.
Kérdés: Annak a bizonyos felülről érkező kivonat alapján mit mondott, hogyan változhat az árfolyam?
Válasz: Hát azt ,hogy nincs felső határ, korlátlanul változhat le és fel egyaránt.
Kérdés: tehát lefelé is?
Válasz : Igen.
Nem volt több kérdésem, kihoztam belőle amit akartam.

Szóval hazudtak ahogy tudtak az ügyfeleknek.
ON

Szomorú örökös # 2022.12.17. 20:47

Vadsuhanc

Ennél a történetnél nem véletlen, mert te épp akkor szálltál be, amikor mindenki más ki, és hozzám hasonló válaszokat adott, ugyanis eléggé gyorsan kilógott a lóláb. Innen kezdve bocsi, de inkább a segítség helyett minden jó érzésű ember zsebében a bicska nyílik ki. Az meg hogy egy jogos tartozásnál a kifizetés helyett sokan az elévülésre utaznak? Hát az meg bár valóban nem jogi téma, de ismét az a bizonyos bicska nyílik.... :-O Őszinte leszek, igen tanulságos ez a fórum, rájöttem, hogy mennyi sunyi, adósság elkerülő gazember van kicsiny országunkban.

Szomorú örökös # 2022.12.17. 20:51

eljenmajusegy

Ez azt tartalmazta, hogy az árfolyam változhat.....nincs felső határ, korlátlanul változhat le és fel egyaránt.

Ezek után nem is értem, hogy miért lenne átverés a deviza hitel.
Bakker! Ember, mindent elmondtak, amit tudnod kellett róla.
Ehhez képest még mindig szerinted - csakis szerinted - a bank lenne a hibás? Ne már!

Én is svájci frank alapú hitellel fizettem egy autómat, amivel ugyanúgy befaragtam, de szerencsére csakis a végén.
Kiszálltam belőle mert véget ért a hitel és utána még vissza is kaptam némi zsét. Ezek után miért is lenne róla rossz véleményem?

eljenmajusegy # 2022.12.17. 23:11

"Kérdés: tehát lefelé is?
Válasz : Igen."

Szomoru orokos: ezt hangsúlyozták , ill. amiről en konkrétan tudok az igy hangzott: " tessenek teljesen nyugodt lenni , ha emelkedik is(mármint a havi torlesztorol beszel) , legfeljebb tíz százalékkal"

De hagyjuk is az egészet mert en mar bele vagyok faradva ebbe az egész nyavalyas végrehajtos meg koveteleskezelos cirkuszba , főleg hogy en egy fillér hitelt nem vettem fel , ill amit igen , mar regen visszafizettem...

Szomorú örökös # 2022.12.18. 04:39

eljenmajusegy

tessenek teljesen nyugodt lenni , ha emelkedik is(mármint a havi torlesztorol beszel) , legfeljebb tíz százalékkal

Nem is értem, hogy amikor valaki elér egy tisztes nyugdíjas kort,
vajon miért hisz még egyáltalán a mesékben? :-O

Vadsuhanc # 2022.12.18. 11:57

Kedves Szomorú örökös!

Írod, hogy„ " mennyi sunyi, adósság elkerülő gazember van kicsiny országunkban.
Magyarázd már kérlek, hogy éljenmájusegy sógornője vagy annak gyermekei jelenleg mi alapján minősülnek adósnak és a végrehajtási eljárásban fizetésre kötelezettnek? Érdeklődve olvasnám mindig tanulhat az ember valamit! ( Gondolom erre a kérdésre nem válaszolsz )

A másik. A Vht. nem csak azért van, hogy az adóst kényszer alkalmazásával fizetésre kényszerítsék, hanem azért is, hogy ezeket a kényszereket törvényileg szabályozzák. Ezt senki nem szegheti meg még a végrehajtó, de a bíróság sem. A legtöbb adós nem azért kérdez itt mert meg akarja úszni a fizetést, hanem azért mert sokszor úgy érzik törvénytelen az amit tesznek vele és törvénytelen az a kényszer cselekmény amit alkalmaznak ellene. Nyilván ez nem mindig így van. Szóval.. Ha az adósokat sunyinak nevezed akkor nevezd már azokat a követeléskezelőket és végrehajtókat is annak, akik 4,5 után jelentkeznek csak, hogy addig is növeljék a kamat mértékét. Ezen ne nyissunk elvi vitát szerintem, de így lenne igazságos.

Éljenmájusegy feltett egy kérdést. Nem azt kérdezte, hogy a sógornője a végrehajtási eljárásban mit tehet hanem azt, hogy általában mit tehet. A hozzáértők elmondták, hogy a végrehajtási eljárásban csak annyit, hogy igényperrel él. Slussz... Másra nincs is lehetőség a törvény szerint. Ezzel csak egyet lehet érteni én ezt nem is vitattam. Még azzal is egyetértek és ezzel kapcsolatosan sem okoskodtam ( ahogy Te gondolod ), hogy a végrehajtó törvénytelenül intézkedett volna.

Az én hozzászólásom azzal kapcsolatos volt, hogy én mit tennék még, hogy a további kellemetlenségeket elkerüljem.

De a foglalkozás elérte a célját éljenmájusegy feladta a sógornője nevében is, pedig például még az sem tudja Ő sem, hogy a levont összeg meghaladja-e a tartozás összegét......Megkockáztatom azt sem, hogy mennyi volt a fennálló tartozás a végrehajtó intézkedésekor.

Szomorú örökös # 2022.12.18. 15:37

Vadsuhanc

Írtam egy általános véleményt, hogy milyen tanulságos ez a fórum számomra, te meg számon kéred a jelen helyzetre vonatkoztatva. Kar, hogy nem tudsz értelmezni.

És az a legnagyobb gond, hogy ennek a történetnek minimum a felét, a másik felét nem is ismerjük. Ne feledd, itt mindig a sértett ír, de nem feltétlen az a tuti igazság. Nem azt írom, hogy biztosan nem igaz, csak sosem árt egy kis egészséges kételkedés.

eljenmajusegy # 2022.12.18. 18:06

szomoru orokos , ne beszelj masrol mint Bodóné , mikor a bor árát kérdezik! Tehát , a 14 éves kislány árvaellátása milyen jogcímen foglalható le az apja által felvett hitel fejében?
Konkretan.

eljenmajusegy # 2022.12.18. 18:15

"
De a foglalkozás elérte a célját éljenmájusegy feladta a sógornője nevében is, pedig például még az sem tudja Ő sem, hogy a levont összeg meghaladja-e a tartozás összegét......Megkockáztatom azt sem, hogy mennyi volt a fennálló tartozás a végrehajtó intézkedésekor."
vadsuhanc , ez biztos.Sajnos ezek a "cégek" mindig elfelejtik a havi elszámolást elküldeni , most betennem nekik az itteni hazreszletunkrol szoló havi ertesitoket , hogy hogy kell kinézni egy ilyennek. Rajta hogy a befizetesbol mennyi ment a toketartozasba , mennyi a kamatba , mennyi az egyéb költségekre , es a weblapjukon fizethetek be extrát tokere ,kamatra vagy az un.escrow-ra.
Itt meg semmit nem küldenek, ill. ha igen, akkor nem havi lebontásban, de azt is csakhosszas kovetelozes után, egy zagyva számhalmazt.

Vadsuhanc # 2022.12.18. 19:29

Éljenmájusegy!

Amennyiben a végrehajtás el van rendelve, akkor az adós is ki tudja számítani, hogy a mennyivel tartozik a mai napon. Amit nehéz az a végrehajtás költségei de itt most nem erről van szó. Szóval elő kell venni a végrehajtási lapot vagy a közjegyző záradékot. Azon tűpontosan rajta van minden amivel a végrehajtást kérőnek tartozott az elhalt. Ezt kell összevetni az eddig befizetett - és levont - összegekkel .

Az igényperrel mi van ?

Holnap mennek a Takarékba és a végrehajtóhoz?

Otthonról nem fog menni......

eljenmajusegy # 2022.12.18. 19:46

Vadsuhanc , mar egy ún. "timetable"-t fogok ide kitenni hogy mindig mindenki ertesuljon a dolgok allasarol.
Igen , készen van az Igenyper , megírtam nekik tegnap ,el-E-maileztem , ma levitte egy ügyvéd ismeroshoz aki jóváhagyta , tehát holnap beadja.
Mint mar százszor elmondtam ,a végrehajtóhoz mar beadtak a halotti anyakönyvi meg októberben , es most ennek az ügynek a kapcsán is , a takarek csak kedden lesz nyitva , oda akkor tud menni(de mar ott is volt kétszer), mi van meg?
Nekem nem kell folyton ilyeneket írni hogy "otthonról nem fog menni" , mert en itt ulok a kényelmes amerikai nappalimban Amerikában es kénytelen vagyok itthonról intézkedni. Aki otthon van , az meg hiába megy ide-oda(bank , végrehajtó), beviszi amit kell azok meg sz....nak intézkedni.....

Vadsuhanc # 2022.12.18. 20:11

Éljenmájusegy!

Könyörgöm..Ezelőtt vagy 10-15 bejegyzéssel is kérdeztem. Tudják-e igazolni, hogy beadták vagy tájékoztatták a végrehajtót vagy a Takarékot. Ez lenne a lényeg. Ebből a takarék lenne a legfontosabb, mert ha a Takarék igazolható módon tudott már a hatósági átutalási megbízás teljesítése előtt arról, hogy a testvéred elhunyt akkor velük kellene kakaskodni. Ugyanis akkor törvénytelenül teljesítették a végrehajtó intézkedését. !!

Annak meg csak később lesz jelentősége, hogy ha a végrehajtó is tudott IGAZOLHATÓAN az intézkedés előtt a testvéred haláláról mert akkor Ő is törvénytelenül intézkedett.

Reméljük az igényper időben lesz előterjesztve. A per kimenetelétől függetlenül abban is biztos vagyok, hogy pár hónap múlva ismét írni fogsz, ha a sógornőd a bíróság végzése alapján jogutód lesz a végrehajtási eljárásban mert még rosszabb lesz a helyzet.

Magam részéről sok szerencsét kívánok én nem kérek helyzetjelentést...