@Grave7 Köszönöm. :)
végrehajtás kérdések
Tisztelt Fórumozók!
A Vht.52.§. b) pontja alapján az eljárás szünetel ha
.. „az adós meghalt, vagy a nem természetes személy adós megszűnt, és a végrehajtást kérő nem kérte a jogutódlás megállapítását.”
A Vht. 53. § (1) szerint .. „A végrehajtó a végrehajtás szüneteléséről - az okát is feltüntető - jegyzőkönyvet készít, és a jegyzőkönyv másolatát megküldi a feleknek.”
Kérdésem az, hogy amennyiben ilyen jegyzőkönyv nem készült vagy a feleknek nem küldték meg annak van-e jogkövetkezménye ?
Pontosabban egy végrehajtás megszüntetése iránt kezdeményezett perben szükséges-e a végrehajtótól beszerezni ezt a jegyzőkönyvet, vagy elég a perben okirattal ( adós halotti anyakönyvi kivonata és a vh kérő jogutódlás megállapítását kérő bírósághoz benyújtott kérelmének időpontját ) igazolni, hogy a két időpont között több mint öt év eltelt?
Köszönöm.
@Aniita:
Egyszer kell kifizetni az egyetemleges tartozást, de lehet vannak nem egyetemleges végrehajtási költségek is, amit mindegyik adósnak külön kell fizetnie.
Ha jól értem a leírásodból, mindegyik adós esetében letiltásból térül a tartozás. Ha a levont összegeket munkáltatók/folyósítók közvetlenül a végrehajtást kérőnek utalják, akkor a végrehajtást kérő kötelezettsége, hogy a havi térüléseket rendszeresen bejelentse a végrehajtónak. Ennek hiányában a végrehajtó nem is tudja nyomon követni, hogy mikor-mennyivel csökken a tartozás.
Az egyszerű megoldás: végrehajtást kérővel beszélni, írásban közölje végrehajtóval, melyik ügyben, mikor, mennyit kapott meg.
Ha ezt nem teszi meg (vagy hiányosan), az adósoknak kell igazolást kérniük munkáltatóiktól a letiltás utalásáról (dátum, összeg, számlaszám, közlemény), majd ezzel felkeresni a végrehajtót és a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatását kérni. (Eredménye lehet: végrehajtást kérő elismeri; nem nyilatkozik -> bíróság dönt; nem ismeri el -> perelni kell.
Miután a végrehajtónál megvan az információ (végrehajtást kérőtől vagy bíróságtól), hogy melyik adós mennyit fizetett, akkor tudja összesíteni a levonásokat.
tudom hogy csak 12 havi részletet adhat a vh.
de a jegyőkönyvet 40hónapra töltöttük ki és mondta a VH hogy majd az Intrium bele egyezése kell, vagy megadja vagy nem. Nos azt mondta 2héten belül kapok levelet ez ügyben azóta 2 hónap telt el, tehát gondolom Intrium bele egyezett a 40hónapba.
Éppenséggel adhat, semmi nem tiltja. Csak egy ilyentől a vh-kérő biztosan felszisszen, ezért eleve nem ad.
Az egyösszegű végtörlesztést szeretik a faktorcégek, és többnyire kedvezménnyel honorálják, de az ügyletben nem a végrehajtó közvetít.
A végrehajtó nem engedélyezhet 40 havi részletfizetést.
Üdvözlök mindenkit !
nem szeretnék bonyolultan fogalmazni, rögtön térnék is a lényegre.
voltak ügyeim Intriummal amit figyelmen kivül hagytam, egyéb gondok miatt és MOKK által fizetési meghagyás lett a vége végrehajtóhoz került. Bementem a végrehajtóhoz megeggyeztem vele havi részletekben. kb 40havi részletben. Ha kifizetném eggy összegben a fennálló tartozást és szeretnék kapni valami kamatkedvezményt vagy valamit akkor ilyenre lenne lehetőségem? kivel kellene erről beszélnem? végrehajtó azt mondta Intriummal beszéljek ő kérte a vh-t! köszönöm
Természetesen KBS válasza, így is helytálló ! De nem tartom kizártnak ( még azonos végrehajtó esetén sem ), hogy az eljárások nem találkoztak.
Anita!
Azért egy lényeges körülményeket nem írtál. Minden adós ( adósságot fizető ) ellen ugyanaz a végrehajtó jár el ?
Természetesen csak egyszer kell kifizetni a tartozást.
Nem tudom, azért kérdeztem. Csak több ember fizeti ugyanazt a követelést évek óta és nem fogy, hanem csak nő, nem is kevés összeggel. (tudom, hogy kamatozik és vannak egyéb költségek is.)
Ugye, csak viccelsz?
Tisztelt Szakértők!
Lenne egy kérdésem végrehajtással kapcsolatban, hátha itt valaki tud erre válaszolni vagy vmi kiinduló pontot adni.
Egy végrehajtást kérő több személyre ugyanazt a főkövetelés+kamatok végrehajtását kérte jogerős fizetési meghagyás alapján az illetékes végrehajtónál.Mikor telik le a végrehajtás? Ha minden személy kifizeti a főkövetelést+kamatok+vh költséget vagy időközönként összesítik adott ugyanazon ügyre a különböző személyektől behajtott összegeket? Mert az ugye adott, hogy a végrehajtónál külön személyenként van nyilvántartva és végrehajtva, nem pedig egy ügyre lebontva. Ha nem összesítik a levonásokat, akkor van-e rá lehetőségem ezt kérvényezni, és ha igen melyik hatóságnál?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdvözlettel
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Köszönöm szépen!
Elvileg lehetséges. De a gyakorlatban nem fogja a végrehajtó követni a vállalkozót, hogy lefoglalja a megrendelővel szembeni követelését, még mielőtt az készpénzben fizetne a vállalkozónak.
Személymotozásnak ugyanis még elvileg sincs helye.
Tehát lehetséges, köszönöm szépen!
Nehezen.
Tisztelt Szakértők!
Előre elnézést a helytelen megfogalmazásért! Egy katás egyéni vállalkozó csak készpénzes számlát állít ki az elvégzett munkáiról, bankszámlája nincs. Mint magánszemély van tartozása (lakáshitel, közmű stb.), a végrehajtó tilthat-e le ezekből?
Köszönöm.
Tisztelt gerbera317!
Két kérdésem lenne és kérlek tisztelj meg válaszoddal.
Első kérdésem az lenne, hogy a VÜSZ.25. § (1) alapján történő egyesítésről valamint a 27. §. alapján történő egyesítés megszüntetéséről ( elkülönítésétől ) kell-e a végrehajtónak írásban intézkedni és azt az adósnak igazolhatóan megküldeni? ( nem találtam erre jogszabályt ) Van-e jogkövetkezménye, ha nem teszi ?
Második kérdésem, hogy miből lehet megállapítani, hogy a a végrehajtási kérelem előterjesztésekor a végrehajtást kérő milyen devizanemben kéri a végrehajtást, ha az szerepel a kérelemben, hogy xxx.xxxx. chf tőke ( amely a mai napon yyyy forint ) majd továbbiakban csak Chf-ben sorolja a többit, kamatot, késedelmi díjat, költséget stb. ( forintban nem ) és megjegyzi, hogy a tényleges megfizetéskor kell átszámolni a megfizetéskor érvényben lévő árfolyam alapján.
Helyesen gondolom-e, hogy így devizában kéri a végrehajtást ?
Nagyon szépen köszönöm, ha megtisztelsz válaszoddal. És köszönöm a tanácsod, amely alapján ( még nem jogerősen ) de édesanyám tartozásával kapcsolatosan a vh. záradék törölve lett. (Első kérdésem indokolása)
Nagyon köszönöm a választ!
Elnézést, de sajnos napokkal utólag kezdtem ezen dilemmázni, hogy jól van ez így, vagy nem.
De az itt kapott válasszal tisztán látom, köszönöm szépen, minden jót kívánok!
Miért kaptál volna belőle?
12. § (1) A végrehajtási kérelmet - a 18. § (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével - a kellő példányban, megfelelően kitöltött végrehajtható okirat nyomtatványon kell előterjeszteni.
(3) A bíróság a szóban előterjesztett kérelmet a végrehajtható okirat nyomtatvány kitöltésével foglalja írásba.
(4) A bíróság a kérelem beérkezésétől, hiánypótlás esetén a hiányok pótlásától számított 15 napon belül dönt a végrehajtási kérelemről.
Ha ezek után a bíróság elrendeli a végrehajtást:
18. § (3) A végrehajtási lap eredeti példánya a bíróságnál marad. A végrehajtási lapról annyi kiadmányt kell készíteni, hogy a végrehajtó, az önálló bírósági végrehajtó hatáskörébe tartozó ügyben a Kar hivatali szerve, valamint minden végrehajtást kérő és adós (a továbbiakban együtt: felek) egy-egy példányt kapjanak.
Tehát majd csak ebből fogsz kapni. Nem látom be, miért itt kérdezősködsz, ha ugyanezt a bíróságnál is megkérdezhetted volna.
Tisztelt Szakértők, Hozzáértők!
Viszonylag egyszerű kérdésre keresem a választ, remélem valaki tud ebben segíteni.
Végrehajtási eljárást indítottam a bírósági panasznapom. Az ügyintéző számítógépen töltötte ki a végrehajtási lapot.
A végén egy helyen kellett aláírnom és meglepődésemre nem kaptam belőle egyetlen példányt sem.
Azt szeretném megtudni, hogy ennek ez a menete? A végrehajtást kérő ügyfél mikor kap belőle példányt, hiszen így olyan, mintha el sem indítottam volna, mert jelenleg nincs a kezembe semmi nyoma.
Elnézést ha nagyon egyszerű a probléma, de szükségem volna a tanácsukra, mert nem tudom mitévő legyek, köszönöm szépen!
jani61,
és azt is érdemes tudnod, hogy Viszonylag! könnyedén milliárdos lehetsz. A hogyanra viszont neked kell rájönni. Valamint nem kockázatmentes.
vagy Viszonylag! könnyedén atomfizikus is lehetsz. A hogyanra viszont neked kell rájönni. Valamint nem kockázatmentes.
Meg vannak még ilyenek, a boldogságról még nem is írtam - ha már Oravecz Nóra ide is betette a lábát.
jani61
Viszonylag! könnyedén kihúzhatod a bank alól az ingatlant. A hogyanra viszont neked kell rájönni. Valamint nem kockázatmentes.
„nekem van róla a cégem által vezetett utalások, de pl a végrehajtónak fizetett jutalékról is eddig kaptam értesítőt illetve a tartozásról ha kifutott”
Ja, te biztosan érted...
Ha viszont az a kérdésed, hogy ellátatlan marad-e egy végrehajtási ügy amiatt, hogy a végrehajtó nyarlani megy/megbetegszik/meghal/lsesittelik, akkor a válasz: nem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02