végrehajtás kérdések

Mira74 # 2017.01.31. 07:44

T.Szakértők!

Sok kérdést tettem már fel, igyekszem ezekből tanulni. Olyan kérdésem lenne, nekem is van letiltásom, a munkáltatóm vonja is rendesen. Tegnapi ügyintézéseim kapcsán azt az információt kaptam, hogy aki foglalkozik az ügyemmel végrehajtó, azt közben előzetesbe rakták és felfüggesztették. Kerestem névjegyzéket önálló bírósági végrehajtókról abban valóban nem találtam. Ilyenkor ha lejár a tartozásom akkor várhatok bármiféle "hivatalos" papírt, hogy visszafizettem a letiltás által a követelést? Mert nekem van róla a cégem által vezetett utalások, de pl a végrehajtónak fizetett jutalékról is eddig kaptam értesítőt illetve a tartozásról ha kifutott.

Köszönöm a választ

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.31. 06:38

Az a haszonélvezet, amelyet a jelzálogjog után alapítottak, nem marad meg, ha a jelzálogos érdekében árvereznek.

gerbera317 # 2017.01.30. 22:41

Vht. 137. § (2)

lajcsó # 2017.01.30. 21:53

"Lehet e feleségemmel 1/2- 1/2 tulajdonosként ügyvéd bevonásával haszonélvezeti jogot alapítva gyermekünk javára és azt bejegyeztetni?"
Jogi szempontból nincs akadálya.

"Esetleges árverés esetén árverezhetetlen az ingatlan haszonélvezővel együtt, mert senki sem fogja megvenni!!"
Ezt azért ne vedd biztosra!

jani61 # 2017.01.30. 21:26

Tisztelt Válaszadó!
Új vagyok nem biztos,hogy jó helyen járok de feltenném a kérdésemet.
Devizahitelem van jelenleg perelem a bankomat! Tipp adásra betekintettem a tulajdoni lapomra a földhivatalnál ahol a bank x összeg erejéig jelzálogjogot jegyeztetett be, De!!! Ügyintéző segítségével sem találtunk terhelési-elidegenítési tilalomra bejegyzést!! Lehet e feleségemmel 1/2- 1/2 tulajdonosként ügyvéd bevonásával haszonélvezeti jogot alapítva gyermekünk javára és azt bejegyeztetni?
Esetleges árverés esetén árverezhetetlen az ingatlan haszonélvezővel együtt, mert senki sem fogja megvenni!!

gerbera317 # 2017.01.30. 11:15

neki is van 3 gyermeke
Nohiszen. Nem elég, hogy van, még szaporodik is. Hallatlan. :-)

Mira74 # 2017.01.30. 10:36

Kedves Szakértők!

A mai napon bementem a végrehajtóhoz egyezkedni, és szeretném megosztani a tapasztalatomat veletek.
Pozitívan csalódtam, nem is gondoltam, hogy ilyen létezik, meg kell követnem magam. Nem volt ügyfélfogadás, de fogadott, sőt kaptam egy jegyzőkönyvet, hogy a letiltás idejére nem veszi ki a forgalomból az autót és nem is árverezi el! Annyit mondott neki is van 3 gyermeke, tudja, hogy a kocsi sokszor kell.
Köszönöm mindenkinek a segítségét.

Vadsuhanc # 2017.01.29. 16:22

bergerie

Gerberától már kaptál választ 2017.01.27. 08:27 órakor.

bergerie # 2017.01.29. 16:10

Másodfokon, jogerős ítéletem van volt munkaadóm ellen, ennek ellenére nem fizette ki elmaradt munkabérem. Szeretném tudni, a végrehajtó okirat kiadása mennyi ideig tart kb. és ha ez megvan, mi a további eljárás?
A választ előre is köszönöm.

runningman # 2017.01.28. 17:08

Mira74:

Nehogy újabb meglepi legyen, a párod a fizetését kérje ki készpénzben. Merthogy a bankszámlájáról a maradék pénzt is leszedheti a végrehajtó (asszem 28.500 ft-t rajta kell hagynia amit készpénzben felvehet a bankfiókban). Erre még van néhány napotok, attól függ mikor szokott utalni a munkahely. Nehogy csak a hűlt helye legyen a fizu maradék felének is.

Mira74 # 2017.01.28. 10:56

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN

És igen minden Tiszteletem a tiéd gerbera hogy ilyen kérdezőknek is válaszolsz tényleg pánikolok, de hétfőn reggel nyolckor már van dolgom

gerbera317 # 2017.01.28. 10:14

Nem kell itt a bíróságig elmenni. Én már egyszer megírtam, mit kell tenni, de a kérdező nem olvas, csak pánikol. Pedig KBS is kigyűjtötte neki, igaz, a leglényeget nem emelte ki külön, újra.
Akkor most megismétlen:
7-8 hónapos megtérülési idővel jó eséllyel pályázhattok a forgalomban tartásra. Kérjétek a végrehajtót, hogy továbbítsa a kérelmet a végrehajtást kérőnek, észrevételezés végett! Az "észrevételezés" eredménye kétesélyes: vagy hozzájárul a vh-kérő, vagy nem. A válasz még azelőtt érkezzen meg, hogy a kivonás jogerőssé válik. Ha jogerő után az okmányokat és a rendszámot nem adják le, maga a közigazgatósági hatóság (okmányiroda, kormányablak, vagy hogy a tökömbe hívják őket - 3 havonta változik az elnevezésük) fogja megbüntetni a tulajdonost, és a rendőri ellenőrzésen is csúnyán fenn lehet akadni.
Ha a forgalomban tartáshoz nem járulnak hozzá, akkor jöhet az Imma-féle bíróságosdi.

Immaculata # 2017.01.28. 09:45

Bíróságtól lehet kérni, ha a gépkocsi a munkavégzéshez, vagy a munkába járáshoz szükséges, ide tartozik a családtagok szállítása is, hogy az adós továbbhasználhassa a gépjárművét egészen az értékesítésig.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.28. 08:58

Ha ez az egyetlen letiltás, akkor főszabály szerint csak 33%, de a 800.000 Ft 7-8 hónap alatt jó 110 ezer forintos levonást jelent, ami 205-210 ezer forintos nettó fizura enged következtetni. Erre már nem vonatkozik a 33%-os szabály, úgyhogy akár igaz is lehet, hogy ez az egyetlen levonás.
Viszont 7-8 hónapos megtérülési idővel jó eséllyel pályázhattok a forgalomban tartásra. Kérjétek a végrehajtót, hogy továbbítsa a kérelmet a végrehajtást kérőnek!

gerbera317
Ha a végrehajtó lefoglal egy járművet, akkor hivatalból bejegyezteti az elidegenítési és terhelési tilalmat, és ugyanígy a kivonást is kéri. Köteles ezeket kérni, nem tekinthet el tőle. Majd jön az okmányirodától az erről szóló határozat, abban az is benne lesz, hogy a jogerőre emelkedéstől számított 3 napon belül le kell adni az autó okmányait és rendszámát. Ez a foglalástól számított 4-5 hét. Addig lehet intézkedni, hogy maradhasson forgalomban.
Az 50%-ra azt hittem, elírás. Az első letiltás 33%, a második rovábbi 17%, a többi pedig vár a sorára. A 33% még rendben van egy kisebb szolgáltatói tartozásnál, talán még a 17% is elmegy, de egy nagyobb hitelkártya-tartozásnak a 17% már édeskevés. Meg aztán kérdezni is tudni kell, mert ezek után ki tudja, végül is hányfelé és mennyivel tartoztok még.

Mira74 # 2017.01.28. 07:31

Kedves Mindenki!Próbaltam utána olvasni a dolgainknak. Hétfőn próbálunkn is lépni. Azt nem tudjuk eldönteni hogy a végrehajtóhoz menjün vagy a bírósághoz.Nem tudom jól értelmeztük e de a bíróságtól is kérhetjük hogy a kocsi maradjon forgalomba a követelés kifizetéséig is. Viszont ha a bíróság dönt akkor azt már fellebbezni nem lehet. Ha a végrehajtóhoz megyünk ő is megtehetné hogy ha látja hogy a letiltásnak nincs akadálya,hogy ne árverezze el? Mert attól félek mi van akkor ha "megígéri" és 2 hónap és kapunk egy papírt le kell adni elárverezte.Elnezést a sok kérdésért nem tudom melyik úton induljunk.

Szép napot

Mira74 # 2017.01.27. 21:34

Még egy kérdést engedjetek meg, mert nem teljesen látjuk át.Elsőnek akkor a végrehajtóhoz menjünk, hogy irjon egy lecelet a letiltónak hogy ne vegyék ki a forgalomból es az indokok mellé? Az hogy az autó mikor kerül árverezésre vagy fog e az kin múlok? Köszönöm a válaszokat

Mira74 # 2017.01.27. 18:57

Kedves szakértők!

Ez az egy ügye van a páromnak amiről kijött a letiltás papír.Ahogy írtam a tőke+kamat+ktg összeaen 800.000Ft. Plusz kijött a kocsi lefoglalásáról a foglalási jegyzőkönyv. A másik ügy az bíróságon folytatódik ott nincs is itélet meg semmi. Nem szeretném valóban a kocsit ha elvennék és nem is tudom mit csinálok ha elárverezik mert se munkába nem fogok tudni járni se a gyerekeimet nem tudom megoldani.Kb 250.000 a nettó fizetése.Erre számoltuk hogy kb 8 hónap alatt visszafizeti. 20 éve dolgozik ugyan ott tehát az sem merülne fel hogy munkahelyet akarna váltani. Üzembetartóival sem adhatja el, hogy ne árverezzék el

Vadsuhanc # 2017.01.27. 16:48

Kedves Mira74

Kicsit nyugodj le és kezd újra, kinek hogyan és mennyivel tartoztok.

Párodnak két ügye van .. Ez a mostani 800.000. ft és amit hozott. Az a hozott az mennyi ?

Ugyanaz a végrehajtó mind a két ügyben ? ( Feltételezem igen. )

Amit leírtál abból kitűnik, hogy a gépkocsit nem akarod elveszteni. Azzal kapcsolatosan gerbera már mindent leírt.

Mira74 # 2017.01.27. 16:16

Kedves gerbera annyira fel vagyok most dúlva igen alá van húzva a 33%. Páromnak 2 ügye van az egyik ez a másik bíróságon van, mert régi ügyek a válásával hozta. Kertem segítseget anno is. Ezt ugy voltunk vele akkor bemyeljük ezért számoltuk. A főkövetelés 365239 a kamat 414644 a többi kb 50.000ft.Kb számoltuk hogy 7-8 hónap.Nem a letiltással van baj az autó vágott engem mellbe mert tényleg a megélhetéshez kell, nekem a munkába járáshoz. Nekem van tartozásom de azt fizetem ugyan így letiltásból, de ennyi eltük a mindennapokat. Egyszerűen elnézést el vagyok nagyon keseredve mert en nem a fizetés alól kerestem kibúvót, és rendesen vonnak soha nem szóltak max hónapok után kaptam egy papírt hogy kifutott az egyik...

Vadsuhanc # 2017.01.27. 15:56

Mira74

Az okmányirodától napokon belül megkapjátok a pontosítok nem határozatot, hanem az értesítést.
Abban benne lesz kivonták-e vagy sem. Amennyiben igen lásd gerbera válaszát.

Azt is kérdezték... a 800.000. forint az a tőke ? Mert nem biztos, hogy az 800.000. forint.... Ne legyen igazam.

gerbera317 # 2017.01.27. 15:56

Ha ez az egyetlen letiltás, akkor főszabály szerint csak 33%, de a 800.000 Ft 7-8 hónap alatt jó 110 ezer forintos levonást jelent, ami 205-210 ezer forintos nettó fizura enged következtetni. Erre már nem vonatkozik a 33%-os szabály, úgyhogy akár igaz is lehet, hogy ez az egyetlen levonás.
Viszont 7-8 hónapos megtérülési idővel jó eséllyel pályázhattok a forgalomban tartásra. Kérjétek a végrehajtót, hogy továbbítsa a kérelmet a végrehajtást kérőnek!

gerbera317 # 2017.01.27. 15:50

@Mira74
Ha a végrehajtó lefoglal egy járművet, akkor hivatalból bejegyezteti az elidegenítési és terhelési tilalmat, és ugyanígy a kivonást is kéri. Köteles ezeket kérni, nem tekinthet el tőle. Majd jön az okmányirodától az erről szóló határozat, abban az is benne lesz, hogy a jogerőre emelkedéstől számított 3 napon belül le kell adni az autó okmányait és rendszámát. Ez a foglalástól számított 4-5 hét. Addig lehet intézkedni, hogy maradhasson forgalomban.
Az 50%-ra azt hittem, elírás. Az első letiltás 33%, a második rovábbi 17%, a többi pedig vár a sorára. A 33% még rendben van egy kisebb szolgáltatói tartozásnál, talán még a 17% is elmegy, de egy nagyobb hitelkártya-tartozásnak a 17% már édeskevés. Meg aztán kérdezni is tudni kell, mert ezek után ki tudja, végül is hányfelé és mennyivel tartoztok még.

Mira74 # 2017.01.27. 15:47

Még hozzáfűzném ez az első letiltása a páromnak

Mira74 # 2017.01.27. 15:46

Kedves Szakértők!

A letiltásról tudtunk, a kocsiról az elöző papírján nem esett szó!Még beszéltük is a párommal, hogy 800.000 ft ról van szó amit kb 7-8 hónap alatt vonnak le tőle. A gépkocsit 500.000Ft ra becsülte. Azt nem értem, hogy ha van munkahely amit letiltanak ez az én tudatlanságom de akkor miért nem nézik meg hogy abból mennyi folyik be? Az van a papíron írva hogy kérhetem hogy ne vonják ki a forgalomból amíg nem árverezik el.

Vadsuhanc # 2017.01.27. 15:38

Az, hogy a gépkocsidat lefoglalta, még nem jelenti, hogy a forgalomból ki is vonatta.

Várd meg a Kormányhivatal ( okmányiroda ) határozatát, abban közölni fogja, hogy a gépkocsit forgalomból történő kivonása megtörtént-e vagy sem.

Ettől függetlenül tétlenül nem ülhetsz mert a kocsit így nem tudod " visszavenni " és a foglalt autót a végrehajtó bármikor " elviheti "

Persze nem tudjuk mennyi a tartozás, ahogyan gerbera írta és azt sem milyen értékű a gépkocsi.

Az 50 százalékos letiltás minimum két végrehajtási eljárás feltételez....