végrehajtás kérdések

Guggi # 2021.01.08. 11:28

papinianus88

Köszönöm a hozzászólásodat!

Igen ,szünetelő eljárásról van szó .A jogutód végrehajtást kérőt tájékoztatta a végrehajtó hogy tól -ig végrehajtás folytatására kérelmet a jogelődtől nem kapott az eljárás ...tól szünetel.

Guggi # 2021.01.08. 11:35

" A végrehajtási eljárás szünetelése kizárólag a végrehajtási cselekmények foganatosítása iránti kötelezettség hatályát zárja ki, de intézkedések (pl. díjjegyzék készítése) szünetelő ügyben is tehetők. Azokban a kérdésekben, amelyek nem érintik közvetlenül magát a végrehajtást (pl. a jogutódlás megállapítása, szakértői díj megállapítása) a szünetelő végrehajtási eljárásban is lehet határozni."

Guggi # 2021.01.08. 11:48

A konkrét kérdésem továbbra is az : ha a végrehajtó kijelenti hogy a szünetelés időtartama alatt tól-ig végrehajtás folytatására kérelmet nem kapott akkor az adott időpontban végrehajtási cselekmény sem történt?

Nyilván ha kap egy ilyen kérelmet az végrehajtási cselekmény amely a végrehajtási jog elévülését megszakítja függetlenül attól hogy lehet a szünetelés továbbra is fennáll, mert mondjuk a végrehajtást kérő nem fizeti meg a végrehajtónak az őt ilyenkor megillető díjat

papinianus88 # 2021.01.08. 12:01

Guggi:

Mint említettem végrehajtási cselekmény a munkáltató általi letiltással kapcsolatos cselekmények, vagy a bíróság jogutódlással kapcsolatos döntése (az eljárás). Tehát ha a szünetelést megállapította behajthatatlansággal a végrehajtó 4 év 11 hónapig nem kérelmezte a folytatást a jogelőd végrehajtást kérő, de jogutódlási kérelem érkezik egy hét múlva, ami beterjesztésre kerül a végrehajtást foganatosító bírósághoz, az megszakítja az elévülést.

Ezért írtam, hogy a végrehajtási cselekmény a releváns és a Legfelsőbb Bíróság a jogutódlással kapcsolatos bírósági eljárást annak tekinti.

Heroes # 2021.01.08. 18:39

Üdv!

Sikeres árverést követően, a téli kilakoltatási moratórium végét (április 30.) követően birtokba adhatja a végrehajtó az adott ingatla nt, amely beköltözhetőként van hirdete, vagy a veszélyhelyzet ezt felülírja?

papinianus88 # 2021.01.08. 18:48

Sikeres árverést követően, a téli kilakoltatási moratórium végét (április 30.) követően birtokba adhatja a végrehajtó az adott ingatla nt, amely beköltözhetőként van hirdete, vagy a veszélyhelyzet ezt felülírja?

Jelenleg hatályos jogszabályok alapján, amennyiben kérelmezted a birtokbaadást, birtokba adhatja. Természetesen nem tudhatjuk előre, hogy 2 hónap múlva napvilágot lát-e olyan kormányrendelet, amely alapján nem.
Az 57/2020 kormányrendelet tartalmazott ilyen rendelkezéseket, azonban az már hatálytalan. A jövőbe nem látunk.

Guggi # 2021.01.11. 10:16

papinianus88

Azt szeretném tőled kérdezni hogy Te végrehajtó vagy , vagy jogi szakember?

Ezt azért kérdezem hogy milyen végrehajtást érintő kérdésekben lehet téged keresni!?

válaszod előre is köszönöm

klampi10 # 2021.01.11. 10:48

Tisztelt Cím !

Egy bíróság által lezárt ügy már behajtás alatt.
Egy elhunyt telkén hamis adás - vétellel felépített ház van amit a hamisító épített időközben már a jogos örökösökre írták az ingatlant. A ház is az ingatlan része ez is az örökösök nevén van így a végrehajtó nem tudja a házat árvereztetni. A bent lakók elzárkóznak a telek megfizetésétől a jogos tulajdonosnak.Elvileg jelenleg a károsultnak kellene az adót fizetnie?

gerbera317 # 2021.01.11. 11:02

hamis adás-vétellel felépített ház
Elnézést kérek, de házat nem adásvétellel szoktak építeni, hanem építőanyagból. A végrehajtónak miért kellene a házat elárvereznie? Nem maradt ki néhány mondat a mondókádból?

drbjozsef # 2021.01.11. 11:07

klampi10,

Esetleg érthetően?
Egyszerű mondatokkal, ha muszáj bonyolítani, akkor lehetőleg vesszők használatával segíteni a dekódolásban.

Guggi # 2021.01.11. 11:14

drbjozsef a segítségedet kérem!

BH2009.113. ezt a döntést keresem ! ha neked van rá lehetőséged elküldenéd?

előre is köszi

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.11. 11:49

"A végrehajtást kérőnek a jogutódlás megállapítása iránti kérelme, valamint a jogutódlás kérdésében meghozott végzés végrehajtási cselekmény, amely megszakítja a végrehajtási jog elévülését."

De ezt bármelyikünk megmondja neked döntvény nélkül is.

Guggi # 2021.01.11. 11:52

Köszönöm! nem tudtam hogy ennek a BH-nak ez a tartalma!

még egyszer köszi!

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.11. 11:52

Ez az elvi lényege.

joci66 # 2021.01.12. 16:01

Üdvözletem, segítséget kérnék !
A K&h-nál vezetett számlámon2020.01.06. fedezetlen kifizetés történt a bank részéről, melyről értesítést küldtek . Azonnal hívtam a telecentert , kártyát tiltottam , azonnali pénz visszahívást kértem , és elmondtam az indokolatlanságot amiről hangfelvétel készült. 30 napon belül , sőt utána sem kaptam tőlük semminemű kivizsgálási eredményt, csak a tartozásért hívogattak . Amit mondtam nem fizetek meg , mert miért előlegezték meg a kifizetést, hozzáteszem ,nem hitelkártyát használtam , és az alkalmazott elmondása alapján is csak a havidíj levonása miatt keletkezhet hiány .Küldték az új kártyát melyet nem érvényesítettem , a hiány miatt a számlát megszüntették.2020. 12.23 -án a DUNACORP Faktorház Zrt - től kaptam egy fizetési felszólítást mint engedményestől , hogy 5 napon belül fizessek nekik 14000ft ami majdnem megfelel a K&h által közölt tartozással. Amit most is indokolatlannak tartok és bírósági végzés sincs csatolva. Nem az összeg, az igazság miatt kérném a hozzáértők tanácsát .Előre is köszönöm

gerbera317 # 2021.01.12. 16:19

bírósági végzés sincs csatolva
Most még nincs. Egyébként nem az lesz, hanem fizetési meghagyás, aminek ellentmondhatsz, és akkor majd bíróság fogja megállapítani, kinek van igaza. Ítéletben. Valószínűleg a követeléskezelőnek adva igazat. Miért akarod megvárni, hogy így legyen?

joci66 # 2021.01.12. 17:15

Köszönöm ! Sajnos nem erre a válaszra gondoltam . Bár az erősebb kutya elve, itt is érvényes. Más által okozott"tévedés" akár az életemet tönkre teheti , nagyobb összeg "fedezetlen kifizetés " alapján . Megtettem amit lehet mint ügyfél, és a nekem okozott kárt én fizetem meg .

joci66 # 2021.01.12. 17:28

Még az lenne a kérdésem : az M.N.B.-nél , mint felügyeleti szerv. a K&H ellen Van értelme vizsgálatot kérni ?

alsovonal # 2021.01.12. 18:40

Oh, hát persze. Van itt olyan, aki elküldene ezzel a Kúriáig is. A valóságban viszont a 14 ezer forintos sérelmezett összeget növeled 1000+ forinttal, amit postára költesz.

krystyna # 2021.01.13. 11:51

Tisztelt Fórumozók!
Hozzáértők segítségét kérném vht. értelmezésében. Konkrétan a vht. 160§ (3)-as bekezdéssel kapcsolatban. Ha eletelik a tövényben említett 5 eseménytelen év és törlésre kerül az ingatlan a folyamtos hirdetményből, akkor indítható újra végrehjatás erre az ingatlanra ugyanarra a végrehajtást kérőtől akinek korábban a végrehajtása törlődött? (Közben a végrehajtás nem évült el, mert pl. volt bérletiltás is)

papinianus88 # 2021.01.13. 12:02

Tisztelt Fórumozók!
Hozzáértők segítségét kérném vht. értelmezésében. Konkrétan a vht. 160§ (3)-as bekezdéssel kapcsolatban. Ha eletelik a tövényben említett 5 eseménytelen év és törlésre kerül az ingatlan a folyamtos hirdetményből, akkor indítható újra végrehjatás erre az ingatlanra ugyanarra a végrehajtást kérőtől akinek korábban a végrehajtása törlődött? (Közben a végrehajtás nem évült el, mert pl. volt bérletiltás is)

Igen, mivel a folyamatos ingatlanárverési hirdetménynél az "ingatlanárverés szünetel", ez nem vonja maga után azt, hogy szünetelne az egész végrehajtási eljárás (habár általában így van, hiszen ilyen fázisban már ez a leggyakoribb)
A végrehajtást kérő miért ne kérhetné a Vht. 140. § (8) bek alapján a becsérték ismételt megállapítását? Attól, hogy az EÁR-ból törli a hirdetményt, nem vonja maga után azt, hogy ne intézkedhetne az árverés kitűzéséről. (Vht. 140.§ (8) vagy ismételt árverést kér a végrehajtást kérő, nyilván a törlés miatt már aktiválás kizárt)

papinianus88 # 2021.01.13. 12:04

indítható újra végrehjatás erre az ingatlanra ugyanarra a végrehajtást kérőtől akinek korábban a végrehajtása törlődött?

Miért csak ugyanaz a végrehajtást kérő? Kérelmezheti bármelyik, akinek bejegyzett joga van az ingatlanra. A folyamatost is akkor tűzi ismételtként a végrehajtó, ha valamely jogosult azt kifejezetten kérelmezi.

kalmi # 2021.01.16. 16:50

Tisztelt Fórumozók!

A végrehajtási díjakkal kapcsolatban lenne olyan kérdésem még, hogy lehet-e élni valamilyen kifogással a költségekkel kapcsolatban, azaz lehet-e ellenőrizni a végrehajtó és az ügy költségeit költségeit (elszámoltathatok-e a költségek), vagy amit leír végrehajtó az szentírás?

Pl: egy 257.000 forintos végrehajtásnál jogos-e jutalék: egy 121.925 a végrehajtónak járó munka és egyéb költségeken felül, (azon költségek is meghaladják a tőke tartozást is)?

Előre is köszönöm!

Kalmi

alsovonal # 2021.01.16. 18:43

lehet-e ellenőrizni a végrehajtó és az ügy költségeit költségeit

A 35/2015. (XI. 10.) IM rendelet rendelkezik a bírósági végrehajtói díjszabásról. Tanulmányozd.

Személy szerint nem értem a kérdésedet. Mi a kérdés?

257.000 főkövetelés esetén 13.710 Ft a munkadíj összege, a behajtási jutalék 20.560 Ft.

szabozsofi27 # 2021.01.16. 18:53

Mellékelem a költségeket:

http://kepkezelo.com/…evc69jfq.jpg

A kérdésem, hogy ezek a költségek reálisak-e? Lehetnek-e extraköltségek, pl: jutalék? Ez nem túlzó-e?