Inkasszó a számlámon, hogy tehet ilyet a végrehajtó?

Boni1983 # 2020.04.07. 20:38

Azt elismerem,hogy a végrehajtói díjat nem fizettem még, de többször jeleztem a végrehajtótól h küldje meg a díjjegyzéket. A hiteleim pár száz -ezésesek voltak összesen, nem hinnem h annak 1.700.000 ft a végrehajtói díja.
A bank többször jelezte a végrehajtónak h megtérült -féléjük a követelésem. Akkor? Ne csodálkozzak?

Boni1983 # 2020.04.07. 20:41

A bank többször tájékoztatott levélben és telefonon is h a mai napig nem érkezett végrehajtói díjjegyzek.
Mit tehettem volna.
Egyébként ugyanez volt a múltkor is. Írtam ide mindenki csak piszkált mégis igazam lett.. ugyanazt a hitelt megegyszer le akarta rajtam húzni.. Most is.. Azért ez pofátlanság.. Ha én ilyet megtennék a munkahelyemen...

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.07. 21:09

A bank többször jelezte a végrehajtónak h megtérült -”4
Mondja ő. De akkor nyújts be kifogást (15k a díja), és kiderül.

Boni1983 # 2020.04.07. 21:26

Mindénkepp az lesz. Valaki hibázott. Kérhetek e a 15.000 ft illeték megfizetésére méltányosságot, tekintettek arra, hogy jelenleg 0 a szamlaegyenlegem? Oda lett az összes megtakarításom, a fizetesen,veszelyben az albérletem... stb. Ez azert borzasztó.

alsovonal # 2020.04.07. 21:39

h feléjük már megtérítettem az addósagom

OFF Kezdem érteni, hogy a “felézés” mennyire irritáló.
ON A vh-kifogás illetékére beadható költségmentességi kérelem.

Majd a T. Bíróság megállapítja, hogy borzasztó-e, pofátlanság-e ez vagy sem. Elismerted lentebb, hogy a vh-költségét nem fizetted meg: a helyedben nem lepődnék meg az intézkedésen.

ide mindenki csak piszkált mégis igazam lett

Nem csodálkozom. Miben lett igazad, sikerre vittél valamilyen kifogást? Megosztod?

Boni1983 # 2020.04.07. 21:54

Kifogással sem kellett élnem, mert a tisztelt végrehajtó visszautalta azt, amit jogtalanul levont. Anno ez egy több éve lezárt, kifizetett hitel volt. Majd 4 év után a vegrehajto ismét el kezdte vonni. Majd ide jöttem segítségért. Mindenki azt írta, h én vok a "nemnormalis".
Pár hónap múlva a végrehajtó visszautalta a jogtalanul levont összegeket egy levelet is küldött mellé.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.08. 06:08

Csúnyán kevered a "jogtalanult" és a "tartozatlanult".

Grave7 # 2020.04.08. 07:07

@Boni1983: Na, ha megvannak a régi iratok és ügyszámok szerint ez ugyanaz a tartozás amit már megfizettél, akkor egyszerű a helyzet.
Ha a korábbi végrehajtótól kapott iratban szerepel, hogy nincs tartozás, csak azt kell megküldened a végrehajtónak, aki az alapján tisztázza a helyzetet.
Ha a végrehajtást kérőtől kaptál iratot a tartozás kiegyenlítéséről (amiben jó esetben a végrehajtói ügyszám, de legalább a vh.lap száma vagy a végrehajtást kérő hivatkozási száma szerepel), akkor azt küldd meg a végrehajtónak és ő a Vht. 41. § szerint nyilatkoztatni fogja a végrehajtást kérőt.
Ezeket egyidejűleg küldd meg a végrehajtónak postán, az epapir.gov.hu weboldalon (ha van ügyfélkapud) és e-mailben is (ez utóbbi csak jelzés, mert nem hivatalos kommunikáció).

Boni1983 # 2020.04.08. 13:39

Mai nap termése:
A reggel megírt levelemre a végrehajtó telefonon felkeresett és sűrű elnézések közepette tájékoztatott, hogy azonnal ír a bankomnak, hogy oldja fel az inkasszót a számlámról. (Az erről szóló hivatalos dokumentumot emailben meg is küldte 5 perc múlva a reszemre). Emellett a levont összeg egészét a holnapi nap folyamán visszautalja egy forintig a számlámra. Így váltunk el a telefonban: Hölgyem, felejtsük el egymást, én ezt az ügyet le is teszem irattárba.
Grave7 köszönöm a hasznos tanácsot! ????

Boni1983 # 2020.04.08. 14:45

Grave7, bocsánat, nem kérdőjeleket akartam írni, vmiert a telefonom ilyeneket írkalt.
Köszönöm, tényleg

Anikoo0215 # 2020.04.27. 15:05

Jó Napot! Nekem olyan problémam lenne egyik ismerősöm megkért hadj utalják az autója vételárát a számlámra (eladta az autóját) ez megtörtént viszont inkasszó volt a számlámon 822.000ft . A végrehajtó elismeri ,hogy nem az én tulajdonom a pénz ezt hivatalosan beterjesztette a bíróság elé is . És nekem is elküldte emailben. A bíróságot mai nap kerestem és megkeresésemre arról tájékoztattak a végrehajtó saját hatáskörében visszautalhatja az összeget,mert ők ebben nem segíthetnek hiába terjesztette be a vh a bíróságra. A kérdésem a következő bárki bármilyen jogszabályról esetleg tud ,hogy a vh visszautalhatja az összeget? Mert a vh erre hivatkozik,hogy neki nincs hatásköre vissza utalni. :( elnézést a helyesírási hibákért és a rossz fogalmazásért csak ez a helyzet teljesen kilátástalan. :(

gerbera317 # 2020.04.27. 16:44

Az inkasszó is egyfajta foglalás. Foglalást pedig a végrehajtó nem oldhat fel saját hatáskörben, megkárosítva ezzel a végrehajtást kérőt. Az a végrehajtó, aki ilyet meg mer tenni, megérdemli, hogy a felelősségbiztosítója legyen kénytelen helytállni a tévedéséért.
Az inkasszózott összeg tulajdonosa 8 napon belül igénypert indíthat a végrehajtást kérő ellen, ez az egyetlen helyes út. Az, hogy a végrehajtó beterjesztette a kérelmet - ami egyébként a végrehajtót is minősíti -, nem helyettesíti az igényper iránti keresetet. Abból, hogy azóta már vissza is jött az irat a bíróságtól, arra következtetek, hogy a harmadik személy már jócskán kifutott a 8 napból. A végrehajtó nem adhatja vissza a pénzt, illetve sokat kockáztat vele, ha mégis megteszi. Ez a harmadik személy és az adós belső ügye, szépen bokszolják le egymás között.

Szomorú örökös # 2020.04.27. 16:59

Anikoo0215

egyik ismerősöm megkért hadj utalják az autója vételárát a számlámra (eladta az autóját) ez megtörtént viszont inkasszó volt a számlámon 822.000ft.

Hmmm...a laikus véleményem, hogy esetleg ezt nem ártott volna még az utalás előtt mérlegelni. Most még szerintem simán akár az ismerős is követelhetné a lóvét peres úton tőled, mivel az inkasszó miatt közvetlenül te károsítottad meg őt, a végrehajtóval egyedül te vagy jogi kapcsolatban, nem ő. :-(

Anikoo0215 # 2020.04.27. 18:12

Tudom sajnos. De a vh nagyon normálisan áll a dologhoz. Elismeri nem az én pénzem csak nem tud arrol ,hogy visszautalhatja. Nehogy a Követelés Kezelő támadja. Peren kívül szeretne Ő is megoldást találni.

gerbera317 # 2020.04.27. 19:11

Peren kívül? Felejtős. Az inkasszált összeg tulajdonosa csak perrel érvényesítheti az igényét.

Anikoo0215 # 2020.05.01. 09:04

35 munkanap az inkasszó vagy naptári nap?

gerbera317 # 2020.05.01. 09:51

Naptári nap.
OFF A kérdés helyes szórendje ez lenne: Az inkasszó 35 napja az munkanap vagy naptári nap? ON

Anikoo0215 # 2020.05.01. 11:24

Elnézést a fogalmazásért. Akkor az ,hogy történhet meg ,hogy a 37. napon vonták le az inkasszót?

gerbera317 # 2020.05.01. 11:41

Az inkasszót sehogy. Az inkasszált összeget inkább. OFF Az 'inkasszó' a hatósági átutalási megbízás népies elnevezése. ON
Kérdezd meg a bankot. Valószínűleg az lesz a válasz, hogy csak szerinted a 37. napon, de hozzájuk úgy érkezett az átutalási megbízás, hogy ők még a 35 nap lejárata előtt teljesítettek rá, egyébként pedig sajnálják, de így jár az, aki önként nem tesz eleget a fizetési kötelezettségének.

Anikoo0215 # 2020.05.01. 12:53

Elnézést ismét a helytelen fogalmazásért. :D
Igazából a végrehajtó 03.10-ét irt a tájékoztatásába az otp megküldte ,hogy 03.10-04-15ig van hatósági átutalás sorba állitva és az otp kiadta a papírt ,hogy 04.17-én utalták. Tehát akkor elismerték már az utalás dátumát és arról is van papírom mikor történt az utalás. Tehát akkor valaki hibázott. Természetesen a tartozásom elismerem nem megúszni akarom .

gerbera317 # 2020.05.01. 13:00

Na, és mi tippelsz, ki hibázott?

Anikoo0215 # 2020.05.01. 13:43

Bank? :D

gerbera317 # 2020.05.02. 08:32

Talált. Ha egyáltalán hibázott.
Ugyanis, a végrehajtó inkasszó iránti intézkedése és annak tényleges benyújtása között eltelhet néhány nap, amiről az adós nem feltétlenül tud.

firenze # 2020.05.06. 06:02

Tisztelt Fórumozók.
Hányszor kezdeményezhet a végrehajtó hatósági átutalást a folyószámlámra olyan, végrehajtásra már átadott tartozásra, amelyekben a jövedelmem 50 %-a már levonásra kerül és olyan ügyben, amely még esetlegesen sorban áll?
Válaszukat előre is köszönöm.

oligaliga # 2020.05.06. 06:11

Ahányszor akar.