Köszönöm a válaszát tisztelt oligaliga. Tudom, hogy törvényes a végrehajtó eljárás, és pénzzel, nem pedig búsulással kell fizetni az adósságot, de akkor is eléggé elkeseredtem, mivel márciusban már csökkentett munkaidővel kevesebb pénzt kerestem, annak is az 50 %-át utalják a számlámra, amit most 35 napra zárolt a végrehajtó. Gyakorlatilag két hónapon keresztül a fél fizetésemnek talán valamivel több mint a felét tudom csak felvenni.
Inkasszó a számlámon, hogy tehet ilyet a végrehajtó?
firenze
A mentés összeg bármikor felvehető bankfiókban. Ilyenkor a bankkártya nem jatszik sajnos.
Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogyha egy Fintech, virtuális számlát nyitok, ahol Angliában nyitják meg magát a számlát, tehát nem magyar lesz, azt inkasszálhatják e? Köszönöm!
@Kicsien11
Gyanítom Revolut. Ha küldenek megkeresést a számlalavezetőnek, az kiadja a kért adatokat. Igaz, csak egyéni megkeresésre reagálnak.
OFF Egyébiránt a Brexit miatt hamarosan változik a számlaszám, litván számlára. Érdemes odafigyelni, ha érkezik rá rendszeresen pénz. Pl. munkabér. ON
A mai digitális világban nem nagyon lehet már észrevétlenül nagyobb összegeket mozgatni, ez látszik a Revolutnál is. Mivel európai így ha felmerül a pézmosás gyanúja, lesz sírás ha idézést küld a NAV Bűnügyi Igazgatósága.
@alsovonal
Semmi illegális dolog nincs benne, a maradék fizetésem egy részét szeretném félretenni egy külön számlán, ami nincs még 60 ezer forint sem. Semmilyen adótartozásunk nincs.
Külföldi bankszámlát nem lehet belföldről felderíteni.
@Kicsien11
Van Revolutom, arra használom amire való. Ez nem a takarékoskodás.
Gerbera, a barátomét, aki anno a Mo-i induláskor meghívott mesélte anno bánatosan, hogy 2018-ban a munkáltatója végrehajtói felhívásra elkezdte vonni a fizetését a Revo számlájáról.
Persze tudom: a munkabérletiltás nem hatósági átutalási megbízás, de nem feltétlenül felderíthetetlen, ha a munkáltató eleget tesz a kötelezettségeinek.
@alsovonal
Nekem nem érkezik Revo számlára fizetés, az egy másik, belföldi számlára érkezik, és már eleve a fizumból megy a tiltás, szóval már eleve kevesebbet utalnak.
„mesélte anno bánatosan, hogy 2018-ban a munkáltatója végrehajtói felhívásra elkezdte vonni a fizetését a Revo számlájáról.”
1. Letiltásra a munkáltató nem az adós valamilyen számlájáról levonva teljesít, hanem az aktuálisan kifizetendő nettó munkabéréből, még a rendeltetési helyre történő utalás vagy kifizetés előtt levonva. A barátod is így járt, és a Revolut-jára már csak a csökkentett bért kapta meg. Ha igaz lenne, amit a barátod állít, akkor a munkáltatója egyszerűen meglopta, és ha a barátod ez hagyta, hát így járt. És ha ilyet állít(asz), azt sem ártana tisztázni, hogyan férhet a munkáltató hozzá a munkavállaló bármilyen számlájához is.
2. Magyar végrehajtó külföldi bankszámlát nem tud sem felderíteni, sem pedig végrehajtás alá vonni (gy.k.: inkasszózni). Nnna.
1.
Rosszul fogalmaztam. Jav.: a munkáltató eleget tett a végrehajtó a felhívásának, miszerint barátom munkabérből történő letiltását eszközölte és 33 %-kal kevesebb bért utalt neki.
Így helytálló a közlemdőm gerbera?
Valószínűleg. Csak ez így már ellenkezője annak, amit elsőre állítottál.
„Csak ez így már ellenkezője annak, amit elsőre állítottál”
:))
Üdvözlet mindenkinek.
Következő a kérdés.Végrehajtóhoz kell egy nagyobb összegű tartozásomat rendeznem.Csak a feleségemnek van Magyarországi számlája ezért onnan utalnánk.Az ő számláját inkasszózhatja e esetleg egy másik alacsonyabb értékű tartozás miatt?Eddig azt mondták nekem,hogy nem mivel ez az én tartozásom és nem az én bankszámlám.Ez így megállja a helyét vagy nem?Ha arról utalunk ráteheti párom számlájára az inkasszót?Vagy ha édesanyám számláját használjuk az utalásra azzal tehet e valamit ha a páromét ami csak és kizárólag az övé inkasszózhatja?Válaszokat előre is köszönöm.Üdv.
„Az ő számláját inkasszózhatja e esetleg egy másik alacsonyabb értékű tartozás miatt?”
Ha az asszony ellen folyik az a végrehajtás, akkor igen.
Eddig azt mondták nekem,hogy nem mivel..."
Ha ez így van, akkor jól mondták.
Olvasom tovább a kérdéseidet, és csak azt látom, hogy mind ugyanaz, csak újrafogalmazva. Muszáj?
Elnézést az ismétlésért.Így világos számomra,hogy neki ebből nem lehet baja.Nagyon szépen köszönöm.
Üdvözlök Mindenkit.
A következő problémával fordulnék a fórumhoz. A páromnak (nem vagyunk házasok) van egy nagyobb összegű hitele, amire a amire a mai napon inkasszót tettek. Júliustól fog dolgozni egy új munkahelyen, és ha én nyitok egy számlát, amire kapja a fizetést, az mennyiben okozhat nekem problémát.
Előre is köszönöm a válaszokat.
„Btk. 405. § (1) Aki írásbeli szerződés alapján fennálló követelés fedezetéül szolgáló vagyont részben vagy egészben elvonja, és ezzel a tartozás kiegyenlítését részben vagy egészben meghiúsítja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
A bűnsegédi magatartást is büntetik.
Elméletileg. Gyakorlatilag pedig, az egyszer lehetséges inkasszó mostmegvolt. A munkabér-letiltás pedig munkabér-letiltás. Ugyebár.
Egyszer lehetséges inkasszó?
Hogy érted, azt nem akárhányszor lehet indítani?
Csak a vh-kérő kérelmére. Ilyen meg nagyon ritkán akad.
KBS jó választ adott - szerintem szándékosan - csak a rosszul feltett kérdésre, mert a kérdező biztos, hogy nem erre volt kíváncsi.
A lényeg, hogy az egyszeri inkasszó megvolt, a továbbiakban letiltás lesz, a maradék meg mehet, ahova kérik - akár a kérdező számlájára is.
Kérdés a végrehajtó inkaxót tett a számlámra egy fillért sem hagyott mit lehet tenni egész hónapra nulla a pénz miböl éljek a gyerekeimmmel addig ne együnk mig le nem fogy egyszer tettem másnak szivességet rá is csesztem mit lehet tenni
A végrehajtó nem vett el semmit. Ő csak egy átutalási megbízást adott a banknak, amit a bank a teljesített. Hogy miért a teljes pozitív egyenleget utalta át, és miért nem alkalmazta a mentességi szabályt, arról csak a bank referálhat neked.
Az, hogy hogyan lettél adós, nem tartozik a fórumra.
Kedves Fórumozók!
Idén májusban szja bevallást kellett csinálnom egy eladott ingatlan után.Júniusban jött a válasz hogy mennyit is kell befizesseka NAV felé. Sajnos túl nagy összeg jött ki és nem fizettem be 8 napon belül. Júliusban megszűnt a munkahelyem . Július 23.-án jott a levél hogy hatósági megbízás került benyújtásra a bankszámlámra. Az augusztusi családi pótlékomból elvett 2800 ft-ot , illetve a fizetésem 50%-át. Tegnap jött a szeptemberi előrehozott családi pótlék amiből elvett 26.600 ft-ból 22.000 ft-ot , munkabér most nem fog jönni rá mivel nincsen munkahelyem. Nem értem mi alapján vonnak egyszer 2800 ft egyszer 22.000 ft. Holnap megyek egy új munkahelyre akkor végülis majd a teljes fizetésemet is elveheti ?
A bankszámlán már nincs fizetés, családi pótlék. Ott már csak számlaegyenleg van.
kataraider
„Idén májusban szja bevallást kellett csinálnom egy eladott ingatlan után.”
Itt egészen konkrétan két hiba is elkövetésre került.
1. „Júniusban jött a válasz hogy mennyit is kell befizesseka NAV felé. Sajnos túl nagy összeg jött ki”
Itt az volt a nagy hiba, hogy előtte kellett volna mérlegelni a fizetendők tekintetében.
2. „nem fizettem be 8 napon belül.”
Részletifzetést kellett volna még időben kérni. Talán még most sem késő, hogy megpróbáld. Ha megkapod - bár munkahely nélkül elég nehéz lesz - akkor van esetleg esély rá, hogy az inkasszó megszűnjön a számlán. Azonban amennyiben a részleteket se fizeted, akkor újból ráteszik és ugrik a lehetőség.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02