@Grave7:
Köszönöm, beadjuk a VH kifogást. Olyan részt nem találok a díjjegyzékben, hogy "Behajtási jutalék számításának alapját képző összeg".
@Grave7:
Köszönöm, beadjuk a VH kifogást. Olyan részt nem találok a díjjegyzékben, hogy "Behajtási jutalék számításának alapját képző összeg".
Ő hiába mondja, el fogja hajtani a munkáltatója. A végrehajtót kell kérni, hogy utasítsa a munkáltatót a levonási szabályok betartására, és ha az nem teszi, akkor a mulasztását lehet kifogással támadni.
Mondd el neki, hogy úgy kell számolni, hogy a 33%-ra kijött összeget ossza el 108-cal. A hányadost 8-cal visszaszorozva kapja a jutalékot. (Értelemszerűen a különbség a végrehajtást kérőnek járó rész. Vagy másképpen a hányados százszorosa.)
Köszönöm a válaszokat!
Bocsánat ha nem írtam érthetően, a 3415 Ft-ot egyszer vonta le, gondolom a zárójelbe tett 33% a behatási jutalék mellett a '33-os letiltásra vonatkozó behajtási jutalék'-ként lett rövidítve megjelölve, így drbjozsef értelmezése szerint szerettem volna megfogalmazni az írásom.
Tudom milyen sorrendbe kell teljesíteni a fizetéseket, a letiltási lapomon is fel van sorolva, de a 2. hónaptól (ami mint látható még nem fedezte volna az MBVK-nak járó 41400 Ft-ot, s a már leírt 33%+8%(8,69)-os megosztás szerepelt a fizetési papíromon.
Tehát az Önök által leírtak szerint a - amiért nekem is fura volt a számítás - a 42688 Ft levonásból a vh-t kérőt 39526 Ft, a végrehajtót pedig 3162 Ft illette volna meg.
Köszönöm a segítségüket, holnap igyekszem tisztázni a munkáltatómmal a dolgot.
Üdv. Nné
Akkor úgy. De jutalékos jutalékot von, az biztos. A túlvonást a díjjegyzékre reagálva lehet majd visszakövetelni. De a munkáltató hagyjon fel ezzel a számítással, már most.
Összesen 42688,- Ft-ot vont le, ez volt a nettó jövedelem 33%-a. A 42688 8%-a 3415,- Ft, ezt tekintette jutaléknak.
Tulajdonképpen tényleg jutalékot számolt a jutalékra is, az adós kicsit rosszabbul, a végrehajtó meg egy kicsit jobban jár, mint kellene. Valószínűleg nem tudja kitalálni, hogyan kellene helyesen számolni. (Láttam már olyat is, amelyik levon 33%-ot a végrehajtást kérőnek és még pluszban a 33% 8%-át jutaléknak. Az meg nyilván a 33%-os szabályt sérti meg.)
(szerintem nem von még 8%-ot, ha jól értem a leírást, csak a 39273 + 3415 Ft-ot, utóbbi a 8%, csak 33% van mögé írva, és ezért csodálkozik a kérdező, miért nem 8% az, holott az pont 8,69%)
1. A te agyas munkáltatód levon tőled 39273 + 3415 = 42688 forintot, majd levonja ennek a 8 százalékát, 3415 forintot is. Jutalékos jutalékot fizet a végrehajtónak. Szólítsd fel, hogy hagyjon fel ezzel.
2. Az MBVK nem folyamatosan kapja az őt illető összeget, hanem már az elején megkapta.
3. A nettó bér 33 százalékát kell levonni. Aki mást allit, hazudik, de legalább téved. A mentesség téged nem illet meg. Viszont a munkáltatód valószínűleg nem 33 százalékot von tőled, hanem 36-ot.
Üdvözlöm Önöket Fórumozókat, és a Szakértőket
A következő kérdéseim lennének:
1.
A munkáltatóm 2 részletben tünteti fel a letiltásomat a fizetési papíromon:
Tudom, kis összegekről van szó, de több éve tiltják a fizetésem (ami jogos is), de nem értem miért nem 8% a jutalék. (Mindig 8,67-8,69 között mozog)
2.
A munkáltatóm a 2. alkalomtól kezdve így osztja meg a fizum letiltását, holott a letiltásban fel volt sorolva milyen sorrendben kellene fizetni a költségeket. (Az első 2 tiltásban szerepelt még a "vh-nak járó munkadíj" a fenti megosztás mellett)
Vajon megkapja ilyenkor az MBVK is a neki járó díjat a tapasztalatuk szerint? Vagy egyszercsak arra is kapok majd egy felszólítást?
3.
Még lenne egy kérdésem a "mentes 28.300 Ft"-tal kapcsolatban.
2 féle értelmezést olvastam ezzel kapcsolatban. A kérdésem az, hogy Önök szerint ...
Mindkét értelmezésre találtam példát a neten.
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel Nné
@Szilard__:
Sajnos ebből sem derül ki egyértelműen, hogy mi alapján számította ki a jutalékot a végrehajtó.
Úgy emlékszem, a „Befolyt összeg:” és az „Adós teljesítéséből elszámolt végrehajtási költség:” sorok között vagy után kéne lennie még egy "Behajtási jutalék számításának alapját képező összeg:" elnevezésűnek is; az talán segíthetett volna.
A 2015.03. havi 1.437.063 Ft "elengedés" szerintem nem valódi elengedés, csak a "devizatörvények" szerinti követelés csökkenést így tudta rögzíteni a végrehajtó.
A kifogásba a korábban beszélteken kívül azt is beleírhatod, hogy:
"Ha a végrehajtó helyesen számította volna ki az elszámolt jutalékot, az azt jelentené, hogy
15.993.140 Ft (a 14/1994. IM rendelet 19. § (1) bek. utolsó fordulata szerint az 1.199.657 Ft-ból 900.000 Ft 10 millió Ft behajtása esetén, 299.657 Ft pedig 5.993.140 Ft behajtása esetén jár [5.993.140 * 0,05 = 299.657]) és
7.462.767 Ft (a 35/2015. IM rendelet 15. § (1) bek. c) pontja szerint, 7.462.767 * 0,03 = 223.883 Ft), tehát
összesen: 23.455.907 Ft térült volna meg.
A díjjegyzékben befolyt összegként 20.799.507 Ft szerepel, ami nem a végrehajtást kérő részére megtérült összeget (ami 18.800.000 Ft) jelenti, de a végrehajtó még ennél is nagyobb összegű térülés után számította a jutalékot.
Előbbiek alapján a jutalékot jogszabályellenesen, olyan összeg után is felszámította a végrehajtó, ami nem térült meg."
@Lothlorien
Írtál nekem pirvátban, de abban sem tisztáztad azokat a kérdéseket, amiket itt az utolsó felszólalásod után kaptál. Ehelyett belekötöttél olyanba, amibe nem kellett volna; ezért tudd meg, hogy az ingatlan lefogalása a végrehajtási jog bejegyzésével valósul meg. Nem vagyok híve a szóismétlés kerülésének, de ez az egy kivétel.
@Grave7:
Akkor küldöm a számokat, lehet, hogy tényleg egyszerűbb így:
Díjjegyzék:
Végrehajtási ügyérték:
Főkövetelés: 21 118 583 Ft
Kamat: 12 648 974 Ft
Költség (nem végrehajtót megillető): 288 725 Ft
Összesen: 34 056 282 Ft
(ami itt érdekes, hogy adóstárs díjjegyzékében ugyanezek a számok vannak, viszont 2 millióval magasabb a kamat összege. adóstárs nem törlesztett semmit, de az ügy egyetemleges, tehát meg kellene egyeznie, adóstársnál a teljes befolyt összeg is érdekes, 8 170 656 Ft, de adóstárs nem törlesztett semmit, csak kb. 300e Ft VH költséget fizetett meg, de illene itt is egyeznie a megtérüléseknek az egyetemlegesség miatt. Sajnos adóstárs nem kapott részletes kimutatást a megtérülésekről)
A bírósági végrehajtót megillető végrehajtási költség:
35/2015 IM. (továbbiakban Dsz.) 8.§ munkadíj: 244 282 Ft
Munkadíj Dsz.9.§: 0 Ft
Munkadíj Dsz.10.§: 6000 Ft
14/1994 Im. rendelet 10.§ munkadíj: 0 Ft
Költségátalány: 125 141 Ft
Készkiadás: 33 980 Ft
Utazási költségátalány: 0 Ft
Behajtási jutalék: 1 423 540 Ft
A végrehajtási eljárás teljes költsége mindösszesen: 1 832 943 Ft
A végrehajtás során előlegezett költségek:
munkadíj: 50 000 Ft
költségátalány: 25 000 Ft
készkiadás: 25 000 Ft
utazási költségátalány: 0 Ft
összesen: 100 000 Ft
Befolyt összeg: 20 799 507 Ft
Adós teljesítéséből elszámolt végrehajtási költség: 1 732 943 Ft
14 / 1994 Im. rendelet alapján elszámolt jutalék: 1 199 657 Ft
35 / 2015 Im. rendelet alapján elszámolt jutalék: 223 883 Ft
További intézkedést nem igényel: 0 Ft
1 / 2002 IM rendelet 33.§ b pont alapján a VH befejezésre került (teljesítés végrehajtónál, végrehajtó megállapítja)
Ez is érdekes, a teljesítések sosem a végrehajtóhoz mentek, hanem a VH kérő jelentett be mindent precizen.
2014. 11. - VH kérő bejelentett megtérülés 7 200 000 Ft
2014. 12. - Ügyvédi letétből adós elutalt végrehajtónak 1 771 794 Ft VH költséget, ebből 266 564 Ft MBVK költségátalány, végrehajtónak járó rész 1 505 230 Ft
2015. 01 - VH kérő bejelentett megtérülés 7 800 000 Ft
2015. 03 - VH kérő elengedett 1 437 063 Ft - Erről semmit nem tudtam, ezt a mostani befizetések részletezése lapon láttam először
2018. Végrehajtó inkasszózott (+ munkabér letiltás) összesen 18713 Ft-ot, ment minden végrehajtónak járó költségként, VHK nem kapott belőle
2018. VH kérő jogutódja lejelentett 3 800 000 Ft megtérülést
2018. Megfizettem további 209 000 Ft VH költséget behajtási jutalékra (ezt a részt vitatom, mert szerintem nem jogos)
2018. VH kérő jogutód elengedett 13 919 219 Ft-ot
Tehát a megtérülések VHK felé összegezve:
2014-2015: 15 000 000 Ft
2018: 3 800 000 Ft
Szerintem erre a behajtási jutalék az általam korábban számított módon:
14 / 1994 Im. rendelet szerint a 15 millió Ft jutaléka:
900e Ft + 5 millió Ft 5%-a, tehát: 1 150 000 Ft
35 / 2015 Im. rendelet szerint a 3,8 millió Ft jutaléka:
3,8 millió Ft 3%-a, azaz 114e Ft. (mivel ugye ez a 3,8M Ft a 10 millió Ft feletti rész, hiszen előtte volt már egy 15 millió Ft-os megtérülés.)
Tehát szerintem a teljes behajtási jutalék: 1 264 000 Ft
A végrehajtó szerint: 1 423 540 Ft
Különbözet: 159 540 Ft
Fogalmam nincs, hogy miből adódik :)
Köszi előre is.
@Szilard__:
1.) „vh.költség után van-e jutalék”: nem, nincs. Ahogy korábban is idéztem a díjrendeletet (régi és új azonos szabályozása):
"a végrehajtható okiratban feltüntetett teljes összegből (7. §) behajtott összeg alapulvételével"
"a végrehajtható okiratban feltüntetett [...] követelésből behajtott vagy megtérült összeg alapulvételével"
kell számítani a jutalékot.
Mivel a vh.költségek (végrehajtónak munkadíj, költségátalány, készkiadás, jutalék, MBVK-nak általános költségátalány) nem szerepelnek a végrehajtható okriatban, azért azok után jutalék sem számítható.
A díjjegyzékben a "befolyt összeg" részben ezen vh.költségek szerepeltetése ugyanakkor nem hiba.
2.) A „végrehajtást kérő elengedte” összegek után sem jár jutalék (hiszen az nem is térült meg), lehet valóban ez a számítási hiba oka.
.
De írd le a számokat jogcímekkel együtt és lehet konkrétabbat is tudunk mondani.
Sziasztok,
Köszönöm a néhány nappal ezelőtti kérdéseimre adott válaszokat. Ma voltam a végrehajtónál, lezárult a végrehajtás, minden költség kifizetve, megkaptam a végleges díjjegyzéket is, és kértem egy részletes kimutatást az eddigi befizetéseimről.
Sajnos a behajtási jutalék még mindig a magasabb összeg, nem egyezik az én számításommal, amit néhány hozzászólással korábban már levezettem. Akárhogyan próbálom összevetni a most kapott "eddigi befizetések melléklete" dokumentumban szereplő tételekkel, még mindig magasabb összeg jött ki a végrehajtónak, mint nekem. Mivel ezt az összeget a VH lezárás gyorsítása miatt befizettem, beadok egy VH kifogást a behajtási jutalék számítás levezetésére, mivel nem fogadom el az "ezt számolta ki a gép" című magyarázatot.
Amire még nem tudom a választ, és lehet, hogy összefüggésben lehet:
A lényeg, hogy akárhogyan számolom, a behajtási jutalék a végrehajtó számításában magasabb.
Köszi előre is a segítséget és a javaslatokat, válaszokat.
„A tartozásokat a szolgáltatóknak fizettük ki, akik”
Ráadásul több végrehajtásban is le volt foglalva az ingatlan. Ez rögtön több ügy végrehajtási költségével is jár, és több végrehajtási jogot kell töröltetni. A kérdező csak a választ követeli, de azt nem látja fontosnak, hogy lényeges tényeket közöljön, amik alapján választ lehet adni. Végül is, nem erőszak...
Lothlorien
Kaptatok felhívást a kormányhivataltól? Gyakori probléma, hogy az adósok nem fizetik ki a földhivatali eljárás díját a törléshez, így az ingatlanon rajta marad a végrehajtási jog.
„hanem arra, hogy van-e valamilyen szabályozás, meddig kell a bejegyzéseket töröltetnie”
Van, persze. A végrehajtás befejeze megállapításával egyidejűleg fel kell oldani a foglalt vagyontárgyakat a foglalás hatálya alól.
Milyen iratokat kaptál TE a végrehajtótól a befejezéskor?
A tartozásokat a szolgáltatóknak fizettük ki, akik elküldték a végrehajtónak még tavasszal, hogy megtörtént a befizetés, teljesítettnek tekintik a követelést. Amikor a végrehajtót felkerestük a díja megállapítása kapcsán, már rendelkezett ezekkel az iratokkal. Tehát már minden készen állt augusztusban arra, hogy lezárjuk az ügyeket, csak a végrehajtói díjazást kellett kifizetnünk. Nem erre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy van-e valamilyen szabályozás, meddig kell a bejegyzéseket töröltetnie a tulajdoni lapról?
A tartozásokat a szolgáltatóknak fizettük ki, akik elküldték a végrehajtónak még tavasszal, hogy megtörtént a befizetés, teljesítettnek tekintik a követelést. Amikor a végrehajtót felkerestük a díja megállapítása kapcsán, már rendelkezett ezekkel az iratokkal. Tehát már minden készen állt augusztusban arra, hogy lezárjuk az ügyeket, csak a végrehajtói díjazást kellett kifizetnünk. Nem erre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy van-e valamilyen szabályozás, meddig kell a bejegyzéseket töröltetnie a tulajdoni lapról?
Úgy igen.
Nem. Ha az adós a végrehajtást kérőnek teljesít, a végrehajtónak meg kell várnia a végrehajtást kérő elismerő nyilatkozatát, ami kétféle lehet: 1) Az adós a tartozását megfizette (összeg megnevezése nélkül), további követelése nem áll fenn vele szemben (gy.k.: feléje). 2) Bejelenti a teljesítések összegét, és a végrehajtó abból állíptja meg, hogy az a befejezéshez elegendő.
Ha az adós a végrehajtónál teljesít, akkor természetesen a vh-kérő bejelentése nélkül, saját hatáskörben állapítja meg a befejezést.
A kérdező úgy fogalmaz, ahogy tipikusan a vh-kérőnek teljesítők szoktak fogalmazni.
Anélkül is befejezettnek tekintheti az eljárást a végrehajtó, ha megállapítja, hogy a teljes követelés kiegyenlítést nyert.
Az rendben van, hogy a végrehajtó előzetesen ki lett fizetve. De valljon a végrehajtást kérő is bejelentette neki, hogy kéri a végrehajtás befejezését?
Milyen határidő van tulajdoni lap tisztázására? A végrehajtó átutalásban (augusztus 22-én történt) megkapta a végrehajtói díjazását, és már csak a tulajdoni lapról kell töröltetni a bejegyzéseket. Az átutalást követő napokban tudtunk vele utoljára beszélni, akkor azt mondta, egy hét, mire könyvelik az átutalást, és törölteti a bejegyzéseket. Ez azóta sem történt meg, szeptember óta sem telefonon, sem e-mailen nem lehet elérni. Egy örökölt ingatlanról van szó, amelyen két bejegyzés volt, kifizettük a tartozásokat még tavasszal, és a végrehajtót is, mert vevők vannak a házra (egyre kevesebb türelemmel), és emiatt szeretnénk, ha tiszta lenne a tulajdoni lap, hogy adás-vételi szerződést köthessünk. A vevők az összeg egy részét CSOK-kal fizetnék, így tényleg fontos, hogy makulátlan legyen a tulajdoni lap.
Köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |