Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Végrehajtói költségek és jutalék

gerbera317 # e-mail 2019.10.03. 15:37

Hogyan számoltathatom el a végrehajtót
Vht. 55. § szerinti megszüntetés esetén sehogyan. Nem is értem, egyáltalán miért és mire fel áll veled szóba a bíróság.
Szabályos, Pp. 528–537. §§ szerinti pert kell indítanod a végrehajtást kérő ellen, és majd ott előadhatod az álláspontodat, és kérheted a végrehajtó elszámoltatását is. Aztán majd a bíróság eldönti, mi legyen.
A másik, hogy örülsz, hogy 10481 forinttal megúszod az egészet, és gyorsan megfizeted a végrehajtónak. Punktum.
Ne kérdezz vissza, mert nem fogok rá válaszolni.

Vizsla76 # e-mail 2019.10.03. 14:43

Egy végrehajtás alá vont tartozás költségeiről szeretnék felvilágosítást kapni. A bíróság megállapította, illetve a végrehajtást kérő is lenyilatkozta, hogy a tartozás elévült. Mindemellett a bíróság elutasította a végrehajtás megszüntetését, mert a végrehajtó úr nem járult hozzá, mondván hogy az ő kiadásai nincsenek megfizetve. Hétfőn (2019.10.01.) kaptam kézhez a bíróság végzését, ami 2019.08.29-én kelt. Felhívtam őket, és azt a tájékoztatást kaptam a titkárságról, hogy fizessem be a végzésben szereplő összeget (10.481 Ft) a végrehajtóhoz, igazoljam be a bírósághoz 15 napon belül és akkor megszüntetik a vh eljárást, nem kell a Törvényszékre fellebbeznem.
Ezen kívül megkaptam a végrehajtó kimutatását a tartozásom befizetéseiről, amelyből hiányzik egy 2019.06.11-i befizetés. A befizetésről szóló igazolást is csatoltam mind a bíróságnak, mind a vh-nak. Egyeztetés céljából többször telefonáltam ill levelet írtam a vh irodájába, de mindig leráztak azzal, hogy utánanéznek.

A kérdésem a következő: az elévült tartozás költségeit is nekem kell megfizetnem? Tegyek úgy, ahogy a bírósági titkárságon mondták? Hogyan számoltathatom el a végrehajtót arról, hogy hova lett a befizetésem?

eljenmajusegy # e-mail 2019.04.12. 17:35

Ezt en is igy gondolom.

gerbera317 # e-mail 2019.04.12. 17:31

Tudod mit: igazad van. :-p

eljenmajusegy # e-mail 2019.04.12. 16:57

Gerbera , engem meg sem emlitettek az ugyben eddig , egyszer kaptam egy levelet egy vegrehajtotol hogy fizessek negymillio forintot , ezt kikuldtek egy olyan cimre ahol senki nem lakik , holott a valodi cimem ott van az iratokban , a szomszed veletlenul megtalalta az ajanlott cedulat amire a postas rairta a felado nevet , igy kerestem meg oket es ertesultem az egeszrol. Azota mar kaptam tobb levelet erre a cimre , holott kertem hogy oda ne kuldjenek semmit , de arra a postas csak annyit irt hogy felado: vegrehajto. Na most akkor mi van? Az eredeti vegrehajtotol mar a harmadikhoz kerult a dolog , onnan semmit nem kapok , kertem hogy emailezzenek ha van valami ( merthogy kulfoldon vagyok)a fuluk botjat sem mozgattak , holott az elso emailezett , akkor most lehet vagy nem lehet? Ha atadta az ugyeit akkor ezt miert nem adta at?
Szoval hogy pontosan miota folyik az eljaras azt nem tudom , az elso arverezes tavaly juniusban kezdodott de ez allitolag mar a masodik volt.
Ne gondold hogy amiert a torvenyben igy vagy ugy van leirva , a valosagban azt mindenki ugy be is tartja mint ahogyan ti gondoljatok...

gerbera317 # e-mail 2019.04.12. 16:40

Na es akkor en vagyok a hulye
Folyamatos árvrésről írsz. A folyamatos árverésnek legalább két (2) sikertelen árvverés az előzménye. Aminek az előzménye a becsérték-közlés, annak pedig az adó és értékbizonyítvány beszerzése, annak pedig... nem folytatom. Elárulom: hosszú évekről van itt szó, míg te egy hónapja tudsz az ellened folyó végrehajtásról, legalábbis ezt állítod. Taps-taps-taps. Tegyünk egy próbát: Meg tudod-e állapítani a végrehajtótól kapott "levél" alapján, mióta folyik ellened a végrehajtás! Nos?

eljenmajusegy # e-mail 2019.04.12. 16:06

Ezeket a koveteleskezelo-kozjegyzo-vegrehajto izeket kellene rendbetenni inkabb kedved bjozsef.
Bementem a faktoringhoz hogy vegre egy cimre utaltassam a leveleimet amelyek eddig osszevissza mentek , es hogy kerjek egy normalis elszamolast , amit eddig -allitolag- felevente , egy masik ugyintezo szerint havonta kuldtek , de meg megkerdeztem egyet s mast.
Tobbek kozott hogy kihez forduljunk ha hiteles , naprakesz informaciot szeretnenk , es hogy egyaltalan , ki illetekes intezkedni. Termeszetesen ok.
Ok , mondom akkor miert kaptunk marc.4-i keltezessel egy levelet a vegrehajtotol hogy meginditja a folyamatos arverezest , es egy masikat a faktoringtol( az illeto alairasaval , akivel beszeltem), hogy a reszletfizetes iranti kerelem elbiralas alatt van , varjunk turelemmel.
Azt mondja hogy lehet hogy elirta a datumot. Jaj , mondom , remelem a tartozas osszeget nem irta el! De ekkor mar nagyon dagadt volt a feje a szegeny kiscsajnak , ugyhogy nem mentem tovabb.
Na es akkor en vagyok a hulye...

drbjozsef #   2019.04.12. 13:59

Na ezt felboncolgatni, és szádba rágni, hogy szinte minden egyes mondatodban tévedsz... hát sok sikert hozzá valakinek.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

eljenmajusegy # e-mail 2019.04.12. 13:42

Kedves oligaliga , koszi a kimerito valaszt. Azert nem vagyok olyan hulye mint itt egyesek gondoljak , akik valoszinuleg nem olvastak el az elso hsz-met , vagy nem figyelmesen , mert itt szo sincs arrol hogy az ingatlanra most jegyzik be a vegrehajtasi jogot , hanem egyszeruen csak arrol hogy az illeto most kezdett el dolgozni , ezert ezentul tole is vonhatjak a tartozast. Na , ezert a nagyszeru dologert , hogy elveszik a fizetese 33%-t, fizessen 6600Ft-ot.....ez mar kulonben a harmadik vegrehajto az ugyben , kovetni sem lehet hogy ki mit adott a tartozashoz...( szemelyesen voltam bennt az adossagkovetelonel-OTP faktoring-, a szemembe mondtak hogy ezt meg azt kikuldtek- kulonfele tajekoztatasokat-amibol semmi nem volt igaz, nem kuldtek semmit , a hulye vegrehajto is osszevissza kuldi a leveleit , holott ott van a cimem , na oda semmi nem erkezik , ellenben nevemen levo ingatlanokhoz , ahol senki nem lakik , igen....)
Az mar kulon tema lehetne-mondjuk ebben nem a vegrehajto a bunos- hogy mar ketszer adtak be az adosok az OTP faktoringhoz fizetesi kerelmet , amirol a faktoring nem targyal , hanem vegrehajtat, immar folyamatos az arverezes , de valoszinuleg most sem veszi meg senki a hazat , viszont a kamat ketyeg ra. Most mi a faktoring( aki ugyanolyan kutyauto mint a vegrehajtok) celja? Gondolom arra szamitanak hogy a falusi csokkal majd megis lesz valaki , igy aztan frankon kiraknak egy haromgyerekes csaladot hogy egy masik haromgyerekes csalad lakhatashoz jusson.

drbjozsef #   2019.04.12. 09:16

Csak kiegészítésként :

Ezért a munkáért a jogszabályban meghatározott munkadíj és jutalék jár neki, egy forinttal sem kevesebb.

És egy forinttal sem több. De az, amit a jogszabály előír, az igen, és pont.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

oligaliga # e-mail 2019.04.12. 08:26

Meg van bocsátva :)
Sajnos itt tartunk.

gerbera317 # e-mail 2019.04.12. 08:21

Nos, lehet, hogy ez itt egy ámátőr jogi fórum, de akármennyire is ámátőr, akkor is több, mint egy óvódás fórum. Én igazából azt tartom felháborítónak, hogy a lentieket ilyen szájbarágósan kell megmagyarázni egy felnőtt embernek, és semmi nem garantálja, hogy most már megértette. Bocs, hogy belekotyogtam.

oligaliga # e-mail 2019.04.12. 08:15

eljenmajusegy

Ez egy hulyeseg.
Egyreszt minden vegrehajto moho , masreszt mi az ordogert fizessen szerencsetlen delikvens azert hogy elkezdjek vegrehajtani? Plane ha eddig is szerepelt mint adostars , de most a vegrehajto meltoztatott egy levelet kuldeni a munkaltatonak hogy kezdjek el a fizetese 33%-t tiltani. Na ezert meg megterhelik 6600Ft-tal , ha nem fizet akkor hozzacsapjak a tobbihez es megy ra a kamat.
Hat micsoda agyrem ez?

Na akkor elemezzük ezt ki:

1. „minden végrehajtó mohó
Ez nettó hülyeség és rágalom. A végrehajtó dolga a jogerős tartozások behajtása azoktól, akiik maguktól nem fizetnek. Ezért a munkáért a jogszabályban meghatározott munkadíj és jutalék jár neki, egy forinttal sem kevesebb. A tartozásnak nem csak a tőke és a késedelmi kamat a része, hanem a végrehajtást kérőnek a végrehajtással felmerült költségei is.

2. „mi az ordogert fizessen szerencsetlen delikvens azert hogy elkezdjek vegrehajtani
Aki fizet, azt nem kezdik végrehajtani. Ha ennek ellenére elindul a végrehajtás, az ad 1. nem a végrehajtó hibája, nem vizsgálhatja, hogy jogos-e a követelés, ad 2. a Vht. 40.§, illetve a végrehajtás megszüntetése iránti perrel megszüntethető.

3. „ha eddig is szerepelt mint adostars , de most a vegrehajto meltoztatott egy levelet kuldeni a munkaltatonak hogy kezdjek el a fizetese 33%-t tiltani. Na ezert meg megterhelik 6600Ft-tal , ha nem fizet akkor hozzacsapjak a tobbihez es megy ra a kamat
Elsősorban a végrehajtást kérő dönti el, hogy ki ellen indít végrehajtást, ebbe a végrehajtónak nincs beleszólása.
A letiltás nem csak egy levél, végrehajtási cselekmény.
A 6.600,- Ft-ot nem azért kell fizetnie, mert a végrehajtó kiadta a letiltást, hanem azért, mert az adós ingatlan tulajdonát a végrehajtó lefoglalta, azt a földhivatal bejegyezte, és a végrehajtási jog bejegyzésének 6.600,- Ft-os díját a végrehjatást érő megelőlegezte. És itt kanyarodunk vissza az 1. ponthoz: a végrehajtást kérőnek a végrehajtással felmerült költségeit is köteles az adós megfizetni.
A költségek egyébként nem kamatoznak.

wers # e-mail 2019.04.12. 07:57

ígérem, egyszer csak felébredek :)

wers # e-mail 2019.04.12. 07:56

Javítsatok ki, ha tévedek, de ugye végrehajtási költségek akkor merülnek fel, ha végrehajtási költségek, ha végrehajtás van. Az meg azért van, mert az adós önként nem fizet.
Tényleg felháborító ez. (mármint, hogy önként nem fizet)

drbjozsef #   2019.04.11. 22:11

Hát ez b.o.r.z.a.l.o.m.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

eljenmajusegy # e-mail 2019.04.11. 21:07

Ez egy hulyeseg.
Egyreszt minden vegrehajto moho , masreszt mi az ordogert fizessen szerencsetlen delikvens azert hogy elkezdjek vegrehajtani? Plane ha eddig is szerepelt mint adostars , de most a vegrehajto meltoztatott egy levelet kuldeni a munkaltatonak hogy kezdjek el a fizetese 33%-t tiltani. Na ezert meg megterhelik 6600Ft-tal , ha nem fizet akkor hozzacsapjak a tobbihez es megy ra a kamat.
Hat micsoda agyrem ez?

gerbera317 # e-mail 2019.04.08. 14:11

Mit tudod te, hogy ez a 6600 Ft a végrehajtó mohósága-e vagy pedig egy - összege alapján jól felismerhető - jogszerűen felszámított végrehajtási költség? Azt pedig ne is említsük, hogy ez miféle fórum itt...

eljenmajusegy # e-mail 2019.04.08. 14:07

Tkeppen nem akarok semmit kerdezni csak egyet mergelodni a vegrehajto mohosaga miatt.

gerbera317 # e-mail 2019.04.07. 10:56

Aha. Azért tolonganak itt a téma szakértői, mert jól érthetően, objektívan felvázoltad a tényállást, utána pedig mind tartalma, mind külső jegyei alapján felismerhető kérdés formájában megkérdezted, mire vagy kíváncsi. Úgy-e?

eljenmajusegy # e-mail 2019.04.07. 09:41

De legalabb ertheto.

gerbera317 # e-mail 2019.04.06. 17:10

Lenyűgöző, ahogyan a problémáidat előadod.

eljenmajusegy # e-mail 2019.04.06. 13:36

A sogornom most kezdett el dolgozni , es mint adostarsra a vegrehajto rogton lecsapott , tiltani a fizetese 33%-t.
Amit felhaboritonak tartok az az , hogy kernek tole 6600Ft-ot valamifele vegrehajtoi dij fejeben( quazi meg o fizessen hogy felvettek a vegrehajtandok listajara , mert a vegrehajtonak nem eleg a mar megallapitott tobbszazezres dij....)

Grave7 #   2019.04.05. 17:15

@kovi999:
Megírtad, hogy dr. Fodor Tamás végrehajtóról van szó. Az mbvk.hu weboldalon szereplő információk alapján:
. A 2700 Cegléd Ady Endre utca 7. címen voltál?
. 2019.04.04-én, csütörtökön 9 óra és 13 óra között voltál ott?

A személyes félfogadás:
..Hétfő 10:00 - 12:00 ((előzetes egyeztetés alapján))
..Csütörtök 09:00 - 20:00 ((13-20 óra között előzetes egyeztetés alapján))
Tehát általános ügyfélfogadás, amikor bárki mehet, csak csütörtökönként 09:00 és 13:00 között van.

gerbera317 # e-mail 2019.04.05. 15:08

Ha így van, akkor ez a vh-kérő mulasztása. Ez a 41. § szerinti úton orvosolható.