Személyes adatokkal való visszaélés


Veronika81 # 2012.01.12. 21:24

Üdvözlöm önöket
hát tul vagyok a birosági ügyön szerencsére megrovást kaptam meg figyelmeztetést hogy következö az 5 honap börtön
de minden eröfesztisem hogy leszedessem a gyülölöm.comrol a képeket azt sem tudom kik foglakoznak ezzel a puruttya blogokkal álnevek és nincs elérhetöség semmi minden titkos nekik nagyon örülnék ha lehetne infót szerezni hogy leszedetni a képeket
mert nagyon sajnálom a dolgot és irtam már annyi imailt válasz meg semmi ip cim is jó lenne

Reci # 2012.01.29. 14:52

Üdvözlöm Önöket!

Sajnos visszaéltek a facebook-on a fotóimmal és a vezetéknevemmel! Valaki csinált egy hamis oldalt a képeimmel és a vezetéknév is ugyanaz!
Mit lehet tenni ilyen esetben? Ráadásul valaki a barátomnak hazugságokat írogat! A nevét tudom és gondolom ő csinálta a hamis oldalt az adataimmal!
Hová fordulhatnék segítségért?

Ricsetke # 2012.04.13. 13:16

Üdvözlöm Önöket!

A facebookon egy nő visszaélt a lányom fotóival, és a sajátjai helyett a lányomét használja, de a saját neve alatt. Többször figyelmeztettük, hogy vegye le a képeket, de nem vette le Mit lehet tenni ilyen esetben?

Köszönettel várom válaszukat.

Tatica # 2012.04.13. 14:25

Máig nem értem mire jó egy fészbúk.
Hol van már a régi idő, amikor összejöttünk egy füstös kocsmában és jókat beszélgettünk...
Ma már csak fészbúk van, meg teccikelés, meg voltam budin mit szóltok hozzá....
Én annyira sajnállak benneteket.

laca1514 # 2012.04.13. 21:38

Szép jó napot!
Én érdeklődni szeretnék.
Az alábbi eset történt velem:
Tegnap du. feltörték a facebook-omat.Nem tudom ki, de az illető nem túl kedves szavakkal illette meg a barátaimat, illetve kollégámat(beleértve a főnökömet is, ami hát nem vet jó fényt rám) Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel kapcsolatba valamilyen eljárást lehet-e folytatni, illetve ha igen akkor mire számíthatok? Elsősorban az érdekelne, hogy ki volt az az illető aki ezt tette.
Az is érdekelne, hogy akinek elküldte az e-mailt az is tehet velem együtt, párhuzamban valamilyen feljelentést?
Előre is köszönöm

Virágözön # 2012.04.21. 05:26

Üdvözlök Mindenkit!

Sajnos azzal a problémával kellett szembesülnöm, hogy az oly nagy körben elterjedt közösségi oldalon (facbook)két nappal ezelőtt valaki a nevemmel és egy fehérnemű reklámba illő fotómmal regisztrálta magát. A saját oldalamról pedig "le lesvén" az ismerőseim táborát, egyenkét megjelöli őket ismerősnek a nevemben. Most minden ismerősöm és ismeretlen is láthat falatnyi ruhában, s hihetik azt, hogy én vagyok ilyen őrült magamutogató! Hogyan tudok tenni ellene és mit? Kihez, kikhez kell fordulnom segítségért? Mindenhez elég modern és korszerű a technika, akkor nehogy már ne legyen megoldás!!!
Egy kétségbeesett anyuka.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.21. 06:48

Szerintem kezdhetsz beletörődni. Bár egy emilt nyilván megér.

Egyjogász # 2012.04.21. 07:44

Hogy jutott az a "valaki" olyan fotóhoz, amiben egy szál cicifixben vagy? Azért az ember ilyen fotókat nem szokott odaadni bárkinek. Vagy csak a szokásos? (az ex bosszúja)

prezso # 2012.04.22. 15:54

Azért az sem árt, ha valaki nem tesz mindent publikussá a facebookon, pl. az ismerősei listáját.
Csak rá kellene szánni egy kis időt a beállításokra...
(Nálam pl. az ismerőseimet csak a közeli ismerősök listán szereplők láthatják...)

véső (törölt felhasználó) # 2012.04.23. 06:30
seasalt # 2012.04.25. 18:35

Én is épp ma a képekkel való visszaélésbe estem bele... Egy exbarát, bosszúból, a társkeresőre rakott fel bugyis képeket, publikálva emalcimemmel, telefonszámommal... elvileg a rendőrségen lehet feljelenteni, holnap meg is probálkozom vele..

eisi73 # 2012.05.08. 07:06

Tiszteletem!

Az lenne a problémám, hogy nemrég regisztráltam egy fórumba és sajnos a legelső hozzászólásomat egy hiba folytán sokszorozva küldte el. Ekkor írtam, egy másikat, amiben elnézést kértem és jeleztem, hogy valószínű a fórum és a böngészőm között nem stimmel valami. Sajnos, ezt is duplikálva küldte el. Ekkor a fórum moderátora emaliben és a fórumon is trágárkodni kezdett és a fórumba kitette az email címem, az IP címem valamint az internetszolgáltatóm adatait. Ezt jeleztem az oldal üzemeltetője felé, aki nappok óta nem reagált a megkeresésemre. Tudtommal, az email cím és a többi személyes adatnak minősül így személyiségi jogokat sért a közzététele. Milyen lehetőségeim vannak ez ügyben? Kihez lehet fordulni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv, eisi73

eszter50 # 2012.05.08. 07:16

Üdvözlök Mindenkit!
Az lenne a kérdésem, hogy a lakásomra az árverezés időpontja ki van tűzve, sajnos van rajta közös költség tartozás is, meg banki tartozás is. A közös képviselő a végrehajtó hirdetményét minden személyes adatommal együtt kifüggesztette a bejárati ajtókra és bedobálta minden postaládába. Van-e ehhez joga (szerintem nincs, ő nem hatóság), s indíthatok-e ellene kártérítési és büntetőpert emiatt?

roary # 2012.05.11. 08:00

Üdvözlök mindenkit! Csak annyit szeretnék kérdezni hogy tényleg legális egy lakógyűlésen kiadni néhány lakó köz.költség tartozásának összegét és részleteit?Köszönöm

Reklamacio # 2012.09.12. 17:08

Tisztelt Fórumozók!

Egy hölgy több internetes portálon bugyis fényképeit, videóját, adatait, nevét publikálta, és nyilvános rendezvényen is részt vett.
Weboldalamon elhelyezett egy user egy linket az egyik videójára, ami a neve is egyben.
Kaptam egy levelet, hogy Btk. 177/A §-ába ütköző „Visszaélés személyes adattal” bűncselekményt követtem el azonnal távolítsam el.

Valóban visszaéltem, vagy az user visszaélt a személyes adattal?

Köszönöm!

solicitor # 2012.10.13. 08:54

Tisztelt Fórumozók!

Olyan kérdésem lenne, hogy az egyik ismerősöm egy saját honlapon szerepeltetett egy olyan fényképet (nem közszereplő) ami egy másik honlapon (nyilvánosan megjelent) és ez lehet e személyes adattal való visszaélés.


"Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!"

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.13. 11:50

Nem. De személyhez fűződő jog megsértése.

solicitor # 2012.10.16. 16:30

Köszönöm a választ!
És ha a tag egy olyan weblapot írt ahol nemcsak fotók szerepeltek (más honlapról átvett) hanem teljesen kiírt és ezáltal beazonosítható nevek, személyek - amik szintén szerepeltek máshol (nem közszereplő)?
Pontosabban: van egy cikk egy másik honlapon (névvel, fényképpel, stb.) és az át van másolva a honlapra (hivatkozással)?


"Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!"

Mimike4 # 2012.11.18. 14:35

Segítség!

Kb egy héttel ezelőtt valaki a facebookon az én nevemmel, képeimmel, adataimmal regisztrált. Bejelölte az ismerőseimet és azóta is zaklatja őket. Minden beszélgetést ugyan azzal kezd. Mégpedig, hogy én hogyan és mikép csalom meg a páromat egy nálam 12 évvel fiatalabb lovásszal, akinek "óriási" a mérete. Ezek után szexuális információkat próbál kiszedni az ismerőseimből. Feljelentettem a rendörségen, de azt momdták, hogy 2 hét mulva foglalkoznának az üggyel. Nagyon ilyesztő és nagyon félek. Nem is beszélve a hitelem rontásáról. Ha valaki tudna nekem segiteni....

közgazda # 2012.12.04. 12:46

Tisztelt Fórumozók!

Volt cégemmel munkajogi perben állok. Legnagyobb megdöbbenésemre az egyik tárgyalási napon olyan "bizonyítékot" terjesztettek be, ami az én céges e-mail-címemről küldött magántermészetű levelem volt. A levél tárgya ráadásul még csak nem is kapcsolódik a köztünk lévő jogvitához, arra gondolták bizonyítékként előterjeszteni, hogy egy bizonyos témakörben nekem mi a véleményem. Megteheti ezt a volt munkáltató? Pusztán azért, mert a céges e-mailcímemről küldtem ezt a levelet, ez már azt jelenti, hogy joguk van elolvasni, és a bíróság elé tárni?

Várom szíves válaszukat.

capisca # 2012.12.04. 12:56

Mimike4!

Írj a facebook üzemeltetőinke, ismertesd a tényeket és kérd, hogy töröljék a profilt.

A Hatóságtól kérni kell, hogy szerezzék meg az IP címet, neked a facebook nem fogja odaadni, ha nem okos emberről van szó, azonosítható lesz az elkövető.

Üdv
capisca

Mate0120 # 2012.12.10. 15:16

HEllo
Azt szeretnémn tőletek megkérdezni,hogy egy embert (tudom hogy ki)csinált egy FAcebook profilt a nevemmel képemmel és személyes adataimmal ilyenkor mi a teendő?

Sz.Szilvia89 # 2013.01.29. 20:00

Ma visszaélés történt a személyes adataimmal.
Egy állásra jelentkezés miatt kiadtam bizonyos személyes adatokat magamról. Az illető a Facebook oldalról a képemet leszedte és a nevemmel, adataimmal hirdetéseket is feladott. Én sajnos nem tudom ki az illető, de ő komolyabb adatokat is megtudott rólam (adó, tb, személyes igazolvány), tudom én voltam a hülye, hogy bátran meg mertem adni. Ilyenkor mi a teendő (bírság kiszabásával is fenyegetett)?
Köszönöm a választ.

bandeeraz # 2013.02.11. 12:33

Azt tudja valaki, hogy hol érhető el az adatvédelmi nyilvántartás. Ennek a fantasztikus új hatóságnak a honlapján nem találom. Ha mégis ott van, segítsetek pls. linkkel, vagy valamivel. Köszi!

bandeeraz # 2013.02.11. 12:34

Bocs, az előző természetesen kérdés volt: Azt tudja valaki, hogy hol érhető el az adatvédelmi nyilvántartás?? :)