Tartozik,nem fizet!


rigoz # 2020.11.12. 19:23

@drbjozsef: De ilyenkor az az első, hogy mindent megteszek, hogy kárpótoljam a befektetőimet és teljes körűen tájékoztatom...

Amúgy sem életszerű, hogy valaki a Tinderen keres befektetőket magának... Ugyan-ugyan, ne legyünk ilyen naivak.. :) Egy huszonéves csaj személyében...

drbjozsef # 2020.11.13. 06:12

Egyáltalán nem naiv vagyok. Teljesen világos, hogy ez átverés. Az a kérdés, hogy bizonyíthatóan Btk. szerinti csalás-e.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.11.13. 06:45

(A büntetőeljárásban részt vevő hatóságok - még a bíróságok is - kissé rendőrmódra gondolkodnak: akinél nagy szatyor van, az biztos lopott. Így aztán ennél aggályosabb tényállás mellett is láttam én már embert csalásban marasztalni. Pl. a delikvenst megkérte a munkatársa, hogy vegyen fel neki egy kölcsönt, majd ő törleszti a részleteket.)

NaivLány # 2020.11.13. 09:25

Mért nem küldi át amit írok? :o

NaivLány # 2020.11.13. 09:31

Már 2x leírtam teszek egy utolsó próbát.Tisztelt Fórumozók! Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettek. Azt hiszem megpróbálom a pert.
Néhány info még az esetemről. Amikor beszélt a befektetésről, akkor küldött különféle screenshotokat összegekről, amiket elvileg már megkapott. Nagyon meggyőző volt. 2 részletben utaltam át a teljes vagyonom. Ez februárban telefonon keresztül történt, de a banki kivonatokon megvan pontosan. Azután eltűnt, nem válaszolt. Ekkor beszéltem a szüleimmel, mekkora marhaságot csináltam.Rendőrségi feljelentést tettünk, ahol a neve és születési ideje alapján mutattak egy fotot, és felismertem. Tinderen láttam képeit. 1 hónap múlva hívtam a rendőrséget, hogyan áll az ügyem? Covid első hullám volt épp. Rég meg kellett volna kapnom a rendőrség levelét, amiben az állt, hogy nem foglalkoznak vele mert ez nem bűncselekmény. De nem kaptam meg, így esélyem sem volt a 8 napos fellebbezésre reagálni.Ekkor a facebookos oldalán kutakodtam, beszéltem az anyjával aki szintén felháborodva elhajtott a fenébe. Anya is írt neki üzenetet, amire azt írta vissza, hogy és ha már ezt a pénzt ő személyesen visszaadta? Honnan tudná, hogy hol lakom? -onnan hogy a beszélgetések alatt elmondtam. Személyesen soha nem találkoztunk.
Innentől jött a huzavona, ami már 8 hónapja tart. Folyamatosan változtatja az időpontokat. Semmiféle bizonyítékot, hogy mire fektette be a pénzem, nem kaptam. Közben találtam rá a másik lányra is, a pontos összeget nem tudom, csak annyit mondott, hogy sok pénz. És hogy ő is hiába próbál hatósági segítségeket kérni.
A pasi azt mondta, h ő jogot tanult és van ügyvédje aki segíti, szóval tehetek én bármit. Szinte minden írásban zajlott, nyoma van. Amikor augusztusban, facen a rokonságára írtam, akkor utalt vissza 50 ezret és azt mondta ne zaklassam, majd letiltott. Akkor írta az utolsó nyilatkozatát, miszerint részletekben az eredeti összeget visszautalja. De azóta semmi. Félek, mert soha sem volt semmi rendőrségi vagy bírósági ügyem, még a rokonságban sem. Tapasztalatlanok vagyunk ezen a területen. De egyszerűen hihetetlen, hogy ő ezt következmények nélkül megteheti velem is és másokkal is. Még egyszer nagyon köszönöm a soksok infot

rigoz # 2020.11.13. 17:11

@NaivLany: Azt gondolom pedig, megértettük a lényeket és hasznos tanácsokkal is láttuk el.

Én, biztos, hogy beleállnék a perben ilyen bizonyítékokkal - sőt van egy hasonló ügyem, ami szintén perré alakul fmh-ból és nekem kevesebb tárgyi bizonyítékom is van -, költségmentességet kell kérni.

A keresetet tarrtalmazó irat formanyomtatványt, ha értelemszerűen kitölti, nem lesz belőle gond. :) Okirati bizonyítékokat csatolni, két tanúval hitelesítetten aláírni és be az alperes lakhelye szerint illetékes járásbíróság gyűjtőládájába vagy postázni nekik ajánlva, a közjegyzői felhívástól számított 15 napon belül. + a költségmentességi igényt megjelölve rajta és célszerű a költségmentesség feltételeinek igazolására rendszeresített nyomtatványt + ahhoz 3 hónapra visszamenőleg a SAJÁT és az Önnel együtt, egy háztartásban élők bankszámlakivonatát, 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolását és 2019. évben elért SZJA-köteles jövedelmét és a befizetetett SZJAT- igazoló jövedelemigazolást a NAV-tól.

Ezeket bármely bíróságon lehet kérni is, hogy adjanak belőle példányt, díjtalanul.

Szerintem ez, ha így van, nyert per lesz.

Persze, a saját "biztonsága" - látszik igen, hogy nagyon járatlan a jogban :) - érdekében a költségmentesség megkapása után a lakhely szerint megyei kormányhivataltól tessék pártfogó ügyvédi képviselet engedélyezését kérni és ügyvéd kirendelését.

Utóbbi kérelmet az erre rendszersített formanyomtatványon kell előterjeszteni, ügyfélfogadási időben be tetszik menni a megyei Igazságügyi Osztálya és egítenk is kitöltésben.

Újfent sok sikert kívánok az ügyéhez! )

MolZs # 2020.11.13. 18:06

Üdv mindenkinek!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy egy ügyvédet megbíztam több tartozás behajtására, fmhkat készített el és végrehajtást kért elviekben. Nekem ezekről nincsenek másolataim, azt sem tudom melyik jegyzők vagy végrehajtók kapcsolódnak az ügyhöz. Az a kételyem, hogy a megbízott ügyvéd nem foglalkozik kellőképpen a rá bízott munkákkal. 2-3 hetente érem el telefonon, de bíztat hogy minden dokumentum beadásra került, csak lassú a végrehajtási folyamat. Az ügyeket összekeveri, van, hogy végrehajtói költségtérítésre hivatkozva plussz díjat kér, amit tovább utal, de én semmilyen dokumentumot nem kaptam még sem tőle, sem végrehajtótól. Több mint egy éve húzodnak ezek az ügyek, az ügyvédnek már közel 3 millió forintot kifizettem, ha dokumentumokat szeretnék látni, csak azt hajtogatja hogy elfoglalt, de nyugodjak meg minden rendben zajlik. Mit tudok tenni? Felkereshetem a végrehajtókat, hogy rákérdezzek, van e olyan ügy amiben szerepelek? Vagy bízzak meg egy másik ügyvédet, ogy járjon utána az ügyeknek? Esetleg jegyzőt? Nem szeretném megvádolni a jelenlegi megbzott ügyvédem, de félek, hogy kifutok az időből az ő "ügyetlenkedése" miatt és utána már hiába futok a pénzem után. Örülnék, ha valaki tudna segíteni a problémámmal kapcsolatban. Köszönöm előre is

gerbera317 # 2020.11.13. 18:40

Ebből nem lehet megítélni, hogy ő jól csinálja-e, legfeljebb annyit, hogy te biztosan képviseletre szorulsz. Abban egyetértünk, hogy ennél kommunikatívabb is lehetne.

rigoz # 2020.11.13. 19:14

Szerintem itt van egy kenyértöréses helyzet, Gerbera. Szerintem az lenne a legjobb, ha másik "ügysegédet" keresne. :)