Ingatlan öröklés, elbirtoklás


MajorDomus # 2010.01.19. 17:54

Nem is kell. A költségeidet szintén felszámithatod a hagyatékkal szemben. Ha valaki nem hiszi el a felúijitást nézze meg.
Fordulj ügyvédhez,mert nyert ügyed van,de kiéneklik a sajtot a szádból.

MajorDomus # 2010.01.18. 20:55

Az-igéret-szép-szó-de-csak szó! Ha- nem tudod-bizonyitani,egyet-tehetsz,birósághoz-kell-fordulni. Nem nehéz gondolom bizonyitani anyukád állapotát,s azt sem hogy kizárólag Te gondoztad.
Ha az ingatlan 3 millió ft,akkor hagyatéki teherként nyujt s be igényht 1,5 millió ft gondozási dijra. Simán megáll az ügy. Volt már hagyatéki tárgyalás ???

MajorDomus # 2010.01.17. 21:03

Nem bonyolult ha az autó átadását a házrészért tudod bizonytani,valamint a megállapodást. Sok esélye nincs,mert a költségeidet amit számlákkal tudod igazolni,felszámithatod.
Ha nem egyezel bele nem tudja eladni Nélküled. Egyet tehet,perben kérheti a közös tulajdon megszüntetését aminek a vége kényszerárverés ahol féláron veszik meg az ingatlant. Mond annyit hogy nem ! Várd meg hogy -mit lép. Kérdezd meg hogy van az autód amit a része fejében adtál. Ha tanud van nincs gond.

Elbirtoklás itt nem jön szóba.

Ronesz # 2010.01.17. 18:27

Üdv Fórum.Testvéremmel 1995-ben örököltünk egy ingatlant,amit 1998óta én tartok fenn,a fűnyirástól a rezsiköltség fizetéséig(igazolni tudom)Az ingatlan tulajdoni rendezése szóba került pár éve,mire testvéremnek adtam az autómat(ajándékba)mire abban maradtunk,cserébe átiratja az ingatlan ráeső részét nevemre.Erre tanu is van,de papir nincs.Pár hónapja megjelent testvérem,hogy adjuk el a házat,mert kell neki a része.Mit tehetnék,per(tulajdonjog megállapitása)az autóval kifizetett házrészért,vagy esetleg elbirtoklás.A 12 évet"beszámitják"?Végülis 98.-ban(akkor 10év volt az elbirtoklás)kezdődött.Előre is kösz a tippet.

MajorDomus # 2010.01.15. 21:15

Miért bonyolitjuk ?
Kérje ki- 4000-ft-az ingatlan tulajdoni- lapját, s nézze-meg- ki a- tulajdonos,milyen mozgások voltak.
Ha- van földhivatali pecsét akkor azon a napon széljegy -is kerűlt-a -tul.lapra. Amit-vagy-elintéztek vagy-nem. Ezt kell kideriteni.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.01.15. 11:01

Ha nem hiúsult meg, de nem lett bejegyeztetve a földhivatalba, akkor most már kötelmi igénye sem lehet.

nanemaaa # 2010.01.15. 10:55

Érdemes lenne azzal a földhivatali pecséttel beballagni a földhivatalba, s megtudni mi lett az eljárás vége. Az is lehet, hogy meghiusult az adásvétel.
Ha kiderül, hogy mégis létrejött, akor lehet póthagyatékit indítani..... és elkezdeni bíbelődni a lakóval. Addig lényegében nem sok közöd van az ügyhöz.

nanemaaa # 2010.01.15. 10:53

Érdemes lenne azzal a földhivatali pecséttel beballagni a földhivatalba, s megtudni mi lett az eljárás vége. Az is lehet, hogy meghiusult az adásvétel.
Ha kiderül, hogy mégis létrejött, akor lehet póthagyatékit indítani..... és elkezdeni bíbelődni a lakóval. Addig lényegében nem sok közöd van az ügyhöz.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.01.15. 10:45

Ha nincs a szülők nevén, akkor ti sem örököhetitek meg.

Diaa # 2010.01.15. 10:16

Tisztelt Fórumozók!

Nemrég a kezembe akadt egy tanya adásvételi szerződése, amit még a szüleim vettek meg. De mivel meghaltak(1989)az adásvétel létrejötte után nemsokkal valahogy ha jól tudom nem került a nevükre, de az adásvételi szerződésen a földhivatal pecsétje rajta van. Kiskorú voltam, nem tudtam róla, a hagyatékiba nem szerepelt. Nem került a testvéreim és az én nevemre. Most valaki lakik ott, de nem tudjuk kitől kapott erre felhatalmazást.
Tud valaki segíteni abban, hogy az illető aki ott lekik már több mint 15 éve szerintünk az ilyen esetben is elbirtokolhatja a tanyát(tanyánkat).

Köszönöm.