Tisztelt Fórumozók!
Lehet, hogy volt erről korábban szó, ha igen, akkor elnézést kérek.
A problémám sokak számára banális lehet, mégis sok idegeskedést okoz. Egy körfolyosós, régi, téglaépítésű házban élek már pár éve.
1., az utóbbi időben a lichthofból (a fürdőszobán keresztül) dől be a cigifüst, gondolom valamelyik alattunk lévő lakásban füstöl valaki a fürdőszobájában gyárkéményként. A dohányzás magánügy, ezt tiszteletben is tartom. Nem dohányzom, viszont a fürdőszobában száradó ruhák, a lakás lassan már cigiszagot áraszt. Van erre valamilyen jogszabály, rendelet, amire udvariasan felhívhatom a dohányzók figyelmét?
2., Amikor a lakást megvettem, a felújítás a házi rendnek megfelelően zajlott, és hiába vagyok filmrajongó, nem használom ki a házimozi rendszerem tudását, mivel nem családi házban vagyok, és szinte biztos, hogy a szomszédokat zavarnám ezzel. Én tehát figyelek a szomszédaimra. Hiába a téglafal, felettem, és mellettem is fiatal albérlők vannak, akik hangosan nevetgélnek, beszélgetnek késő este is, de van, akikor üvöltözésig fajul a társalgás, így a saját lakásomban sem tudok pihenni (így legyél korrekt velük!). Tudom, füldugó, meg költözzek el, de ezen kívül tudok valamit tenni?
Köszönöm a válaszokat!