gondnokság alá helyezés

P. Imre # 2023.05.09. 03:50

Az énáltalam ismert egyetlen bíró a választójog gyakorlásához szükséges belátási képességet ahhoz kötötte, hogy tudok-e válaszolni azokra a kérdésekre, amelyeket korábban leírtam. Biztos, hogy más bírók másképp járnak el, nincs egységes protokoll ennek felmérésére, és könnyen el tudom képzelni, hogy nem minden bírónál kell közéletileg annyira tájékozottnak lennie az alperesnek. Ezt még szerettem volna leírni, ha nem bánt téged.

Szomorú örökös # 2023.05.09. 04:25

P. Imre

a választójog gyakorlásához szükséges belátási képességet ahhoz kötötte, hogy tudok-e válaszolni azokra a kérdésekre

Tudod értelmezni ezt a részt?

.....pszichés állapota, szellemi fogyatkozása vagy szenvedélybetegsége miatt tartósan vagy időszakonként visszatérően nagymértékben csökkent

Ha nem, akkor főleg ideje lezárni a Gittegylet mai gyűlését!

drbjozsef # 2023.05.09. 05:07

P. Imre,

Számomra ez teljességgel érthetetlen, mert az itteni írásaid alapján, se a belátási képesség csökkenésed, se a pszichés állapotod nem tűnik kórosnak, se szellemi fogyatkozásod nem nagyon van - bár nem vagyok orvos. A bíró által kért ismeretek teljesen irrelevánsak a fentiek eldöntéséhez.

Ez olyan, mintha a pénzügyi korlátozást ahhoz kötnénk, hogy valaki fel tudja-e sorolni, melyik érmén melyik virág vagy állat, melyik papírpénzen meg melyik király arca van. Nonszensz.

P. Imre # 2023.05.09. 21:28

Örülök, ha így látod. Most már talán majd (12 év után) megszüntetik a gondnokságot. De ez sem biztos.

Egyébként igen, azt is kérdezte, hogy kiknek az arcképe látható a papírpénzeken, illetve hogy mennyibe került egy kiló kenyér, egy kiló liszt, egy liter tej stb. Alapélelmiszerek árát fel kellett mondanom. Kicsit lefagytam, mert ahány bolt, annyiféle ár, de úgy nagyjából tudtam, hogy mi mennyibe kerül.

drbjozsef # 2023.05.10. 05:03

Papírpénzek felét legalább tudnám, de hogy mi mennyibe kerül, csak nagyságrendi fogalmam van, mert nem szoktam bevásárolni.
Ezek szerint gondokság alá kellene vegyenek. (Bár a gyerekeim ezt rendszeresen ígérik is, ha nem hagyom abba a szekálásukat. De nem verem őket, csak verbálisan alázom, ha felnőnek majd megköszönik.)
Nem a bírónak kellene faszságokat kérdezgetnie, hanem egy pszichológus/pszichiáter szakvéleményét kikérnie.

P. Imre # 2023.05.10. 09:43

Elméletileg azzal, hogy megkérdezi, mi mennyibe kerül, azt akarja megtudni, tisztában vagy-e a pénz vásárlóértékével. Vagyis tudod, hogy egy kenyér 900 forintba kerül, és nem például húszezerbe.

Ági2013 # 2023.05.26. 22:25

Elég értelmesnek tűnsz P. Imre, nem is értem hogy ilyen embereket hogy és miért akarnak gondnokság alá helyezni....

Ennyi erővel, sőt ahogy sokan jártak már így, rosszindulatból elindított eljárás során is gondnokság csapdájába esnek,,