A végkielégítést amikor kaptad, akkor még nem éltetek együtt?
Válás - Vagyonmegosztás - per
Tisztelt Fórumozók!
Aki tud segítsen, a helyzetem nem egyszerű.
A feleségemtől 2,5 éve elköltöztem,albérletbe, a házunkban ő maradt, és nem hajlandó belemenni az eladásba . A válást még nem adtuk be.
Már egy férfit is oda költöztetett magához miközben nekem már lakáskulcsom sincs az új zárhoz.
A ház tulajdoni lapon 1/1 tulajdonban az enyém, nyilván neki is jár rész hisz 25 éve házasok vagyunk. Ugy döntöttem eladom a házat mivel az adásvételit csak nekem kell aláírni. Nyilván az új tulaj kiköltözteti ahogy akarja, ezért az ár nyilván kevesebb lesz. Megtehetem-e házasság alatt hogy eladom ami a nevemen van..max szemét férj leszek aki elszórakozza a pénzt. Mit követelhet ez után anyuka? Mi a legjobb megoldás? Hogyan lehet kiköltöztetni az új tulajnak? Kiskorú gyerek sehol nincs már . Köszönöm segítségeteket!
„Nyilván az új tulaj kiköltözteti ahogy akarja”
És ez az adásvételi szerződésben is így lesz leírva, mi?
Tisztelt Gerbera317!
Nyilván az adásvételiben is lehet leírni ilyen, főleg ha mondjuk fél áron megy el a ház ilyen kikötéssel.
„Nyilván az adásvételiben is lehet leírni ilyet”
Én másként fogalmaznék: Nyilván az adásvételiben is lehet leírni ilyet, ha akad hülye, aki aláírja. Persze, fél áron, akár még az is.
Udvozlet
Kerdesem: kirakhato e egy maganszemely a lakasabol a kovetkezo esetben:
Ferj-feleseg 50%tulajdonosok. Hitelnek is ami a lakason van. Kozben ferj ceget alapit, 1szemelyes kft tulajdonos ugyvezetoje, szekhely a lakas.
Erre hivatkozva kirakhatja az asszonyt?
A fizetett hitel reszletek osszeget kovetelheti barmelyik fel a masikon a cegre hivatkozva?
Koszonom
FELESÉG
jelszo,
mivel az ingatlannyilvántartásban 1/1 tulajdonos vagy, természetesen megteheted, hogy eladod akármennyiért, akár fél áron is. A feleséged minden bizonnyal be fog perelni, mert a házasság miatt egészen bizonyos, hogy jelentős részben ingatlannyilvántartáson kívüli tulajdonos. Ha nem az egész ház bizonyíthatóan a különvagyonod, akkor pórul fogsz járni, az biztos. Az esetleges eladásból kapott vételárat jól tedd el, mert egy bírósági eljárásra el is fog menni az egész, meg még több is majd a végén.
Egyszóval én nem tenném.
Mi a legjobb _jogszerű_ megoldás? Hát ez könnyű kérdés, könnyű válasz : természetesen a közös megegyezés. De ha az nem megy, akkor csak a költséges válás, pereskedés, ami mindkettőtöknek sokszázezer forintjába, és akár több évébe is fog kerülni. Ha bele akarsz fogni, akkor elöször küldj egy felszólító levelet a nejednek, hogy a házad használatáért mostantól havi X forintot követelsz. Amíg pereskedtek, ez majd ketyeg, utólag nem lehet kérni, ha Te önként hagytad el a közös lakást. Persze, csak a végén meghatározott tulajdoni részed arányában jár majd. A második lépés pedig az, hogy elmész egy ügyvédhez.
mme deer
Nem.
Nem.
jelszo
Még ha különvagyonod is az ingatlan, akkor is járhat neki lakáshasználati jog ellenértéke.
Neked viszont többlethasználati díj járhatna bizonyos feltételek esetén, de ahhoz ügyesebbnek kell lenni.
A következő kérdéssel fordulok Önökhöz.
2003 nyarán mentem férjhez, két gyermekünk született, 2004-ben ill. 2006-ban.
A házasság előtt az én tulajdonomban lévő lakásban éltünk. Második gyermekem megszületése után szüleimtől kaptam egy családi házat, aminek a vételárába beleforgattuk a lakásom értékét. A tulajdoni lapon 99 %-ban én vagyok a tulajdonos, a férjem 1 %-ban, ez a szocpolban szereplő kikötés miatt, ill. haszonélvezőként van bejegyezve.
Idén februárjában elköltözött, és a válást tervezzük.
A gyermekekkel a házban maradunk. A férjemnek az előző házasságából van egy 18 éves gyermeke, aki után gyerektartást fizet.
Szeretném kérdezni, hogy az ingóság 50%-án kívül kötelezhet-e a bíróság más anyagi kifizetésre.
Köszönettel válaszukat!
Ha szocpolt vettetek fel, annak az összege, alighanem több, mint az ingatlan 2%-a, így vélhetően igen.
Emellett ha ő a haszonélvező, akkor többlethasználati díjat kérhet.
Tíz hónapja különélünk a férjemmel, folyamatban van a válás, ő megkérdezett azzal kapcsolatban, hogy beleegyezem-e abba, hogy hitelt vegyen fel. Én nemet mondtam, de az az érzésem ő mégis vett fel személyi kölcsönt. Milyen jogi következményei lehetnek ránézve, ha mégis vett fel hitelt, a beleegyezésem nélkül?
köszönöm a választ...
Nem fogod elhinni: vissza kell fizetnie.
Neeeeeeeeeee...
Bontóperi eljárás kérelemre történő megszüntetése - Több helyen olvastam a következőt, ami elvileg bontóperekben érvényes eljárásjogi szabály: "A felperes a keresetétől az eljárás bármely szakaszában az alperes hozzájárulása nélkül is elállhat". Törvényben ezt pontosan így leírva sehol sem találtam. Tudnának segíteni?
Pp. 284. § (2) A felperes házassági perben keresetétől az eljárás bármely szakában az alperes hozzájárulása nélkül is elállhat.
Kovács Béla Sándor, nem ez volt a kérdés, hanem az hogy jogilag mit lehet tenni, ha különélés során az egyik fél a másik beleegyezése nélkül vesz fel hitelt, és ez bizonyítható.
Hagyd-már békén, had csináljon amit akar hiszen már lassan egy éve külön éltek...
"jogilag mit lehet tenni, ha különélés során az egyik fél a másik beleegyezése nélkül vesz fel hitelt, és ez bizonyítható."
Ez miért zavar téged?
Kedves "pazs" Köszönöm szépen!
„jogilag mit lehet tenni, ha különélés során az egyik fél a másik beleegyezése nélkül vesz fel hitelt, és ez bizonyítható.”
Te semmit nem tudsz tenni, mert joga van hozzá.
A következő kérdéssel fordulok Önhöz: A férjemtől elváltam, 2 kiskorú gyermekemmel egyedül éltem a saját tulajdonú ingatlanomban ami jelzálog hitellel terhelt (sajnos nem tudtam a részletet fizetni,2012-ben sikertelen árverezés történt), 3 év után megismerkedtem a mostani párommal, 2014 augusztusban házasodtunk össze és hozzá költöztünk,de az ő ingatlanán is jelzálog hitel volt7.500000,amit nem tudott fizetni, 2015-ben be nyujtottuk a szándék nyilatkozatot a férjem bankjához hogy szeretnénk az Eszközkezelőt igénybe venni, mivel én általam megvolt minden követelmény a két gyermekre a családipótlék és a gyermek védelmi, igy az eszközkezelő meg vette a férjem ingatlanát 3.200000ft-ért,9400ft bérleti dijat fizetünk havonta,én és a gyermekeim is bérleti használati jogot kaptunk,a férjemnek egyedül nem engedélyezték mig nem voltam a felesége. Sajnos a házasságunk időközben megromlott,ő kamionos lett 2016-ban,4hét távollét 5 nap itthon 4-500000ft az átlag keresete,ebböl 55000ft-ot tiltanak tőle és 15000kp.ad gyerektartásra a volt felesége javára, persze külön számlát nyitott,(addig közös számlánk volt) könyörögnöm kell hogy adjon pénzt de sikertelen, nem törödik velünk,nem ugy viselkedik mint egy férj,ez minden tekintetben,volt ugy hogy 1 hétig kenyérre se futotta, idegentől kelett segitséget kérjek,(annyit segit hogy a gázt és a villanyt ő fizeti) nekem az otp 60000ft és ott a többi hitel amit fizetek vagy "kéne fizessek"amig nem volt kamionos 47000ft-ot keresett amiből 30000ft volt a benzin hogy tudjon menni dolgozni, én fizettem mindent,rezsi,élelem,hitelek, az ö részére is (a volt feleségével közös hitelét is beleértve) ugy gondoltam ez házastársi kötelességem,persze akkor nem fizettem a saját otps hiteleimet .Sajnos nekem vannak kifizetetlen hiteleim amire ő ügyet se vesz, neki is voltak tartozásai amit kirendeztünk idő közben, nem is kevés. A kérdésem az lenne, el szeretnék válni de akkor ki kell menjek a gyermekeimmel a házbol? De hova??? Az én házam ami 5 éve üresen áll se viz se villany se gáz (kikötötték tartozás miatt)tehát szó szerint üres és tönkre ment ingatlan, c......nyok kifosztották, beköltözhetetlen állapotban van, nekem nincs pénzem helyre hozni, albérletre se futja, Tehát nincs hova menjek! Ha beadom a válokeresetet és ki kell menjünk a házból kérhetek e asszonytartást? (nincs közös gyermekünk) Vagy mi jár nekem? Nem tudom mik a jogaim, mik a lehetőségeim! Kétségbe vagyok esve. Kérem segitsen!! Üdvözlettel
Mivel közösen bérlitek az ingatlant, nem feltétlenül kell kimennetek. Az ingatlan beosztása alapján az osztott használat elképzelhető?
Köszönöm a gyors választ!! Gyakorlatilag osztható, 2 szoba van. De nem hinném hogy megtürne válás után,főleg ha vissza vásárolja az ingatlant.Ezért kérdeztem hogy ő kérheti e az eszközkezelőt hogy költözzek el,és az eszközkezelő kirakhat e?
Közös bérlők vagytok, szerintem az osztott lakáshasználat a főszabály.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02