A letiltást nem kell megindokolni.
Véleményem szerint a gyermekülést nem feltétlenül kell átadni, de amit leírsz, az azt mutatja, hogy tankönyvi eset vagytok arra nézve, amikro egyik fél sem képes felüleelkedni a saját sérelmein, és a gyerek issza meg a levét.
Gyerektartás és láthatás
margaréta,
„Másrészt köteles vagyok-e ... a gyereküléseket átadni neki?”
Ez most komoly?
Jogszabály nem kötelez rá... de ha éppen nincs neki, akkor elengednéd inkább nélküle a gyermeket???? Nagyon fáj az neked, ha annál vannak a gyermekülések, akinél éppen a gyermekek?
Ha nem hagyjátok abba, h ilyen apróságokkal folyton kekeckedjetek, akkor az életben nem szabadultok egymástól. Egymásról, egymás bosszantásáról fog szólni az életetek még évekig. Nem fogsz tudni új életet kezdeni, hanem a válás ellenére beleragadsz a régibe. Ha nem akarod ezt, akkor ne azt kérdezd, hogy mire vagy köteles, hanem azt, hogy mi lenne a legjobb a gyerkőcöknek.
Én most megint butaságot kérdeztem?
Nem de... Vagyis menjél már el a bírósági panasznapra - ahelyett hogy "rágod" itt magad, vagyis mielőbb legyen elindítva a végrehajtás/letiltás iránti kérelmed.
Ott majd kioktatnak (= tájékoztatnak) minden szükséges további tudnivalóról.
Kívánom, hogy járj eredménnyel!
Monalisa
laikus hozzászóló
Köszönöm a választ Mona!
Bemegyek,persze,csak azt szerettem volna tisztán látni,hogy megpróbáljam-e egyáltalán,vagy eleve halálra van ítélve.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!
Tisztelt Ügyvédek és Fórumozok!
A tanácsukat szeretném kérni! 17 éves koromban, 3 ével ezelőtt, hosszú pereskedés után elváltak a szüleim. Mivel az édesanyámmal éltem egy háztartásban, a bíróság gyermektartás fizetésre kötelezte édesapámat. A megítélt összeget, a mai napig édesanyám számlájára utalják.
Most 20 évesen, egyedül élek egy albérletben, és már fél éve nem vagyok nappali tagozatos diák, ezért, ha jól tudom nem vagyok jogosult már gyermektartásra. Ennek ellenére, édesanyámnak, még mindig utalják havi rendszerességgel, és Ő nem hajlandó lemondani róla.
A kérdésem az lenne: mivel nincsen jogosultságom, a már kifizetett havi összegeket, az édesapám per úton visszaigényelheti? Ha igen, akkor engem, vagy édesanyámat fogja tudni beperelni?
Nem szeretném hogy 1, 2 év után, a nem általam felhasznált pénzt, ami már több 100 ezer forint lenne, kamatostul én nekem keljen vissza fizetni. Én lemondanék a gyerektartásról, de úgy tudom ezt csak a 2 szülő, teheti meg. Az egyik nem akarja, a másikkal már évek óta nem tartom a kapcsolatot.
Tanácsukat előre köszönöm!
Üdvözlettel:
K. András
Valóban Nem jár már neked gyt. Inkább rokontartás. De mivel már dolgozol az sem... bár ez szülővel való megegyezés kérdése hogy segíyt téged mert azt már te kell kapd. desapádnak nem kellene már fizetni ha bemenne a bíróságra és ott kérné a tartás megszüntetését... addig amíg ezt nem teszi úgy tudom fizetni kell bár ez nem biztos
KAndrás
Az anyád már régóta jogtalanul veszi fel a gyerektartást
Az Apád forduljon bírósághoz és követelje vissza a tartásdíjat (hat hónapra visszamenőleg).
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, csak sajnos a kérdésem még mindig ez lenne: mivel nincsen jogosultságom, a már kifizetett havi összegeket, az édesapám per úton visszaigényelheti? Ha igen, akkor engem, vagy édesanyámat fogja tudni beperelni?
K.András
Az Anyádtól természetesen,hiszen mint írtad Ö kapta a
tartásdíjat.
K.András!
Édesapád haladéktalanul menjen el a bíróság panasznapjára és mondja jegyzőkönyvbe - ami egyben maga a keresetlevél is -, hogy kéri a t.díj megszüntetését okafogyottság címén, melyet anyukád ellen kell beadnia.
Sajnos a bírósági döntés nem egyik napról a másikra való - és méginkább sajnálatos: addig továbbra is fizetni kell.
Azt hogy az anyukád jó ideje jogosulatlanul felvehette/felveszi a t.díjat abban Te is és az apukád is hibás...
Véső: modortalanság "az apád" és az "az anyád" szavakat használni, mert a kérdezőnek elsősorban édesanyja és édesapja van - szerintem.
Tudod, "a" véső - mint olyan - durva valami...
Üdv.
Monalisa
laikus hozzászóló
cufi-kám de "édes" vagy...
Neked bármikor...
Sziasztok.Megszeretném kérdezni autóra lehet végrehajtás inditani elmaradt gyerektartás miatt?Az auto amugy nem ér tul sokat ,tiz éves jármü.
Bármit lehet foglalni aminek "értéke" van. Pl. egy 10 éves kocsi 100.000 - 1.500.000 Ft körül lehet, attól függően...
Bár nagy reményt ne támasz a dologhoz, mert egy árverezés nem egyik napról a másikra való, valamint csak nyomott áron tudják az árverezést eszközölni.
Ha az apukának egyetlen kincse (...) az autó, nem ritkán "csoda" támad és inkább fizet mintsem elveszítse a kocsit...
Monalisa
laikus hozzászóló
Van egy erdekes peres ugyunk, amiben jo lenne, ha valaki jartas tanacsot tudna adni, hogy hova forduljunk segitsegert. Nagyon ugy tunik, hogy a birono aki ezt az ugyet kezeli az le van fizetve, mert ugy hozot jogeros iteletet egy gyerektartasi ugyben, hogy az alperes ki sem lett kezbesitve a bejelentett lakcimere a perrol, hanem egy ismerose lakcimere kuldtek ki ahol ugye senki sem vette at a kiertesitest,igy ugye jelen sem lehetett az alperes a targyalason, tovabba az alperes netto jovedelmet csak a felperes elmondasa alapjan itelte meg a birono, ennek kovetkezmenye, hogy az alperes,aki mellesleg rokkant nyugdijas 46 ezer Ft gyerektartast fizet havonta netto 120 ezer Ft-bol 1 zabigyerekert egy 1 ejszakas kapcsolatbol, ahol az oregedo no azt hazudta gyogyszert szed es tuti nem lehet terhes, de ugye ez nem volt igaz a ribinek nem volt penze spermabankra. 2008-ban brutto 1 800 000 jovedelmebol netto 960 000-t a gyerektartasra utaltak at a felperesnek.
- a gyereket csak felugyelettel lathatna az alperes azt is csak Mo-on,indoklatnak a betegsegi allapotat a felperes altal hivott tanu igazolta,aki term. nem orvosi szakerto hanem az alperes anyjanak a szeretoje, aki mellesleg ugy lett jegyzokonyvebe veve, mint neveloapa..hmmm ahhoz, hogy valaki nevelo apa legyen ahhoz nem kell valakinek kiskorunak lennie vagy valami orokbefogadas stb.? - lenyegtelen.
Az alperes kulfoldon ( vilag masik vegen) lakik, igy nem jarthat Mo-ra 2 hetente gyereket latogatni es az is erthetetlen, hogy minek a felugyelet azert, mert valaki epilepszias amire ugye gyogyszert szed, igy az tunet mentesen kontrolalt, nem bunozo vagy beszamithatatlan bolond?! Ez igy jogos? Mar irtunk ennek a birononek fellebezeset, de visszairt, hogy itt fellebezesnek helye nincs az O itelete jogeros. A heten irtunk megint egy per ujra felveteli kerelmet, kereseti kimutatast,adopapirt, kezelo orvosi velemenyt is csatoltunk hozza,ami ugye bizonyitja, hogy mennyi a kereset meg, hogy nem kell felugyelet a gyerek lathatsahoz, kertuk vegyek fel ujra a pert, mert ez igy nem lehet jogos, kivancsian varjuk, hogy ennek mi lesz a kovetkezmenye. Ha lenne valakinek tippje, hogy hol kontorolaljak Mo-on a korrupt birokat? Mert nemzetkozi szinten ilyen lehetetlen, hogy valakitol letiltsag a jovedelmet ugy, hogy at sem vette a per kiertesiteset, Mo-on, hogy lehet az jogeros, hogy valaki nem vesz at egy kiertesitest (mert ugye nem is azon a cimen lakik) es ezzel slussz passz az kikezbesitettnek van minositve? Meg ugye, hogy biralkozhatnak ugy, hogy le sem kerik az adopapirokat ill. kereseti kimutatast, ez a barbar mo-i burokrata jogrendszer ez mar az emberi jogok megsertese. Mo a zabigyerekek es a felcsinalt ribik orszaga!!!
„ mert ugy hozot jogeros iteletet egy gyerektartasi ugyben, hogy az alperes ki sem lett kezbesitve a bejelentett lakcimere a perrol, hanem egy ismerose lakcimere kuldtek ki ahol ugye senki sem vette at a kiertesitest,igy ugye jelen sem lehetett az alperes a targyalason,”
A kézbesítési vélelem megdöntése iránt lehet eljárást indítani.
„agyon ugy tunik, hogy a birono aki ezt az ugyet kezeli az le van fizetve,”
Igen valószínűtlen. Annál is inkább, mert konkrét szabályt valószínűleg nem sértett, hanem a posta hibázott.
„ tovabba az alperes netto jovedelmet csak a felperes elmondasa alapjan itelte meg a birono,”
Helyesen, hiszen nem volt ellenkérelem.
„46 ezer Ft gyerektartast fizet havonta netto 120 ezer Ft-bol”
Kb. 25e - 30e a reális, ezért érdemes elindítani a kézbesítési vélelem megdöntése iránt za eljárást.
„ 1 zabigyerekert egy 1 ejszakas kapcsolatbol, ahol az oregedo no azt hazudta gyogyszert szed es tuti nem lehet terhes, de ugye ez nem volt igaz a ribinek nem volt penze spermabankra.”
Ennek meg semmi jelentősége, ettől még fizetni kell a gyermektartást.
„a betegsegi allapotat a felperes altal hivott tanu igazolta,aki term. nem orvosi szakerto ”
Nem is kell orvosszakértő, mert nem a betegség mibenléte, hanem az azzal járó költségek a lényegesek a gyermektartási perben. Mellesleg nem tudom, miért lenne jó nektek, ha az alperes még a 150.000 Ft szakértői díjat is fizethetné pervesztesként.
„Mo a zabigyerekek es a felcsinalt ribik orszaga!!!”
Nézd, aki nem tudja, hogy milyen következményei lehetnek a szexuális kapcsolatnak, az ne lépjen senkivel szexuális kapcsolatba.
ahol az oregedo no azt hazudta gyogyszert szed es tuti nem lehet terhes, de ugye ez nem volt igaz a ribinek
Ez nem olyan ,mint a gyermek szülő ellen nevelése?Mert akkor teljesen érthető,miért nem viheti el a gyereket.Talán emberhez méltóan kellene viselkedni,aztán lenne emberi bánásmód(a "ribi"részéről gondoltam)
Aki képes ezt elhinni, és ezért nem védekezni, majd a kiszabott gyermektartásdíjért a jogszabályt, meg a bírót okolni, az olyan gyermeki személyiség még véleményem szerint, akinek még jó sok időt kellene várni bármilyen szexuális kapcsolat elkezdéséhez. A hülyeséget nem a bíró csinálta, hanem az apuka.
(Csak mellesleg, ha más lenne a jogi szabályozás: na, akkor bizonyítsd, hogy azt mondta, hogy gyógyszert szed.)
Kedves ObudaFan!
ezt egy általad írt hozzászólásból copyztam:"Másrészről viszont a környezettanulmány a gyermektartás kérdéséhez is adalékot szolgáltathat, ha sokkal jobb körülmények között élnél, mint amit a perben bevallott jövedelmed megengedne."
A párom csak látni szeretné a gyermeket és ehhez a bírónő környezettanulmányt rendelt el az én lakásomra.Október óta élünk együtt, minden az enyém az utolsó konyharuháig.Elmondanád hogyan zajlik egy ilyen környezettanulmány, ill. mit tud esetleg leszűrni az én életkörülményeimből a bírónő?
Teljesen tanácstalanok vagyunk.A fizetése 20%-át fizeti gyermektartásra a párom.Ill. még egy kérdés a bírónő kérdezte őt az én fizetésemről és arról,hogy mennyi gyerektartást kapok ill.milyen nálunk a láthatás.Ez befolyásolhatja-e a döntését?
Nem értjük,mert a tv. szerint JÁR neki a láthatás, amiben akadályozva van több,mint 1 éve.
Köszönöm.
A te körülményeidből azt tudja leszűrni, hogy nem lesz-e gond, ha a kapcsolattartás olyan módon fog történni, hogy a gyermeket az apuka hozzád viszi a kapcsolattartás alkalmával.
Reméljük nem lesz gond:-)
Köszönöm.
Nincs mit.
Szeretnék felvilágosítást kapni,a lányomat én nevelem az apuka 8000ft-ot fizet.Lehet e a gyermek tanulási költségének a felét az édesapán követelni?A lányom nappali tagozaton tanúl.Elvégzett egy színészképző iskolát,ami 230000ft-ba kerűlt.Számlával tudom igazolni.Köszönöm a válaszokat!
Gyermektartást lehet követelni, ha még tanul. A 8000 Ft elképzelhető, hogy emelhető. De külön egy tanfolyam költsége nem felezhető így meg.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02