inkább jelentsd fel a nemfizetőt
Gyerektartás és láthatás
gyermeknek járó tartásról megfelelő ellenérték (pl. ingatlan) átadásának hiányában jogszerűen lemondani nem lehet.
A tartásdíjnak és a kapcsolattartásnak úgy nagyjából semmi köze egymáshoz, az egyik a másik elmaradása esetén is jár.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
„le akarok mondasni a gyerektartásról, mert ez látszik a legcélszerűbbnek.”
Nos, ezt nem biztos, hogy a bíróság is így látja majd, és jóváhagyja a nulla Ft tdíjat. Lehet, hogy neked ez lenne a legjobb, de nem biztos, hogy a gyereknek is. Persze azt nem tiltja semmi, hogy a kapott tdíjat te egyszerűen visszaadd...
„A gyermek elhelyezését ez érinti valamennyire?”
Nem.
„Milyen összefüggés van a gyerektartás és a láthatás között?”
Nincs összefüggés, legalábbis olyan nincs, hogy az egyik a másik fejében járna.
„És ha lemondhatok, utána már nem számít bele a jövedelmembe, az egyébként idáig sem megkapott összeg?”
Nem értem a kérdést. Adózott pénzről van szó, nem kell utána adót fizetni, ha erre gondoltál. Természetesen a családban az egy főre jutó jövedelem számításánál figyelembe kell venni.
(gyermeknek járó tartásról való lemondás még a gyámhatóság jóváhagyásával is érvénytelen)
_Wasp_
és felesleges megoldása
„És ha lemondhatok, utána már nem számít bele a jövedelmembe, az egyébként idáig sem megkapott összeg?”
Nem értem a kérdést. Adózott pénzről van szó, nem kell utána adót fizetni, ha erre gondoltál. Természetesen a családban az egy főre jutó jövedelem számításánál figyelembe kell venni.”
papíron van tartásdíja, vagyis nem tud semmi olyan támogatást igényelni, amihez az egy főre jutó jövedelem kell..pl. ingyen kaja, tankönyv, rendszeres gyerekvédelmi támogatás, beiskolázási segély....magyarul a nem fizető apuka/anyuka duplán kib@szik velük
(korrekció:
... ellenérték nélkül...)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Tartásdíjad adónál csak akkor kell bevallani ha meg is kapod nem ?
helló
nekem olyan kérdésem lenne hogy a gyorsított gyerekelhelyezési kérvénybe minek kell szerepelnie? mennyi idő?
oka: 2 hónapja hogy megtudtam megcsal a férjem egy barátnőmmel már akkor 4-5 hója és elzavartam. augba még én le tudtam venni a kártyájáról a gyerektartást mert ezeket a dolgokat megbeszéltük hogy ad és hogy mennyit stb. próbáltunk közös meg egyezéssel válni de annyira megváltozott teljes fordulattal hogy a gyerekeihez nem is jön, nem is érdeklődik felőlük (5 van) és nem fizetett most szeptemberben. Sajnos nekem szükségem van arra a pénzre lévén egyedül nevelem az 5 gyereket plusz a lakás fenntartása plusz a legkisebb 10 hós és emiatt én csak gyest kapok meg családit.
ezért szeretném a beadott válás ellenére meg gyorsítani a gyerek elhelyezést hogy levonják a gyerektartást a fizujából mert rendesen be van jelentve.
köszönöm
amúgy a gyerekek terén is meg egyeztünk hogy nálam maradnak és ő akkor jön látogatni amikor akar de ezt a részét úgy látszik nem akarja.
„gyorsított gyerekelhelyezési kérvénybe minek kell szerepelnie? ”
egy nagyon jó indoklásnak arra, hogy a döntés elhúzódása miért és hogyan sértené súlyosan és méltánytalanul a kiskorúak érdekeit. Elég jók az esélyeid, de sok múlik a bírón is. Ha szerencséd van, akkor az első tárgyaláson hoz a bíró ideiglenes döntést.
A folyamatban lévő per ügyszámára hivatkozással kell ideiglenes intézkedést kérni a gyermekelhelyezésre és a tartásra.
Nandy nem utálom a gyerekem apját. Söt....,de akkorsem megbizható szülö,és egy éve élünk külön és anyira nem érdekli a gyerek. A gyerek boldog, mosolyog. Sem engem, sem a gyerekem, sem a férjem nem ismered. Azt sem hogy én mit éltem át,és még igy szerettem a férjem.Az apja, nem foglalkozott vele. Akkor biztos azért nincs el a gyerek az apjával,mert én rajtam érzi. Hát nem. A gyerek megtudja különböztetni ,kit szeret.Szerinted a gyereknek milyen volt,hogy én kiakartam békülni a férjemmel, ő meg orditott velem.A gyerek félt oda menni az apjához.
Fruzsi86!
"Anyák szivják meg a legjobban aki ki teszik a lelküket a gyerekeikért. "
Ez nem igaz, mert egyedül a gyermek és főleg azok a gyermekek, akiknek a szülei nem tudnak megegyezni abban, hogy válásuk után a gyermek még mindkettejük gyermeke marad és rajta nem lehet így osztozkodni.
Sok ilyen anyát látni akik biztos nagyon szeretik a gyermeküket, de az egykori szerelmük gyűlölete felülemelkedik a gyermekük iránti önzetlen szereteten.
Vannak anyák akik új életet kezdenek egy másik férfi oldalán és úgy gondolják hogy így már a régi apuka felesleges, mert férfi van és ezzel meg van oldva az apa szerepe. A fantasztikus boldog család imitációja során a gyermekek pedig szép lassan tönkremennek, aztán lehet egymásra mutogatni. Szerintem minden elvált szülőnek alaposan utána kellene néznie annak, hogy mivel járnak tetteik a gyermekeikre nézve, bizony sokan nagyon megdöbbennének. Nem az apák pártján állok, hanem csak a gyermekeket nézem.
papíron van tartásdíja, vagyis nem tud semmi olyan támogatást igényelni, amihez az egy főre jutó jövedelem kell..pl. ingyen kaja, tankönyv, rendszeres gyerekvédelmi támogatás, beiskolázási segély…magyarul a nem fizető apuka/anyuka duplán kib@szik velük
Ez az. Pont ez. Ő nem fizet, mi a gyerekkel meg szívunk. Sehol semmi kedvezmény.
A hat havi gyerektartásra való igény végrehajtásért cserébe, amikor az apuka nevén nincs semmi, egyenesen vicc. A gyereket tovább fogom nevelni, mint 6 hónap.
Még egy kérdés: ha az iskolát elkezdi egy gyerek, akkor milyen esetben változhat a tanulmányira fordított összeg? (étkezés, tankönyv, ilyesmi)
Mert az egyenesen közröhej, hogy eresszem rá a végrehajtót az apára, és akkor a T. hivatal majd hisz nekem, kapok kedvezményt, egyébként meg nem.
Feljelentés? Abból mi haszna a gyereknek?
Ezért akarok lemondani a gyerektartásról, de sürgősen.
repce
„A hat havi gyerektartásra való igény végrehajtásért cserébe, amikor az apuka nevén nincs semmi, egyenesen vicc. A gyereket tovább fogom nevelni, mint 6 hónap.”
félreérted. A hat hónap akkor él, ha közben fütyülsz a dologra. Ha megfelelő formában intézkedsz, akkor soha nem évül el az ügy, tehát a tartozás mindaddig halmozódik, amíg végrehajtható nem lesz. Egyszer csak örököl, elmegy dolgozni, stb.
A tartás elmulasztásának egyébként nem csak polgári jogi (értsd: végrehajtási) következménye lehet, hanem, ha feljelentést teszel, akkor büntetőjogi is. A kurtavas árnyéka sok rossz adósban feltámasztja a szülői lelkiismeretet...
_Wasp_
és felesleges megoldása
tiszteletem.azt szeretném kérdezni,hogy a gyermek hány éves korától választhat a szülők közül,hogy kivel szeretne élni?köszönöm szépen
Általában egy gyerekelhelyezési perben kb. 14 év fölött igen erős súllyal esik latba a véleménye. 16 éves kortól pedig a gyámhatóság engedélyével bárhol élhet.
Szép estét..Én kiváncsi lennék arra,hogy hogyan tudnám behajtani a volt férjemtöl a majdnem 10havi gyerektartást,ha sem bejelentett lakcime nincs,se semmilye,és ép,hogycsak most kezdett el dolgozni egy helyen persze 4 órás bejelentéssel...?
Ha a feltett kérdésre ill. a hozzá hasonló sokra valaki tudna érdemi választ adni, akkor sok-sok anyuka mindennapos megélhetési gondja könnyebbülne - valamelyest.
Amúgy már a 4 órai munkavégzés "keresményére" is eszközölhető a letiltás - küld el a bírósági itélet/végzés fénymásolatát a munkáltatónak ajánlott-tértis levélben. (Ha csak részpénzt kapsz a semminél az is csak több, a különbözet meg neki növekszik hónapról hónapra + kamat.)
De legelőszőr is próbálj beszélni a fejével.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Köszi Lisa..Amugy már túl vagyok a nagy beszélésekkel,belefáradtam..semmire nem megyek vele,hazug önimádó,nem beszélve az elözö házaságából is van 2 gyereke,ahol a volt feleség is feljelentette..sajnos az én kislányom nem sok jót kap az apjától,söt semmit..most kezdte az elsőt és aza drága ember még csak azt sem kérdezte meg,hogy betudom e egyáltalán iskolázni a gyrekét..Szóval egyszerüen nem birom azt hogy férfiak tiszta lelkiismerettel nyugodt szivvel birjanak lefeküdni miközben a másik oldalon a csalodotság és a düh forrjon...valahogy elintézem:)
Egy férfi agya másképp jár, ezt már sokan leírták ezen fórumon is.
Ha mindkét oldalról vannak nagyszülők, bizonyára segítenek az unoka (fel)nevelésében.
repce:
Itt jegyezném meg, hogy - legalábbi az adótörvények szerint - az számít a magánszemély jövedelmének, amit meg is kapott.
Józan paraszti ésszel sem lehet jövedelemnek tekinteni a meg nem szerzett összeget.
Szóval ne hagyd magad az önkormányzatnál...
Irtam hogy nem utálom a férjem. Én mai napig szeretem és bármit megtettem volna érte. De láttam hogy nem törödött soha a gyerekkel. Eldobott minket az anyáért. Ő az aki gyülöl,és a szemembe mondja hogy én vagyok rossz anya,mert nekem fáj a válás. Jó apa, ki nem törödik vele, hogy ha anyukámék nem segitenének, nem tudnám etettni a lányom? Mert egy éve nem kapok semmit tőle?Én csak az utálatát nem értem. Én voltam az aki mindig szoltam neki hogy jöjjön már a gyerekhez, aztán nem jött. Akkor miről beszélünk? Mindig probáltam rá venni hogy ne a dolga legyen fontos, hanem a gyerek.
HA ezt nem lehet felfogni hogy én még most is szeretem a férjem, de akkor sem megbizható,akkor nem kell vissza irni.mert nem ti voltatok mellette amikor ittasan vezetett nem egyszer,és meg volt a gyerek. Nem ti néztétek amikor az anyjánál feküdt tők részegen,én meg 8 honapos terhes voltam.Nem ti veszitettétek el ,majdnem a gyereket,mert a férjemet az anyukája boldogsága érdekelte. És szerintem, nem ti voltatok, akiknek mesélte hogy elvitte a gyereket és ő autót szerelt és az alkoholista nagymamára bizta a másfél éves kislányt. Akinek nem volt olyan nap hogy ne ivott volna.És annyira elitta az agyát hogy azt se tudja mit beszél néha. Még az elvono sem sikerült neki. A gyereknek erre van szüksége.Hát akkor gratula. Holnaptól én is iszok,meg részegen fetrengek,meg Meg én is akkor megyek a gyerek közelébe ha lesz kedvem,mert az ilyen szülö a szülö.
Ha azt a palit még mindig szereted (...) akkor a továbbaikban egy pisz-szavad se legyen - megérdemled...
Azt hiszi mindenki hogy utálom és azért féltem tőle a gyereket. De nem utálom.De köszi.hogy ennyire lenézően kapom a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02