Csak az Anya hozzájárulása nem elegendő?
Köszönöm szépen a válaszod!
Üdv:Roland
Csak az Anya hozzájárulása nem elegendő?
Köszönöm szépen a válaszod!
Üdv:Roland
Sajnos nem, és főleg nem hiszen személyesen érintett a kérdésben...
A nagykorúságig nem kell már sokáig türelemmel lenni ehhez a problémádhoz.
Köszönöm a válaszod!
Még annyit szeretnék kérdezni hogy én átmeneti nevelt voltam és most kerültem haza. Ma jött meg a határozat és az apa szülői felügyeleti joga szünetel!Ebben az esetben is kell az ő hozzájárulása a vezetéknevem megváltoztatásához?
Előre is Köszönöm a választ!
Mível kiskorú szülői felügyelet nélkül nem maradhat, valamint figyelemmel hogy az okirat szerint jelen idő szerint a papádtól ezen jog időlegesen megvonva, a tervezett névváltoztatáshoz vélem elegendő az anyukád hozzájárulása, egyedüli szülői aláírása.
Azért kérdezd a gyámhatóságot, bemutatva a mai határozatot.
Aztán írány az anyakönyvi hivatal.
Köszönöm szépen a segítségedet!
Szívesen.
Osztom véleményedet: jobban érzi magát az ember egy életen át egy megfelelőbb - figyelemmel a körülményekre...
Üdv.
Javítva: "... egy megfelelőbb névvel..."
Információt és segítséget szeretnék kérni az alábbi esetemben.
2010 februárban lejár a személyi igazolványom érvényessége.
5 éve vagyok férjnél, a férjem nevét nem vettem fel, viszont most szeretném felvenni.
A személyi ig. újítását és a névváltoztatást lehet egyszerre elintézni, ha igen milyen iratok szükségesek hozzá, és van-e külön illeték?
Köszönöm előre is a segítséget.
A személyi cseréjét az okmányiroda végzi, a névváltoztatás iránt pedig az anyakönyvi hivatalhoz kell menni. (Ha megvan a névcsere azt követően lehet intézni az igazolványcserét - tehát nem együtt-egyidőben.)
http://www.magyarorszag.hu
honlap bal felső sarkában található "keresés a Portálon" ablakba előbb írd be a névváltoztatás címszót - minden szükséges tudnivalót megtalálsz. Azt követően pedig a sz.igazolvány-csere címszót írd be - és olvassad az azzal kapcsolatos tudnivalót.
"Mona"
laikus hozzászóló
Köszönöm!
Szívesen.
És csak egy példa: angolul Alice melynek magyar változata Alíz, és itthon csak ezen utóbbit fogadják el hivatalosan.
Ezen utóbbi hozzászólást outlaw317-nek szántam.
Judo11!
A te eseted nem névváltoztatás, hanem házassági névviselés módosítása. Így keresd az infókat. A házassági névviselés módosítása jelenleg 5000 ft. Anyakönyvvezető végzi az eljárást, nem az IRM.
Sziasztok!
Utónevet szeretnék változtatni. Úgy tudom névváltoztatás után új személyi igazolványt, jogosítványt, TB kártyát kell csináltatnom. Érdeklődnék, hogy ez kb. összesen mennyibe fog nekem kerülni. Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e már valaki ilyen helyzetben, de sajnos a kisfiaim után nem fizet az apuka gyermektartásdíjat. Már beadtam végrehajtásra is, de nem tudják behajtani. Ezért úgy döntöttem, hogy lemondok a gyerektartásról, de viszont akkor az én lánykori nevemre (válás után visszavettem) szeretném átíratni a családnevüket. Vajon kell-e ehhez az ex férjem engedélye? Esetleg ha valaki tudna nekem ebben segíteni, hogy ennek hogy megy a menete nagyon megköszönném!
Angela89
Az általad felsoroltakon kívül ki kell még cseréltetni a lakcímkártyát, az adószámot, a bankkártyát, az utazási igazolványt - ha van, stb., ca mindenösszes 25-30 eFt körüli költség várható. Valamint kb. egy hónap utánjárás...
"Mona"
laikus hozzászóló
vikica32
A t.díjról nem mondhatsz le mert az NEM téged illet hanem a gyermek járandósága 18. éves koráig ill. továbbtanulás esetén annak végeztéig. Az hogy a t.díj behajtása MOST nem sikerül nem jelenti azt, hogy a későbbiekben esetleg nem járnál eredménnyel.
A névváltoztatás kérdésében a lakhely szerint illetékes anyakönyvi hivatalhoz kell fordulni.
a megjelenő honlap bal felső sarkába lévő ablakba kell beírni a "névváltozatás" címszót.
"Mona"
laikus hozzászóló
Tudtommal a gyermek nevét csak az édesapa hozzájárulásával lehet megváltoztatni és ennek semmi köze a gyt. nem fizetéshez.
T.
Sagit: így van, vita esetén bíróság dönthet.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Márciusban születik a babánk, de nem vagyunk összeházasodva a párommal, viszont szeretnénk ha mindkettőnk vezetéknevét viselné a baba.
Az első gyermeknél apaságit tett így az Ő nevére került a pici. Utána az Ő beleegyezésével kérvényeztük, hogy az én nevemet is viselhesse a gyermek.
Most külföldön van nem megoldható az apasági.
Kérdésem az lenne, hogy kerülhet-e először az én nevemre és utána kérvényeznénk, hogy az apa nevét is viselhesse.
Müködik ez vajon?
Köszönöm előre is a segítségeket.
Amikor majd itthon lesz az apa a gyámhatóságnál elismerű nyílatkozatot kell tennie, onnantól vélhetően nem lesz akadálya hogy a gyermek születéskori nevét az anyakönyvi hivatalban "megtoldják" az apai vezetéknévvel. (Főleg hogy te is beleegyezel a dologba.)
Azt követően ki kell majd cserélni a gyermek addigra már meglévő egynémely igazolványát.
Minderről előzetes is érdeklődhetsz a fenti két illetékes helyen.
"Mona"
laikus hozzászóló
Sziasztok!
Megszeretném változatni a vezetéknevemet,hogy már az új nevem kerüljön be a diplomámba. Viszont jogi egyetemen harmadéves vagyok, így diplomaosztó után a dr. miatt is újra nevet kellene változtatnom és az lenne a kérdésem hogy ez másodszori névváltoztatásnak minősül-e? Szóval ez már 20 ezer ft?
Kérdezd a lakhely szerinti Anyakönyvi Hivatalt, az ügy érdemben hozzájuk tartozik.
Addig is a honlap bal felső sarkában lévő ablakba írd be a névváltoztatás kifejezést.
"Mona"
laikus hozzászóló
Kedves fórum Olvasók!
14 éve elváltam a feleségemtől. Azóta ő élettársi kapcsolatban van mással (de papíron mindenütt egyedül állónak vallja magát), az élettársának szült gyereket, de még mindig az én nevemet viseli. Szeretnék újra nősülni, és azt szeretném, hogy a volt feleségem ne használja a nevemet.
Miként lehet, ezt megoldani ? Ő nem hajlandó saját magától levetetni, én kérhetem-e ezt?
Nagyon fontos lenne, előre is köszönöm a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |