Segítségkérés derilltől


pocak # 2006.07.10. 07:46

Ha mindenképpen Derillt akarod, akkor keresd ki egy hozzászólását, és a neve mellett megjelenő "e-mail" feliratra kattintva írj neki mailt.
Amióta ügyvédként praktizál, ritkán látogat már ide, de a maileket el szokta olvasni és pár napon belül megválaszolja.

méhecske # 2006.07.07. 08:09

Segítséget szeretnék kérni derilltől, de napok óta nem látom. Most akkor kitől kérjek segítséget?
S E G Í T S ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG

Tamás123 # 2006.07.06. 20:14

Tisztelt Derill!

Fontos kérdésem lenne, ezért több helyre is beírom.

Férj, feleség vagyunk egy közös gyermekkel.

Beadva egy hónapja a gyermekelhelyezési és a bontóperi kereset a bíróságra.

A feleségem a lakás tulajdonosa, én lakáshasználó vagyok.

Holnap elvinném a gyermeket nagyszülőkhöz.

A feleségem azzal fenyeget, hogy addig beköltözteti ide az új barátját.

Megteheti?

Ha megtörténne, akkor mit tehetek?

Pansy # 2006.07.06. 14:40

Nekem senki se tud segíteni? :-((((

pocak # 2006.07.06. 06:16

Nincs itt semmiféle ellentmondás.
18 éves koráig a gyerek szülői felügyelet vagy gyámság alatt áll. Tehát minden ügyes-bajos dolgában egyrészről kikérheti a szülei/gyámja tanácsait, segítségét, másrészről a beleegyezésük nélkül nem is dönthet.
Amennyire még emlékszem a tanulmányaimból, a továbbtanulási jelentkezési lapot a törvényes képviselőnek (szülő/gyám) alá kell írni, nemde?
Akkor miféle egyedül-döntési kényszerről beszélsz?

Én nem feltételeztem, hanem példát írtam ("te pl. havi tízezerrel több zsebpénzt ígérsz neki). Szándékosan sarkított példát vettem, hogy a különbség amire rá akartam világítani, jól látható és érzékelhető legyen a számodra.

Nemtudom, miért éppen a pénz az szerinted, amivel operálni lehet egy gyerekkel szemben...
Én ennek pont az ellenkezőjét írtam, azt, hogy nem lehet, nem érdemes a gyerekkel szemben a pénzzel operálni, hiszen nem vezethet eredményre, a bíróság, ha kiszúrja, úgysem ad érvényt az ilyen motivációjú kérelemnek.

Még a korlátozotttan cselekvőképes gyermek sem kezdeményezheti bíróságon az elhelyezésének a megváltoztatását. Ha te és a gyermek valóban ezt akarjátok, akkor neked kell pert indítanod a nevelő szülő ellen. A 14 éves múlt gyereket mint érdekeltet azonban köteles a bíróság meghallgatni, illetőleg döntését elsődleges szempontként figyelembe venni. Kivéve azonban, ha a döntése nem szolgálná a valós érdekeit, fejlődését veszélyeztetné.
(Erre írtam példának, hogy ha csak a több zsebpénz ígérete motiválja, akkor hiába kéri a fiatalkorú az elhelyezésének megváltoztatását. Szemléltetésképpen írtam, hogy rátok igaz-e vagy sem, azt neked kell tudnod.)

"Csjt. 74. § A bíróságnak és a gyámhatóságnak a szülői felügyelettel, illetve a gyermek elhelyezésével, valamint az elhelyezés megváltoztatásával kapcsolatos eljárása során - elháríthatatlan akadály esetét kivéve - mindkét szülőt meg kell hallgatnia. Indokolt esetben, így akkor is, ha azt a gyermek maga kéri, közvetlenül vagy szakértő útján meg kell hallgatni a gyermeket is. Ha a gyermek a tizennegyedik életévét betöltötte, az elhelyezésére vonatkozó döntés csak egyetértésével hozható, kivéve, ha az általa választott elhelyezés fejlődését veszélyezteti. A bíróság a gyermeknek az elhelyezésével kapcsolatos álláspontjáról a szülők erre vonatkozó egyező nyilatkozata útján is tájékozódhat.
A felnőtt élet küszöbén álló gyermek sajátos helyzetének felismeréséből fakad a Csjt. 74. §-ának az a rendelkezése, amely szerint a tizennegyedik életévét betöltött gyermek elhelyezésére vonatkozó döntés csak a gyermek beleegyezésével hozható, kivéve, ha a gyermek által választott elhelyezés a fejlődését veszélyezteti, pl. a gyermek az érdekeivel nyilvánvalóan szembenálló befolyás hatására vagy kizárólag azért választja a nevelésre kevésbé alkalmas szülőt, mert az jobb anyagi körülményeket biztosít, vagy eltűri a gyermek szabados életvitelét."

Tamás123 # 2006.07.05. 15:32

méhecske

Mint említettem, nem vagyok jogász, de had javasoljak Neked egy netes oldalt, én is sokat olvasgatom:

http://www.magyarorsza...ssag/…nt/kapcstart

Itt - többek közt - találsz olyan bekezdést is, hogy a "kapcsolattartás módosítása".

Valamint javaslom, hogy olvasd el a kis piros hátterű § jelek mögötti tartalmat is, mert ott van a jogszabályi háttér.

Talán egy kis segítség, de természetesen biztosabb, ha ügyvéddel is beszélsz.

méhecske # 2006.07.05. 08:34

Ok! Elég érdekes dolgokat írsz a fórum oldalain. Nemtudom, miért éppen a pénz az szerinted, amivel operálni lehet egy gyerekkel szemben, ill. miért kell feltételezni, hogy befolyásolás alatt szeretné azt, amit. Miért gondolod, hogy a gyerek önmagától nem akarhat tovább a nevelő szülőjénél élni,amikor már ezt megteheti. Ha hosszú távon nem érzi ott jól magát, függetlenül attól, hogy a körülményei megváltoztak vagy sem a nevelő szülőnél. Ha egyszerűen alig várja már, hogy betöltse a 14-et. Hiszen akarata ellenére kényszerítették anno egy bizonyos helyzetbe, amiből minél hamarabb szeretne kitörni. Egy másik oldalon azt írtad, hogy a gyerek nem tudhatja, hogy neki mi a jó hosszú távon. Mégis - 13-14 évesen el kell dönteniük, hogy milyen iskolába mennek továbbtanulni. Ahhoz már elég önállóak? Vagy ott nincs befolyásolva a gyerek? Szerintem itt ellentmondás van.
Kérheti-e a gyerek önállóan az elhelyezés megváltoztatását, 14. után?

pocak # 2006.07.05. 04:44

Ha nem tudtok dűlőre jutni a továbbtanulás terén, akkor különélő szülőként (akinek a felügyeleti joga szünetel) bírósághoz fordulhatsz.
De most is mondom, a bíróság a gyerek érdekeit fogja nézni, nem a marakodó szülőékét. Tehát az nem releváns érv ebben az esetben, hogy a külön élő szülőhöz közelebb lévő iskola.
Itt a fő szempont az, hogy olyan típusú iskola legyen kiválasztva, amely a gyerek képességeinek, eddigi tanulmányainak és jövőbeli életcéljának leginkább megfelel.
Természetesen a 14. életévét betöltött gyereket a bíróság meg fogja hallgatni, akár a továbbtanulása, akár az elhelyezésének megválasztása van porondon. A gyakorlat azt mutatja, hogy ha a 14 éves múlt gyermek kérelme befolyásmentes és jogos, megalapozott, akkor elsődlegesen azt veszik figyelembe a döntésnél.
Általában akkor sikeres a gyermekelhelyezés megváltoztatása, ha bizonyítható, hogy a gyermek jelenlegi körülményei nem szolgálják az érdekeit olyan szinten, ahogy eddig, a külön élő szülőnél viszont igen.
Tehát ha a nevelő szülőnél nincs a gyermek érdekeit veszélyeztető körülmény-romlás, csak éppen te pl. havi tízezerrel több zsebpénzt ígérsz neki, és kiderül a bíróságon, hogy a gyermeket ez a csábítás mozgatta a kérelme folytán, akkor nem változtatják meg az elhelyezését.

méhecske # 2006.07.04. 12:43

Hy pocak!

Ez jó.:) Mi a konkrét problémám? Annyi van, hogy 100 nap nem lenne elég arra, hogy elmeséljem, és az mind a gyerekelhelyezéssel kapcsolatos:(
Ami viszont aktuálisan foglalkoztat, az éppen a továbbtanulással függ össze. Lassan abba a korba ér a gyerek, amikor választania kell. Választhat-e úgy iskolát, ami a különélő szülőhöz van közelebb, és ezzel párhuzamosan igaz-e az, hogy a gyerek 14 éves korában önállóan eldöntheti, kérheti a bíróságot, hogy a továbbiakban a különélő szülővel akar élni?

pocak # 2006.07.04. 12:18

Méhecske!
Az, hogy az ítélet nem tartalmaz olyan kitételt, hogy a külön élő szülő felügyeleti joga ezennel szünetel (vagy bármilyen más módon korlátozva van), attól még ez nem jelent közös szülői felügyeletet.
Közös szülői felügyelet csakis akkor van, ha ez kifejezetten így szerepel a végzésben.
Nálatok bizotsan nem áll fenn közös szülői felügyelet, hiszen annak a közös szándék- és akaratkinyilvánítás a feltétele, megegyezés formájában.
Mivel nálatok másodfokra került az ügy, ezért valamelyikőtök szükségképpen fellebbezett, tehát nagy valószínűséggel nem egyezség született, hanem bírói ítélet már első fokon is. Másodfokon is ítéletről beszélsz.
A közös szülői felügyeletet bíró nem ítélheti meg, azt mindkét szülőnek kifejezetten kérni kell, nagyfokú megegyezési-egyetértési hajlandóságot és készséget kell mutatniuk a bíró előtt, hogy az ilyen irányú kérelemt-egyezséget a bíróság jóváhagyja.

A közös szülői felügyelet - mivel feltételezi a szülők együttműködését a gyereknevelés kérdésében - bármelyik szülő kérelmére megszüntethető, ha az együttműködésben zavarok támadnak. Így ha nálatok ez állt volna fenn, az exnejed már minden bizonnyal rég kérte volna a megszüntetését, ha tényleg ott tesz keresztbe, ahol csak tud már négy éve.

Szóval 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nálatok nincs közös szülői felügyelet, a te szülői felügyeleti jogod szünetel mint különélő szülőé.
Amibe beleszólási jogod van, az a gyerek nevének megválasztása és megváltoztatása, a gyerek tartózkodási helyének kijelölése, illetve a gyerek tanulási- és életpályájának meghatározása.
Ha ebben nem juttok dűlőre, bírósághoz fordulhatsz, de ha nincs alapos, jogos érved az ellenkezésre, akkor a bíróság a másik fél javára dönt.
Kapcsolattartási jogod van még, a végzésben leírtak szerint.
Mi áll pontosan a végzésben a kapcsolattartásról, és mi a konkrét problémád?

méhecske # 2006.07.04. 10:04

Kedves Derill!
Mától új vagyok ezen a fronton. Emiatt lehet, hogy fogok olyan dolgokat kérdezni, amik már elhangzottak itt régebben, ezért máris elnézést kérek.
A közös szülői felügyelettel kapcsolatban van kérdésem. Másodfokú ítélet született gyerekelhelyezési perben, amiben nem korlátozták a nem nevelő szülő felügyeleti jogát, vagyis az enyémet. Mit tehetek ebben az esetben? Mi az, amibe beleszólhatok, mi az, amibe nem. Amibe nekem is van beleszólásom, azt hogyan vihetem véghez, ha enyhénszólva nem maradt jó a kapcsolatunk a gyermekem másik szülőjével? Gondolom, nem kell részletezni, hogy ez mit, vagy miket jelenthet. Röviden csak annyi, hogy 4 év után is ott tesz keresztbe, ahol csak tud, görcsösen ragaszkodva a határozatban leírtakhoz, persze mindig a gyerek érdekeit hangoztatva. Voltak már elmaradt kapcsolattartások is, amiket soha nem hajlandó pótolni, mindig úgy alakítva a helyzetet, hogy az én hibámból hiúsult meg a kapcsolattartás. Erről majd a későbbiekben még fogok kérdezni egy pár dolgot, de most nem akarlak elárasztani a rengeteg kérdésemmel.
Előre is köszi a választ

Pansy # 2006.07.03. 08:54

Derill!
Azt szeretném megkérdezni, hogy Magyarországon büntetik-e már a családon belüli eröszakot és meddig terjed ez? Vonatkozik-e ez az élettársakra, ill. felnött gyermekekre is, vagy az ellenük elkövetett eröszak olyan, mintha idegen tette volna? Mennyi az elévülési idö? Milyen jogai vannak az élettársnak, ha "válásra" kerül a sor? (A jelenlegi élettársak több évig férj és feleség voltak, de a vagyont amit osztani kéne csak akkor szerezték, amikor már "csak" élettársak voltak). Változnak-e a jogok, ha az élettárs kiköltözik a közösen szerzett, de nem közös néven levö ingatlanból?
Remélem érthetö voltam. Sajnos nem írhatom le az egész ügyet, mert nem rólam van szó, de remélem ennyiböl is tudsz segíteni! Esetleg még ha annyit leírnál, hogy hol találom meg az ezekre vonatkozó jogszabályokat?
Elöre is köszönöm!
Pansy

Tamás123 # 2006.07.02. 17:14

pappa

nem egészen így van ez, hogy várjak, várjak
vagy betartjuk a kapcsolattartás minimum szabályait, de fel is lehet rúgni, mint ahogy kedves feleségem teszi sorozatban. folytassam én is? Ki issza meg a levét? A gyerek
Összeszedem a régi haverokat, aztán megyek haverozni.Hülye voltam, hogy eddig nem tettem, mert család ...
A gyerek ezentúl is fontos lesz

pappa # 2006.07.02. 11:44

Tamás123, a jelen helyzetben nem tudsz mit tenni.
Nyilván lenne jogod tudni, hol van a gyereked, de azt próbáld megérteni, hogy a házastársak, apák-anyák közötti jogok-kötelességek nincsenek jogilag részletesen szabályozva.Szép kis világ lenne, ha a magánéletünket jogszabályokat követve kellene élnünk! Néhány embernek biztosan kényelmesebb lenne egy agyonszabályozott világ, de a többségnek bizonyára nem lenne ínyére. Igen, van illem a világon, de az nem a jog körébe tartozik. Én mondjuk nem csodálkozom, hogy a feleséged nem áll veled szóba. Nyilván nem az itteni volt az első eset, hogy lek....tad, és elmondtad, hogy nem tartod embernek.
Majd ha a biróság kapcsolattartási jogot ad neked, és a feleséged azt megsértené, akkor lesz szankcionálási lehetőség.
Mivel a gyerekedet elengedted az anyjával, egyet tehetsz: vársz türelemmel, hogy a gyerek hazaérjen.
Lehetne újra kérni, hogy válassz ki magadnak egy topikot, hogy másnak is legyen lehetősége segitséghez jutni? Fölösleges bemásolgatnod a kérdéseidet, csak azt éred el vele, hogy mások kérdései elsikkadnak, nem kapnak választ.

Tamás123 # 2006.07.02. 08:54

Derill!

Legyetek szíves adj nekem tanácsot.

Úgy volt, hogy hétvégére viszi el a feleségem a gyermeket, kértem, hogy ma este hozza meg.

Most beszéltem a telefonon a fiammal.

Azt mondja a fiam, lehet, hogy csak a jövő héten jönnek, de fogalma sincs, hogy mikor.

Kérdeztem, de nem tudta/vagy nem engedik megmondani, hogy melyik faluban van.

Kértem, hogy hívja a telefonhoz az anyját, aki nem hajlandó odajönni.

Mit lenne jogom tudni?
A tartózkodási helyét?
Azt hogy kivel lesz a jövő héten, ha nem hoznák meg?
Megkíséreljem a feleségemet is felhívni? vagy ilyen esetben neki illene szólni?
Meddig várjak? (hétfő, kedd ... ) Mikor, mit tegyek?

Tamás123 # 2006.07.01. 17:40

Derill!

Azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy jelen stádiumban, nekem, mint közös szülői felügyeleti joggal rendelkező apának, van-e jogom meghatározni azt, hogy a gyermekem ki/kik által vezetett személygépkocsiba ülhessen be?

Vagy már ilyen mélységre nem megy le a kapcsolattartás szabályozás téma.

Érzésem szerint nincs, de hátha

Tamás123 # 2006.07.01. 16:18

monalisa1

Csak látásból ismerem a pasit, valamint a kevés, de velős, felém irányuló megnyilvánulásaiból, de mondom az ismeretségünket.

Május közepén ment el a feleségem.

Az ezt követő harmadik péntek volt az első alkalom, hogy megkértem a feleségemet, hogy legyen szíves, menjen el 16h-ra a gyermekért a suliba, mert melóügyből kifolyólag valszínű, hogy nem érek oda. Mondta, hogy jó.

Olyan szépen elhozta a suliból, hogy pasija kocsival a sulitól (na a többi szülő látótávolságán kívül) párszáz méterre leparkolt, gyerek be, iskolatáska be, feleségem be.

18 óra körül hívott a gyermek, hogy "már a faluban vagyunk". Ez volt a pünkösdhétfős hosszú hétvége. Na most én kedd reggelig, a sulikezdésig ennyit tudtam a gyerekről, hogy egy honi faluban van. Feleségem mobilja végig kikapcsolva, igaz, hogy a fiammal tudtam beszélni a mobilján, de hiába kértem rajta keresztül a feleségemet, nem volt hajlandó a telefonhoz jönni. Én azon a hétvégén majdnem hülyét kaptam, nagyon hiányzott már a gyermek, ráadásul a tudtom nélkül vitte el a feleségem, annak módja szerint a pasijához, az "új családba", annak minden részletével együtt, most nem írom le.

Kedd reggel 7-re kell menni a gyerekeknek, heti egy úszás 10 óráig.

7 előtt 10 perccel odamantem a sulihoz, hogy legalább puszit adjak a gyereknek és azért megkérdezzem a pasit, hogy hogy gondolta, hogy a tudtom nélkül péntek estétől kedd reggelig elviszi a gyermekemet.
(jó, tudom, a feleségemmel ment a jog szerint, dehát a feleségemnek nincs autója, sem jogosítványa, habár vezet)

Várok-várok, a többi gyereket már elvitték közben kisbusszal úszni. Háromnegyed nyolckor beparkol a sulitól úgy 200-300 méterre a zöld opel (a suli előtti parkoló tök üres)
Feleségem kiszáll a gyerekkel, indulnak a suli felé. Indulok feléjük, mondom, mindjárt jövök. Odamentem a kocsihoz, a pasi először nem is volt hajlandó lehúzni az ablakot.
Végülis egy résnyire lehúzta.
Megkérdem tőle: "Hogyan gondolta azt, hogy a tudtom nélkül négy napra elviszi a fiamat egy ismeretlen helyre"
A pasi arrogánsan:" Nem én vittem el, hanem a feleséged"
Mondom neki: A feleségemnek nincs jogosítványa és ismét rákérdeztem, hogy hogyan gondolta azt, hogy ...
A pasi: "Na húzz inne, de gyorsan" Aztán gáz és elhajtott.
Na itt kezdődött a verbális ismeretségünk.

Bemegyek a suli előtérbe, puszi a gyereknek.
Feleségem: Egész úton hányt a gyerek, ezért késtünk. Be akarta vinni az osztályba, holott a többiek 10-re jönnek vissza. Azt mondta, neki most menni kell, dolga van.
A gyermek falfehér volt, hányingere volt, na mondom hazamegyek vele és ha nem érzi jobban magát, akkor nem viszem vissza 10-re a suliba. Mesélte, hogy már a hétvégén is hányingere volt, meg egész úton hányt. (soha nem hányt autóban, buszon, szóval más az ok) Előttem tiszta volt a hányinger oka. Nem lett jobban a gyerek, nem vittem vissza suliba, elmentem vele orvoshoz. Két mondatban azért mondtam a gyermekorvosnak, hogy sajna mi a 3 hete tartó körülmény. Megvizsgálta a gyereket, semmi egyebet nem talált, mondta, hogy pszichikai alapon van és beutalót írt a Nevelési tanácsadó pszichológusához.

Következő szóbeli kontaktus.
Megyek a boltba, csörög a telefon: XY vagyok, úgy elverlek, mint buzi a f...t

Aztán jöttek a mocskolódó sms-ek

Hozzáteszem, hogy nagyon féltékeny a pasi, ha már a gyerekkel kapcsolatos sms-t merek írni a feleségemnek, kapom a mocskolódó sms-t.

Megjegyzem, hogy nem vettem fel a kesztyűt, nem reagálok neki, kapcsolatot meg főleg nem kezdeményezek vele. Mindig magázom, nem bratyizom vele, a feleségem apja lehetne életkor szerint, úgy 55-nek saccolom. (Én 41 vagyok, gyerkőc 10)

monalisa1 # 2006.07.01. 15:04

Akkor a pasi "a falu bikája" és azon kívül semmi több?!

Hát ez nem túl sok...

Az ilyentől egy kisfiu nemigen tanulhat bármit is.

Tamás, te egyáltalán ismered a krapekot (?) ha már így közös háztömbbeli meg minden, vagy csak a felkurjantásai az utcáról és az SMS-ek szókincse.

Na, a végén még a nejedet is - ÉS FÕLEG -sajnálni kezdem.

Neked meg kitartás.

derill # 2006.07.01. 10:15

Sajnos iratok nélkül igazán jó tanácsot nem fogok tudni adni. Átnéztem az irataidat, de önmagukban azok nem bizonyitékok, csak az SMS-ek, azok viszont nem a feleségedről, hanem a pasi "intelligenciájáról" szólnak.

Ne felejtsd el, hogy a jogiforumot ő is olvashatja.

Természetesen hozhat száz tanut, ha mind hamis ennyi férőhely nincs szerintem a börtönökben. Én a helyedben minden hamis tanú esetében irnék az ügyészségnek, hogy vizsgálja, hogy elkövette-e a hamis tanuzást.

A pszichológiai vizsgálat nem arról fog szólni, hogy a gyereknek kell megmondania, hogy ki hazudik, ki nem, hanem csak arról, hogy a gyerek melyikötökhöz ragaszkodik jobban.

Én azt tenném, amit már elmondtam neked telefonon is, nem engedném, hogy a gyereket elvigye. Ha ő elment, és menni akar, menjen, de a gyereket ne rángassa.

Ráadásul egy olyan pasihoz, akinek ennyi az intelligenciája, amennyi az sms-eiből lejön, pláne nem engedném. Egy dologban van igaza a pasinak, hogy az intelligenciát nem oktatják, vagy van, vagy nincs.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Tamás123 # 2006.06.22. 17:49

Tisztelt Derill!

Ma voltam a bíróságon és lemásoltam a feleségem ügyvédje által beadott bejelentést, mely reagálás volt a gyermekelhelyezés tárgyában beadott keresetlevelemre.

Hogy rövid legyek.

Az általam írt keresetlevélben foglalt valós dolgok, mind le vannak tagadva, hazugságnak vannak feltüntetve.(például a feleségem itthon volt mindennap)

Továbbá. Soha meg nem történt dolgok megtörténtnek vannak feltüntetve velem szemben.

Néhányat említek: 2002-óta nem élek életközösségben a feleségemmel, durva és agresszív vagyok.

ma reggel mondja a feleségem, hogy akár 20 tanúval is tudja igazolni, hogy mindennap itt aludt a fiamnál.

Derill!

Légy szíves mondd el, hogy mit tegyek. Valójában nekem csak a fiam a tanúm a történtekre.

Egész konkrétan: Kérjem már most a bíróságtól, hogy gyermekpszichológus bevonásával legyen letisztázva, hogy mi történt és mi nem?

Tisztában vagyok azzal, hogy amit csinál a feleségem, már 5 hete, azt csak azokkal a hazugságokkal lehet kivédeni, amiket a válaszbejelentésében említ, gondolom erről az ügyvédnője is felvilágosította.
A feleségem pedig szemrebbenés nélkül él ezekkel.

pappa # 2006.06.22. 17:20

Tamás123, tényleg agresszív vagy. Az agresszivitás nemcsak tettlegességben nyilvánulhat meg.
Bízz meg egy ügyvédet, és hallgass rá.

Tamás123 # 2006.06.22. 16:17

Tisztelt Derill!

Ma voltam a bíróságon és lemásoltam a feleségem ügyvédje által beadott bejelentést, mely reagálás volt a gyermekelhelyezés tárgyában beadott keresetlevelemre.

Hogy rövid legyek.

Az általam írt keresetlevélben foglalt valós dolgok, mind le vannak tagadva, hazugságnak vannak feltüntetve.(például a feleségem itthon volt mindennap)

Továbbá. Soha meg nem történt dolgok megtörténtnek vannak feltüntetve velem szemben.

Néhányat említek: 2002-óta nem élek életközösségben a feleségemmel, durva és agresszív vagyok.

ma reggel mondja a feleségem, hogy akár 20 tanúval is tudja igazolni, hogy mindennap itt aludt a fiamnál.

Derill!

Légy szíves mondd el, hogy mit tegyek. Valójában nekem csak a fiam a tanúm a történtekre.

Egész konkrétan: Kérjem már most a bíróságtól, hogy gyermekpszichológus bevonásával legyen letisztázva, hogy mi történt és mi nem?

Tisztában vagyok azzal, hogy amit csinál a feleségem, már 5 hete, azt csak azokkal a hazugságokkal lehet kivédeni, amiket a válaszbejelentésében említ, gondolom erről az ügyvédnője is felvilágosította.
A feleségem pedig szemrebbenés nélkül él ezekkel.

pappa # 2006.06.21. 21:33

Jó, értem Tamás123. De a 2 évvel előttit ne nevezd egyezkedésnek. Az egy kényszerhelyzet volt, a feleséged előzőleg nem volt informálva arról, hogy neked pénz jár az állitólagosan a tulajdonában lévő lakás után, a bíróságon tudta meg, hogy esetleg fizetnie kell, ha kimész a lakásból. Valami ilyet irtál, jól emlékszem? Akkor is válni akart, de aztán visszakozott, mert megijedt, hogy fizetnie kell neked. Közben élt a pasijával, búgtak, mint a galambok, te pedig nem csináltál semmit.
Na, az ilyesmi nem egyezkedés. Az egyezkedés azt jelenti, hogy a felek egy vagy több alkalommal leülnek és egyeztetnek, mindenki megpróbálja a saját érdekeit képviselni, és közben figyelembe veszi a másik érdekeit. Ha gyerek van, akkor mindkét fél arra törekszik, hogy a gyereknek a lehető legjobb legyen. És kompromisszumokra is hajlandónak kell lenni természetesen, a kompromisszumkészséget nemcsak a másik féltől kell várni. Alapszabály, hogy a sértettséget, a szivfájdalmakat félre kell tenni, el kell felejteni.
Szerintem nektek nagyon jó lenne egy profi mediátor, olyan, aki jogász is, nemcsak a nagy lila lelki dumákat eregeti.
Kezdj el egyezkedni, legyenek ütőkártyáid, legyen taktikád, és világos célod. Ehhez kérj segitséget, nem szégyen az, ha az ember zaklatottan nem birja kialakitani,ami szükséges.
A hozzászólásaidból áradó negativizmus és sértett önérzet nem vezet sehova, illetve csak egy ócska, mindhármotokat tönkretevő háborúba, amiben nyertesek nem, csak vesztesek lesznek. Megsütheted az önérzetedet, az emelt fődet, a sértett férfiúságodat, ha a gyereked tönkremegy.
/Budapesten egyébként nem lehetetlen bérlakást találni, egész elfogadható árak vannak. Ne foglalkozz most a lakással, meg azzal, hogy mit fizettél eddig érte. A vagyonmegosztás hosszadalmas. Legyen neked saját otthonod, kezdd újra, vidd magaddal a gyereket és kész. Aztán hogy mi a helyes kifejezés arra, hogy a feleséged megváltoztatta-e a gyerek családi állását vagy jogállását, lényegtelen. Az ilyesmit bizd egyetlen darab jó ügyvédre, ne 26-ra./

Tamás123 # 2006.06.21. 20:21

pappa

Egy ésszerű és korrekt egyezkedésben benne lennék. De valahol még régebben írtam, hogy a feleségemnek 2 éve mit jelentett az egyezkedés.

pappa # 2006.06.21. 18:08

Minden szituáció más. Nekem sikerült megegyeznem a gyerekem anyjával annak ellenére,hogy nem az a kifejezetten egyezkedő típus. Ezért ajánlom, hogy ne csak fegyverkezz,hanem a megegyezéses válás lehetőségét se vesd el, és komoly lépéseket tegyél ezirányba, például keress valakit, aki hajlandó közvetíteni közöttetek. A mediátor is lehet jó ötlet,ha vannak családjogi ismeretei, nemcsak lelkizik.