Kedves Forumozok!
Egy multinacionalis vallalatnal dolgozok informatikuskent. A cegben valoszinuleg leepitesek keszulnek.
Nem regen kaptam egy emailt, amiben egy felettesnek nem tekintheto kollega (velem egy szinten levo beosztott) idobeli reszletezes mellett tajekoztatott arrol, hogy a jovoben feladataim resze lesz 2 masik kollega szamara betanitanom a munkakoromet illetve atadnom a feladataimat, annak erdekeben, hogy ok fokozatosan egyre nagyobb reszt vallaljanak a.munkaimbol, amiket eddig vegeztem.
A levelrol masolatot kapott a felettesem is, de nem o irta. A felettesen sem szoban sem irasban hasonlo jellegunkerest nem intezett. Valoszinunek tartom, hogy nem merik a felelosseget vallalni, mert kivalo munkavegzesu vagyok es a munkamra eddig nem volt panasz. A kerdesem, hogy van-e ilyen esetben ertelme hr fele magasabb szintre jelezni a problemat? Chatuzenetek alapjan uj kollega is erkezett a csapatba, akit kifejezetten azert hoztak, hogy "beszalljon" a munkaimba. Az utasitast ado kollega tobbek kozott nehezmenyezte, hogy csak en ertek dolgokhoz, es azt is hogy elmentem 1 het szabadsagra.
A sejtesem az, hogy ki akarjak mutatni a leepitesek elott, hogy ki dolgozik, ki pedig nem, es ezert akarjak a munkaelosztast kompromitalni. A cegben tartottak programozoversenyekezt is, hogy felmerjek a dolgozok tudasszintjet egyfajta jatekos modon, amin egeszen jo eredmenyt ertem el. Az eredmenykozlo weboldalt is lekapcsoltak a napokban, holott evekig elerheto volt. *Ui.: az adott illeto semmilyen minosegben nem is felettesem, es nincsen hivatalos jogkore az organizacioban.
A valaszokat elore is koszonom!