Jó napot!Szóval 4 éve lakom egy hétvégi háznak épült ingatlanba,ami az én nevemen van és a nagyszüleimé a haszonélvezet.Nos én szépen nyugodtan éldegélek,mire a napokban mondja a nagyapám hogy kérni kellene az önkormányzatnál használatbavételi engedélyt.De én 4 éve fizettem a közüzemi számlákat,a lakcímigazoló kártyámon is tartózkodási helyként ez a cím szerepel,átírattam mindent a nevemre(mert még kiskorú voltam mikor épült az ingatlan,94-be kezdték az építkezést,95-be szerintem kész is lett)Tehát mindent elintéztem amit kellett(úgy gondoltam)Bementem az önkormányzathoz és ott mondták hogy minden papírt be kell vinni a földhivatalba(tervrajz,engedélyek...),összeszedtem mindent amit találtam a nagyszüleimnél(szerintem nincs meg minden)Viszont a tervrajzon a pince és a terasz sem fedett a valóságban pedig igen,a helységek megnevezése sem megfelelő,a wc-t egybenyitottuk a tusolóval és építettünk egy könnyűszerkezetű garázst a ház végébe,tehát vannak változások.Utána olvastam most a net-en és eléggé megijedtem,mert pénzbírságról is szó van és sok mindenről,nem értem én ezt.Saját hibámon kívül nekem kell majd fizetnem és lehet hogy lebontják amit eddig sikerült megcsinálnom?Én csak a garázst építettem hozzá és összenyitottam a wc-t a tusolóval,máson nem változtattam,ja és bevezették a központi fűtést.Kérlek amibe tudtok segítsetek,köszönöm.
skolasztika