végrehajtás ügyében sos segítséget kérek


gerbera317 # 2019.10.03. 08:23

Ugye, nem gondolod komolyan ezt a kérdésedet?

carlos44 # 2019.10.05. 14:53

Tisztelt Fórumozók! Lenne egy kérdésem. Vettem egy ingatlant árverés útján, beköltözhetően. Az előző tulaj szülei a házban laknak. Október 7.-én van az utolsó időpont, amikor át kell átadniuk az ingatlant, különben kilakoltatják őket. A hónap végéig szeretnének maradni. Ha beleegyezem, vonatkozni fog rájuk a kilakoltatási moratórium? A végrehajtó adhat még halasztást nekik? Előre is köszönöm

Oligarcha # 2019.10.06. 03:08

lászló003: sehogyan

carlos44: ha te engedlyt adsz a maradásra, akkor többénem teszed ki. se moratórium előtt sem utána. ne őrülj meg, ne engedélyezz egy napot sem. a végrehajtó nem adhat több napot, de ha elfoglalt, akkor lehet, hogy csak 1 hónap késéssel tudja kitűzni a kilakoltatást, és akkor belecsúszik a moratóriumba. sürgessed a végrehajtót, hogy az első adandó alkalommal csinálja megfelé

drbjozsef # 2019.10.06. 15:28

carlos,

Olvasd el a Vht. 154/A.§-át.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Fontos, hogy a (10) pont szerint kérd 15 napon belül a kiürítést, mert ha azt elmulasztod, akkor csak bírósággal tudod kilakoltatni őket.

Kérdezd meg a végrehajtót, hogy lehet-e olyat, hogy 15 napon belül kéred a kilakoltatást, de abban kéred a végrehajtót, hogy a kilakoltatás foganatosítását halassza el október végéig. Szoktak engedni ilyet is, a kérelem időben jön, magát a kilakoltatás végrehajtását meg akkorra tűzi ki, amikorra akarja.

Esetleg mondd meg a lakóknak, hogy ők menjenek el a végrehajtóhoz, beszéljék meg vele, ha lehet, így adod be, ha nem, akkor is mindenképp add be 15 napon belül.

carlos44 # 2019.10.06. 19:47

Köszönöm szépen a válaszokat!

gerbera317 # 2019.10.07. 06:41

Féligazságok hangzottak el lejjebb.
Halasztást a végrehajtó nem adhat. Szépen is néznénk ki, ha adhatna. Azt kizárólag a bíróság adhat, az is az ingatlan-végrehajtás becsérték-közléses szakában, időben előterjesztett kérelemre. Később már nem.
Az adósnak és az ő jogán a lakásban tartózkodóknak az árverést követő 30. napig kell elhagyniuk a lakást. Az árverési vevő adhat ugyan haladékot, de ez nem mentesíti a kiürítési kérelem beadása alól, tehát azt a 45. napig akkor is be kell adnia, ha egyébként haladékot adott az adósnak. A végrehajtó erről a kérelemről tájékoztatja a jegyzőt, és ha az adós nem tartja be a megállapodást, és nem költözik ki, a tájékoztatástól számított 60 nap elteltével intézkedhet a végrehajtó a kérelmezett kiürítés iránt. Ha ez november 15. napját követő időszakra esik, akkor a kiürítést elhalasztja következő év április 30. napját követő időszakra.

Dictrina # 2019.11.06. 14:24

Tisztelt forumozok,

Incassozták a bankszámlámat. A végrehajto irodanak NINCS telefonos elérhetösége. Ez már elég érdekes eleve... Végrehajtoi kar nem veszi fel a telefont... Én egy db levelet sem kaptam, az ügyben illetékes közjegyzövel tudtam beszélni telefonon,mint kiderült rossz cimre küldték a felszolitásokat. 2007-es ügy,szerintem elévült, de egyébként is azt gondoltam hogy jogtalan (EOS faktor -UPC elöfizetés egy olyan cimen,ahol én csak 2 honapot laktam albérletben. Megtörtént a bejelentés anno,hogy elköltöztem)

Ez hogy lehetséges,hogy egy végrehajtot nem lehet felhivni? Miért nem?
Elöre is köszönöm

drbjozsef # 2019.11.06. 15:03

Ez hogy lehetséges,hogy egy végrehajtot nem lehet felhivni? Miért nem?

Ezt valamiféle alkotmányos alapjognak gondolnád?
Fel lehet hívni. Csak nem veszi fel. Nem kötelező az, nem írja elő törvény. Ő nem szolgáltat, nem érdeke, hogy telefonálgasson.

Egyébként meg, hidd el, ha felvenné a telefont, a pontos időn kívül a világon semmit nem tudhatnál meg tőle. Tudod, adatvédelem, meg ilyesmik, amelyek viszont tényleg vannak törvényekben...

Be kell fáradni személyesen, persze, szigorúan az ügyfélfogadási időben, különben még annál jobban is elhajt, mintahogy a telefont nem veszi fel.

Dictrina # 2019.11.06. 23:00

Nem 2 percre lakom a végrehajto irodátol. A cime nyilvános, de a telefonszámát senki sem tudja. Nekem ez az, ami fura. Biztosan velem van a gond, de én elvárnám, hogy ha már lenullázták a számlámat teljesen váratlanul, értesités nélkül, akkor a végrehajtot el lehessen érni telefonon. Ez lenne a minimum.

drbjozsef # 2019.11.07. 06:04

Dictrina,

Ha fontosnak érzed, hogy felvegye egy titkárnő, és elmondja, hogy konkrét ügyben sajnos nem adhat telefonon felvilágosítást, fáradj be személyesen, akkor igazad van, tényleg ez lenne a minimum.

Grave7 # 2019.11.07. 07:38

@Dictrina: A hivatalos MBVK weboldalon lévő névjegyzékben keress rá a végrehajtó nevére és/vagy jelvényszámára (az ügyszámból a .V. előtti szám) és ott megvan minden elérhetősége.

http://mbvk.hu/nevjegyzek.php

gerbera317 # 2019.11.07. 08:21

Már az is csoda, hogy tudja, ki az eljáró végrehajtó. Mert a bank (érthető okból) a közjegyzőt közli az inkasszó értesítőben.
Igen, az MBVK oldalán megtalálható a végrehajtó minden elérhetősége. De az is ott van, hogy mettől meddig hívható.

Dictrina # 2019.11.07. 12:21

Köszönöm szépen a segitséget, megtaláltam a te.számát, most már nyugodtabban alszom :) és azt is tudom, mikor van ügyfélfogadási idő. Már ezért érdemes volt felkelnem reggel.

nyakinca # 2019.11.21. 09:02

Tisztelt Fórumozók! Megpróbálom röviden, de sajnos így is kicsit hosszabb. 66 éves nyugdíjas vagyok.2000-ben átvett Citibank Visa hitelkártyáján jelentkező tartozás miatt 2016-ban -nyugdíj megállapítással azonos napon - érkezett rá végrehajtás 33% erejéig. Mivel sem értesítés, sem letiltás addig nem volt, azonnal benyújtottam a Bíróságra és a Végrehajtónak az elévülési kifogást.Nem került sor letiltásra, bár értesítést nem kaptam, megnyugodtam. 2018-ban pénzintézetem tájékoztatott h. benyújtott hitelkérelmem nem folyósítható, mert 950e tőke és 7millió kamat tartozásom van a Citibank felé.Nem ide tartozik, de komoly egészségügyi problémáim keletkeztek, melyek a csak súlyosbodnak az ügy jelenlegi helyzete miatt. Nyomozni kezdtem: 1/ Citibank megszünt, 2/ az Erste /jogutód/ nem ismert, mint ügyfelet, így javasolták keressem meg az Intrumot, mivel a behajtandó követeléseket csomagban átvették. Írtam az Intrumnak, h. nem ismerem el a követelést, ugyanakkor elévült. Azt nyilatkozták h. nem hajlandók.Ekkor írtam a Bíróságnak, választ nem kaptam, de fél évre rá határozatot az Intrum részére történő engedményezésről. Lehet ez eszükbe nem jut, ha én nem firtatom.Erre is kifogást írtam, elévülés címén, mivel utána néztem és az engedményezés megszakítja az elévülést. Válasz szintén nem volt, viszont 2019.szeptemberi nyugdíjamból már vontak és azóta is. Igazoltam, h. a végrehajtási értesítést nem kaptam meg, a kézbesítő elköltözött megjegyzést írt rá, pedig ma is oda vagyok bejelentve, de nem mindig tartózkodom ott. Azonnal beadtam /aug.22./-végrehajtótól bekért iratokkal, mert nekem nem volt- 3 pld. tértivevényes végreh.kifogást, kérelmet a törlésre. Azóta még egy panaszt, sürgetést beadtam. 3 hónapja semmi, a telefoni érdeklődésre válasz, h. a Bíró /Pesti Kp.Ker. Peren kívüli/ asztalán az ügy, nyilatkoztat. A végrehajtó kedvesen megnyugtatott, h. a Bíró úgysem dönt, majd pereskednem kell. Nagyon megköszönöm, ha egyáltalán valaki elolvassa és tud számomra segítséget nyújtani. Albérletem felmondásra kerül, a levonás után nem marad semmi, így súlyos lépésre szántam el magam, méltósággal is lehet életet befejezni, nem csövesként végezni és a család nyakán élősködni. Ezt megelőzően részletesen le fogom írni a történteket, a lehető legtöbb helyre /RTL,Sajtó,...stb/ elküldve, hogy foglalkozzanak már végre a kis emberek életét tönkre tevő, hatalmas profitot bezsebelő Intrum viselt dolgaival. Ha valaki még egy hajszálnyi reményt tud adni, kérem ne habozzon.


Holnapi napon kapom els? nyugdíjamat, melyb?l -mai értesítés szerint- életem végéig 33% levonásra kerül /213e helyett 143e. Ft./. 2002-ben maradtam a

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.21. 09:51

Volt egy csomó alkalmatlan cselekményed. Most fenyegetőzöl egy újabb alkalmatlan cselekménnyel.
Van kérdésed is?

gerbera317 # 2019.11.21. 09:57

Az elévülési kifogás sikerének az esélye nulla. A végrehajtási kifogásé is. Az indoklás kidolgozását most mellőzöm, de elárulom, hogy válaszomat a negyedik és ötödik mondataidban közöltekre alapítom. És kár hangosan intrumozni, a Citibankkal ugyanúgy nem boldogulnál. És még valamit: nem "felé".

wers # 2019.11.21. 09:59

Ráadásul a szokásos:

a végrehajtási értesítést nem kaptam meg, a kézbesítő elköltözött megjegyzést írt rá, pedig ma is oda vagyok bejelentve, de nem mindig tartózkodom ott.

Már bocs, de ki tehet arról, hogy nem gondoskodtál arról, hogy megkapjad a küldeményeidet. Bölcs mondás, hogy a rossz hír annál rosszabb, minél később értesül róla az ember.

nyakinca # 2019.11.21. 12:23

Sajnálom, hogy írtam. Gratulálok a hozzá szólásokhoz! Segítség helyett ítélet. Nem kívánom h. ebbe a helyzetbe kerüljetek! Köszönöm!


Holnapi napon kapom els? nyugdíjamat, melyb?l -mai értesítés szerint- életem végéig 33% levonásra kerül /213e helyett 143e. Ft./. 2002-ben maradtam a

nyakinca # 2019.11.21. 13:02

Még csak annyi, h. tényleg nagyon köszönöm. Most erőt adtatok.Sosem hittem volna, h. a negatív dolgoknak ilyen ereje van. Pontosan az ilyen mindenkit eltipró, ismeret nélkül elítélő emberek ellen fogok küzdeni, ez erőt ad. Fontos, h. kijavítsátok az idegességben elhibázott nyelvtani hibát, egy kétségbe esett, segítséget kérő embernél? Ez szégyen! És csak megismételni tudom, h. nem tudtam a tartozásról. Vajon 2016-ban miért gondolta úgy a bíróság, h. elévült? Azt én is vallom, h. kell a kommunikáció és aki tartozik fizessen, de ez nem az a szitu. Egész életemben a tömegkommunkációban, vezetőként dolgoztam, sosem tartoztam, nem pereltek. Nem fordultam ügyvédhez,anyagiak miatt, ismerősökhöz, mert szégyellném. Nyugdíjasként lesz időm ennek szentelni az energiáimat. És tudom most jönne az h. dolgozzak. Csak gratulálni tudok! Az oldal lényege /T.Gerbera/ h. minősíthetetlen stílusban földbe döngöljétek az elesett embereket. Ez ellen küzdeni fogok, amíg lehet!


Holnapi napon kapom els? nyugdíjamat, melyb?l -mai értesítés szerint- életem végéig 33% levonásra kerül /213e helyett 143e. Ft./. 2002-ben maradtam a

gerbera317 # 2019.11.21. 19:53

Ennek meg mi baja velem? Egy k. rossz szót nem írtam. Az mitől földbe döngölés, hogy az esélyeit nullának látom? Ha egyszer az? Most akkor hazudjak, és attól jobb lesz? Beszarás.

wers # 2019.11.22. 08:15

Vajon 2016-ban miért gondolta úgy a bíróság, h. elévült?

Az a nagy gond, hogy az elévülés nem egyenlő a tartozás megszűnésével. Az adós attól még adós marad, csak a végrehajtást kérő ezt bírósági úton már nem tudja érvényesíteni.

Akinek tartozol miért is ne követelhetné továbbra is a tartozás megfizetését? Indíthatott újabb fizetési meghagyást, aminek ha nem mondtál ellent azzal kvázi elismerted az adósságot, és mehetett is végrehajtóhoz.

Krisztina18 # 2019.11.22. 11:51

Tanácsot szeretnék kérni. A Berki András vh.-nál vagy több tartozásos ügyem. Mivel sajnos eddig nem állt módomban kifizetni ezeket ezért árverésre írta ki az ingatlanomat. Az össz. tartozásom 4 millió forint ami több közüzemi és egy banki tartozásból áll amit jelenleg az intrum kezel. ez az intrumos tartozás 2 millió forint ők kérték a végrehajtást. de időközben az intrummal megálla2podtam részletfizetést kaptam. a fent maradt 2 millió forintra kérhetek -e részletfizetést az végrehajtótól úgy hogy 1 hét múlva lenne a lakás árverése. Kérésem esetén kötelessége-e adni vagy az a hatáskörébe tartozik eldönteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.22. 12:06

Kérni bármit lehet. De az árverés nem áll le.

wers # 2019.11.22. 12:27

De az árverés nem áll le.

Akkor sem, ha maga a végrehajtás, árverés kérő nem kéri?

wers # 2019.11.22. 12:28

Úgy értem, hogy az összes végrehajtás kérő bele nem egyezik?