végrehajtás ügyében sos segítséget kérek

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.02. 23:13

Vegre

A kérdés, hogy van-e mit végrehajtani rajtad? (ez nagyban befolyásolja a tanácsot)

vegre # 2012.02.03. 09:19

vegrehajtasugyintezo

van ingo (auto/motor) es ingatlan is, meg magasnak szamito fizetes, ha erre gondoltal

vegre # 2012.02.03. 15:42

a fizetesbol torteno letiltast a VH kero kapja kozvetlenul, vagy eloszor a vegrehajtohoz kerul?

végrehajtó1 # 2012.02.03. 15:45

Ha bíróság tiltja akkor a vh kérőhöz, ha a vh-tó akkor vh-nak megy és a vh kérőnek

gerbera317 # 2012.02.04. 21:42

Én sosem értem azokat akik akkor kezdenek "kapálózni"...”"

Én értem: Az angol ülve gondolkodik, a német állva, az amerikai járkálva. A magyar meg utólag...

banosb # 2012.02.04. 22:57

Tisztelt fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni a következő dologban:
2 éve kiadtam a lakásomat albérletbe a testvéremnek,akik tetemes mennyiségű közmű tartozást halmoztak fel.Persze az ember megbízik a testvérében és ez alapon későn jutott el hozzám ez a dolog.Amint megtudtam akkor már ők el is mentek máshová lakni,a tartozás pedig maradt.Írtunk annak idején egy albérleti szerződést 2 tanúval,valamint (amikor még beszélő viszonyban voltunk ) egy megállapodást melyben elismerte a tartozását.Most a TIGÁZ átadta a tartozást egy végrehajtó cégnek.Ők kiküldtek egy papírt,hogy elismerem e a tartozást stb.Persze nem ismertem el és mellékletben elküldtem a végrehajtónak az albérleti szerződés és a megállapodás másolatát.Erre ők vissza küldtek egy email-t,hogy írassak az illetékessel egy általuk kiküldött tartozás elismerő nyilatkozatot.Ezt nem tudom megtenni mivel nem vagok a testvéremmel beszélő viszonyban.A kérdésem a következő:
nem ér semmit az albérleti szerződés?Nincsen semmi haszna számomra?Valamint a megállapodásunk sem ér semmit?Nem számít tartozás elismerésnek?Mit tegyek???Köszönöm a válaszokat!

végrehajtó1 # 2012.02.05. 06:54

Fizesd ki és vasald be a tesón.

banosb # 2012.02.05. 09:50

Tisztelt válaszoló!Ha tudnám ki fizetném...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.05. 10:06

Akkor majd behajtják - például a lakásból. Hiába kötekszel a hitelezővel, vele szemben te felelsz.

vegre # 2012.02.05. 16:39

orulok hogy jol megbeszeltetek, milyen hulye vagyok hogy nem telefonalgattam a banknak mondjuk havonta, hogy minden rendben van-e, illetve nem rohantam egybol birosagra ahogy megjott a vegrehajtotol a level
azt hittem kiderult, hogy mivel semmilyen tapasztalatom nincs hasonlo ugyekben, fogalmam sincs sem arrol, hogy mit tehetek/erdemes tenni, sem arrol, hogy milyen lepesnek milyen kovetkezmenye van

azt is leirtam, hogy kertem a banktol indoklast, miet annyi az osszeg, mint ahogy azt is, hogy nem hajlandoak valaszolni

en, mint laikus, baromira nem tudom, ha alairom az ugyved altal idekuldott papirt, a pofamba rohoghetnek-e kesobb, ha mondjuk a pszaf-en keresztul kiderul hogy svindliztek, vagy lehet-e belole bajom

de azt sem akarom, hogy a vegtelensegig huzodjon az ugy, folyamatosan ujabb es ujabb szazezrekkel novelve a kovetelest, kozben esetleg meg nagyobb problemakat okozva

vegrehajtasugyintezo legalabb probal konstruktiv valaszt adni (remelem meg is teszi, elore is koszi ;) ), de a tobbiek gunyolodasat nem nagyon tudom mire velni (bar itt a forumon sajnos mar tobbszor talalkoztam vele). talan azert, mert mas forumokon, ahova jarok, egyaltalan nem ez a jellemzo, de bizos csak megint en vagyok eltajolva... :(

kenese # 2012.02.05. 16:49

Tisztelt Fórumozók!
Elváltam 5 éve, egyedül nevelem a gyermek.A volt férjemmel közösen épített ingatlanunkat elárverezték.Jelenleg 11 millió a tartozásunk/közösen vettük fel a hitelt/,mivel a gyermekre kapott támogatást is vissza kell fizetni.A fizetésemet 50%vonják.Az ex férjem német országban él,természetesen nem mondja meg hol dolgozik,hogy ne tudjanak tőle vonni semmilyen összeget.A gyerektartást az édesanyja fizeti,h ne tudjam ő hol van.A címét sikerült ugyan megtudnom,de mivel albérlet változhat.Nekem is tartozik ,még a váláskor állapították meg.Valamint van egy hitel 34000/hó amit szintén közösen vettünk fel de az én nevemre így kénytelen vagyok fizetni.Hogyan tudnám elérni,hogy tőle is vonják a pénzt és ,hogy az általam már kifizetett összeg felét kifizesse?Van -e lehetőség a jelenlegi tartozás hivatalos megfelezésére és arra,hogy ez álltam az én részem csökkenjen azzal összeggel amit már kifizettem?Kérem segítsenek mert már nem tudunk megélni,pedig pedagógusként dolgozom.Köszönöm!Tisztelettel:Kenese

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.05. 18:02

Ha elkel.

vegre # 2012.02.06. 15:52

hat, mivel nem jott ertekelheto valasz, jobb hijan elfogadom az ugyvedtol erkezett ajanlatot
aztan megprobalom a PSZAF-en keresztul valaszra birni a VH kero bankot, nekik gondolom kotelesek lesznek tajekoztatast adni, ha mar nekem nem hajlandok...

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.06. 16:17

vegre

Sajna egy ideje nem jártam erre, de kérlek hívj fel és beszéljük meg! (Könnyebb nekem, ha elmondod mint visszaolvasni és kérdezgetni)

végrehajtó1 # 2012.02.06. 16:21

a tobbiek gunyolodasat nem nagyon tudom mire velni (bar itt a forumon sajnos mar tobbszor talalkoztam vele). talan azert, mert mas forumokon, ahova jarok, egyaltalan nem ez a jellemzo, de bizos csak megint en vagyok eltajolva... :(

Akkor miért nem a más fórumon kérdezel.PL:gyakorikérdéseken?:)

Na ott aztán kapsz olyan "jogi tanácsot" hogy csak na...

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.06. 16:26

Száműzött

Ismerek olyat aki vásárol 1/2 tulajdont :)
Add el neki, és az exed rémálma jön el....
(A közös tulajdon megszüntetésével az a gáz, hogy a becsérték nem szállítható le az árverésen, így nem fog elkelni.....)

vegre # 2012.02.06. 16:36

vegrehajtasugyintezo:

inkabb osszeirom a lenyeget egy e-mailbe, ugy ugyis osszeszedettebb tud lenni az egesz :)
es elore is koszonom a tanacsot!

vegrehajto1:

"Akkor miért nem a más fórumon kérdezel."
nyilvan azert, mert azok nem jogi, hanem masik szakmai forumok. nyilvan en vagyok a hulye, ha azt hiszem hogy a jogi forumon az ember jogi tanacsot varhat attol, aki ert hozza :(

balcsi57 # 2012.03.02. 11:08

Sürgős segítséget szeretnék kérni.

2007.04.05 én T-Mobil társkártya előfizetői szerződést kötöttem(+3 kedvezményes hivószám)mellett.
2007.11.05 + egy táskártya nyilatkozatot tettem.(2 év hüségnyilatkozat tartozott hozzá)
2009.tavaszán elmaradtam a havi dij fizetésel 2 hónappal ezért a kifele történő hivásokat mind a 4 társelőfizetéses telefonon lekorlátozták.
Bementem a szolgáltatóhoz és kifizettem egy hónapot ott mivel még a második hónap belefért azt mondták visszakapcsolják a szolgáltatást.
Ezután 2 hétig nem történt semmi. Közben érdeklődtem mindig csak azt mondták, hogy vissza fogják kapcsolni.
Két hét után ismét felkerestem a szolgáltatót az ügyintéző ekkor azt mondta, "sajnos megszigorították a vissza kapcsolást" és addig nem kapcsolják vissza mig tartozás mutatkozik" Mivelkét hét eltelt igy a már említett második havi tartozás is esedékes volt.
Mivel a négy társ közül senkinek sem volt ez idő alatt telefonja az ügyintéző tanácsára ugy döntöttünk, hogy egy másik csomagot kötünk, ami azóta is él.
(Furcsaságként említem, hogy az uj szerződéssel a telefonok havi számlaköltsége kb. 10000Ft-ot csökkent.)
2009.05.7 én tájékoztatttak, hogy van 52077Ft tartozásom és, hogy a szolgáltatást szüneteltetik.
Majd kiküldték a következő számlát, melyben kifele menő híváskorlátozás mellett is majdnem annyi volt mint előtte.
2009.04.05-én a 2 év hűségnílatkozat szerint lejárt.
2009.05.15 én szintén küldtek egyb levelet, hog 52077Ft számlatartozásom + 150000 kötbértartozásom van.
Ezután későbbiekben Instrum Justicia behajtó cégtől kaptam sorozatos és egyre emelkedő összegü tartozásról leveleket.(70-120000Ft) között.
Majd aztán az Eos Faktortól de tőlük már 300000 Ft körüli összegről.

Ezután fizetési meghagyás jött 2007. 03.07-én közjegyzőtől (Sótonyiné. dr Mattyasovszky Mária)
ka mat és költség nélkül 266094 Ft.+ kb 16000Ft ejárási költség.

2011.16.20 Felszólítás a szolgáltatótól, hogy tartozom 301305Ft-tal 6 havi részletben fizethetek havi 500225 Ft -ot.
Mivel munka nélkül voltam, és jogtalannak tartom a kötbért, hisz a 2 év lejárt, valamint, hogy azt a hónapot is felszámolták amikor a kifele menő hívások korlátozva voltak nem fizettem
2012.02.29 végrehajtói felszólítás összesen 379181 Ft-ról
A fizetésem 33% át diákhitel miatt tiltják.
Végrehajtható vagyontárgyam nincs.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszokat előre is köszönöm:
Balcsi57

végrehajtó1 # 2012.03.02. 14:15

Sok mindent nem Fizetni ha tudsz.Majd letiltják a maradék 17%-ot is.

balcsi57 # 2012.03.03. 17:40

2009.04.05-én a 2 év hűségnyílatkozat lejárt
Miért is kellene 150000Ft kötbért megfizetni?

balcsi57 # 2012.03.03. 17:44

2009.04.05-én a 2 év hűségnyílatkozat lejárt

Miért is kellene 150000ft kötbért fizetnem?

zoya # 2012.03.14. 11:34

Szeretném a tanácsát, segítségét kérni az alábbi esettel kapcsolatban: jelenlegi élettársam korábbi párkapcsolatában vett föl személyi kölcsönt, amit több dolog miatt sem tudott fizetni, miután véget ért a kapcsolata. 3 év elteltével megkereste egy behajtó cég, akit egy lízing cég bízott meg a tartozás behajtásával. A tartozás összege 704 e Ft, a behajtó cég 1.279 e Ft-ot követel, amiből ugyebár a kamatos kamat 559 e Ft.
Mai napon megkaptuk a levelet, melyben le van írva, hogy ezt az 1.279 e Ft-ot 8 napon belül fizessük be, vagy max. 24 havi részletben, ami havi bontásban 53 e Ft. Mit tegyek: utasítsam el és csak a 704 e Ft-ot tartva jogosnak, havi 30 e Ft részletet kérjek (többet nem is tudunk vállalni) . Ezt ha nem fogadják el akkor ugyebár jön a fizetési meghagyás, amit fellebbezünk és bíróságra kerül az ügy, ahol biztos megállapodás születik, vagy a másik verzió, hogy hajtsam a fejem a bitóba és 24 hónapig a kamatos kamattal növelt részt vállaljam, ami lehetetlen albérlet és gyerektartás mellett?
Jogtalannak tartom a dolgot, mert 3 évig nem keresték és az egyik behajtó cég eladta egy másiknak… Akinek volt/van ilyen esete, az hagyta, hogy jogi útra terelődjön és végül is jobban járt, de mivel én járatlan vagyok és segíteni akarok a páromnak, ezért számomra fontos a szakmai tanács. Köszönöm válaszát.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.14. 14:36

hogy megállapodsz-e vagy sem azt neked kell tudni... FMH-val gyere vissza!

zoya # 2012.03.14. 15:10

Köszönöm a választ....Döntöttem, azzal jövök vissza!

reginavagyok # 2012.03.19. 16:36

Tisztelt szerkesztőség! Segítséget szeretnék kérni hova és kihez fordulhatok?? Közjegyzői határozat alapján végrehajtást küldtek a munkahelyemre és vonják a fizetésem 33% át ideiglenes bejelentett lakcímemről elköltöztem az eredeti állandó bejelentett lakcímemre a levelet az ideiglenes lakcímemre postázták amiről nem tudtam így átvenni sem volt módomban, ezért a követelés jogerőre lépett.Semmilyen papír nincs a kezemben, kitől kérhetem ki az iratokat, hol kérhetek per újra felvételt, szabályos volt -e így a végrehajtás? Köszönöm megértésüket és várom a választ.