Ksanyi,
Nem bírok rájönni, milyen szakban van az ügyed. Fizetési meghagyás? Ha igen, akkor derítsd ki a néhány háztömbbel arrébbköltözött adós pontos címét (pl. úgy, hogy meglesed), és kérd az fmh végrehajtói kézbesítését arra a címre.
Ksanyi,
Nem bírok rájönni, milyen szakban van az ügyed. Fizetési meghagyás? Ha igen, akkor derítsd ki a néhány háztömbbel arrébbköltözött adós pontos címét (pl. úgy, hogy meglesed), és kérd az fmh végrehajtói kézbesítését arra a címre.
„mi van akkor ha a bíróság kiküldi az idézést, és megint az van hogy ismeretlen helyre költözött? ”
Kirendelnek neki egy ügygondnokot, és az elveszti a pert, ahogy kell.
Gerbera!
Igen fizetési meghagyás. Amikor az eset történt a szülők és a gyerekek, (gyerek és élettársa) egy háztartásban éltek, majd a gyerekek külön albérletbe költöztek, de nem jelentkeztek ki a korábbi lakásból.
Hiába keresem meg az új címet ha nincsenek bejelentve és a nevük sehol nem szerepel. A posta "Címzett ismeretlen". Vissza küldi a levelet. Gondoltam felkeresem a munkahelyén az élettársat, (mert csak az övét tudom)kérdés nem veszik e zaklatásnak? Emiatt nem szeretnék én bajba kerülni. Minden hájjal megkentek ezek. Korábban megkerestem az egyik szülő édesanyját, és megkérdeztem: Tudja e hogy a házát jelzálog terheli?
Olyan patáliát csaptak, hogy én a szegény öreg asszonyt ilyenekkel idegesítem. Az nem idegesítő hogy a házát eladhatják a feje felől ha nem tud róla. De visszatérve a kérdésre, ott tarunk hogy a közjegyző "Hiánypótlásra" szólított fel mert a megadott címről ismeretlen helyre költözött. De onnan ki nem jelentkezett, és máshova be nem jelentkezett. És most nem tudom mi tévő legyek. Tisztelettel: ksanyi.
Mindig ilyen nehéz fejed volt, vagy a kor teszi?
" Mindig ilyen nehéz fejed volt, vagy a kor teszi?"
Csak gerberának írtam, mert nem látott bele hol tart az
az ügy. Köszönöm a segítséget,szerettem volna kikérni a véleményed a meg írt kereset levélről, de sajnos citromailes vagyok és olvastam a honlapodon hogy nem tudsz válaszolni. A határidőket be kell tartani? Meg kell várnom míg a közjegyző az (fmk) hivatalból elutasítja,és csak utána 30 napon belül adhatom be a keresetet? És még egy kérdés csak a tisztán látás végett: „mi van akkor ha a bíróság kiküldi az idézést, és megint az van hogy ismeretlen helyre költözött? ”
Kirendelnek neki egy ügygondnokot, és az elveszti a pert, ahogy kell." Az ügygondnokot az adósnak rendelik ki? Úgy gondolom, de azért szeretek megbizonyosodni róla. És attól még ők bujkálhatnak a hatóság elől az idők végezetéig? Tisztelettel ksanyi.
Hát csinálj egy gmailcímet. Kb. két perc.
A határidőket be kell tartani. Ha van egy jogerős, végrehajtható ítéleted, akkor nem olyan nagy probléma, hogy bujkálnak. Csak legyen végrehajtható vagyonuk.
„De onnan ki nem jelentkezett, és máshova be nem jelentkezett.”
Ebben az esetben ő mulasztott, aminek a jogkövetkezményeit viselnie kell.
Mindkettőtöknek köszönöm. Holnap megpróbálom.
Tisztelettel ksanyi.
Tisztelt fórumozók! Tanácsot szeretnék kérni egy igen kacifántos ügyben. Édesanyám egy alkuszcéghez fordult hitelért. Ők összepárosították egy idegenidős házaspárral, így az adós egy 39-es születésű úr lett, anyám pedig adóstárs. A feleség kezes. Személyi kölcsön lett 1.5 millió forint amiből anyám papíron 470 ezer forintot kapott, valójában 900ezret. Egy év után nem tudta fizetni és közben az idős bácsi is meghalt. A díjbeszedő faktorház részletfizetésre ad lehetőséget ami 6 évre 60 ezer ft azaz majdnem 4 millió. Nem tudjuk fizetni a 60 ezret mivel anyám fizetése 75 ezer ft. Lehet valamit tenni? Jelzálogot tehetnek az anyám lakásrészére ha mondjuk ő nekem ajándékozza? Megtámadható bármi ebben az ügyben? Várom a válaszokat.... Köszönöm
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
"Hát csinálj egy gmail címet. Kb. két perc."
Csináltam és elküldtem. Üdv ksanyi.
BobekWO
Anyukád házrészét ha menteni akarod, arra kell figyelni, hogy a kötelezettség (adósság) már fennáll. Innentől kezdve az ajándékozást könnyen minősíthetik fedezetelvonó ügyletnek.
PTK
"203. § (1) Az a szerződés, amellyel harmadik személy igényének kielégítési alapját részben vagy egészben elvonták, e harmadik személy irányában hatálytalan, ha a másik fél rosszhiszemű volt, vagy reá nézve a szerződésből ingyenes előny származott.
(2)219 Ha valaki hozzátartozójával vagy olyan jogi személlyel, amellyel való viszonyában többségi befolyás áll fenn, továbbá ha a jogi személy a tagjával vagy vezető tisztségviselőjével, illetve annak hozzátartozójával köt ilyen szerződést, a rosszhiszeműséget, illetve az ingyenességet vélelmezni kell. Ugyancsak vélelmezni kell a rosszhiszeműséget, illetve az ingyenességet azonos természetes vagy jogi személy befolyása alatt működő jogi személyek egymás közötti szerződéskötése esetén, akkor is, ha közvetlen vagy közvetett többségi befolyás nem áll fenn."
Azaz ha a vevő rosszhiszemű volt vagy ingyenesen (ajándékba) kapja a dolgot akkor megállapítják, hogy az ügylet a hitelező irányában hatálytalan.
Rosszhiszeműnek kell feltételezni a Ptk 685§ b) szerinti személyeket (+ befolyás alatti jogi személy általában gazdasági társaság) sőt hiába van adásvételi köztük, még az ingyenességet is vélelmezni kell.
Tehát ne ajándékozza neked...
/addig érdemes menteni az ingatlant amíg szabadon mozgatható, később sokkal-sokkal nehezebb bármit tenni/
Még egy, ha tesztek valamit a házrésszel:
közjegyző által hitelesített okiratban foglaltakat valósnak kell tekinteni ellenkező bizonyításáig.
Azaz egy közjegyzős szerződés erősebb mint egy ügyvéd által ellenjegyzett ami erősebb mint egy sima kéttanús. /Persze legerősebb a jogerős bírósági ítélet/
A bizonyítékoknak a Pp. nem tulajdonít meghatározott erőt, súlyt vagy sorrendet, ezért a közokirat is olyan "erős", mint egy magánokirat. HA a teljes bizonyító erőre célzol, azzal az ügyvéd által ellenjegyzett okirat éppúgy bír, mint a közokirat (vagy éppen a két ügyleti tanúval készült magánokirat.) A fedezetelvonó jelleget pedig egyik sem szünteti meg.
Közjegyző-e vagy-e?
„egy ügyvéd által ellenjegyzett ami erősebb mint egy sima kéttanús. ”
Nem"erősebb".Ez tévedés
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
"Hát csinálj egy gmail címet. Kb. két perc."
Csináltam és elküldtem. Üdv ksanyi.
Nem kaptad meg az gmailemet? Nem kérem én ingyen a segítséget! Csak olvasd el és véleményezd! Azután megbeszéljük. Tisztelettel ksanyi.
Tisztelt Fórumozók!
Sajnos egy használt ingóság adás-vétele nem várt 3 éves pereskedésbe torkollt és több milliós perveszteséget eredményezett, most már sajnos másodfokon. Kimondták, h jogerős, az értesítés után végrehajtható. Olvasgattam a végrehajtási törvényt, és érthető, hogy ingatlan és ingóság tulajdonok lefoglalásával, értékesítésével árverezésével hajtják be. De mi történik, ha az adósnak ilyenjei nincsenek? A fizetést tiltják, azt értem, bár tartásdíjat fizetek és a fizetésemből maradó összeg nem éri el az öregségi minimum nyugdíjat, így elvileg ebből nem tudják vagyis törvényesen nem vonhatják. Az ingatlan a gyámügy jóváhagyásával a gyermekeim tulajdona. Sőt, be sem vagyok jelentve. Így az ingatlan és a benne lévő tárgyak, melyek a gyermekeim illetve édesanyjuk tulajdonai, elvileg szintén nem vonhatóak végrehajtás alá. Ezt jól tudom?
A házastársak felelnek a házasság alatt egymás dolgaiért visszterhes ügyleteknél. (Pl egymás adótartozásáért, közlekedési bírságáért nem, de a házastárs által kötött adásvétel miatt igen) Azaz érdemes körültekintően eljárni, nehogy befoghassák a feleséged a dologba. De akár kezességet is vállalhatott érted valaki, akkor ő is felel(het). Azt nem tudom, hogy az ingatlan átíratását a gyerekek nevére - ha már a folyó per alatt történt - esetleg nem minősíthetik -e fedezetelvonó ügyletnek, régen ebbe az irányba nem mentek, de nagyon éhes lett újabban mindenki.
Tisztelt Fórumozók!
Az ev vállakozó férjem NAV tartozása mennyire érint engem? Az ingóság végrehajtásnál tudom,hogy teljesen, csak a gyermekek dolgai maradnak meg, de a fizetésemmel mi lesz? Abból is vonják már évekig a 33%-ot? Ha elválunk akkor is?
Szeretném megkérdezni, hogy a kilakoltatási moratórium vonatkozik-e július 16-án árverezett ingatlanra, mivel a Magyar Közlönyben úgy jelent meg, hogy a júl. 26-a előtt már folyamatban lévő ügyekre nem. Az árverés egy 2003-4. évi tartozás miatt, amit a Díjbeszedő ért, történt, Az ingatlanon van 2008-ban felmondott deviza jelzálog hitel is. Érdemes-e a 15 napon belüli kifogást benyújtani, és milyen indokkal?
Köszönöm a választ.
reményteljes
Üdvözlet!
A következő ügyben kérném a tisztelt hozzáértők segítségét:
a kilakoltatási moratorium fennáll akkor is, ha a lakásom tulajdonosa (akitől elárverezték) egy Kft? Én mint magánszemély lakom benne.
Ha az ingatlant beköltözhetően árverezték, a kiköltözési kötelezettség az adósra és az adós jogán az ingatlanban lakó személyekre vonatkozik. Ha az adósra kiterjed a moratórium hatálya, akkor a az adós jogán az ingatlanban lakó személyekre is kiterjed. Ha a moratórium az adósra nem alkalmazható, akkor az adós jogán az ingatlanban lakó személyekre sem. Ebben az esetben az adós gazdasági társaság, tehát a moratórium hatálya nem terjed rá ki, és így az adós jogán az ingatlanban lakó személyekre sem.
Összefoglalva: Ha az ingatlant beköltözhetően árverezték, ki kell költöznöd, akárki is legyél.
Nem mondta, hogy beköltözhetően árverezték. (Igaz, jószerivel semmi érdemit nem mondott. Valóságos művészet így kérdezni.)
Végső soron ezért válaszoltam meg minden variációt. Ahogy Golyós Sherlock mondaná: "Isten majd kiválogatja"...
Sziasztok!
A végrehajtási ügyemben a végrehajtó eddig kétszer kint volt az adósnál, de annak székhelye zárva volt?
Mennyi idő után köteles a végrehajtó feltörni az ingatlan zárát, és úgy foglalni? Nyújtsak be végrehajtási kifogást, mivel ha így haladunk, akkor sose megy be?
Nyilatkozz a végrehajtónak, hogy jelen kívánsz lenni a következő helyszíni eljárásnál, továbbá viszel magaddal lakatost és 2 tanút is, valamint megelőlegezed a felnyitás várható költségeit. Enélkül a végrehajtó nem fog kimenni harmadszor is, és a bíróság sem fogja rá kötelezni. A végrehajtáshoz nem arc kell, hanem pénz. Ugye érted?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |