Parkolási felszólítás/elévülés?


ObudaFan # 2014.05.29. 17:31

tivan

Nagyon sürgősen meg kellene nézni a végrehajtónál, hogy milyen fizetési meghagyás alapján megy a végrehajtás, mert a végrehajtásról való tudomásszerzést követő 15 napon belül lehet ellentmondással élni, illetve az esetleges kézbesítési vélelem megdöntését kérni a meghagyást kibocsátó közjegyzőnél.

Lajosss # 2014.06.19. 10:30

Tisztelt Jogi Fórum!

Mostanában többször kaptam téves fizetési felszólítást, melynek tévességét a parkolási társaság el is ismerte.
Kérdésem:
Mivel a parkolási társaság felszólításaiban adminisztrációs díjat számol fel, nekem is jár az adminisztrációs díj, vagy ők ingyen szórakozhatnak velem?

gerbera317 # 2014.06.19. 20:49

OFF Mi köze ennek a büntetőjoghoz? ON

Az rendben van, hogy adminisztrációs díjat számít fel, de érvényesíti is ellened?

Somni # 2014.07.03. 15:44

2013-ban Ferencvárosban parkoltam érvényes parkolócédulával. Ennek ellenére kaptam a szélvédőmre piros csomagot. A parkolócédulát beszkenneltem, és elküldtem a csomagban megadott emailcímre, viszont egy betű elutes miatt nem kapták meg. Hetekkel később felszólítottak, hogy fizessek emelt szintű büntetést, ekkor derült ki, hogy az igazolásomat nem kapták meg a betűelütés miatt. Elküldtem nekik ismét, ezúttal a jó címre, és jeleztem feléjük, hogy a kérdéses időpontan rendelkeztem érvényes parkoló jeggyel, melyet meg is küldtem nekik.
Erre azt a választ kaptam tőlük, hogy nem számít, hogy volt-e érvényes parkoló jegyem, mivel azt nem mutattam be nekik 5 napon belül. Ezután váltottunk még pár levelet, melyben én a 'miért fizetnék büntetést, ha volt érvényes parkolójegyem' vonalat képviseltem, ők pedig a 'minket nem érdekel, mivel 5 napon belül nem mutatta be' vonalat.
Az utolsó levelem után (még 2013-ban) már nem érkezett több válasz tőlük, azt hittem lezárult az ügy. Viszont tegnap kaptam fizetési meghatalmazát az ügyben.
Kérdéseim: - én jelenleg Amerikában élek. Küldhetek-e én innen ellentmondást a fizetési meghagyásra, vagy arra mindenképpen szükséges ügyvédi ellenjegyzés?

  • egy ilyen esetben mekkora esélyem lenne egy esetleges perben?
Tomi0804 # 2014.11.17. 07:42

Tisztelt jogi fórum!

Bírósági Végrehajtói felhívást kaptam hogy fizessek 62 ezer forintot egy 2012 03 24-én történő parkolásról. Semmi felhívást nem a parkoló társaságtól senkitől csak most pár napja egy ilyen felszólitást hogy fizessek! Szerintetek fizessek vagy mit csináljak?

ObudaFan # 2014.11.17. 21:31

Ha már végrehajtónál van az ügy, akkor jogerős bírósági hatrozat, vagy fizetési meghagyás született. A végrehajtónál megismerheted a végrehajtás alapjául szolgáló határozatot. Ha ez úgy született, hogy te arról értesítve nem lettél, mert nem a valós lakcímedre mentek az iratok, akkor azon a bíróságon, ahol a határozat született, illetve annála közjegyzőnél, aki a fizetési meghagyást kibocsátotta, a kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet terjeszthetsz elő a végrehajtásról való tudomásszerzésrt követő 15 napon belül. Fizetési meghagyás esetén ezzel egyidejűleg az ellentmondást is elő kell terjeszteni. Célszerű az ügy érdemében pedig elévülésre (is) hivatkozni.

szako # 2015.03.13. 12:48

Tisztelt Fórumozók!

Abban kérném a segítségeteket, hogy egy alkalommal Mobilparkoltam és sajnos elütöttem a rendszámot 146 helyett 149et ütöttem (egyik gyereket húztam magam után, a másik a karomban). Nem állt szándékomban nem fizetni - hiszen fizettem is - de sajnos az ügyetlenségemből adódóan természetesen megbüntettek...kérelmeztem, a büntetés törlését, amit elutasítottak...mi szerint jogos, mert a 146-os rendszámra nem történt fizetés...de hát fizettem...csak elbénáztam. Mit tehetek? Tehetek egyáltalán valamit?...fogyasztó védelemhez lenne értelme fordulni? Válaszaitokat, segítő szándékotokat előre is szívből köszönöm.

Zsoltika01 # 2018.06.26. 21:17

Üdvözlöm!

Érdeklődnék, hogy mennyire etikus lépés a parkoló társaságtól és lehet-e tenni valamit egy olyan büntetés ellen, amit 10 perccel a parkolási korlát(20 óráig) előtt kaptam. A parkoló óra minimum 15 perces fizetés után ad csak parkoló jegyet, viszont én 19:50-kor hagytam ott az autót. Gondolom lesben állt a kedves parkoló őr. Miért kéne többet fizetnem, mint ami a fizető parkolási lejárata? Valamint a parkolási büntetést kiállító készülék mennyire hiteles adat?

Válaszát előre is köszönöm!

gerbera317 # 2018.06.26. 21:37

Ezt bizony túlokoskodtad. Most jön a tanulópénz megfizetése, és csak rajtad múlik, mennyi lesz.

Szomorú örökös # 2018.06.27. 04:56

Zsoltika01

Miért kéne többet fizetnem, mint ami a fizető parkolási lejárata?

Egy tisztességes parkoló óra úgy adja a jegyet, hogy a következő nap fizető parkolásának első perceire kitolja a fennmaradó időt. Max. elfogadni tudod, átméretezni a fizető parkolásod idejét kedved szerint már nem.

lehet-e tenni valamit egy olyan büntetés ellen, amit 10 perccel a parkolási korlát(20 óráig) előtt kaptam...a parkolási büntetést kiállító készülék mennyire hiteles adat?

Ezeket a kérdésekt ugye nem komolyan gondolod?
Én anno 3 perccel a fizető parkolás lejárta előtt kaptam pótdíjfizetési felszólítást. Hiába reklamáltam, ki kellett fizetnem a többletköltséggel együtt, amit még hozzá tettek a reklamáció ügyviteli díjaként. Inkább fizesd ki, jobban jársz! A fizető parkolás mindig az utolsó percig kötelező, nem tudsz mit tenni. Ja, és mindenhol lehet mobiltelefonnal is parkolni, ez ilyen egyszerű.

gerbera317 # 2018.06.29. 10:22

Egy szemétség
Az. Minálunk a minimáldíj 40 forint, olcsóbb övezetekben 30. Nekem is fáj, de én öt perccel a díjfizetős időszak lejárta előtt is bedobom. Igaz, nem is láttatok még engem a parkolási díjas topikban tanácsot kérni....

Szomorú örökös # 2018.06.29. 15:53

bermuda háromszög

De tényleg lehet akár 3 percet is fizetni mobillal.

Igaz akkor is minimum 15 percet fog számolni nálunk a mobil parkolási rendszer. :-)