Végrehajtás során vett lakás közüzemi tartozása

MajorDomus # 2020.06.22. 16:23

Jó ötlet.
Csak nehogy felségsértésnek vegye!

gerbera317 # 2020.06.22. 08:08

Persze. Ott van az országgyűlési képviselőd. Keresd fel, hogy tegyen törvénymódosítási javaslatot.

Optibista # 2020.06.22. 07:08

"inkoherenciát kéne feloldani. Jogalkotással"

És egy átlag állampolgárnak van valamilyen módja arra, hogy felhívja a jogalkotásban részt vevők vagy azért felősök figyelmét arra, hogy itt valami nincs rendben?
Mert ha jól értem, a pereskedés a jogértelmezés. Ha annak az inputja rossz, azaz inkoherencia van, akkor az eredmény is rossz lesz, még ha Kúria is teszi ezt.

MajorDomus # 2020.06.20. 19:11

A két törvény üti egymást,és te vagy közöttük sajnos.

Jano87 # 2020.06.20. 18:55

Nyugodtan írd, mint már írtam egy hétköznapi ember vagyok így nem ismerem a jogokat, próbálok józan paraszti ésszel gondolkodni! És igen olvastam amit írtál, keresni fogok egy harmadik ügyvédet akivel remélem eltudok indulni valamerre az ügyben, nagyon köszönöm a tanácsodat!!!

gerbera317 # 2020.06.20. 18:01

Más erre azt mondaná, hogy írsz itt szamárságokat. Én is tudnék mit mondani, de nem tennéd zsebre. Lejjebb már megírtam, mit kell tenned. Persze, csakis ügyvéd, vagy jobban járatos személy közreműködésével.

Jano87 # 2020.06.20. 17:46

Szerintem nem szabadna felhalmozódni ekkora tartozásnak, bár nekem itt mindent ráhúztak, a kikötést, tartozást, elmaradást, kamatokat, vissza kötést, mindent nekem kellene kifizetni, azzal a címszóval hogy ez a szerencsétlen fejérvíz nem tudja behajtani, valószínű én se tudnám hiába hatalmaznának meg vele, mert azt akarják hogy fizessem ki, majd engem kijelölnek mint behajtó, es behajthatom en szívjak az ő hibájuk miatt,kihasználnak.

gerbera317 # 2020.06.20. 17:29

Szar a törvény
Annyira nem szar, csak az inkoherenciát kéne feloldani. Jogalkotással a jelenleg használatos jogalkalmazási módszer helyett.

drbjozsef # 2020.06.20. 17:08

Jano87,

De ezen miért csodálkozol? Semmilyen jogviszonyban nem vagy a vízművekkel, nincs közöd azokhoz a számlákhoz, nem a te nevedre szólnak. Kifizetni bárki kifizetheti, de senkinek nem kötelesek előre kiadni.

Bár abban igazad van, hogy illene. Mondjuk, ha holnap elküldenének 3millióról számlákat, akkor azt mondanád, hogy ja, d ejó, most már látom, kifizetem?

Mennyivel lennél előrébb, ha látnád azokat a számlákat? Semmivel.

Neked azokat nem KELL kifizetned. A fogyasztási helyen lévő szűkítést meg a vízműnek nem KELL feloldania, amíg nincs rendezve a tartozás.

Az a baj, hogy én mindkét oldalt megértem. Szar a törvény, mert árverés esetén ennek nem szabadna az árverési vevőt terhelnie. De az se jó, ha minden árverés után a vízmű futhatna a pénze után.

Jano87 # 2020.06.20. 13:20

Üdv! Kértem én is a számlákat visszamenőleg a vízműnél, mindent az utolsó forintig, de kijelentették hogy csak a kifizetés után kaphatom meg, itt mondtam a hölgynek hogy akkor ezt itt és most fejezzük be, mert ennyi erővel azt is mondhatja hogy 3.000.000-ft... ja és az előző mérő sincs meg.

MajorDomus # 2020.06.17. 19:31

Vrjuk a fejlenényeket.......

Optibista # 2020.06.17. 07:26

gerbera, ez a kamatos kérdés nekem szólt?
Nem vagyok szakértő, de nem is kell hozzá, hogy az legyek. Az ügyfélszolgálaton kaptam még átíráskor egy papírt, amin szó van egy tartozás összegről + késedelmi kamatról. A számításokra én is kíváncsi lettem volna, de nem kötötték az orromra. A neten van késedelmi kamat kalkulátor. Az nem az alapkamattal számol. De mindegy is, mert azt már nem nekem kell fizetnem. Elvileg. Még várom a hitelt érdemlő választ a vízműtől. Lehet hiába, mivel a 15 nap már letelt.
Én csak segíteni próbálok az utánam jövőknek. Ezért osztottam meg olyan információt, amit biztosan tudok és ami biztosan működik, hátha valaki előbbre lesz ezáltal. Szólj, ha itt nem ez a cél.

MajorDomus # 2020.06.16. 17:49

Ja...
.
Mondjuk az ásványvizes beszólás?" hogy jön össze a motivációval?.
.

gerbera317 # 2020.06.16. 09:26

Mert aki kamatot (is) emleget (ami már 3 éve 0,9% (gy.k.: 100 ezer Ft 1 év alatt 900 forintot kamatozik)), az bizonyára komoly szakértője a témának, úgy-e?

Optibista # 2020.06.16. 08:52

Természetesen a "kihúzod ásványvízen" és a "vérbe van mártva" szintű beszólásokat nem tekintem jogi tanácsnak. Még "jogi tanács"-nak sem.

MajorDomus # 2020.06.15. 16:16

Remélem nem állitod hogy a vízmű érdekeit képviseljük(Kúriai állásfoglalások után).

Optibista # 2020.06.15. 07:23

Jano87: Amennyiben van rá mód, talán érdemes előkotorni valahonnan azokat a számlákat, ami alapján azt állítják, hogy 800e a tartozás. Nekem azt állították, hogy 300e, de szerencsére előkerültek régi vízszámlák, amikből az derül ki, hogy nem volt kifizetetlen vízfogyasztás. A vízmű becsült átalánydíjak alapján számlázott, követelt kamatot, szűkített és hajtatott végre. 0 Ft tartozásból lett 300 ezer + nekem még 113e a szűkítő kivétel. Ez persze az idei óracserénél számukra rögtön kiderült, de ennek ellenére továbbra is a sablon jogi szöveget küldték. Tartozás felülvizsgálatot kértem és számlakorrekciót a valós óraállásnak megfelelően. Jelenleg 42 ezer az adós számláján a tartozás, én még várom a hivatalos választ. Más országokban ezt (fehérgalléros) bűnözésnek hívnák.
További tanács, de gondolom már te is észrevetted, hogy érdemes fenntartásokkal fogadni azt itteni "jogi tanácsokat" és elgondolkodni kicsit vajon milyen motivációk alapján írnak be ide. Illetve azt is hozzátenném, hogy ha a vízmű jogászai egy ilyen jogi fórumon próbálják elejét venni a disznóságaik elleni fellépésnek, az két dolgot jelent: 1. Súlyos a helyzet 2. Pont ez bizonyítja, hogy ők is tudják, hogy amit csinálnak az nem OK és nem akarják, hogy kiderüljön. Szóval az erősebbik ügyvédedet húzd elő. Illetve várom a jelentkezőket, hogy közösen léphessünk fel.

MajorDomus # 2020.06.12. 16:51

Ahány per annyi szokás bíróságonként.

gerbera317 # 2020.06.11. 21:21

Annak kellene a végére járni, hogy korábban miért lehetett megnyerni ezeket a pereket, és újabban pedig miért nem. A kérdés tehát, hogy mi változott. És ha nem változott semmi, akkor a Kúria most vajon feltalálta a spanyolviaszt, vagy megtalálta a bölcsek kövét, vagy csak szimplán megvilágosodott.

Jano87 # 2020.06.11. 20:58

Igazaból nem ez a fontos, inkább a megoldást vagy esetleg olyan ügyvédet keresek, aki vállal ilyen ügyet, esetleg már nyert is.

MajorDomus # 2020.06.11. 18:04

Nem annak szántam....
Csak mi a különbség nálad a hivatalos és a nem hivatalos levél között.

Jano87 # 2020.06.10. 10:01

Vicces...

MajorDomus # 2020.06.09. 20:03

Gondolom ami vérbe van mártva!

gerbera317 # 2020.06.09. 10:33

Mi az a hivatalos levél?

Jano87 # 2020.06.09. 10:19

Köszi! Eddig 2-ugyvednel voltam, nem jutottunk semmire, ha egy hivatalos levelet fogok írni arra megkérek egy hozzá ertő személyt, ide csak így meló közben irogatok! De köszönöm az észrevételt es a kommenteket, mindent építő jelleggel veszek!