nagyszülő láthatási joga


KisEdi # 2012.10.15. 17:27

Én egy kérdéssel szeretnék az itt lévőkhöz fordulni. A férjemmel két hónapja házasodtunk össze, 6 együtt töltött év után, miből már a 3-at kezdjük egy fedél alatt. A lényeg az, hogy az ő édesanyjával ez alatt a lassan 7év alatt úgy megromlott először az én, majd mindkettőnk kapcsolata, hogy az esküvőre már meg sem hívtuk. Ennek ellenére felkereste az én távoli rokonomat, akivel nem is tartom a kapcsolatot, hogy kutakodjon a családomról, valamint lebeszélte a papunkat arról, hogy összeadjon minket, a fiát pedig kitagadta az örökségből (ez a része nem is érdekel minket, nem kell tőle semmi). A viselkedése egyébként is beszámíthatatlan, többször is nekiment a 28-30éves fiának, volt hogy a haját tépte (tavaly). Engem elhordott mindennek a családommal együtt. Utoljára a telefonban már mindent összehordott, gyakorlatilag összefüggéstelenül beszélt, gyilkosnak nevezte a fiát. Nem tartjuk vele a kapcsolatot, nem is szeretnénk ha ez változna. A kérdésemre kitérve, gyermekünk ugyan még nincs, de tervezzük. Van e arra lehetőségünk, hogy jogi úton távol tartsuk tőle és magunktól? Már mindent kinézünk belőle, szégyenkezünk miatta, mert nem normális, az emberek mondják, hogy majd észhez tér, de nem értik. Szóval nagyon aggódunk emiatt. Van remény?

reny # 2012.03.28. 15:13

Kedves Segítők!
Megpróbálom röviden leírni az esetemet.Tavaly váltam el,házasságunkból egy gyermek született,aki nálam került elhelyezésre.Apa a már megszokott minden második hetes láthatást kapta,illetve az ünnepek felét és a nyáriszünetből 2 hetet. Apa sajnos nem él a láthatás jogával,külföldön tartózkodik és 5-6 hetente jár haza,csak akkor viszi el a gyermeket.Pár hete apai nagymama láthatási kérelmet nyújtott be a gyámügyön ,holott volt férjemmel született egy íratlan megállapodás,hogy ő rendezi a szülei felé a gyerek láthatását,amely valóban így is van,apa itthonlétekor ott tartózkodnak a gyerekkel.Sajnos az apai nagymamával nem alakult ki a gyereknek szoros kapcsolata s pont ezért állapodtunk meg volt férjemmel ilyen módon. Én ennek tudatában éltem és nagyon meglepett,mikor kézhez kaptam a gyámügy határozatát,miszerint minden hónapban köteles vagyok oda adni a gyermeket egy napra a nagymamának,amivel nem is lenne gond,ha nem az én hétvégéimből vették volna el. Apuka bármikor úgy dönt,hogy haza jön és akkor nekem egy hétvégém marad egy hónapban. Ami mégjobban felháborított,hogy nagymama megkapta december 25-ét,apukájé a december 26.Nagymama megkapta húsvét vasárnapját,apukájé húsvét hétfő.Nagymama megkapta pünkösd vasárnapot,apukájé húsvét hétfő.Nekem nem maradt egyetlen egy ünnepnapom sem a gyermekemmel,csak a rohanással teli hétköznapok. Természetesen élek a fellebbezés jogával,annak ellenére,hogy ma beszéltem telefonon a gyámügyi tanácsossal,aki azt mondta,hogy nem fogják módosítani a határozatot.Az ünnepeken szívesen osztozom az apával,de a nagymamával ebben az esetben nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni.A havi egy szombatba is szívesen belemennék,ha nem az én időmből vennék el,hisz nekem is jól jönne egy szabad fél hétvége ,de nem értem miért az én hétvégéimből vonják el,amikor apa nem él a 2 hetenkénti láthatási jogával egyenlőre.Kihez tudok fordulni? Van itt egyáltalán valami olyan szerv ami az anyát is nézi illetve a gyereket? Mert itt mindenkinek nagyobb joga van illetve több beleszólása a gyerek életébe,mint nekem.Úgy tűnik a gyámügy egy előre lejátszott meccset fog nyerni . És sajnos hab a tortán,hogy próbálom gyerekemet felkészíteni az apai nagymama megjelenésére,amire a gyerek közölte,hogy ha apukája nem lesz ott,akkor nem megy. Sosem szeretett sajnos oda járni . Mit tehetek ha a fellebbezésemmel semmire nem jutok? Kihez fordulhatok? Hogy látják Önök az esetemet? Valóban a gyermekem nélkül kellene töltenem az év összes ünnepét?

Rozi4 # 2012.03.06. 08:38

Keresek olyan családokat, ahol együtt élnek a szülők, közösen nevelik gyermekeiket, nagyszülő támadja őket, és a gyámhivatal a nagyszülői láthatási jogot szabályozta nagyszülő javára. Kérem, mailben keressetek meg!
továbbá keresek olyan eseteket, akár elvált szülőkét is, ahol fejér megyei gyh volt a végzést hozó szerv.
Közösen többre mehetünk!

Klau79 # 2012.02.03. 12:13

Nekem az lenne a kérdésem, és tanácsot szeretnék kérni, hogy egyedül nevelem a gyermekemet, de van egy párom, akivel még nem élünk együtt. Ő külföldi (nem a világ végén lakik), és szeretném intézni a kiköltözési dolgokat csak sajnos közbejött most ez és nem tudom, hogy mikor lesz rá lehetőségem, hogy végre elinduljak az utamon.
A történet röviden dióhéjban annyi, hogy a szüleimmel karácsony előttig tartottam a kapcsolatot, nem volt semmi gond, de volt egy kisebb konfliktus közöttünk, és azóta nem voltunk náluk a gyermekemmel. Ez lassan 2 hónapja. Most a gyámhivatalba az egyik nagyszülő a kapcsolattartás szabályozás ügyében eljárást indított, persze az ő panaszlevelében sok sok hazugság szerepel, és közös tárgyalás lesz vele. Eddig az gyermekem apjával volt eljárásom, mert nem fizetett 4 hónapig tartásdíjat a gyermek után, de az most megoldódott. Most meg jött ez. A válási bírósági végzésen csak az apával van megszabva a kapcsolattartás, a nagyszülőkkel nem. Addig nem is volt gond a kapcsolattartással, amíg ez az incidens nem volt. A szüleim olyan lakásban élnek, ami már nincs a nevükön, mert egy hitel miatt felvásárolták a lakásukat, vagyis egy magánszemély, és az illető nevén van, és elvileg ők ott albérlők, de nem fizetnek, mert ők jogtalannak tartják azt, hogy nem az övék a lakás, az ő ügyvédjük pedig tanácsolta nekik azt, hogy ne is fizessenek. Többször kaptak már felszólító levelet, hogy mikor költözzenek ki. Persze az én páromat is megpróbálták rávenni arra, hogy vegye meg a lakásukat, mert megtudták, hogy a páromnak van vagyona.
Rettegésben élnek, ezt az apám közösségi oldalon is nyilvánossá tette több száz ember olvasta, hozzászólásokat írtak hozzá, már volt hogy
elvitte a tulajdonos a konyhaablakot (erről internetes hír is van) és kb. 2-3 havonta kapnak olyan levelet miben leírják hogy mikor
költözzenek ki a lakásból és telefonhívásokat is kapnak az illetőtől. Az anyám nagyon nehezményezte, hogy én a jelenlegi páromnak elmeséltem régi dolgokat, hogy milyen rossz is volt nekem a gyerekkorom, állandó viták és veszekedések otthon, stb stb stb. Aztán náluk voltam ezen a napon mikor is ezeket elkezdte volna a fejemhez vágni, hogy én mit képzelek, mire a gyermekemmel fogtam magam és elindultam volna haza, mire visszarántotta a gyermekem kezét, mire én hogy kiszabadítsam a gyermek kezét rácsaptam a kezére. Nem szokásom ilyet tenni, de abban a helyzetben ezt láttam jónak. Aztán késő este egyik nagypapa ittasan eljött a lakásomra és hangosan elbeszélte, hogy a vita után nehogy azt gondoljam, hogy a gyermekem nálam fog maradni. Az egyik nagyszülő naponta jó pár doboz sört
elfogyaszt, persze néha a másik nagyszülő is, dohányoznak, rendszeresen a gyermekem előtt is, nem foglalkozva azzal, hogy ez nem egészséges egy kisgyermeknek. Persze én ezt már többször kértem, hogy nem kellene, de nem törődtek vele. Persze a másik két unoka ha ott van, akkor ilyen nincs. Mint leírtam rettegésben élnek.
Szeretném megkérdezni, hogyha én ezeket a dolgokat a gyámhivatalon elmondom, illetve írásos papírt is nyújtok be, akkor mennyi esélyem van arra, hogy ez az eljárás megszűnjön? Vagy legalábbis nekem kedvezzen? És addig amíg nem rendeződik a sorsuk, nem fognak nyugodtan élni ne vihessék a gyermeket a lakásba ahol most még laknak? Illetve ez most azt jelenti, hogy a bírósági végzést szeretnék a nagyszülők módosítani hogy ők is bele legyenek foglalva hogy mikor
vihetik el a gyermeket? Mert azt nem nagyon szeretném. Hogy tudom megoldani ezeket hogy ne legyen ebből nagyobb bonyodalom? Kérem valaki segítsen, hogy egy kis remény legyen bennem, hogy nem a nagyszülők fognak nyerni ezen a tárgyaláson.
Köszönettel

Rozi4 # 2012.01.30. 13:44

Szia Ziti!
Rettenetes, hogy mire képes egy ember! nagyon sajnálom.
Nálunk nagyon furcsa lesz akkor a meghallgatás (ha egyidőben lesz) ugyanis a gyerekem nem ismeri "nagyszülőt". Nem látta két éve, akkor meg annyira kicsi volt még. Sajnálom őt kitenni ennek, alig vagyunk túl a műtéteken, és még lehet, hogy újabb előtt állunk.
Nálunk is egyértelmű bosszú és rosszindulat, a gyerek nevét sem ejti ki,, és ha beszél róla, mintha egy csomag lenne.
Minden jót nektek, majd beszámolok, mi volt.
Ha gondolod, írj mailt a megadott címemre.

Ziti # 2012.01.30. 10:58

Nálunk egy időben volt. Először engem hallgattak meg, azután a gyerekeket, utána nagyszülők, majd újra visszahívták a gyerekeket. A válásom kapcsán is volt szakértő, ott először én mentem be, utána a lányom, majd az apát is behívták. Mind a ketten bent voltak. Ezt követően pedig a lányom kijött, és csak én voltam bent, meg az apa. Szakértő válogatja. Valaki így, valaki úgy. Én Pesten, és Egerben voltam.
Még nincs jogerős határozat, ami arról szól, hogy másodfokon is helyt adtak annak a döntésnek, hogy a nagyszülőt nem illeti meg az elviteli jog. De már várom a postást. Egy ilyen agresszív nagypapa nem hiszem, hogy ne lenne káros a gyermek egészséges személyiségfejlődésében. A szakértő azt állapította meg, hogy nem veszélyezteti. Pedig már a létező összes hatóságot megfenyegette. Mostanában tudomásomra jutott az is, egy bennfentestől, hogy állandóan én vagyok a téma a nagyszülőknél. A téma címe: Hogyan tudnánk bosszút állni? Hogyan tudnánk az unokánkat elvenni tőle? Az tény, hogy zaklatott a lányom, amikor haza jön. Faggatni nem akarom, de érzem rajta a szorongást. De hogy mi történik náluk, hall e valami olyan dolgot, amit nem kellene, amikor ott van, nem tudom. Amint már írtam, annyit mondott a pszichológus, hogy nem érzi ott jól magát.
Egyébként már másodszor voltak kint a rendőrök. De jogilag semmit sem tehetnek. Megnézték a határozatokat és elmentek. Nincs beleszólásuk, csak ha vér folyik, vagy egyéb jogsértő esemény.
Azt még nem is írtam, hogy nagypapa feljelentett zaklatásért, amiért múltkor beszélni szerettem volna a lányommal telefonon. Legutóbb pedig kiskorú veszélyeztetéséért, mert az apa kapcsolattartási jogán, nagypapának nem adtam oda a gyereket. Azóta még nem tudom, hogy milyen újabb beadványt adott be, de nagyon ráér, mert nyugdíjas. Pénz nem számít nála.
dehát ez van. Ezzel együtt kell élni. csak néha nehéz így élni.

Rozi4 # 2012.01.30. 07:56

Kedves Ziti!
Nagyon köszönöm a tájékoztatást.
Közösen/egyidőben van a meghallgatás? Ott vagyunk egyszerre mind a négyen?
Nagyon durva az összeg, amit írtál.

Hozzátok beállított a nagyszülő rendőrrel?
és mit reagált a rendőr?
(akor most nincs jogerős itéletetek, ugye?)
Nagyon durva, hihetetlen, hogy ilyen előfordulhat.
Nem értem az új családvédelmi törvény miért nem tért ki erre.............

Kitartást!

Ziti # 2012.01.28. 18:39

Kedves Rozi4!

Először is köszönöm, hogy a bátorító szavakat. Sajna még mindig nincs másodfok, meg azóta még több minden történt. A nagyszülő minden hétvégén agresszív viselkedéssel akarja kiharcolni azt, hogy az apa kapcsolattartási jogán elvigye gyermekem. De eddig, bár már rendőrt is hívott, de nem jött össze neki.

A kérdésedre a válasz. Én voltam szakértőnél az ügyemmel kapcsolatban. A szakértő öt főt vizsgált, 168.000 Ft volt a díja 2010-ben. Lehet kérni költségmentességet, ha az egy főre jutó jövedelem 28.500 Ft alatt van, akkor jár a teljes. Különösen indokolt esetben,ha 28.500 Ft és ha jól emlékszem 44.??? Ft között van, akkor teljes vagy részleges adható. A gyámhivatalnak figyelembe kell vennie a szakértői vélemény megállapításait. A vizsgálat elején beszélgetés van, mindenki elmondja a saját álláspontját. A felnőtteknek különböző teszteket kell kitölteniük. Nálunk a gyerekeknél elbeszélgetés volt, és családrajzot kellett rajzolniuk.
Remélem valamennyit segítettem.

Rozi4 # 2012.01.26. 14:01

Meg tudná mondani valaki, kb mennyibe fog kerülni a szakértői díj? Mind a négyünket meg fognak hallgatni. Van valakinek tapasztalata, mennyiben szokta befolyásolni a szakértői vélemény a következő döntést? Miből áll a "vizsgálat"? Főleg a gyereknél? Előre is köszönöm válaszokat, tapasztalatokat.

ObudaFan # 2012.01.22. 21:59

A nagyszülők kapcsolattartási jogát semmiben nem érinti az új szabály.

Rozi4 # 2012.01.22. 21:35

Akkor most történt valami, vagy sem? a mi ügyünk is áll, egy hónapja nincs hír a szakértői vizsgálat időpontjáról sem! Én bízok bennetek hazoltan! Remélem, sikerrel jártatok, és fellélegezhetünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.11. 09:00

Zöldségeket beszélsz.

hazoltan # 2012.01.11. 06:49

Mindnkinak javaslom, hogy nézze meg a az új CSALÉDVÉDELMI TÖRVÉNYt, és kezdeményezze a gyámhivatalnál a kapcsolat újraszabályozását.

hazoltan # 2012.01.10. 22:57

Sziasztok!

Magyarországon végre új CSALÁDVÉDELMI törvény született :-) 2011/166 41703 alatt találjátok a Magyar Közlönyben:
http://www.kozlonyok.hu/…ne/index.php?…
Ez végre a családokat védi!!!
Egy-két részt kiemelnék:
"A családok védelme és a családok jólétének erõsítése az állam, az önkormányzatok faladata"
"Az állam védi a család és a házasság intézményét" "2) A rendezett családi viszonyok védelme különös jelentõséggel bír"
"A generációk közötti együttmûködés ösztönzése érdekében az állam törekszik arra, hogy a család tagjainak egymás iránti felelõsségvállalása erõsödjön, és ez a felelõsségvállalás elismerést nyerjen" - szerintem ez egyértelmű, hogyha a nagyszülő leszarta a gyerekét, akkor nincs felellősségvállalás.
A törvény semmilyen nagyszülői láthatási jogról nem beszél!!!
Mindenkit arra biztatók, hogy a gyámügyön kezdje a kapcsolattartás újraszabályozását az új hatályos törvény alapján!
Remélem minden családban béke és nyugalom lesz, és az a nagyszülő, aki nem békével és nyugalommal közeledik a családhoz, az nem kap láthatási jogot!

Rozi4 # 2011.12.06. 10:01

Siótól elnézést kérek a kirohanásomért, itt a nagyszülői láthatásról van szó!
Szülői dolgokban nem tudok nyilatkozni, mi nagyon jól megvagyunk, habár nagymama nagyon dolgozik, hogy szétessünk, és belefáradjuk a gyerek műteteibe és a vele való esztelen hadakozásba.

Rozi4 # 2011.12.06. 09:49

Kedves Gabicsek!
Én a jog által kikényszerített kapcsolatról beszéltem.
Természetesen a normális, kompromisszumon alapuló és a gyermek érdekeit is figyelembe vévő kapcsolatról nekem is az a véleményem, hogy a gyermek érdekeit szolgálja, fejlődéséhez nagyon sok pluszt tud adni.
Mint írtam, mi is együtt neveljük a gyereket, közösen döntünk, közösen vállaljuk a feladatokat, közösen éljük meg az élményeket.
Másik nagyszülő rendszeresen látja a gyereket, nála egy-egy hetet is eltölt nélkülünk! Megbízunk egymásban, és ezt a gyerek is érzi.
De a jog kilöketné a gyerekem az ajtón egy levél kiséretében egy neki vadidegennek (mert a nagymama nem hajlandó a szülőkkel beszélni, a saját gyerekével sem)! Szerinted ez mit tesz a gyerek életéhez? Sosem volt tiltva, de nem akarta látni két évig, egy hónappal ezelőtt is felajánlottuk a gyámügyes előtt, hogy jöjjön el, nézze meg. NEM-neki kell "a kisgyerek". Még a nevét sem mondja ki sosem!

Őszintén, ebben az esetben is tartod a véleményed, hogy ez plusz dolgot tesz a gyerek életéhez?

Minden jót kívánok,

Gabicsek # 2011.12.06. 09:30

Rozi4! Nem értek egyet a hozzászólásoddal. Több gyerekes anya vagyok, de egy gyereknek lehet az apa is ugyanúgy a világ közepe (a nagyszülők is!), ugyanúgy, ahogy az anya! A szeretet több felé el tud oszlani.
Sió hozzászólásaiból azt veszem le, van gyereke, amit imád, (vagy gyerekei), és nem nagyon akarják közel engedni hozzá, ezért vannak a megkeseredett hozzászólásai. Tény, hogy nem minden anya ilyen, amilyennel ő pórul járt.
Láttam a gyerekeimnél (kettő már huszonéves, de az egyik csak 13), amikor a nagyok kicsik voltak, milyen sokat számított nekik az apai láthatás, kapcsolattartás, és a nagyszülőkhöz való ragaszkodás.
A 13 éves fiam is ragaszkodik az apjához, a kapcsolattartáshoz, más kérdés, hogy itt az apa nem akarja elvinni (nem is akarta, pedig boldogan adtam volna azért, hogy a gyereknek (!) jó legyen)
Igenis, egy öt éves gyereket elvihet az apja, ha jó kezekben van, és el lehet engedni a nagyszülőkhöz is, ha azok igazán szeretik és ott jó dolga van, hiszen tapasztalom, hogy a nagyszülők imádják kényeztetni az unokákat.

Ez tartozik hozzá az egészséges fejlődéshez és nem az, hogy az anya magához próbálja a gyereket láncolni!

Rozi4 # 2011.12.06. 08:22

Kedves Ziti!
Ne foglalkozz azzal, amit itt rossz-szándékkal írnak a fórumozók, mint alább olvashattad, hasonló cipőben járunk! Csak mi nem hagytuk, hogy az első fokú - nagymamának mindenben kedvező, gyermeket egyáltalán nem néző - határozat jogerőre emelkedjen.
Mi most megyünk szakértőhöz, ennek ellenére sok jóban nem bízok, csak még több pénzt fog a zsebünkből kihúzni az ügy (aminek nagymama nagyon örül, mondván, legalább ezt is a gyerektől vesszük el).
Kitartás, harcolj!
Kérj újraszabályozást, kérj újabb szakértői véleményt, a nevelési tanácsadóból állásfoglalást, kérd, hogy a Te lakhelyedhez legközelebb eső kapcsolati központban találkozhassanak csak.
Fordulj családjogászhoz!
Tudom, mi legalább együtt vagyunk, közösen neveljük a gyereket, ezért is hihetetlen az ítélet, és ebből is látszik, hogy egyáltalán nem számít a gyerek!!!!!!!!!!!!!!
Igenis egy öt éves gyereknek az anyja a világ közepe, ha bele van kényszerítve egy anyától távoli muszáj kapcsolatba, sokat sérül! ÉS 10 év múlva nem lesz ott drága nagyszülő, hogy segítsen a kamasz gyerek körül!
BIZTONSÁG! A legfontosabb az egészséges fejlődéshez! És ezt a jog nagyon elfelejti.....

SIÓNAK ÜZENEM: fogalma sincs, mire van szüksége egy gyermeknek, remélem, nem nevel egy gyermeket sem!
És kérdezem, milyen háttérrel rendelkezik, Ő szabadon járt-kelt-e a világban 4-5 évesen? Nem fogta-e anyukája kezét akár egy családi eseményen, akár egy kiránduláson, ahol "ismeretlen" volt számára a világ??????????? itt nem a rossz anyákról van szó, akik magukhoz akarják láncolni a gyereket!!!!!!!!!!!! itt életkori sajátosságok vannak, fejlődési szakaszok, amibe a jog egyáltalán nem jól avatkozik bele!

hazoltan # 2011.12.06. 00:21

Sió!
Mi is hasonló cipőba járunk mint itt sokan. A nagyszülő csak kekeckedik velünk, és nem a gyerekünket akarja látni. Mi is járunk gyámügyre, mert a mostan törvény sajnos teret enged a nagyszülő gonoszságának. Az a nagyszülő, AKI NEM TUD A GYEREKÉVEL (SZÜLŐKKEL) KÖZÖS NEVEZŐRE JUTNI, NE SZÓLJON BELE AZ ÉLETÜKBE ÉS GYÁMÜGYI TÖRVÉNY NE ADJON TERET, HOGY BELESZÓLHASSON A CSALÁDNAK AZ ÉLETÉBE!!!!

Kedves Ziti!

Csak gratulálni tudok a harcodhoz. Nagyon örülök, hogy győztél!!! Remélem, hogy mostmár béke és nyugalom lesz nálatok. Pedig most még a régi szar törvények vannak érvényben. Most fogalmazták meg és nyújtották be a parlamentbe az új Családvédelmi törvényt:
http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…
Remélem ez már segít a szülőknek, hogy ha ők nem akarják, akkor a nagyszülők ne taposhassanak az életükbe.
Én csak azt remélem, hgoy a jog IGAZSÁGOT szolgáltat, és nem enged teret a családok szétzúzásának

tarjani # 2011.11.22. 18:06

Ti mit vártoka pszihológusi szakvéleménytől?Én is meg a gyermekeink is voltunk ilyenen.Egy kalap sza...r .De az én véleménynem .Aki nem drogozza halálra magát és nem ölt embert arra azt mondják alkalmas a gyermek nevelésre.Az exemnél 70es értékek felett jött ki skizoid , skrizofén hajlam, a gyerek elmondta mit él át nála és mi az eredmény: alkalmas.A másik gyerek akiről azóta már a láthatás jogáról is lemondott szintén elmondta mi a helyzet mi jött ki: alkalmas, ambár azért elég erősen befolyásolta a gyermeket.A biróság szabadon mérlegel vagy figyelembe veszi a pszihológusi véleményt vagy nem.Úgyhogy bátran előre, ebben az anyaközpontú itélkezési gyakorlatban az apának semmi esélye pszihológusi vélemény ide vagy oda.Aki anya és jól játszik a biróságon meg a máshol az nem veszithet.Bocs ez a gyakorlati tapasztalatom.Én másodfokú tárgylásomon három anyatigris/nagymama/ biró döntött szerintetek milyen eredmény született...

sió # 2011.11.22. 17:59

az előzőhöz:

Egészséges 5 éves gyerek simán kibír jó pár napot a gondozó szülő nélkül.
Egészséges szülő is kibír jó pár napot az 5 éves gyerek nélkül.

sió # 2011.11.22. 17:46

Ziti

Zavar, ha valaki lányomnak írja, és nem lányunknak. Nem a te tulajdonod! Két ember produktuma egy gyerek, tehát minimum lányunk, gyerekünk!

A következő tőled idézett szöveg, erősítő jellegű:

„A lányom a nagyszülői kapcsolattartások, és az apai láthatások kapcsán pszichológushoz jár, aki egyértelműen megállapította, hogy nem érzi ott jól magát, és nem azért, mert ellenük nevelem, hanem azért, mert nem kötődik hozzájuk érzelmileg, rosszul érzi magát, mert tőlem távol van. Hiányzok neki.”

Ez a mondat elárul szinte mindent. A „„hiányzok neki”” a ponton az í.

Magadhoz láncolod, és talán magadnak sem vallod be, de amit leírsz az egyértelműen, alátámasztja.

Az hogy ki-ki ellen folytat bosszú hadjáratot nem megállapítható, mert csak” az egyik oldal nézőpontja villan fel.

A felvillanásból ítélve azonban nem lennék olyan biztos benne, hogy ellened folytatnak hadjáratot!
Nem esetleg fordítva?

zapa # 2011.11.22. 15:47

Eljen!

Ziti # 2011.11.22. 13:40

Kedves Sió!

Nem említettem, hogy készült már pszichológiai szakvélemény,/megállapította, hogy lányom érzelmileg nem kötődik a nagyszülőkhöz/, mert a kérdésem nem is erre irányult. A kérdés az volt, hogy megtilthatják e,hogy beszéljek a lányommal.
Azt sem említettem, hogy újraszabályozást kértem.
Az első gyámhivatali eljárásnál a nagypapának kapcsolatai voltak, elintézte az első körben, hogy láthatási joga legyen. Az újraszabályozásnál már másik gyámhivatal járt el.
A lányom a nagyszülői kapcsolattartások, és az apai láthatások kapcsán pszichológushoz jár, aki egyértelműen megállapította, hogy nem érzi ott jól magát, és nem azért, mert ellenük nevelem, hanem azért, mert nem kötődik hozzájuk érzelmileg, rosszul érzi magát, mert tőlem távol van. Hiányzok neki.

Az apának a dolgait még nem is említettem, pedig neki is van elég szép listája. pl. velem szemben zaklatás vétség miatt elítélték és ehhez hasonló dolgok.
Tudod az egész elpereskedő dolog nem a lányomról szól, hanem egy bosszú, ami ellenem kötettett, és a lányom csak eszköz. Ideiglenesen már nálam helyezte el a bíróság, és a válásom kapcsán is készült szakértői vélemény, ami azt állapította meg, hogy egyértelműen az anyai környezet biztosítja lányom számára a megfelelő testi, lelki, erkölcsi fejlődést.

Előre köszönöm a válaszokat, de a mai nappal megoldódott a problémám. Az újraszabályozási kérelmemnek helyt adtak, és a nagyszülő többet nem viheti el a lányomat. Kizárólag telefonos kapcsolattartási joga van. Bár ez még nem jogerős, meg úgyis fellebbez, de bízok benne, hogy a másodfok is helybenhagyja. Csak meghallgattak és mérlegeltek.

Szóval képzeld el Sió, az általam leírtak nem hiteltelenek, csak sajnos valóban léteznek ilyen emberek.

sió # 2011.11.21. 15:37

mély értelmű volt ez az egész.
azonban baromság..
az elidegenítő szülő nagyszülő szidási akciói nem találhatnak megértésre sehol.

azt is írja a csjt. hogy a gyerek érdekei mindenekfelett!
ezt nem olvastad?
a gyerek érdeke pedig a létező összes nagyszülőjével való kapcsolattartás is!
tehát zárjuk ki a gyerek életéből a létező összes személyt akit egy-egy debil szülő nem kívánatosnak ítél?

Truth wears a different face to everybody.