Háát sokmindent írtál, és sokban van igazad. Egyrészt abban, amit speedy-n
„Persze, nyilván az is kellett, hogy - a kezdeti "vérbeborult aggyal egymásnakesés"-állapottól eltekintve - azért a szüleim is értelmes, felelősséggel gondolkodni tudó emberek.
Az biztos, hogy a kedélyek tartósan csak ott csillapodhatnak, ahol mindkét (három, négy) oldalon törekvés, erőfeszítés van etekintetben.ek írtál:”
Csakhogy a tény, hogy több mint 2 év alatt(ez az az idő, amikor én a villámhárító szerepét töltöttem be), dacára a többszöri megállapodásra tett ajánlatoknak a helyzet nemhogy előrébb ment volna, hanem még talán romlott is, számomra nem azt mutatja, hogy közös céljaink lennének, ha úgy tetszik négyünknek.
A miénket ismerem: nyugalom, gyereke ugyanannyit itt mint ott, senkinek ne fájjon. A másik félét nem ismerem, de eddig bíztam benne, hogy egyezik a miénkkel. Most már nem vagyok benne biztos.
És mivel a békítés nem tette rövidebbé a háborút, hát én sem akarom, hogy fegyver nélkül álljunk. Ez most furán hangzik, még nekem is, de így van.
Nem lehet úgy békülni, ha közben téged bekerítenek. Hiába akarsz Te jófej lenni, ha a másik nem tart igényt a jófejségre, mert ő adott esetben bosszút akar állni és kész. (Nem tudom ez- e a motiváció, csak tippelek)
Szerinted mi többet lehet annál tenni, hogy felajánljuk a közös felügyeletet, gyerek nála elhelyezve, a most megszokott láthatással (lsd. korábban), + gyerektartás (attól függetlenül, hogy a gyereket felesben neveljük). Erre a válasz csak annyi volt, hogy nem. Nincs indok, hogy miért, csak nem. Nem látok rá épkézláb magyarázatot, hogy ez miért nem jó. Ha valaki tud, kérem mondja el, hátha megértem. (Az ajánlat eddig 5-6-szor hangzott el.)
Szóval, láthatod, hogy nem a harc a cél. A tehetetlenség az, ami miatt olyasmiket írok, amik valóban megdöbbentőek.
És tudod, amikor olyanokat zaklatnak telefonon esténként, órákon át, akiknek végképp semmi közük a történethez, akkor nem tudsz mihez kezdeni. Tényleg csak arra tudok gondolni, hogy ez betegség, vagy csak egyszerűen részegség.
„Pl.: "Ha SMS-ek vagy telefon-üzenetek vannak, azok felhasználhatóak? Érdemes egyáltalán?" (2005.11.15. 12:11:35)”
És látod, még ebben az ominózus esetbén is ott van a kétely: érdemes-e. Nem csak jogilag, emberileg, erkölcsileg stb.
Tudod, én azt sem értem soha, hogyha két ember elválik, akkor miért kiabálnak egymásra kígyót-békát, hiszen ezzel korábbi önmagukat tagadják meg. Ha pedig már egy gyerekről is szó van, komolyan azt gondolom, nem is érdemlik meg, ha így viselkednek.
De akkor vajon mit kell tenni, ha a másik nem így látja? Ha azzal kerül lépéselőnybe, hogy ő viszont nem korlátozza magát és az eszközeit? Tűrni kell, és majd az idő nekünk dolgozik? És ez mitől biztos? Az én környezetemben viszont erre van példa: az anyuka tűrte apuka játékait, és a kamasz lánya most apuka véleményétől tesz függővé teljesen normális dolgokat. Ha apának tetszik lehet, ha nem, akkor nem.
Nem tudom. Az biztos, hogy elméletben teljesen egyetértünk, de hát az elméleten az élet sokat görbít.
Tényleg csak azt tudom mondani, hogy jólenne ha így lehetne ahogyan Te is mondod, de ehhez 2, adott esetben 4 ember kell. Kellene.
Ja, és még valami! Természetesen nem gondolom, hogy minden amit teszünk helyes, és úgy van jól. Valószínűleg a másik fél is hasonlóan szépen tudna írni a saját szándékáról, és nyilván meg tudná magyarázni saját cselekedetei okát is. És természetesen bizonyára vannak olyan dolgok, amikben neki lehetne igaza. Szóval Isten ments, hogy magyarázkodjak, vagy magunkat mentegessem. A mérlegnek nyilván két oldala van, de sajnos én nem látom, hogy mit tehetnénk a jobb viszony érdekében. Jelenleg ugyanis úgy látom, hogy a jobb viszonyt csak a gyerekről való lemondással érhetnénk el. Ezt viszont nem tudom milyen alapon várja bárki is egy szülőtől.