Válás, külföld, gyerekek


bandibandi # 2009.08.28. 01:35

„ObudaFan # e-mail 2009.08.22. 21:37
Az ő beleegyezése nélkül csak a bíróság engedélyével teheted meg. Ha nem, akkor a kérésére haza fogják hozni a gyereket.“

Kedves ObudaFan!

Melyik hatóságnál, és milyen módon kell előterjesztenünk a kérvényünket a jogellenesen külföldre vitt és elrejtett gyermekem visszahozására?

Eddig a gyámhatóságtól, a rendőrségtől, az IRM-től és a külképviseletektől kértük gyermekem felkutatását és visszahozását -eredmény nélkül.

bandibandi # 2009.08.28. 01:26

"...saját magának is ellentmond több helyen...."

Kedves Grád András!

Az ellentmondások nem az én fogalmazásomból erednek, hanem azok az idézett hatósági iratokban vannak. Ezeket az ellentmondásokat voltam kénytelen hűen tükrözni a megfogalmazásommal.

Nem állt szándékomban megijeszteni...

bandibandi # 2009.08.24. 10:55

Aha... Most nekem ezzel a törvénysértő hatósági zűrzavarral kell küzdenem annak a triviális célnak az érdekében, hogy a kisfiam családi kapcsolatai megmaradhassanak, és esetleg három év után egyszer láthassuk egymást?
Tragikomikus!

Hogyan is van az, hogy visszahozzák külföldről?

"ObudaFan # e-mail 2009.08.22. 21:37
Az ő beleegyezése nélkül csak a bíróság engedélyével teheted meg. Ha nem, akkor a kérésére haza fogják hozni a gyereket."

Ha lehet, inkább én ezt választanám...

_Wasp_ # 2009.08.24. 09:44

az édesanya általi közokirat hamisítás tűnik a legkézenfekvőbbnek az adminisztrációs hiba (és tévedések) után.

A kezében levő fénymásolt ítélettel szerintem fáradjon be a Szegedi Városi Bíróságra (vagy még inkább: keresse meg őket ajánlott levélben) és kérje az eljáró bírót, hogy nyilatkozzon, hoztak-e ilyen tartalmú ítéletet.

ha nem, akkor feltétlenül érdemes lehet ügyvédhez fordulni / feljelentést tenni a rendőrségen / stb.

(ügyvédhez fordulni amúgy is érdemes, ami időt és pénzt ráfordít, töredékére szorítható le, és a siker esélye is nő. Jogi ügyekben ugyanis ügyvédhez mindig jó ötlet fordulni.)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

bandibandi # 2009.08.24. 09:32

"Lehetséges például, hogy az anya elírta az évszámot, és az ügy mondjuk 2006-os. Úgyhogy sértődések és fölösleges találgatások helyett én az Ön helyében elkérném tőle az általa hivatkozott ítéletet fénymásolatban, és az azon a számon szereplő ügybe Ön alanyi jogon betekinthet."

Kedves Grád András!
Az ítélet másolatát megtekintettem. Fénymásolt példánnyal is rendelkezem már.
A másolati példányon pontosan a 9.P.20.128/2005/4­. ügyszám szerepel.
Ebben nehéz kételkedni.
A 2005. év azért is lehetséges egy esetleges per időpontjaként, mert az édesanya ebben az időben maga állította, hogy polgári pereket indít, vagy indított ellenem. Tartok attól, hogy esetleg több ilyen, utólag majd felbukkanó per is lappanghat még.
A bíróság elnökének levelei pedig az én címemre érkeztek, egészen biztosan 2005-ben.
Mindezek miatt kérem, hogy vessen fel újabb lehetőségeket, mert az előbbi eshetőségek kizártnak látszanak.

bandibandi # 2009.08.24. 09:12

Az előzőleg belinkelt gyámhivatali jegyzőkönyvben szereplő ítélet 9.P.20.128/2005/4­. ügyszámával kapcsolatban azt szeretném megtudni, hogy a /4. sorszám azt jelenti, hogy a bíróságnak ebben az ügyben ez az ítélet volt a negyedik kibocsátott irata?
A kibocsátott iratok számába beleértendők az idézések is?
A gyámhatósági jegyzőkönyvben az édesanya azt említi, hogy én alperesként a gyermekelhelyezési per egyik tárgyalásán sem tudtam megjelenni. Hány tárgyalás lehetett, ha az ítélet a 4. sorszámot viseli?

Sajnos, arra kényszerülök, hogy ilyen apró elemekből próbáljam meg rekonstruálni magamnak a történteket, mert ennyi az összes információ, ami rendelkezésemre áll a perrel kapcsolatban, amiben állítólag alperes voltam. A hatóságok iratai pedig ellentmondásban vannak egymással is, és a felperes édesanya jegyzőkönyvezett állításaival is.

Grád András # 2009.08.24. 08:57

Kedves Bandibandi!

Nem sikerült megijesztenie "veszedelmes" ajánlatával, miszerint, ha mindaz igaz, amit Ön leírt, akkor ingyen vállajam az ügyét, mert saját magának is ellentmond több helyen. Egyetlen példa:

"Ezt a borzasztó állapotot már 2005-ben előkészítette az idézésem és részvételem nélkül lefolytatott gyermekelhelyezési per és a titokban meghozott bírói ítélet a Szegedi Városi Bíróságon, amiről később sem értesítettek."

"Nem vagyok hülye, pontosan úgy történt, ahogyan leírtam. Azt, hogy hoztak ítéletet, vagy nem hoztak, azt én nem tudhatom. Azt sem, hogy volt-e tárgyalás, vagy nem."

De fölösleges emiatt megsértődnie, senki nem nevezte vagy gondolta hazugnak, inkább azt mondanám, hogy valószínűleg több dologban téved, ami bárkivel előfordulhat (természetesen velem is), úgyhogy még a beígért ellentételezésére sem tartok igényt, úriember biztosra nem fogad.

Fenntartom, hogy fogalmunk sincs, mi történt a valóságban, de biztos nem az, amit Ön gondol. (Egy gyermekelhelyezési ügyért egy bíró nem fog 5 évig terjedő szagadságvesztést és a hivatását kockára tenni, pláne a 100% valószínűségű lebukás biztos tudatában.) Lehetséges például, hogy az anya elírta az évszámot, és az ügy mondjuk 2006-os. Úgyhogy sértődések és fölösleges találgatások helyett én az Ön helyében elkérném tőle az általa hivatkozott ítéletet fénymásolatban, és az azon a számon szereplő ügybe Ön alanyi jogon betekinthet. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

bandibandi # 2009.08.24. 08:34

Kedves Wasp!
Köszönöm a technikai segítségét a képfeltöltéshez.
A Szegedi Városi Bíróság Elnökének levelét és a hivatkozott gyermekelhelyezési per adatait is tartalmazó gyámhatósági jegyzőkönyv oldalt töltöttem fel.

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Megfogadtam a tanácsát a személyi adatok kitakarására is.

A gyámhatósági jegyzőkönyvvel kapcsolatban megjegyzem, hogy kérésem ellenére ez az eljárás sem mindkét fél meghallgatásával történt, ezért az édesanya jegyzőkönyvbe mondott valótlan állításait nem volt lehetőségem megcáfolni, és a saját véleményemet képviselni.
A jegyzőkönyvet két hónappal később kaptam meg, amire az édesanya már a jegyzőkönyvezett kapcsolattartási ígéretével is ellentétesen, tudtomon kívül külföldre vitte gyermekünket.

_Wasp_ # 2009.08.24. 00:41

nem gyanúsítok senkit (nem is tartanám feladatomnak), hanem mint a fórumozók többsége, az előadott tényállásból segíteni próbálok a jogi konzekvencia levonásában.

ha az előadott tényállás nagyon életszerűtlennek tűnik, annak legalább 90%-ban a tényeknek a kérdező általi torzítása szokott az oka lenni, ezért erre érdemes lehet rákérdezni, megsértődni viszont emiatt jóval kevésbé.

itt egy képfeltöltő oldal:
http://www.kepfeltoltes.hu/

(mégis határozottan javasolnám a nevek kitakarását - paint-ben két perc - mivel a nevek minket nem érdekelnek, semmi relevanciájuk, a megsértett személyiségi jogok viszont komoly joghátránnyal fenyegethetnek.)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

bandibandi # 2009.08.23. 23:49

Kedves Wasp!
Nagyon kérem, legalább ne álljon be ebbe a gyanúsítgatási sorba, elég bajunk van eddig magukból a történtekből, és abból is, hogy bárkihez fordulunk, az a reakciója tulajdonképpen, hogy hazudok. Ha megfigyeli, ilyen méltánytalan előítélet dr. Grád András Úr hozzászólása is, akitől most kérek elnézést, amiért a nevét a neki írt válaszomban "Gráf"-nak írtam.
Továbbra is szeretném viszont -különösen, mivel nem csak az én jogérzékemmel, hanem láthatóan az Önök szakmai ismereteivel is súlyos ellentmondásban vannak a történtek- ha "lovagias gesztusként", a sértő feltételezgetésekért cserébe az ügy tisztázásában segítségünkre lennének.
Mindezt természetesen csakis azután kérem és tartanám méltányosnak, ha a közölt állításaimat hitelt érdemlően dokumentáltam.
Ennek érdekében az iratokat szkeneltem. Nincsen szándékomban a dokumentumokból neveket kiretusálni. Aki csinálta, vállalja a felelősséget is! Mire fel ilyenkor ez a nagy prüdéria?
A képmegosztásban viszont nincsen gyakorlatom, ezért "távirányításos" segítségét kérem. Jelenleg a "Közzététel a weben varázsló" azt jelzi nekem, hogy "Nincs rendelkezésre álló szolgáltató".

Valójában, mindezt abban a hitben kérem Önöktől, hogy a céljaink közösek. Nyilván Önök is tudják, hogy távol a jogi egyetemek világától a jog miképpen érvényesül ma Magyarországon. És, itt színlelt csodálkozásra most semmi szükség…
Én hét gyermek apja vagyok. Közülük öt gyermeket, akiket a sors rám bízott, egyedül neveltem és nevelek. Megvan az erőm is, és a családi standardunk is, hogy viszonyítsunk. Nem szeretném kimondani, hogy itt nincs tovább, és azt sem, hogy amikor a “megbízatásom” lejár, ilyen állapotokat adjak át az utódaimnak.
Ezért is, jó lenne rendbe tenni néhány dolgot, amiben számítok a segítségükre.

_Wasp_ # 2009.08.23. 19:10

ha beszkennelnéd, és kitakarnád belőle a személyes azonosításra alkalmas adatokat, és aztán feltöltenéd egy képmegosztó oldalra, akkor igencsak kiváncsiak lennénk rá, és örömmel megnéznénk.

(Vagy te nem mondasz igazat, vagy meglehetősen súlyos bűncselekmény valósult meg)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

bandibandi # 2009.08.23. 16:47

Kedves Gráf András Úr!
Nem vagyok hülye, pontosan úgy történt, ahogyan leírtam.
Azt, hogy hoztak ítéletet, vagy nem hoztak, azt én nem tudhatom. Azt sem, hogy volt-e tárgyalás, vagy nem.
Az édesanya és a Szegedi Gyámhivatal azt állítja, hogy volt gyermekelhelyezési per, és nemrég megadták a Szegedi Városi Bíróságon lefolytatott gyermekelhelyezési per ügyszámát is. 9.P.20.128/2005/4.sz.
A Szegedi Városi Bíróság Elnöke levele szerint ilyen peres eljárás nem folyt. Ismételt érdeklődésemre, hogy ez teljesen biztos-e, levelében ismét megerősítette, hogy sem a Szegedi Városi Bíróságon, sem a Csongrád Megyei Bíróságon semmilyen peres ügyem nem volt folyamatban 2005-ben, és kérte a tájékoztatás szíves tudomásul vételét. Az irat száma: 2005. El. XV. A. 3/44.
Ha mégiscsak hoztak ilyen ítéletet, akkor az a legtörvénytelenebb módon történt, mert én sem idézést, sem ítéletet, sem fellebbezési lehetőséget nem kaptam, a tárgyaláson nem is vettem részt. És, az egész eljárásnak a keresetlevél beadásától az ítélethozatalig villámgyorsan kellett volna lezajlani, ami elég szokatlan jelenség lenne. De, lehet az is, hogy ehhez tárgyalás nem is kellett, elég csak egy jó ügyvéd és egy bíró összebeszélése. Ki tudja…
Az is elbizonytalanít, hogy az anyuka szokott néha adás-vételi szerződéseket hamisítani ingatlanokra az ügyvéd ismerőseivel, és talán ilyen ítéletet is tudott.

Esetleg megpróbálhatom a leveleket valahogyan beszerkeszteni, hogy meggyőződhess arról, hogy pontosan idéztem.

Látom, hogy Ön ügyvéd - egyetemi tanár, és nem hisz nekem, finom formában meghazudtol. Az a javaslatom és kérésem, hogy kössünk egy lovagias fogadást. Amennyiben bebizonyosodik, hogy pontos és korrekt, amit állítok, legyen szíves költségmentesen képviselje az ügyünket! Amennyiben nem helytálló, amit leírtam, akkor én tartozom Önnek elégtételt adni hasonló értékben.

ObudaFan # 2009.08.23. 09:14

Ez így ebben a formában nem igaz. Ha a különélő szülő semmiben nem működik együtt és nem keresi a gyermekkel való kapcsolatot, meg lehet próbálni egy pert a szülői felügyeleti joga megszüntetése iránt, de azért nem lesz az olyan könnyű.

b.niki # 2009.08.23. 09:06

Hallottam egy olyan dolgot, hogy ha egy évig nem érdeklődik az apa a gyermek után, akkor kérvényezni lehet szülői jogainak megszüntetését! Ez igaz?

Grád András # 2009.08.23. 06:06

Kedves Bandibandi!

Sok minden lehetséges egy ügyben, itt egy dolog tűnik csak bizonyosnak: Az, hogy a dolgok nem úgy történtek, ahogyan leírta, elsősorban az "idézése nélkül, titokban lefolyt", de állítólag mégsem létező perre gondolok. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

bandibandi # 2009.08.23. 03:05

"ObudaFan # e-mail 2009.08.22. 21:37
Az ő beleegyezése nélkül csak a bíróság engedélyével teheted meg. Ha nem, akkro a kérésére haza fogják hozni a gyereket."

T. ObudaFan!
Nekünk az az egyik nagy gondunk, hogy egyáltalán nem hozzák vissza a gyermekemet külföldről.
2006 novemberében találkoztunk utoljára a legkisebb fiammal. Azóta hiába keressük, az édesanyja elzárta előlünk, másfél éve pedig jogellenesen Angliába vitte, és ott rejtegeti.
Ezt a borzasztó állapotot már 2005-ben előkészítette az idézésem és részvételem nélkül lefolytatott gyermekelhelyezési per és a titokban meghozott bírói ítélet a Szegedi Városi Bíróságon, amiről később sem értesítettek. A Szegedi Városi Bíróság két levelében arról akar meggyőzni, hogy ilyen gyermekelhelyezési pert soha nem is folytattak. Lehet, hogy nem is volt ilyen, ki tudja…
Abban az időben még mit sem sejtve, sok örömteli hetet töltöttünk együtt a kisfiammal. Én Barnabáson kívül, a másik édesanyától született, velem élő öt gyermekemet neveltem egymagam, és megbeszélésünk szerint, megosztva, hol nálunk, hol az édesanyja lakásában nevelkedett volna Barnabás.
Hamarosan elkezdődtek a problémák. Az édesanya kikötötte, hogy csak akkor fogja továbbra is hozzánk engedni a kisfiamat, ha nem teszek tanúvallomást, amikor tanúként idéztek egy ellene folyó bűnügyben. Ez nehéz döntés volt, de mégiscsak a gyermekem édesanyja…
A szerencsétlenség napra pontosan akkor ütött be, amikor három év elteltével anyuka az ügyét elévültnek gondolta. Éppen ezen a napon utaztunk Szegedre Barnabásért, hogy a megbeszélésünk szerint egy hónapra ismét magunkhoz vigyük. Ekkor figyelmeztetett az édesanya, hogy ez a lehetőség megszűnt, a fiamat a továbbiakban felejtsem el.
Gondoltam, hogy ez azért nem úgy megy, hogy egyszerűen csak elzárja előlünk a kisfiamat. De, már látom, mégis úgy megy.
A gyámhivatalban az előadó nő azt tanácsolta, legyek türelmes az anyukával, keressem a lehetőséget a megbeszélésre, majd ő is biztosan belátja, hogy nem helyes ez így, és a gyermekünknek az a jó, ha továbbra is megmarad a folyamatos kapcsolata a szüleivel. És, persze jegyzőkönyv, hivatalos formaság nem kell ehhez.
Eleinte megpróbáltam meggyőzni az édesanyát, hogy a kapcsolatunk akadályozásával milyen rosszat tesz a gyermekünknek. Írtam sok levelet.. Ezekre semmi válasz.
Megkerestem megint a gyámhivatalt, hogy az idő telik, de a helyzet mitsem változik. Közvetítésre kértem őket, és arra, hogy legalább az át nem vett leveleimet adják át az édesanyának, mert így hiába tanácsolják nekem, hogy keressem a lehetőséget a megbeszélésre. Sajnos, a gyámhivatal azt válaszolta, hogy a közvetítésre nincsen törvényes lehetőségük.
Közben nekem otthon is magyarázatokat kellett kitalálnom a többi gyermekemnek, akik rajongva szeretik az öcsikéjüket, idézgetik az aranyos mondásait, és nem értik még ma sem, hogy miért nem találkozhatnak vele. A legkisebb lányom néha még mindig úgy jön velem az utcán, mintha a kisöccse kezét fogná. Figyelmezteti, ha le kell lépni a járdáról, beszél hozzá, pedig nincs is ott.
A nagyobbak ferde szemmel néznek rám, nem is hiszik, hogy mindent megpróbáltam már, és nem én tehetek arról, ha nem lehet velünk a kistestvérük. Már az is felmerült beszélgetés közben, hogy talán csak én nem akarom, különben biztosan itt lehetne.
Nem tudom az ő szintjükön érthetően elmagyarázni, hogy a gyámhivatal súlyosan törvénysértő intézkedéseket hoz, a hivatalos leveleimre nyolc hónapig nem is válaszol, közben összejátszik az édesanyával a gyermek külföldre szöktetésében, és határozatba foglalja, hogy négyéves gyermekemnek a telefonos kapcsolattartás a legmegfelelőbb, amit hajnalban kell neki teljesíteni. Mit mondhatnék...?
Tulajdonképpen szerencse, hogy az anyuka még ennek az elmebeteg határozatnak sem tett eleget, mert én is csak annyit tudnék mondani a fiamnak, hogy nagyon szeretlek, de most feküdj vissza, mert ilyenkor még aludnod kell.
Eltűnt gyermekem felkutatásáért a rendőrség semmit sem tett, a beadványaimra egy év elteltével sem válaszolt. A magyar külképviseletek sem képesek kideríteni magyar állampolgárságú gyermekem tartózkodási helyét, pedig már azt is közöltem velük, melyik városban kellene keresni. A tiszteletbeli konzuloknak hiába írok, nem is válaszolnak, ugyanígy az UNO sóhivatalai, emberi jogi szervezetei és a UNICEF. Írhattam én ezeknek magyarul, angolul, hollandul – mit érdekli ez őket.
Pozitívabb hozzáállást csak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól tapasztaltam. Ők tájékoztattak arról a lehetőségemről, hogy angol ügyvédet fogadva, saját költségemen az angol bírósághoz fordulhatok. A megkérdezett ügyvéd készségesen elmondta, hogy amennyiben van erre tíz évem, és néhány millióm, akkor ő bármikor, szívesen vállalja… Persze, nem ígérhet.
Azt hiszem, nemcsak a gyermekeimnek, de saját magamnak sem tudom érthetővé tenni, hogy mi történik itt. Az egészen biztos, hogy nincsen erre tíz évünk.
Egyértelműen csak az Ombudsman foglalt állást a hivatali törvénytelenségekről, de a bíróságokra neki sem terjed ki a hatásköre, és az elkészített jelentésétől sajnos semmi sem oldódik meg.

Véleményem szerint, az állam törvényekben, nemzetközi egyezményekben előírt kötelessége, hogy megvédje az én gyermekemet is a jogsértésektől, a családi kötelékeinek szétszakításától, az elhurcolástól, külföldre csempészéstől.
A hatóságok a kötelezettségeiknek nem tesznek eleget, sőt éppen maguk követnek el törvénytelenségeket gyermekem ellen.
Amikor pedig, szülőként küzdök a saját gyermekem érdekeiért, akkor nem elég, hogy szembe találom magam az édesanya könyörtelen egoizmusával, de még az állam gyermekellenes, törvénysértő apparátusa is ellenem fordul.
Az ilyen mocskot hívják eurokonform jogrendszernek.
Ha nő lennék, már Európa minden hatóságát mozgósították volna, hogy visszahozzák a külföldre csempészett gyermeket. Férfiként viszont, arra sem lehet igényem, hogy találkozzam a fiammal. Még gyermekem tartózkodási helyét sem tudhatom meg.
Nem is tudom, a fájdalom, a gyűlölet vagy az undor erősebb bennem, amikor végig kell néznem, hogyan rombolja szét az édesanya és a magyar hatóságok a legkisebb fiam családi hátterét, és hogyan teszik tönkre helyrehozhatatlanul az életét.

b.niki # 2009.08.22. 22:38

Igen, sajnos ez tényleg igazságtalan. Hallottam egy olyan dolgot, hogy ha egy évig nem érdeklődik az apa a gyermek után, akkor kérvényezni lehet szülői jogainak megszüntetését! Ez igaz?
Eus tagállamba költöznénk (Anglia), ez befolyásoló tényező?
És mi van ha csak fogom magam és a gyereket és anélkül hogy az apa tudna róla kiköltöznénk? Ha ő nem keresne minket (valószínű ez történne), akkor gondolom következményekkel nem járna a dolog.

Gabriella80 # 2009.08.22. 19:51

Üdvözlet a Fórumozóknak!
Azért az megdöbbentő, hogy az az apa, aki évekig nem látogatja a gyereket, nem fizet gyerektartást, nem kíváncsi a gyermekre, egyet füttyent és haza kell hozni a kicsit külföldről?
Viszont az is furcsa, hogy, ha az apa úgy gondolja, hogy külföldön akar élni az új családjával, vagy akár egyedül, mert ott jobb munkát, biztosabb megélhetést talált, vagy egyszerűen csak szerelmet, azt szó nélkül megteheti, minden következmény nélkül, de ha egy anya szeretne külföldön boldogulni, ahol esetleg még többet is meg tud adni a gyermekének, mint Magyarországon, azt nem teheti szabadon.
Ez a kettős mérce nem tűnik igazságosnak.

ObudaFan # 2009.08.22. 19:37

Az ő beleegyezése nélkül csak a bíróság engedélyével teheted meg. Ha nem, akkro a kérésére haza fogják hozni a gyereket.

b.niki # 2009.08.22. 17:40

Sziasztok!
3 éve váltam el a férjemtől, még várandósan. A gyerekláthatás és gytd fizetés az elején még ment egy darabig, de mostanra teljesen megszünt. Az apuka egyáltalán nem érdeklődik gyermeke után, és fizetni sem fizet semmit. Időközben megismerkedtem új párommal (mostanra vőlegényem) aki nem magyar állampolgár és külföldön él. Én a gyerekkel szeretnék odaköltözni hozzá. A kérdésem az lenne, megtehetem-e ezt az apa beleegyezése, tudta nélkül? A kapcsolatot már nagyon régóta nem tartjuk, útlevele van a gyereknek, hiszen azóta már többször is utaztunk külföldre. Papírunk van a láthatás és tartásdíj szabályozásáról, de mint már írtam a gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg.

Gamesoft # 2005.12.06. 07:40

Köszi!

obsitos # 2005.12.05. 13:27

Bővebbet a www.válás.lap.hu olvashatsz.

obsitos # 2005.12.05. 13:25

Egy házasságot csak bíróság szüntethet meg, több okból is. A különélés a válást nem szentesíti.

Gamesoft # 2005.12.05. 11:50

Hello!

Nagyon új vagyok még itt.

Nemtudtam hova, hát ide irtam.

Vállással kapcsolatos kérdésem lenne:

Ha a lány nem adja be a vállókeresetet, s fiú pedig nem akarja, csak különélnek, akkor létezik olyan, hogy bizonyos különéllés után automatikusan elvállnak pairon? Ha igen akkor mennyi ez az idő?

derill # 2005.11.09. 07:47

Mindig mindenkinek válaszolok, csak nem biztos, hogy minden nap gépnél vagyok. De egy pár napon belül biztos.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu