pedagógusok, gyakornoki besorolás


BigBen2 # 2019.02.20. 15:14

Tisztelt Szakértő!

A kérdésem az lenne, hogy van e bármilyen rendelkezés, amely szabályozza, hogy pedagógus gyakornokként mennyi a heti/havi maximum óraszám, amit helyettesíthetek?

kortefai # 2019.02.23. 21:01

Tisztelt Szakértő!
2001 aug 21 óta dolgozom középiskolai tanárként. Ebben 2 hónap volt, amikor nem volt munkahelyem.
Most február 1-től új munkahelyre kerültem, ahol visszamenőleg minden munkaviszonyomat igazolnom kell, nem fogadják el az előző munkahely által adott besorolási béreket. Sajnos a visszamenőleges igazolás nehézkes. Van, ahonnan az igazolásokat nem találom, van, ahol közben háromszor volt fenntartó váltás és nem adtak mindig külön igazolást. És egy református iskolában eltöltött éveket igazolás mellett sem vették figyelembe. Így sikerült kb 4 sorral visszább sorolniuk, mint ahová az előző helyemen tettek.
A baj az, hogy ez kb bruttó 60ezer ft mínusz, és valahogy nem érzem jogszerűnek a helyzetet.
A 4 hónapos próbaidő dől nem is szólva, amiről én úgy tudtam, 90 nap vagY 3 hónap lehet, ami indokolt esetben egyszer hosszabbítható.
Válaszát előre is köszönöm.

Lyonee # 2019.02.24. 13:15

Ha van ügyfélkapud, akkor ott az összes utánad TB-t fizető munkahelyet megtalálod.
Az egyházi munkáltatót még akkor is figyelembe kéne venni, ha nem pedagógusként dolgoztál volna ott. közalkalmazotti jogviszonyba nem számít (felmentési idő, jubileumi jutalom), de a besorolásba igen. Minden olyan munkaviszonyt be kell számítani a besorolásnál, amely a ped. diploma megszerzése óta keletkezett. Még ha utcaseprő voltál, ped. diplomával, azt is!
3- féle időtartamot kell figyelemmel kísérni, rögzíteni.
A közalkalmazotti jogviszony, a besoroláshoz figyelembe vehető idő, és a ped. szakmai gyakorlat idejét.

cicerox # 2019.02.25. 16:32

Tisztelt Fórumozók!

Jelenleg gyakornoki időmet töltöm szeptember óta egy szakgimnáziumban szakmai oktatóként. Minősítésem csak jövő tanévben kezdődik. (Nincs pedagógiai végzettségem.)
A kérdésem az lenne, hogy rám bízható-e 140 gyakorlati óra megtartása (1 teljes hónap, napi 7 óra) a nyári "szünetben" megtartandó szakmai gyakorlatként? Ha igen, milyen feltételekkel?
Nagyon köszönöm a választ előre is!

Dóra2019 # 2019.03.24. 19:04

Tisztelt Szakértő!

Jelenleg pedagógusi gyakornoki időmet töltöm. Minősítésem 2020-ban lenne. A kérdésem az lenne, hogy válthatok-e iskolát a gyakornoki időm alatt. Egy másik iskolába szeretnék átmenni, de nem tudom, hogy ez lehetséges -e?
Köszönöm a választ előre is!

Krisz0201 # 2019.05.13. 18:11

Tisztelt Szakértők
Gyakornoki idővel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni!
2015.január 1-én kezdtem el dolgozni óvodapedagógusként gyakornoki besorolásban (nyelvvizsga hiány miatt)! 2016.december 31.-én lejárt a 2 év gyakornoki időm és megszünt a munkaviszonyom! A portfóliót feltöltöttem de a minősítő vizsga nem történt meg mert időközben elmentem szülési szabadságra 2016.június 1-től(táppénz, csed, gyed, gyes)!Sajnos még nem rendelkezem a kötelező nyelvvizsgával! A kérdésem az lenne hogy maradt e még idő a gyakornoki időmből? Ha igen akkor alkalmazhat e a fennmaradó időre újraugyanaz a munkáltató?
Válaszukat előre is köszönöm!

chava # 2019.05.14. 06:18

"lejárt a 2 év gyakornoki időm" akkor, hogy érted, hogy "maradt-e még gyakoronoki időd"?

Krisz0201 # 2019.05.14. 09:43

Arra értem hogy a táppénz, csed stb idő nem számít bele a gyakornoki időbe!? Lehet rosszul tájékoztattak, és butaságot kérdezek... mivel az nem munkával eltöltött idő!

chava # 2019.05.14. 12:55

Úgy gondolom, hogy igen, amíg nem szűnt meg a jogviszonyod addig a táppénz, csed időszaka alatt is "telt" a jogosító időd.
Nem tudom, hogy meddig lehet valaki gyakornok, a közalkalmazotti törvényben nem látok erre vonatkozóan érdemi infót.

Bea1978 # 2019.05.22. 09:33

Segítséget szeretnék kérni a bértáblában illetve a ped.besosorásban.
2003-ban diplomáztam, töri-művszerv (andragógus) tanári szakon. 2003-ban illetve 2004-ben napkozis nevelőként voltam alkalmazva szerződéssel. Ezután 2006-ig munkanélkül voltam. 2006.január 1-től közalkalmazott voltam teljesen más területen, majd 2012.től jelenleg hivatásos (egyenruhás) vagyok.
Ha pedagógus pályára térnék vissza, gyakornoknak vagy ped1-be sorolnának? Illetve milyen fizetési kategóriába kerülnék?
Arra lennék kíváncsi nettóban milyen különbség lenne a béremben, illetve szükséges-e külön vizsga még a pedagógus pályához? Napközis nevelőként is elhelyezkedhetek?
Köszönöm szépen!

tamastomi # 2019.08.19. 18:03

Üdv!

Kérdésem - az előttem szólóhoz hasonlóan - a pedagógusbesorolásra vonatkozik. Felsőoktatásban tanulóként azzal kapcsolatban szeretnék tájékoztatást kérni, hogy a gyakornoki fokozat "átugrásához", azaz tanulmányaim befejezésekor és első pedagógusi munkaviszony létesítésekor a Ped. I. státuszhoz az ezen besoroláshoz igazolni szükséges munkaviszony-mennyiséghez (6 év) képest mennyi hiányzik pontosan. En bloc, ami a munkaerőpiacot illeti, az alábbi "előélettel" rendelkezem (pedagógusként gyakornokként sem dolgoztam):

5 év 6 hónapot nem pedagógus-munkakörben, részmunkaidős - alkalmazotti - jogviszonyban dolgoztam. Ez hány év munkaviszonynak számít?

Borika06 # 2019.08.22. 12:18

Kedves Szakértők és Fórumozók!

Remélem valaki tud nekem segíteni. Tavaly májusban volt a minősítésem, amely sikeresen lezajlott. Ennek értelmében januártól lépek gyakornokból ped. 1-fokozatba. Arról a jogszabályról tudok, hogy mivel szeptembertől januárig gyakornoki fizetést kapok, gyakornoki óraszámomnak is kellene lennie. Nekem azonban 24 lesz, illetve osztályfőnök is leszek, és a 2 óra kedvezménnyel az óraszámom 26. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben hány óra túlórát kell elszámolnia az illetékes tankerületnek: négyet vagy az osztályfőnöki kedvezmény miatt hatot? Az igazgató ragaszkodik a négyhez, de nekem a hat tűnik logikusnak. Előre is köszönöm a választ!

faaa # 2019.08.28. 09:37

Üdv!

4 évig dolgoztam egy óvodában közfoglalkoztatottként, majd 2 évig közalkalmazottként. Közben elvégeztem az óvodapedagógus szakot. Ha óvodában, óvónőként szeretnék dolgozni, gyakornokként vagy pedagógus I-be lennék besorolva?
A 6 év munkaviszonyba beleszámít a közfoglalkoztatott jogviszony?

Válaszát előre is köszönöm!

Siron # 2021.03.01. 16:02

Szeretnék tanácsot kérni pedagógus besorolással kapcsolatban. 2010. januárjától tanítottam egy általános iskolában júniusig. Ezután 2010 novemberétől egy polgármesteri kabinetben dolgoztam, megbízási szerződéssel. Közben több pályázatban is betöltöttem különböző pozíciókat, szintén megbízási szerződéssel. Ezeknek a megbízási összeg jóval magasabb volt, mint a minimálbér. Az utolsó projektemben munkaszerződéssel voltam, ez 2014 májusátó 2015 augusztusáig tartott. Ezután egy évig próbálkoztam egy dologgal vállalkozóként, ez az idő tudom, nem számít sehová. 2016 szeptemberétől 2017 augusztusáig újra egy iskolában tanítottam. Ekkor besoroltak ped 1-be, amin kicsit meglepődtem, de azt mondták akkor, hogy a munkaviszonyaim alapján be lehet ide sorolni. Utána 2017 novemberétől az SZGYF-ben dolgoztam, majd 2018 októberétől újra egy önkormányzatnál, mindkét helyen pályázatokkal foglalkoztam, munkaszerződéssel. 2019 augusztusában aztán úgy döntöttem, hogy elmegyek tanítani. Ekkor viszont gyakornok státuszba kerültem. Ezt vitattam, csak közben kórházba kerültem egy súlyos betegséggel, fél évig voltam táppénzen.
209-ben végeztem egyetemen, viszont nyelvvizsga hiánya miatt csak 2016 nyarán kaptam meg a diplomámat. Nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége.
Ezek alapján szeretném ha valaki segítene abban, hogy érdemes-e ezt az ögyet bolygatni, vagy helyesen soroltak be. Azt mondják a tankerületben, a megbízási jogviszonyaim nem számítanak, így nem volt meg a 6 évem. Mondjuk akkor azt nem értem, hogy korábban miért lettem besorolva ped 1.be? A munkaszerződéseim mind költségvetési szervnél voltak, vagy éppen tanítottam, és bőven meghaladják a 2 évet, ezt sem értem, hogy miért nem fogadják el. Most tényleg igazuk van és ennyi munkaviszonnyal gyakornokként kell engem besorolni?