fenyegetés, zaklatás


Véleményem # 2016.03.10. 21:13

Vivi8413

Újabb eljárásokat kell kezdeményezni a zavaró lakóval szemben. Bíróságra menni, rendőrt hívni, közös képviselővel beszélni, tanúkat gyűjteni és mindegy egyéb ami jogi és józan ész útján előbbre segítheti a megoldásban.
Amennyiben nem fizeti az albérletet a végtelenségig nem maradhat így ott, onnan idővel ki fogják tenni, egy talpra esett főbérlő el tudja ezt érni okosan.
Ha valóban sok ügye van a személynek annak lehetnek olyan következményei, hogy elviszik egy napon és elzárják.

( az egész folyamat idő idő idő és pénz )

Az esethez még sok olyan tényező hiányozhat, ami alapján még lehet lépéseket tenni de azt a hatóságnak kell tudnia, a fórumról nem lehet megoldani.

Vivi8413 # 2016.03.12. 21:25

Köszönöm a válaszát! Ezzel kapcsolatban még egy kérdésem lenne. A közös képviselő ilyen esetben mit tehet? Mert én megkerestem már többször, de mindig leráz azzal, hogy őt ilyen dolgokkal hagyjam békén, ő semmit nem tud kezdeni ezzel...

elfmage999 # 2016.03.12. 21:29

Közös képviselő jól mondja hogy neki ehhez semmi köze.
Nem hatóság, és joggal nem akar belemászni szomszédütlegekbe.
Ugyanolyan ember mint bárki a lépcsőházból, kár ezzel kilincselni nála.

Vivi8413 # 2016.03.12. 23:14

Fel se szólíthatja a főbérlőt, hogy tegyen végre valami határozottabb fellépést?

Marleyhun # 2016.03.16. 18:32

Tisztelt fórumozók! Elnézést kérek, ha volt már ilyen kérdés, de sűrgős megoldás kellene!
Egy közeli ismerősömet és családját zaklatja, fenyegeti egy büntetett előéletű férfi. Eljárás már folyik ellene ugyanis a fiatal lány ismerősömet az autójába akarta tuszkolni. A férfi a szomszédjuk, de folyamatosan zaklat és fenyeget, sajnos a rendőrök nem csinálnak semmit a többi szomszéd sem mer tanúskodni. A férfi ugyanúgy éli életét mintha mi sem történt volna. Már nem mernek az ismerőseim ki mozdulni, a lányt egyedül el engedni akárhová. 3 nőről van szó tehát nincs a családban férfi aki ki állna mellettük vagy védené őket. Hová kell ilyenkor fordulni? Mi a teendő? Köszönöm a válaszokat!

Adam87 # 2016.03.21. 18:42

Kedves Fórumozók!

Egy nem teljesen szokványos zaklatási üggyel kapcsolatban kérnék hasznos információt.
Páromat évek óta zaklatja a volt barátja és már jelezte felé, hogy ha továbbra is folytatja ezt a cselekményt ,akkor jogi lépéseket tesz majd.
A férfi pedig továbbra is üzenetekkel zaklatja, követi lakásán megfigyeli őt. Családját, barátait valamint a munkahelyére is többször telefonált, üzeneteket hagyott. Továbbá elmondta hogy tisztában van a jogi következményekkel, és tudja, hogy csekély büntetéssel megússza. A pénz nem számít neki. Korábban pszichológusnál is voltak segítségek kérni, hogy engedje el a barátnőmet, de sajnos sikertelen kísérlet volt.
Mit tehetnénk ezután, hiszen ha megtesszük a feljelentést, ő folytatni fogja a cselekményét. Nem érdekli a jogi szankció.
Mivel egy tehetősebb úriemberről van szó, így az sem zavarja, hogy milliókba kerülnének a költségek...
Előre is köszönök minden hozzászólást!

Dr.Attika # 2016.03.21. 21:34

Kedves Adam87!
Ezen a fórumon csak azt a tanácsot kaphatja, hogy tegyék meg a feljelentést és bízzák a többit a hatóságra. Esetleg kérjenek fel két önkéntes közvetítőt aki megérteti a zaklatóval, hogy nem helyes amit cselekszik. Természetesen a közvetítők semmilyen erőszakos meggyőzési eszközt nem vehetnek igénybe, mert az már bűncselekmény lenne. A közvetítők vigyenek magukkal egy jú nagy és vastag Bibliát és abból olvassanak fel keresztényi gondolatokat.

misandi # 2017.02.23. 13:51

Kedves Fórumozók!

Fel lehet jelenteni valakit azért, ha megfenyeget azzal, hogy kiszúrja az autóm gumijait?
Sajnos felvételem nincs, csak egy szem- és fültanúm.

Köszönöm a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.23. 15:25

Milyen bűncselekmény lenne az?

Flóra22 # 2017.03.31. 15:02

Tisztelt Fórumozók!
Gyakran előforduló, szokások eljárás az, hogy egy (videóüzenetben történt) életveszélyes fenyegetéssel kapcsolatban egy évig is tart a nyomozás? Az illető ennyi idő alatt már többször megölhetett volna...! Engem még meg sem hallgattak eddig. Az illető kb. 2013 eleje óta zaklat az interneten napi rendszerességgel, rágalmazó bejegyzéseket tesz közzé rólam. Visszaélve a nevemmel, arcképemmel hamis facebook profilokon a nevemben tesz közzé gyűlölködő, náci szövegeket, miközben azt terjeszti rólam szélsőjobboldali körökben, hogy ,,izraeli kém" vagyok. A rágalmazási ügyben (több is indult) mindig megszüntették az eljárást azon a címen, hogy ,,az elkövető kiléte nem volt felderíthető". Tudom, hogy vannak, akik számára ez bagatell, ,,jaj, letört a műkörmöm"-szintű probléma (mert nem velük történik... tisztelet a kivételnek!), de mégis a tanácsukat szeretném kérni.

Vadsuhanc # 2017.03.31. 16:51

Flóra22

Minimum egyszer már meghallgattak ! Amikor a feljelentésedet megtetted az ügyben.

Pontosan ez mikor volt ?

Flóra22 # 2017.03.31. 17:23

Vadsuhanc

A feljelentést írásban tette meg az ügyvédem, tavaly májusban, tehát nem hallgattak meg még egyszer sem.

Vadsuhanc # 2017.03.31. 17:29

És az ügyvéded mit mondott mi lett a feljelentés eredménye ?

Flóra22 # 2017.03.31. 17:53

Az lett, hogy elrendelték a nyomozást, kétszer pedig meghosszabbították. Csak reménykedni tudok, hogy ezt nem fogják megszüntetni, mint a többit.

Vadsuhanc # 2017.03.31. 18:02

ÉS a többit miért is szüntették meg?

Flóra22 # 2017.04.03. 14:35

Arra hivatkozva szüntették meg, hogy az ,,elkövető kiléte nem volt felderíthető", pedig IP-cím alapján szerintem ez megoldható lenne. Éveken át naponta rágalmaz az interneten, hazugságokat terjeszt rólam, leszbikustól kezdve ,,cionista kém"-ig mindennek kikiált engem ez az aberrált!! Valódi nevemmel, arcképemmel visszaélve persze, ami ezek szerint lényegtelen, bagatell bűncselekmény (annak, aki nem sértettje ennek).

Vadsuhanc # 2017.04.03. 14:45

Miről szól a videó üzenet amiről írtál ? Milyen fórumon? ( milyen módon kaptad meg ).

Kicsit zavaros amit írsz, de próbálom megfejteni. AZ általad eddig leírtak alapján kicsit nehéz még.

Tisztelettel.

Flóra22 # 2017.04.03. 14:56

A Youtube-ra feltett videó volt, amelyet név szerint nekem címezett (a címében ott a teljes nevem). A videóban feltüntette az arcképemet is, és ,,zenei"-nek nevezett aláfestéssel elénekli rajta, hogy hogyan kínozna és ölne meg engem. A facebookon, és egyéb (szélsőjobboldali) internetes portálokon pedig azt terjeszti rólam alaptalanul, hogy beépülök nemzeti radikális csoportokba, és ott kémkedek, bomlasztok, ,,cionista kém"-nek nevez. A facebookon privátban is írt már (valószínűleg egy személy több néven) gyalázkodó üzeneteket. Kb. 10 hamis facebook profilon rágalmaz, visszaél a személyes adataimmal kb. 2013 eleje óta, napi rendszerességgel.

Flóra22 # 2017.04.17. 15:40

Végül is itt csak egy aprócska gyilkossággal és kínzással való fenyegetés történt (az elkövetők pedig ,,cuki" szélsőjobbosok), nem pedig lemosható festékkel elkövetett rongálás, ahol nyilván gyorsított eljárásnak van helye. :-D Bocsánat a zavarásért! Bíztatást nem várok, mert a végén még én is megkapom, mint egy másik tanácskérő, hogy ,,cukormáz kell a cicusnak". Tudom, az élet kemény, meg kell várnom szépen, amíg kinyírnak, és majd a családtagjaim kapnak majd valami elégtételt.

ius latratus # 2017.04.17. 16:40

nem pedig lemosható festékkel elkövetett rongálás, ahol nyilván gyorsított eljárásnak van helye. :-D

Hát, kibújt a szög a zsákból. A szélsőjobbot meg leszel szíves nem szádra venni, mert sós kútba vetnek, kerék alá is tesznek, meg Youtube-on is fenyegetnek.

Flóra22 # 2017.04.17. 17:16

Tudtam, hogy erre már gyorsan jön válasz. :-) Megy ez, mint a gyorsított eljárás...!

Flóra22 # 2017.04.17. 17:20

Belinkeljem a kínzásos, megöléssel fenyegető, szadista videót? ...Olyan kis cukik...! Igazán veszélytelenek, látszik, hogy micsoda egészséges, tiszta lelkű ,,jó magyarok"! Törvények fölött állnak.

Flóra22 # 2017.04.17. 20:56

ius latratus
,,Hát kibújt a szög a zsákból."
A válaszodat nem igazán értem. Engem egy szélsőjobboldali csoport megöléssel, kínzással fenyegetett. Nekem ez nem igazán tetszik, mert nem kedvelem a szado-mazot. Most mi ezzel a probléma? Miért ne vegyem a számra a szélsőjobbot? Szeretnem, vagy élveznem kellene, hogy a dicsőséges nemzeti radikálisok arra maszturbálnak, hogy engem kinyírnak? Ha nem teszem ezt, hazaárulást követek el, vagy mi a baj?

Flóra22 # 2017.04.18. 16:38

Na, már itt is megjelentek az aberráltak? Biztos kapnak egy kis felárat érte. Ja, azt nem mondtam, hogy a ,,bűnöm" annyi volt (amiért ezt a bosszúhadjáratot folytatja ez a dilinyós 4 éve, naponta!), hogy egy fórumon nem értettem egyet ezekkel az elmebetegekkel. Ugyanis feltettek egy kivégzést ábrázoló videót, és azon élvezkedtek, hogy az elszámoltatásnál Hunvaldot, Hagyót is ugyanígy kellene kivégezni. Ezt pedig nem hagytam szó nélkül. A rendőrség már nem csak próbálkozni fog veletek, szadista Putyin-bérencek!! Bár elég büntetés nektek, hogy ilyenek vagytok, aberrált nácik! Az ellenem irányuló zaklatás, na az volt nagyon szar próbálkozás!!

Flóra22 # 2017.04.18. 17:00

büfés
Bocs, csak félreértettem! Azt hittem, hogy nekem szántad a választ, mert ezek a hülyék állandóan ,,Moszad-ügynöknek", ,,cionbérencnek" neveznek! :-D