fenyegetés, zaklatás


Agent Cooper # 2014.10.29. 08:00

Tisztelt Cloe44!

Miután Ön a bűncselekmény elkövetője, így nincs igazmondási kötelezettsége. A kérdés az, hogy milyen bűncselekmény miatt folyik az eljárás (zaklatás?).
Egyébként, ha ki is derül az igazság, akkor is valószínűleg megúszhatja súlyos büntetés nélkül.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Cloe44 # 2014.10.29. 08:24

Tisztelt Agent Cooper!

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az illető zaklatás miatt! A páromat és engem, meg a nyomozó elmondása szerint több illetőt is meggyanúsított azzal, hogy mi írtuk a levelet! Olyankor mi van ha én végig tagadom ezt az egészet?! Köszönöm a válaszát!

Agent Cooper # 2014.10.29. 13:16

Tisztelt Cloe44!

Jogában áll tagadni, és számos esetben célszerűbb is, mintsem beismerni. Tagadás esetén elesik annak a lehetőségétől, hogy a megbánást enyhítő körülményként értékelje a bíróság.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Cloe44 # 2014.10.29. 17:41

Köszönöm a válaszát és a segítségét!

Cloe44 # 2014.10.30. 15:04

Kedves Agent Cooper!

"Tagadás esetén elesik annak a lehetőségétől, hogy a megbánást enyhítő körülményként értékelje a bíróság."

Ez pontosabban mit jelent?!

Dr. Jégember # 2014.10.30. 16:11

Ha nem ismeri el a bűncselekményt, nem kaphat enyhébb ítéletet. Bár az előző megfogalmazás is eléggé magyarul volt.

Dr. Jégember

Cloe44 # 2014.10.31. 07:46

Büntetlen előéletű vagyok, 18, éves mit kaphatok mindezért?!

Agent Cooper # 2014.11.01. 10:24

Kedves Cloe44!

Mivel leginkább egy vizes gumicsizmával történő fenéken billentést érdemelne, súlyos büntetésre nem kell számítania. Viszont mindenképpen tanulnia kellene ebből az esetből...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

babuka01 # 2014.11.07. 07:43

Segítséget szeretnék kérni. A párom sajnos félrelépett egy férjes asszonnyal.Amikor ezt megtudtam írtam neki egy privát levelet a facebookon és megkérdeztem tőle,hogy a férje és a gyerekei vajon tudnak-e erről.De csak ennyit és kizárólag egy alkalommal. Ezután még a facebook oldalamat is töröltettem. Ő közölte velem,hogy jelentette a facebooknak és rendőrségi feljelentést is tett zaklatás,zsarolás és fenyegetés miatt. Én úgy gondolom ez egyik sem volt. Szerintetek mire számíthatok?

Agent Cooper # 2014.11.07. 13:30

Kedves babuka01!

Ennek eldöntéséhez pontosan ismerni kellene a levelet. Egyébként valószínűleg csak fenyegetőzik a másik fél, ha jobban belegondol, egyikőjüknek sem érdeke, hogy büntetőeljárás induljon.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Dr. Jégember # 2014.11.07. 15:21

Egy alkalommal történő kapcsolatfelvétel (ha nem tartalmaz valóban fenyegetést/követelést) nem minősül zaklatásnak sem, zsarolásnak sem.

Dr. Jégember

babuka01 # 2014.11.07. 18:57

Köszönöm a válaszokat! Csak egyetlenegy megkeresés volt,sem azelőtt,sem azóta semmilyen formában nem kerestem. A facebookot biztosan megkereste,hogy én fenyegetem és zaklatom őt.Azt írta ezután a facebook átadja a rendőrségnek az ügyet és ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést.Én úgy gondolom semmi olyan nem történt,ami a rendőrségre tartozna.A levél valóban csak annyit tartalmazott,hogy megkérdeztem tőle tud-e a férje a viszonyról.Nem fenyegettem avval,hogy elmondom neki vagy bárki másnak,azt sem kértem,hogy a hallgatásomért cserébe kérnék valamit, Így igazából nem is értem hogyan foglalkozhatna evvel a rendőrség?

Dr. Jégember # 2014.11.08. 02:41

Tisztel babuka01!

Megnyugtatom, hogy ezzel -még ha érkezik is feljelentés-
nem foglalkozik a rendőrség. (elutasítja a nyomozást)

Feljelentés azonban már csak azért sem érkezik, mert:

  • a facebooknak nincs magyarországi képviselete
  • ha lenne sem "avatkozna bele" magánszemélyek ilyen jellegű ügyeibe, mert elég komoly apparátust kellene fenntartania ha minden felhasználójuk, aki pl: negatív kommentet kapott egy másiktól őket ostromolná ilyen jellegű "igényével"

Szóval az "ellenfelének" ez csak egy üres fenyegetése volt nem több.

Üdv:
Dr. Jégember

imike19 # 2014.11.09. 08:44

T. dr. Jegember!

Kerdesem, h zaklatasnak minosul-e, ha exnejem a mindenkori munkahelyeimet telefonon es levelben is tobbszor bombazza azert, h az altala biztosnak tartott osszegu gyermektartasdijat utaljak el neki.
Ezen esetekben felvilagositast kovetel a munkaberemrol, es hivatkozik arra, h O PKKB-n dolgozik.
Ez azert komoly problema szamomra, mert mar nem egy munkahelyemrol "tanacsoltak" el e miatt.

Valaszat elore is koszonom!
Imike19

Dr. Jégember # 2014.11.11. 19:00

Tisztelt Imike19!

A munkáltató "bombázása" jogilag nem minősül zaklatásnak, mert a sértett (passzív alany) csak természetes személy lehet.

Üdv:
Dr. Jégember

István1990 # 2014.11.23. 12:13

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni.
Meglettem fenyegetve, hogy megleszek verve.
A helyzet a következő.
Volt hely ahol laktam, elvileg 40ezer forint tartozással hagytam ott, ami 100% nem igaz. Na de mindegy is.
Nem voltam se bejelentve oda, semmi papírt nem írtunk soha. Most felköltöztem Pestre. Azóta jön a fenyegetés hogy feljön a tulajnak a fia, és megtalál megver. Valamint állandóan zaklatnak is, már rettegek. A tartozás nem igaz, es nemtudom mit tehetnék?
Válaszukat köszönöm előre is!

ObudaFan # 2014.11.24. 16:08

István1990

Feljelntést tehetsz a rendőrségen. A pontos tényállástól függően vagy önbíráskodás (kísérlete) vagy zaklatás megvalósult.

alkai89 # 2014.11.24. 21:37

Előre is köszönöm a válaszokat meg a tanácsokat először bemásolok amit kaptam de a neveket kitörlöm és majd ebben kérnék tanácsokat ha megvalosul akkor mit tudok csinálni mert eszt a levelet kaptam facebook on!!

Szia N.... G... vagyok. Először is csak kérdezni akarok valamit, mi jogon kúrvázol te engem? Jó végülis nem is ez a lényeg... E... J.... fel jelentettem rágalmazásért és te vagy az 5. tanúm, Bizonyítékom van arra, hogy miket mondtál rólam.... Így nézd mennyire rendes leszek, kapsz választási lehetőséget... Vagy magad ellen tanúskodsz, ami ugye tudjuk hamis tanúvallomásnak minősül, vagy pedig a barátod ellen leszel muszáj tanúskodni... Gondolkozz azon, hogy-hogy döntesz !!! És ez azért mert nem érdemlem meg, hogy engem ilyenek kúrvázzanak. Mindenki söprögessen a saját portáján mert én is tudok rólad mondani pár dolgot a barátnődnek tudod J... nem csak engem beszélt ki.... ! További szép napot neked! Szia

  1. nem kurváztam mert nem szokásom
  2. a volt párja volt a barátom és közös gyerekük is van

és ezügyben kérnék tanácsot már nem 1x-ri esett a nő mert többször is fenyegetőzött már de sosem foglalkoztam vele de ha igaz amit most írt akkor mi a teendő

ius latratus # 2014.11.25. 00:41

Keresnem kell egy kötelet.

callformetrinity # 2015.01.16. 15:36

Jó napot kívánok,Helló, sziasztok!
Az Én gondom az volna,hogy miután gyermekkoromban édesanyám elhalálozott,a felügyeleti jogot a testvérem(féltestvérem anyáról),és a felesége kapta meg.mi után felnőttem,és le érettségiztem nem mehetem tovább tanulni,mert mennem kellett a bátyám vállalkozásába dolgozni.Koraszülött voltam ezért sok pénzt vettek fel utánam.Mivel mindig szófogadó és félénk voltam ,nagy lelki terrorban tudtak tartani.( a saját gyerekeiket is)A bátyám egyik kisebbik házában laktam egyedül,eljártam dolgozni,és elláttam a bátyámék állatait,mivel ott tartották őket.Amiből Én csak ritkám
n ettem.Éveken keresztül a betegségemből kifolyólag felvették a pénzeket,és fizetést is csak löktek valamennyit.indig csak szapultak engem,és a gyerekeiket is.(kivétel az egy szem fiuk akinek saját házat,kocsit vettek) Én és a lányok semmit sem kaptunk.barát nőimet soha sem mertem haza vinni bemutatni.A lányok ahogy nőttek szépen lassan leléptek.Én még mindig tűrtem.Tavaly ellőtt csak összeköltöztem a barátnőmmel.
Itt jön a lényeg még 2010-ben úgy döntöttem elég volt a pénztelenségből! Mivel általában dec-márc. a bátyámnak nem volt munkája ezért otthon voltunk.Nekem csak egy minimális jövedelmem volt ebből éltem Ők szó szerin vállalkozóként dúskáltak a fiukkal együtt.
Na tehát elmentem a három meglévő szakmám mellé Plusz érettségi tanulni,majd 2012.február.1. dolgozni ,azóta is dolgozom télen is.Folyamatosan!rendszeresen zaklattak,hogy ha nem megyek vissza hozzájuk dolgozni elzavarnak.2013.júliusában össze költöztem a jelenlegi párommal.Szépen éldegéltünk kettecskén,terveztük a babát.2014.szeptemberében mivel nem adtam oda nekik, a harmadik saját magam által vett cefrés hordót azt mondták el lehet menni.2014.szeptember.18.-án elköltöztünk a párom házába.a közüzemi számlákat kitisztáztuk nem hagytunk hátra semmi tartozást.A gáz számla negyed évente jön.A harmadik negyedéves 2014.07.01-2014.09.30-ig szólt. mivel mi már 18 eljöttünk ez vonatkozott még ránk,bár 12 napot nem használtuk.2014.11.14. felhívtunk minden szolgáltatót ( villany.víz,gáz),az mondták addig a napin nincs tartozás,minden nullás,2014.12.12.-i keltezéssel megkapták a negyedik negyedéves gáz számlát.Fel hívtak a bátyámék hogy fizessem ki,mert az még az enyém.Felhívtam a szolgáltatót,ott azt mondták ha Én mér októberben nem tartózkodtam ott az engem már nem érint.Felhívtam a testvéremet,és meg mondtam nekik mit mondtak a gáz szolgáltatónál,itt jön a lényeg!!!
Azóta fenyegetnek engem,és a páromat is.
Mi tehetnék velük.ellenük?Feljelenthetem-e Őket zaklatásért,rágalmazásért vagy nem tudom mi ennek a hivatalos elnevezése.
Válaszukat,válaszotokat előre is köszönöm maradok tisztelettel Trinity!

Agent Cooper # 2015.01.16. 16:53

Tisztelt callformetrinity!

Amit leírt, az nem zaklatás, és más bűncselekmény valósult meg. Célszerű lenne az ügyben jogi képviselőt meghatalmazni, a nagy kérdés csak az, hogy megéri-e.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

horesz76 # 2015.01.24. 11:51

Üdv.Nekem olyan panaszom lenne hogy egy 4 emeletes társasházban lakunk közel 7 éve.Pár hónapja hoztunk egy kutyust,ami az egyik lakóban nagy felháborodást keltett.Lakógyűlést hívatott össze hogy szavazással dőljön el a kutyus sorsa,persze a szavazásnál már megbukott a mutatványa mivel többségben mellettem szavaztak.Valamint én már előtte bementem az Önkormányzathoz ahol is kértem ebrendeletről határozatot melyet a közvetlen szomszédaimmal alá is írattam.Azóta a 14 éves fiamat mikor meglátja kutyával vagy anélkül állandóan terrorizálja hogy mosson fel mert kutya ürülékes a lépcsőház(ami persze nem igaz),ordibál vele valamint a feleségemmel is ordibál hogy mosson fel vigyük el a kutyát,és degerenáltak vagyunk az IQ szintünk határozza meg hogy mi kutyát tartunk ,bemérgezi a kutyát stb...Ami még nem mindegy hogy volt hogy a 4 éves lányom is ott állt anyukájával amikor újabb üvöltésbe kezdett.Nekem nagyon fontos lenne tudnom hogy ennyi dolog elég-e egy feljelentéshez ,tanúk vannak hisz az egész lépcsőház tudja már.nekik ez vigyor tárgya de nekem már nagyon kellemetlen ,hisz a lányom mégcsak 4 éves és fél egy itt lakó embertől,ez senkinek sem jó.Válaszokat előre is köszönöm .Tisztelettel : Horváth Gábor

Agent Cooper # 2015.01.26. 07:43

Kedves horesz76!

Szerintem feljelentés előtt érdemes lenne még megbeszélni a problémát az érintettel, és igazolható módon (például tértis levél formájában) békejobbot nyújtani. A büntetőeljárást mindig csak végső eszközként szabad igénybe venni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Edina0700 # 2015.01.28. 10:49

Üdvözlöm!
Magán jellegű problémával küzdök. Családom,párom és gyermekem van. Sajnos volt egy rossz lépésem,félreléptem. Ezzel a férfival facebookon sokat beszélgettünk.Azonban én ezt a kapcsolatot szerettem volna lezárni,de ő nem nyugszik bele. Azzal fenyeget,hogy mindent elmond a páromnak,megmutatja a facebookos üzeneteinket. Több álneves facebookon megkereste a páromat,sőt már a sógornőmet is,és névtelenül adja az információkat rólam. Azt szeretném megtudni,hogy ez zaklatásnak,fenyegetésnek számíte,és mit tudok tenni?
Köszönöm

Véleményem # 2015.01.29. 00:40

Edina0700

ez így semmi...